Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Hi-Fi Piac magazin  (Megtekintve 24442 alkalommal)

nimis

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #45 Dátum: 2006, Március 01, 20:48:58 »
Üdv Mindenkinek!

Én is jónak tartom a HFP.-t, az általam nagyra tartott Hi-Fi Magazin nyomdokain halad, ami híres volt elfogulatlanságáról és tudományos alaposságáról. Külön üdvözítõ, hogy kevés a magazinban a reklám, az is szolíd és inkább informatív jellegû. A kevés reklám ellenére viszonylag alacsony HFP. ára, nem is értem hogyan csináljátok?
Megfigyeltem, hogy készülékek tesztelésénél majdnem mindig ugyanazon elõadók hangfelvételeit használjátok, azokat hallgatjátok. (Pl. Son Thomas, Vim Mertens, H.Kokubu, Cantatae Domino,
Jazz an the Panshow stb. csak néhány ami gyorsan-hirtelen eszembe jutott, ha rosszul írtam valamit bocs!
Tehát vannak bizonyos "teszt"-felvételeitek.
Karácsony elõtti elõfizetési akciónál hirdettetek demo lemez mellékletet, de mint megtudtamaz egy dvd. volt. Egyébként le is maradtam róla. Mi lenne, ha egyszer egy a T. Szerkesztõség által ajánlott teszt-cd-t is megjelentetnétek megazin mellékletként, olyan felvételekkel, amelyek referenciaként szolgálhatnának egyfajta minõség, hangzás mérésére (füllel). Nem tudom egy ilyen kiadványnak szerzõi jogi vonatkozása, akadálya lenne-e, valószínûleg igen, de jó szerkesztõgárda (mint amilyen a HFP.-é) azt is le tudná gyõzni! Olyan teszt felvételekre gondolok, ami mindig megmutatná egy rendszer, egy készülék hibáit és erényeit, amit vásárláskor magunkkkal vihetnénk hallgatózni. Könnyebb volna értékelni, vitakozni, véleményezni a Fórumban is berendezéseket, eszközöket ha a véleményalkotók ugyanazt a felvételt használnák. (objektív mérce)
Olyan "vegyes felvágottra" gondoltam, amelyen lenne kevés hangszeres klasszikus, vokális, sokhangszeres nagy tömegû hang, zúzós metál,
stb... de mind-mind minõségi felvétel!
Láthatjátok Tisztelt Szerkesztõ Urak, hogy a Fórum napról napra bõvül, egyre többen és egyre többet szólnak hozzá, az audio-kultúra
barátainak tábora napról napra nõ. Ehhez a HFP sok segítséget nyújtott (és remélem nyújtani fog) és erre mint sajtótermék õszintén büszke lehet!

            Üdv, Nimis!

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4880
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #46 Dátum: 2006, Március 02, 09:07:08 »
Volna egy kérdésem :
Igazából nem nagyon foglalkozom házimozival, így csak gyorsan átfutottam azt a cikket az ujságban amelyik valami projektorról szólt. (Nem tudok se típust, se semmit a cikket sem olvastam igazán, csak elején a nagybetüs részt.) Szóval az elején az van, hogy "elérhetõ áru projektorok" a végén az ár rubrikában meg valami 4.6 millió forint van feltüntetve. Ez elírás vagy télleg 4 és fél milla az a projektor? Valahogy az elérhetõ ár és a négy és fél milla - legalábbis nekem - kissé ellentmondásos.

Simi

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #47 Dátum: 2006, Március 02, 10:21:00 »
A teszt cd jó ötlet.
És mi a vélemény igényes cd melléklethez, hasonlóan a Sztereó Magazin Magyar Jazz sorozatához?
Én biztos áldoznék rá több pénzt!

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #48 Dátum: 2006, Március 02, 14:59:43 »
KisMarci!
Idézet
a környéken egy újságárusnál sem lehet kapni. Mi az oka?

A Lapkert (terjsztõ) már többször kérdeztem errõl, egyszerûen ilyen az elosztás. Vannak pavilonok, ahová csak 2-3 db jut, és hamar elfogy. Máshol pedig megmarad. Kértük az átcsoportosítást...

Nimis!
Kösz az elismerést, jól esik.
A demo CD kérdése idõnként felmerül, azt csak úgy tudnánk mellékelni, ha emelnénk az árat. Nem biztos, hogy mindenkinek tetszene. A másik a jogdíjak kérdése. Több lemezrõl, különbözõ kiadóktól származnak ezek a felvételek, többnyire hazai képviselet nélkül, nem lenne egyszerû. Azért utánanézek.

Snipi!
"Elérhetõ árú projektorok" alatt mondjuk a ThemeScene induló modelljeire gondoltam, úgy 3-400eFt környékén. A SIM2 C3X tényleg 4,3 milla, ez már top high-end, talán a legjobb, ami ma kapható. Az ember csak ámul-bámul. De egy jó erõsítõ, vagy hangsugárzó is kerül ennyibe, Te is tudod.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

KisMarci

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #49 Dátum: 2006, Március 02, 16:22:02 »
Ma reggel sikerült végre vennem. Amúgy a Nyugati pályaudvarra céloztam, mint "környéken", ami azért elég forgalmas hely. A pláne nem az, hogy "elfogyott", hanem a nagypostáva szembeni újságárus mondta boldogan "igen, megérkezett!". Azt hiszem inkább elõfizetek...  ;)

doki63

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #50 Dátum: 2006, Március 02, 18:37:58 »
Hali Mindenki.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Pár évvel etelőtt vásároltam egy pana sa-he75 erősítőt és most szeretném tudni mit írtak róla .Tudom nem egy nagy durranás de szerintem egész jól szól.Ha valakinek megvan a teszt erről a készülékről,és nem bánja a fáradságot legyenszíves elküldeni nekem .
címem doki63@freemail.hu előreis köszönöm.
Üdv Doki63

nimis

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #51 Dátum: 2006, Március 02, 19:36:13 »
Üdv Minden Fórumosnak!

AT.! Hiányolom hozzászólásaidat! Minden témában, régiben és újban mély hallgatásba burkolóztál! Csak nem vagy beteg? (Ha igen jobbulást!)

     Üdv, Nimis!

AT.

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #52 Dátum: 2006, Március 02, 20:06:40 »
nimis írta::
Idézet
Üdv Minden Fórumosnak!

AT.! Hiányolom hozzászólásaidat! Minden témában, régiben és újban mély hallgatásba burkolóztál! Csak nem vagy beteg? (Ha igen jobbulást!)

     Üdv, Nimis!


Szia :)

Köszönöm, szerencsére nem :)

Csak most igazából nem merült fel kérdés, így nincs mire válaszolni. Majd ha lesz, és tudok...  :woohoo:

nimis

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #53 Dátum: 2006, Március 02, 20:24:36 »
Üdv Mindenkinek!

Elfogadom Szabolcs érveit a demo cd-vel kapcsolatban, valóban aggályos a szerzõi jogok kérdése, erre ma többféle  jogvédõ szervezet is sasszemekkel figyel és ügyel, nem olyan egyszerû zenei felvételt kiadni, pláne jót!
A felvetésemmel kapcsolatosan alternatív javaslatom van, ami sokkal könnyebben kivitelezhetõnek tûnik. Mi volna, ha a lapban külön rovatot indítanátok, fél oldal, egy oldal terjedelemben, "kedvenc lemezeink", "lemezajánló" vagy valami hasonló címmel, amely rovatban felhívnátok szíves figyelmünket egy-egy általatok kiválónak tartott cd-re, klasszikus, jazz, pop stb. mûfajban olyan szempontból, hogy az kiváló felvétel mûfajában, tesztelésre is akár érdemes? Vélelmezem, hogy a sok tesztelés közben zenét is hallgattok, bizonyára sok jó és még jobb  zenei felvétellel találkoztok. Külön érdekesség és csemege lehetne lemezeket ajánlani DVD-AUDIO és SACD formátumban! Szerzõi jog szempontjából egy ilyen rovat legfeljebb reklám lenne, egy idõ múlva talán az igényesebb lemezkiadók önként ajánlgatnának kiadványokat meghallgatásra.
Természetesen javaslatomat úgy kérem kezelni, hogy távolról sem kívánok beleszólni a lap szerkesztésébe, csak csupán egy ötlet teljes jóindulattal, amivel kapcsolatosan kíváncsian várom T. Szerkesztõk véleményét!

    Üdv, Nimis!

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4880
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #54 Dátum: 2006, Március 03, 08:16:41 »
MSZ : aha ok. Fu ha lenne 4.3 millám biztos nem projektort vennék hanem valami nagyon felsõkategóriás hangfalat. :)

boygabi

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #55 Dátum: 2006, Március 18, 14:01:42 »
Tisztelt fõszerkesztõ úr

Nagyon jó az újság.96-óta vásárolom
Lenne 1-2 kérdésem.
Az autóhifi témát miért hozták vissza,holott már egyszer túlléptünk rajta,hogy ennek a témának külön szaklap kellene.Az a pár oldal kevés.
Miért tûnt el a levélhullás?Gondolom nem a weboldal indulása miatt,mert sokkal korábban megszûnt.
Kevés vagy egyáltalán nincs szakcikk az újságban.
A készülékekrõl nincs annyi belsõ fotó mint régen.Tudom miért.De ne szégyellje az a gyártó
levenni a készüléke tetejét,ha az árát sem szégyelli.
Miért tûnt el a lemezajánló rovat?
Szerintem az említett dolgok hozzájárulnának az
újság színvonalához.
Tisztelettel:gabi

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #56 Dátum: 2006, Március 18, 15:22:03 »
Gabi!

Az autóhifi kismértékben van jelen, és inkább csak nívós, érdekes készülékek szerepelnek benne, szerény oldalszámban. Van bõven pozitív visszajelzés e témában, többre is lenne igény, ezért szerepel folyamatosan.

Levélhullás: megváltozott a világ, vele együtt az olvasók is. A megkeresések mindegyikére már szinte válaszolni sem tudunk, mindenki azonnali válasz e-mail-t kér problémájára, mások telefonon hívnak. Sokan kikötik, hogy levelük lehetõleg a lapba ne kerüljön bele. Így mondhatnám azt "idejétmúlt" lett a rovat, pedig sokan szívesen olvasták.

Szakcikkek: ez a legfontosabb pótolnivalónk, megtesszük amit lehet. Áprilistól legalább számonként egy szerepelni fog (ezt a magam nevében ígérem)

Lemezajánló: ehhez két feltétel szükségeltetik. 1.) Lemezkritikus
2.) A kiadók támogatása az újonnan megjelent lemezek - legalább kölcsön - (át)adása.
Egykori kritikusunk már nem aktív e téren, és a lemezkiadók sem mozgatják fülük botját sem, még az ingyenreklám sem kell nekik (No comment).
Ha legalább az egyik feltétel teljesülne, biztos összehoznánk valamit.

Köszönjük az építõ kritikát, amit tudunk megteszünk, hogy a lap színvonalát javítsuk.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

nimis

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #57 Dátum: 2006, Április 12, 17:56:19 »
Üdv Mindenkinek!

Hozzászólásomat nyílt levélként fogalmazom meg Mészáros Szabolcs Fõszerkesztõ Úrhoz címezve!
Ötlet!
T. Fõszerkesztõ Úr!
Úgy, ahogy a "boldog emlékû" Hi-Fi Magazin összes megjelent számát néhány évvvel ezelõtt kiadták CD-ROM-on, nem lehetne ugyanigy, ebben a formátumban kiadni a HFP. -mondjuk- elsõ tíz-tizenkét számát? A szerzõi jogok bizonyára a T. Szerkesztõség tulajdonában vannak. Jómagam szívesen elolvasnám az elsõ tíz-tizenkét számot, amibõl egy sincs meg, nem is hozzáférhetõk. Úgy tudom nem csak én, mások is szívesen elolvasnák az elsõ számokat. Nem tudom annak idején az elsõ számok milyen példányszámban jelentek meg, én egyszer pusztán véletlenül bukkanatam rá Budapesten a tizenvalahányadik számra és elolvasása után kezdtem módszeresen keresni és gyûjteni a követõ példányokat. Fogalmam sincs, hogy egy javasolt CD-ROM-os kiadás mibe kerülne, szerintem jóval olcsóbb lehet mint a papír alapú kiadás! Ha tévedek, cáfoljatok meg!
Szóval mit szóltok hozzá fórumosok, megvennétek egy ilyen elsõ 10-12 szám HFP. CD-ROM-ot, vagy sem?  Mennyit adnátok érte? Emlékezetem szerint a példaként említett Hi-Fi Magazin CD-ROM, amin az összes megjelent több tucat szám volt, kilencszázvalahány Ft.-ba került tokkal, fóliával és elég gyorsan elkapkodták! Szóval nem volt drága! Szabolcs válaszát külön várom, ha megtisztel vele külön köszönöm!

        Üdv. Nimis!

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #58 Dátum: 2006, Április 12, 23:21:59 »
Üdv Nimis!

Az ötlet természetesen megvalósítható, bár elõtte tényleg szükséges lenne a piackutatás. Papíralapú újranyomás nem lehetséges, egyrészt a magas költségek, másrészt az elsõ 7 szám arhiválásának hiánya miatt. A CD-ROM egyébként nem lenne drága, pusztán az elõkészítési munkálatok költsége számottevõ (ha nekem nincs idõm rá).
Másik megoldás - amiben jómagam gondolkodom - az itteni adatbázis teljes feltöltése, ezzel ingyenesen hozzáférhetõek lennének az elsõ írások is. Ha ugye a nap 48 órából állna...

Ígérni már nem merek semmit, de amire van igény az  nyilván elsõbbséget élvez.
üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

nimis

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #59 Dátum: 2006, Április 13, 20:17:04 »
Üdv Mindenkinek!

Megköszönöm Fõszerkesztõ Úr válaszát, valóban megtisztelve érzem magam. Nos akkor még ébren van a remény, hogy egyszer elolvashatom majd azokat a példányokat, amelyek sajnos nincsenek meg. Az adatbázis régebbi példányokkal való feltöltését -ami nagyon jó ötlet- bizonyára sok fórumos velem együtt szívesen fogadná. Úgy gondolom, hogy vagyunk, vagy lehetünk többen is, akiknek nincsenek meg az elsõ számok, de elolvasnák.
Ha már itt vagyok még egy észrevételt hadd tegyek! Ha jól emlékszem volt korábban egy olyan rovat aminek "kitekintõ",vagy "lapszemle" volt a címe és szemlézgettetek a külhoni szaksajtóból.
Ez mintha megszûnt volna mostanában! Nem lehetne visszahozni? Szerintem elég érdekes volt!
Talán mások is szívesen olvasnák újra! Igaz, hogy azóta több külföldi tárgybéli magazin magyar kiadásban is megjelenik, (Budapesten) de biztos nem járat, meg nem is vesz mindenki minden szaklapot. Amúgy meg vidéken hozzá sem lehet jutni, mifelénk nem is terjesztik ezeket.
Nem tudom, hogy egy másik újságból részleteket átvenni és közölni jogdíjas-e, ha igen és emiatt nem kivitelezhetõ, nem szóltam!
Egyebekben várjuk az új számot!

    Üdv, Nimis!