Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: kabelek beszerzese, stb..  (Megtekintve 10048 alkalommal)

btamás

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #30 Dátum: 2007, Július 19, 22:32:35 »

btamás

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #31 Dátum: 2007, Július 19, 22:32:45 »
Idézet
miért írad múltkor, hogy a hangfalkábelre költsek többet?


Hello Sabah!

Ezt én írtam, de nem ebben a formában. Inkább csak lehetõségként említettem. Hangszórókábelnél, ebben a kategóriában eredményesen használható 2-3 viszonylag olcsó DIY konstrukció. Fõleg, ha nem dõlsz be az olyan "aranyozott" csatiknak, amirõl nem csak kirányvíz oldja le a bevonatot... könnyen el lehet költeni jópárezer forintot a legprimitívebb megoldásnál sokkal rosszabb hangra. A banándugók sok pénzért is sokat rontanak!

A hangdobozhoz illõ DIY megoldáshoz képest egyértelmû feljebblépés pedig minimum az interkonnekted többszörösébe kerül...


Ha már annyira kábelezel, és cserélhetõ (régen volt Denon, nem emlékszem) ne feljtsd ki 230V-os kábelt. Kiindulásnak olvasd el e honlapon található "Az ideális hálózat" c. cikket, Darvas László tollából. Ezügyben nyugodtan kérdezhetsz tõlem, nagyon jó ár/érték arányú, egyúttal könnyebben kezelhetõ megoldást tudok ajánlani. (Ne rémülj meg, nem "ösvények" kiépítésére, ipari konnektorra vagy kezelhetetlenül merev "kanócra" akarlak rábeszélni).

Pecás

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #32 Dátum: 2007, Július 19, 23:51:47 »
Tamás,mutasd már be nekünk azt a nagyon jó ár-érték arányú hálókábelt.Szerintem érdekelne másokat is.

Köszi.

Üdv.

KisMarci

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #33 Dátum: 2007, Július 21, 10:05:00 »
Sziasztok!

Pár napja elhoztam a Hi-Fi Barlangból pár QED kábelt és most próbálgatom.
A rendszerem: Denon AVR3806 + DVD2930 (Denon-Link) és PolkAudio RTi-10. Kábel: alap CAT-7, duplán kábelezve, kettõs erõsítéssel (bi-Amp, nem bi-Wire!). A hangfalakról tudni kell, hogy nagyon mélyre le tudnak menni, ugyanakkor a selyem magassugárzó miatt kevésbé "csilingelõ" a felsõ tartomány. Ezen szeretnék javítani egy kicsit.

1. QED Profile Silver-12 (4 X 2,5 mm2, nagytisztaságú ezüstözött OFC réz) - A felbontás minden tekintetben nõt, részletesebb lett, viszont a középtartomány kicsit visszaszorult, ugyanakkor a magas (az ezüstözés miatt?) kiemelkedett. Olyan volt, mintha a magas hangokat egy külön potival feljebb tekerték volna, uralta az egész hangzást, elnyomta a többi tartományt, fõleg a visszafogott közepet. Röviden: (számomra) felborult az egyensúly. (Nem fogom megvenni és nem csak a 7.000 Ft/m ára miatt.)

2. QED Profile 4x4 (4 X 2,5 mm2, nagytisztaságú OFC réz) - Igazából még most tesztelem, de a CAT-7 kábelhez képest  egy kicsit nõtt a felbontás, viszont minden tartományban egyenletesen, vagyis nem "másztak" el úgy a hangok, mint az ezüstözött testvérénél. Tisztábbak a hangok.

Mivel a Denon nem fogadja a szabvány banándugót, a csupasz kábelvég van bekötve, amit egyáltalán nem tartok rossz megoldásnak, csak jelen esetben nehezebb cserélgetni a 4x4-et és a CAT-7 kábeleket. "Teljes" véleményt igazából akkor fogok alkotni, ha a Profile 4x4-rõl, ha a teljes hétvégi hallgatózás után visszakötöm az eredeti CAT-7 kábeleimet. A minõségromlás úgyis jobban érzi az ember, mint a javulást.

folyt.köv.

cashman

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #34 Dátum: 2007, Július 22, 23:54:31 »
Helló KisMarci!

Annó telepítettem eggy Denon AVR3806 Receiver-re épülõ házimozi rendszert, ennek a típusnak az összes csatornája szabvány banándugózható.
Sok gyártó tesz a banánterminálba mûanyag pöcköket, amelyet csatlakoztatás elött el kell távolítani, ennél a típusnál nem eggyszerû.

Az ezüst az eggyik legjobb vezetõ, ennek köszönhetõ hogy kitûnõ a magasátvitele. Kissebb keresztmetszetû SPC kábeleknél tapasztalható az általad leírt karakterü hang.

KisMarci

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #35 Dátum: 2007, Július 23, 17:41:57 »
Köszi cashman!

Közben felvilágosítottak mások is a Denon és a banándugót illetõen, de csak nem tudok rájönni hogyan tudom szétszedni. :(  Vagy csak nem vagyok elég erélyes... Nem baj, holnap megígérték, hogy megmutatják miként kell szétszedni.

Holnap visszaviszem a QED kábeleket és ha minden igaz, kapok az Akusztikától Nordost 4 Flat és Super Flatline MK-II kábeleket, majd írok azokról is.

cashman

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #36 Dátum: 2007, Július 24, 11:30:37 »
KisMarci

A csatlakozó aljzatból eggy érfogó csipesz segítségével sikerült eltávolítani, a múanyag pöcköket.

btamás

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #37 Dátum: 2007, Július 24, 12:34:26 »
Kedves Pecás!

Nincs benne semmi különleges. 5x1.5mm2 "litze" a fázis és a nulla, 2.5-ös egyeres védõföldre tekerve. /Pontosabban nem egybõl arra és nagyon nem mindegy mire - a kitöltõ anyag benne van a hangban/. Csaknem biztos vagyok benne, hogy 7.5mm2 a hangra optimális vastagság.

A tíz áramot vezetõ ér közönséges MCU, azaz "villanyszerelõ drót". Lehetne még spécizni, a szigetelést lehántani és más anyaggal helyettesíteni de ez rengeteg munka és a végeredmény könnyen lehet rosszabb, másrészt ne felejtsük: itt 230V-ról van szó. A biztonság mindennél elõbbrevalóbb!

A gyakorlati problémát (a 7.5mm2 miatt) a dugók jelentik. Jó választás a Schurter 4781/4782, korrekt ár, korrekt hang. Villásból a Bals tûrhetõ minõség, de van ennél olcsóbb-csúnyább-jobb, csak a szereléssel kicsit(?) meg kell szenvedni.

btamás

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #38 Dátum: 2007, Július 24, 12:49:43 »
KisMarci írta::
Idézet
"Olyan volt, mintha a magas hangokat egy külön potival feljebb tekerték volna, uralta az egész hangzást, elnyomta a többi tartományt, fõleg a visszafogott közepet. Röviden: (számomra) felborult az egyensúly.

Kedves KisMarci,

nem csak számodra és nem csak ennél az ezüstbevonatú rézbõl készült kábelnél. A közvetlen rászorítás sokkal jobb hangot ad, mint bármiféle, reális árban kapható banán. Sajnos rézsodratnál nem túl sokáig, mert az nagy felülete révén gyorsan korrodálódik. Nagyon megnõ az és ami ennél rosszabb, feszültségfüggõvé válik a szálak közti átmeneti ellenállás. Legjobb kompromisszum a (megfelelõ szerszámmal!!) szakszerûen krimpelt, esetleg forrasztott kábelsaru. /Abban se légy biztos, hogy az "aranyozott" eleve jobban szól, mint a közönséges ónozott./

Pecás

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #39 Dátum: 2007, Augusztus 08, 14:02:15 »
Hello.

Szerintetek van minõségi hozadéka annak ha úgy iktatjuk ki a bikábelezhetõ hangsugárzókon lévõ összekötõ lemezkéket,ha a hangfalkábelt toljuk át csupaszon mindkét csatlakozón?Gondoltam megkérdezlek titeket mielött szétbarmolnám a kábeleimet.Az egyik topikban láttam ilyen bekötést,és talán jó lehet.

üdv.

fidelity

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #40 Dátum: 2007, Augusztus 08, 14:43:52 »
Pecás!
Dobozon belül nem tudod csak az egyik bemenetre kötni a zsinórokat? Némelyik hangdoboznál ez nagyon könnyen kivitelezhetõ, és a leghatékonyabb a biwire/bicable módszer után.

Üdv:fidelity

KisMarci

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #41 Dátum: 2007, Augusztus 08, 14:44:58 »
Szerintem ilyet semmiféleképpen ne csinálj! Eleve egy kábelnek nem szabad "kilógnia" a csatlakozóból.

KisMarci

 • Vendég
Vá:kabelek beszerzese, stb..
« Válasz #42 Dátum: 2007, Augusztus 08, 14:47:32 »
Tisztelt Érdeklõdõk! B)
A kábelek tesztelésével - anyagi okok miatt - sajnos egy ideig le kell állnom. Elõre láthatólag csak télen tudok ez irányban tovább puhatolózni. :(