Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Hogy szebben szóljon,help!  (Megtekintve 14050 alkalommal)

Fater

 • Vendég
Hogy szebben szóljon,help!
« Dátum: 2008, Szeptember 15, 09:05:08 »
Sziasztok! Kellene egy kis segítség, szeretek zenét hallgatni és törekszem, hogy egyre jobb minõségben tegyem ezt. Leírnám, hogy mim van,nem egy nagy cucc de épp ez a lényeg hogy itt kellene csodát tenni nem túl nagy költséggel. Erõsítõ Onkio TX-SR700E ez házimozi nem audió,hozzá van egy Samsung HD 870 DVD és ezt hallgatom egy Bowers & Wilkins 603 S3 -as hangfallal és még megszoktam simogatni a mélyeket egy JAMO E7 subládával,a többit nem mondom mert csak a zenehallgatás a lényeg. Vettem egy Tecnics SL-PG4-es CD-t  de nem találtam szinte semmi különbséget  a DVD és a cd között,mind a kettõt digitális kimeneten hallgattam. Abban kérném a segítségeteket, hogy mit kellene változtatnom ahhoz ,hogy füllel halható javulás történjen és ne menjen rá a gatyám is.

Pecás

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #1 Dátum: 2008, Szeptember 15, 09:40:56 »
Kéne tudni hogy mennyit szánsz rá.

Így elsõre meghallgatnám egy Hivox dac közbeiktatásával a rendszert,és ha ez nem hoz számottevõ változást az már az erõsítõ gyengeségét mutatja.
Ja és a subot mindenképpen kösd ki,nem kell az oda.

Üdv.

Arcus

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #2 Dátum: 2008, Szeptember 15, 09:45:50 »
Szervusz Fater!

Az házimozidat nem ismerem, de abban az esetben ha van preamp funkció, jó megoldás lehet
egy körültekintõen kiválasztott integráltat kötni az erõsítõdre. Természetesen nem kell rögtön felsõ kategóriában gondolkodnod, ca 30-50e körül már jó ajánlatokat kaphatsz!

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #3 Dátum: 2008, Szeptember 15, 09:50:38 »
Srácok köszönöm a gyors válaszokat, de nem tudom mirõl beszéltek, Hivox dac,integráltat kötni az erõsítõre, ennyire nem vagyok otthon a hifi világában.

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #4 Dátum: 2008, Szeptember 15, 09:57:04 »
Igazság szerint 30-40 ezret akartam belefecölni egy jobb cd-be de nem tudom változtatna valamit. Nincsenek hifis barátaim ezért nem tudok kipróbálni cuccokat vásárlás elõtt ezért fordultam hozzátok. A subot azért használom mert a panel nagyon megeszi a mélyeket és a sub ezen sokat segít.

Pecás

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #5 Dátum: 2008, Szeptember 15, 10:58:23 »
Keress egy olyan stereo erõsítõt ami belefér a költségvetésedbe és jó lesz a hang  sub nélkül is.Bele lehet integrálni a házimozi motyóba is ha szükséges,de minek?Ha nem létkérdés a házimozi akkor ezzel lépsz a legnagyobbat elõre.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4880
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #6 Dátum: 2008, Szeptember 15, 11:20:57 »
Mint a Bowers és Wilkins önjelölt magyarországi helytartója kijelentem :), hogy az onkyo erõsítõ NEM való a B&W hangfalakoz. Na jó ... szerintem. :)
Igazából én sem értem a sub létjogosultságát, hiszen a 603-as egy basszushengergép. Igaz nekem 630-asom van (az 5 B&W-m közül az egyik) és annak 8 colos mélyei vannak, de én pont a túl sok basszust nehezményezem bennük. No de most nem ez a lényeg ...
Én mindenképpen vennék egy a B&W-hez jobban passzoló erõsítõt.
50eFt alatt is lehet nagyon jó (tényleg nagyon jó) erõsítõt találni B&W-hez, persze használtan. Javallani tunám a Rotel RA-971-et (nem tudom van-e valahol eladó stb.), de szerintem az \"igazi\" jollyjoker az Arcam Alpha One lenne. Valahol láttam is mostanában hirdetni egyet. (nem az enyém nem tudom kié, én az enyémet semmi - mondom semmi - pénzért oda nem adnám). Ezt pedig büntetõ jogi felelõsségem tudatában ki merem jelenti, mert 5 pár B&W-m van és rengeteg erõsítõvel próbáltam mindent mindenkivel. A 603-ashoz az Arcam Alpha-nál jobb (ezért az árért) erõsítõt én eddig nem találtam. (Na jó 200eFt fölött már igen)
És érdemes még a hangalkábel kérdéssel is eljátszadozni, én a nagyon drága, mintegy 2000 Ft/Méter :) Kimber 4PR kábelt ajánlom. Levegõs, teres élettel teli hang lesz a jutalom. :) (a nap végén)

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #7 Dátum: 2008, Szeptember 15, 13:17:32 »
Kezdem kapizsgálni a dolgokat az erõsítõbe való beintegrálás a legszimpatikusabb,sokat filmezek és az is fájna kicsit hogy több mint 200000 Ft-volt az erõlködõ fénykorában.Ezekszerint a cd-vel nincs semmi gond inkább az erõsítõ a gyenge láncszem?

Arcus

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #8 Dátum: 2008, Szeptember 15, 13:50:54 »
Azt nem mondanám, hogy az onkyo a gyenge láncszem, inkább csak más funkciót lát el... nevezetesen mozira való és nem zenézésre. Ezen nincs is mit taglalni, a rendeltetését ellátja, de semmi több. A sztereo szegmenset sem kell túlbuzogni, mert csak körbe-körbe szaladgálsz majd a lehetõségek közt. Javallott egy klasszikus audiofil produktumot felhajtani (lsd: B&W helytartó ajánlása) és már mehet is a zene-bona no meg a mozgolódás is egy kalap alatt, tisztességes sztereo fronttal. A többi majd úgy is jön magától, ahogy bõvülnek a tapasztalatok... Perce ennek az alapja a preamp lehetõsége!

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #9 Dátum: 2008, Szeptember 15, 14:33:34 »
Lehet, hogy a házimozi és a minõségi zenehallgatás nem fér meg egymásmellet, mert pont a lecserélt AIWA házimozi erõsítõm szebben szolt 5.1-ben mint az ONKIO és azért marattam az utóbbinál mert szebben szólt sztereóban. Szóval benne vagyok egy mókuskerékben, mert zenét is akarok hallgatni, de a mozizásról sem akarok lemondani.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4880
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #10 Dátum: 2008, Szeptember 15, 14:59:21 »
Szerintem mozizáshoz a hangrendszer igazából nem nagyon számít. A lényeg hogy legyen basszus dögivel, hogy dübörögjön az a birodalmi cirkáló meg hogy jöjjön mindenhonnan a hang. (Bár engem ez kifejezetten idegesít.) Ezt most nem lenézésbõl mondom (én is szoktam néha \"mozizni\") hanem mert ha a filmet nézed (figyeled) akkor a hangra annyira nem figyelsz oda. Én pl. egy B&W DM 302-est használok \"mozizni\" egy Rotel RA-935BX-el (nem szeretem a durva basszust, és mint írtam az 5.1 kifejezetten idegesít) és arra célra nekem megfelel. De akkor nem figyelem (kivéve ha zenei dvd-t nézek) annyira a hangot. Zenei dvd-nél sem figyel oda annyira az ember. Szóval szerintem mozizás nem annyira kényes dolog mint a zenehallgatás. Nem biztos, hogy ez így mindenkire igaz, de szerintem mozizáshoz egy irgumburgum hangú erõsítõ kell, míg zenehallgatáshoz inkább egy levegõs széles terû élettel teli hangú darab. A kettõ szerintem üti egymást. Ezért mondják azt, hogy általában mozizáshoz és zenehallgatáshoz külön eszköz kell, olyan nem nagyon van ami mindkettõre alkalmas. Úgyhogy én is ezirányba mennék el. (Pl. jellemzõ módon a B&W 302-es egy erõsen loudnesses hangú dobozka, így \"kifinomultabb\" zenehallgatás közben idegesítõ lenne, viszont \"csakúgy\" zenét hallgatni - esetleg háttérnek - és mozizni jó.)

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #11 Dátum: 2008, Szeptember 15, 15:13:58 »
Nekem sokat számít a filmnézés közben a hang, szószerinz figyelem ,ezért nem akarok lemondani róla de a minõségi zenétõl áll a szõr a hátamon annyira bejön.:cheer: ,Nagyon szépen szól a cuccos mostis, de az ember mindig jobbat és jobbat szeretne,hát igen sajnos ilyenek vagyunk gyarlók. Ha a cd játszót cserélem le egy komolyabb darabra lesz halható különbség vagy felesleges mert az erõsítõ nem adja ki a különbséget?

Arcus

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #12 Dátum: 2008, Szeptember 15, 15:29:58 »
De megfér egymás mellett a mozi és a zene, csak azok a rendszerek más árkategóriába sorolandóak. Ahhoz, hogy a házimozival egy viszonylag egyszerûen összeállított sztereo rendszer hangzását elérd, jóval több pénzbe kerül. Nyílván ennek a mértéke is szubjektív, de általánosságban sajnos igaz az anyagi többlet rááldozása. Magyarul nem költség hatékony belépõszinten házimozival zenézni! Nyílván ezt te is tapasztalod... Jelenleg a bowerek képességei nem értékelhetõek igazán ezzel a meghajtással, akárcsak a cd/dvd hangzásvilága sem! Magyarul, nem tod igazán hogyan is szólnak a komponenseid. Akkor miért azt a készüléked cserélnéd le, amit nem is tod hogy tetszik e egyáltalán :)

Fater

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #13 Dátum: 2008, Szeptember 15, 18:25:40 »
Csak az bosszant, ha igazad van, akkor most mi nem fellel belépõszintnek a házimozinál mert ez az onkyó öt évvel ezelõtt került 200 000FT-ba és semmi kedvem ennél többet kiadni akkor inkább marad minden a régiben.:(

Arcus

 • Vendég
Válasz:Hogy szebben szóljon,help!
« Válasz #14 Dátum: 2008, Szeptember 15, 19:13:29 »
A 200e forintot nem kell naon szigorúan venni, mivel az összeg ca fele funkcionalitás. Ha lecsontozod a szolgáltatásokat a vételár függvényében rájössz, hogy tulképp csak a tetszetõs ház marad némi kapacitással, ami kb a néhány ezer forintos sztereo rendszerekben is megtalálsz... ezért lehet ezeket a látszólag nívós készülékeket egy filléres integráltal \"lezenélni\". Ha ennek tükrében gondolkozol tovább, egy idõ után azt veszed észre, hogy a készülékfronton már csak egy hangerõ szabályozó poti díszeleg és egy fõkapcsoló, mivel a figyelmedet az alaposan kidolgozott hangerõsítésre fordítod, minden más,egyéb témakört érint.mind1.

Nekem az alábbi készülékeim voltak,plusz egy kenwood harmad árért,oszt ugyanúgy szólt,mint a \"nagyok\" :P

http://www.hometheaterhifi.com/volume_10_1/yamaha-rx-v630-receiver-1-2003.html
http://www.sorishop.com/goods/27/items/g_10156.html