Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Hogy szebben szóljon,help!  (Megtekintve 14079 alkalommal)

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4895
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #60 Dátum: 2008, Szeptember 18, 09:51:46 »
hát sajnos továbbra is rossz a fórum, így nem tudom olvasni az utolsó oldalt. igaz ez így van már kb fél éve, eddig nem tettek semmit ... (már többféle böngészõvel is próbálkoztam ...) no mindegy
amit el tudtam olvasni arra válaszolok, ha az utolsó oldalon válaszolt valaki akkor bocs, de azt nem látom. (pedig már hányszor kértem ...)

Elõször : Én a Rotel RA-971-et ajánlottam és CSAK azt! A Rotelek között nagy a szórás! Nekem is vagy ilyen \"kis\" Rotelem (RA-935BX) és az NEM jó a B&W-hez. Az Arcam Alpha-k közül én a One-t ajánlom, de az 5+ vagy a 9R vagy akár a 10 elõ-végfok is kiváló, csak annyi hogy az One a legolcsóbb. De az az 5+ is szuper.

Más : én is próbáltam szabályozható kimenetü CD-t végfokra kötni, de nem jó. Nem azért mert hangos, hanem azért mert egyszerûen az CD játszó potméterek szarok, így ha nem 0 állásba (csutkó hangerõn) van olyan mértékü hanminõség romlás van, hogy csak na! Szóval én sem javallom ...


Nem tudom látszani fog-e az üzenetem, mivel nem tudom visszaolvasni, esetleges hibákért vagy bármi problémáért elnézést kell kérni. (De nem nekem.)

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #61 Dátum: 2008, Szeptember 19, 10:01:56 »
Uraim vettem 7000 pénzért egy üvegszál optikai kábelt és rendesen odavágott a cuccnak, ha ilyen apróságok ennyit számítanak, akkor megkérdezném a 3,5-ös hangfalkábeleket nem kell lecserélnem? Csak azért kérdezem, mert vannak olyan kábelek, aminek métere annyi, mint nekem az egész.És snipinek köszönöm, figyelem ezeket az erõsítõket hátha lessz egy jó darab valahól.

Pecás

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #62 Dátum: 2008, Szeptember 19, 10:21:00 »
Érdemes kísérletezni velük,legalábbis a sztereó részén ha felbukkan egy számodra szimpi erõsítõ,a B&W mindenképpen megérdemelne valami jobb kábelt,most mit használsz?Túlzásokba persze nem érdemes esni,de azért az egyszerû rézdrótnál már az egy-két ezres kategóriákban is vannak sokkal jobbak.
Az avx-en hirdetnek egy Arcam Alpha 7-est elég baráti áron,talán azzal nem nyúlnál mellé,de ebben kérd ki snipi véleményét is,õ ismeri az Arcam-okat,én nem.

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #63 Dátum: 2008, Szeptember 19, 10:42:16 »
Most sima médiában kapható 3,5 mm-es hangfalkábelem van és ez duplán kábelezve a Bowerseken.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4895
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #64 Dátum: 2008, Szeptember 19, 11:57:54 »
Elõször is köszönöm a rendszergazdáknak, hogy megcsinálták a fórumot. Most már látok mindent. :) (Nem tudom másnak is voltak-e problémái.)

Fater : Ha nem akarsz túl sokat kábelre költeni van egy tippem ami az Arcam-B&W pároshoz kb. 2000 Ft/méterért nagyon jó választás. A Kimber 4PR-re gondolok. Persze a 4TC még jobb, de az 4x drágább. Szerintm a 4PR is elég jó. De ezt szerintem az Onkyónál is jobb hangot eredményezhet, mert egyszerûen a B&W dobozok \"szeretik\" a Kimber kábeljeit. (Persze van amit nem, pl. Van den hult vagy Monsercable-t nem javallok, azok úgy \"lezúzzák\" a B&W-ket, olyan szárnyaszegetté válnak tõlük.) De esetleg lehet még próbálkozni az olcsó kategóriából (kb. 2000 Ft/méter) valami Qed vagy esetleg AudioQuest kábellel is. (Nekem is Kimber és AudioQuest kábelekkel vannak a B&W-k kötögetve.) Elég sokféle jobb-rosszabb kábelt kipróbáltam, de végül a Kimbernél maradtam. Ettõl a kábeltõl éreztem \"szabadnak\" a zenét tudott menni mindenfelé a térben és élõbbé tette az egészet. Egészen biztos, hogy van ennél jobb megoldás is, de valszeg. ezért a pénzért (2000 valamennyi forint per méterért) ez egy nagyon jó megoldás lehet.

Ui.: az Arcam Alpha 7-est sajna nem ismerem. A \"csúcs\" ebben a 10-es elõ végfok lenne, vagy csak egy végfok, de szerintem az úgy magában nem hiszem hogy lehet kapni. De az ár/hangminõség arányban a One a legjobb. (Vagyis a többi nem annyival jobb amennyivel drágább.)

KisMarci

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #65 Dátum: 2008, Szeptember 19, 20:49:45 »
Szia Fater!

Ahogy elnéztem, van a Rotteleden \"Pure Audio\" gomb. Érzel vele minõségi változást?

Nekem Denon DVD2930 + AVR3806 van, mindkettõn van Pure Audio. Külön-külön bekapcsolva is érezni a minõségbeli ugrást, együttesen még jobban. Igaz, a készülékek DenonLink-kel van öszekötve, ami a létezõ legjobb minõségû kapcsolat két készülék között, mert így a DVD gyakorlatilag csak futómûként üzemel, amin Pure Audio üzemmódban még minden egyéb video áramkört is ki lehet kapcsolni, ugyanígy az erõsítõn is. Ezzel a módszerrel meg lehet közelíteni egy azonos árú sztereo rendszert, de elérni persze így sem lehet. Mindenesetre ezt tartom a legjobb kompromisszumnak a házi-mozin történõ zenehallgatáshoz.

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #66 Dátum: 2008, Szeptember 21, 18:36:16 »
Szia,  KisMarci!
Gondolom nem a Rotelre értetted, hanem az Onkyora hogy van rajta pure audio mert Rotelem még nincs. :cheer:  Igen van rajta, de nem jön be a hangja, ha bekapcsolom, leveszi a hangszíneket és a tere is kisebb lesz.

KisMarci

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #67 Dátum: 2008, Szeptember 21, 19:56:21 »
Bocs, Onkyo.
Szerintem elõbb próbálj meg kölcsönkérni egy másik lejátszót az erõsítõhöz és úgy próbáld ki a Pure Audiót.