Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Hi-Fi Piac magazin  (Megtekintve 24446 alkalommal)

entrylevel

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #30 Dátum: 2005, December 16, 02:40:30 »
Üdvözletem!

 Sajnos kevés az audió kulturával foglalkozó sajtó termék,az újság jó,de lehetne jobb is.Hiányolom az összehasonlító teszteket.Például a  HFP60-ban azonos kategoriába tartozó és azonos árszintû készülék leírások szerepelnek,ezeket jobb lett volna összehasonlítani,mint prospektus ízû egyedi teszteket készíteni.
A mellékelt lemez kissé reklám szagú (mást vártam).

Üdv:Csaba

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #31 Dátum: 2005, December 16, 20:08:59 »
Igazad van, jobb lett volna összehasonlítani, meg is tettük volna, ha egyidõben tartózkodtak volna nálunk a készülékek. Sajnos nem így történt. A prospektus íz pontosabban mit takar?
A mellékelt lemez a B&W ajándéka, sajnos a HFP nem szolgálhat ezen az áron saját DVD kiadvánnyal, ha emelt áron DVD-vel kínálnánk a lapot - mondjuk 1500 Ft-ért - az sokaknak nem tetszene. Persze ötleteket szívesen fogadunk!
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

kopi

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #32 Dátum: 2005, December 17, 14:34:22 »
sziasztok

nekem viszont tetszett a lemez, mivel mindenféle zene volt rajta, mindenféle formátumban (na jó nem mindenféle, csak pcm, dtes és dts-es ha jól emlékszem) Így pl kipróbálhattam, hogy szól a rendszer klasszikuson zenén, vagy zongoraszólón, amit biztos nem tettem volna meg magamtól, ha nincs ilyen lemezem. A prospektus ízrõl annyit, hogy valóban, ez egy B&W lemez, és nyilván vásárlás ösztönzési szándékkal adta ki a B&W, nem véletlenül osztogatják az ilyen lemezeket általában karácsony elõtt. (Megjegyzem engem pl érdekelt hogy készül egy méregdrága hangsugárzó, és mi olyan drága benne)

Viszont kérdésem is lenne: Régebben voltak az újságban összehasonlító tesztek, mint pl 100EFt alatti hangsugárzók és hasonlók. Azóta már megjelentek a tesztben szereplõ hangsugárzók új verziói. Lehetséges lenne esetleg egy hasonló tesztet a közeljõveben szervezni? Én, mint már korábban írtam, még mindig kíváncsi lennék egy Focal JmLab 706s - Kef IQ3 összecsapásra. Esetleg komolyabb készülékek esetén ki lehetne sorsolni a fórumozók közül pár szerencsést, aki részt vehtne a teszten, bizonyára többek szívesen meghallgatnának néhány high-end készüléket.
Üdv:Laci

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #33 Dátum: 2005, December 18, 10:17:05 »
Sziasztok!

Csatlakoznék az elõttem szólóhoz. Valóban jó lenne egy ilyen hangsugárzó összehasonlító-teszt. Elhiszem, hogy ezt néha nehezebb kivitelezni, de nagyon érdekes lenne.
Ebbe a körbe még be lehetne venni 2-3 másik 100e körüli kompakt hangsugárzót és az már valóban nagyon érdekes lenne, mert jobban rá lehetne mutatni arra, hogy melyik dobozna mi az erénye ill. hátránya, továbbá hogy melyik milyen zenére a legalkalmasabb. Ráadásul ez egy olyan árkategória lenne, ami legtöbbünk számára még elérhetõ. Természetesen érdeklõssel olvasom én a különbözõ drágább hangsugárzók tesztjeit is, de sajnos nem valószínû, hogy pl. egy Dynaudi Focus 140-et megengedhetek magamnak.

Egy teszt, aminek már tényleg itt lenne az ideje, az az új Cambridge sztereó komponensek tesztje. Kitûnõ apropó lehetne most a hiánypótlásra, hogy megjelentek az Azur sorozat erõsítõinek és cd-játszóinak MkII-es verziói, legalábbis a 640-es készülékeknek.

Tehát egy ilyen Cambrigde teszt is nagyon sokakat érdekelne szerintem, esetleg a Rotel valamivel drágább 02-es sorozatával összehasonlítva esetleg a H/K új sztereó készülékeivel.

Remélem valami ebbõl megvalóul majd, de akárhogyan is alakul örülök, hogy ez a remek lap és ez az internetes oldal van nekünk :)

Üdvözlettel

Péter

klepto

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #34 Dátum: 2006, Január 29, 01:01:49 »
Sziasztok!

Ez az első hozzászólásom ezen az oldalon. Azért jöttem ide kérdezősködni, mert a leendő HM rendszeremnek a 2005 Decemberében tesztelt Marantz DV-4610, SR-4600 párost néztem ki. Sokat gondolkoztam rajta míg ide eljutottam. Voltak kommerszebb márkák is a kalapban a Yamahától a Denonig, és hasonló minőségű NAD rendszer is. Végeredményben az ár volt a meghatározó. A Marantz SR-4600-as erősítője olcsóbb a piacon fellelhető kategóriatársainál (most a Hifi-Barlangab 95.000.-Ft). Nekem a zene és a mozi egyformán fontos, és sem anyagi, sem térbeli lehetőségem sincs külön rendszert tartani sztereóra és mozira. A kétségem, és a megerősítésem a teszt kapcsán merült fel. Idéznék a cikkből: "...szembe ötlik egy kellemes, meleg, sárgás tónus, a piros árnyalatok igazán élénkek, mindemellett azonban a távoli felvételeknél az élesség lehetne acélosabb...Elképesztő a hangélmény, bár közben azért fájlalom, hogy a sárgás tónus még kifejezettebb, és a mozgások „húzása” néha már a lustasági küszöböt súrolja. Nem egy kapkodós fajta, az biztos." Ez az elsősorban a képminőségre utaló hibák mennyire feltűnőek, illetve ha ilyen összehasonlítás lehetséges, mennyire üti meg egy NoName 8-10.000.-Ft-os kínai dvd képminőségét? Nekem Yamada dvd-m van, de annál nem tapasztaltam sem elszíneződést, sem után húzást; bár lehet, hogy csak én vagyok vak  :ermm: A szüleimnél Panasonic dvd van, azt egyszer hazahoztam, és a Yamadához képest plasztikusabb, fátyolosabb képe volt ami nekem abszolút nem tetszett, pedig a Yamada nem egy minőségi termék.
A hangminőség leírásával nagyjából elégedett voltam, gondolom itt valami lényegesen drágább gép volt a viszonyítási alap. Gondolom a kissé magasba húzó és néha felkeményedő sztereó hangzás még inkább megmutatkozna egy kommerszebb erősítőnél. Ezen az árszinten (legfeljebb kicsit felette, de max. 150.000.-Ft-ig bezárólag) lehet-e tőle jobb alternatívát találni ami lágyabb zenei, és kevésbé színezett, de még dinamikusabb, energikusabb házi-mozi előadó?  
És egy utolsó hangfal kérdés. Panel lakás, sok szomszéd, éjszakai filmnézés lehetetlenné teszi az 5.1-es rendszer kiépítését, ezért kizárólag szub nélküli 5.0-ás rendszert szeretnék. Ehhez két márkát néztem ki, a Polk Audio Monitor családját, és a Wharfedale Diamond 9 családot. Frontnak a Polk esetében a Monitor 50-et, a Wharfi esetébem a Diamond 9.6-ot. Melyik hangfal illene jobban a Marantzhoz, illetve érdemes-e ennél jobbat keresni, van-e ami kifejezetten jobb a Marantzhoz?
NEkem személy szerint a Wharfedale szimpatikusabb, mert volt már ilyen márkájú hangfalam, és maradéktalanúl elégedett voltam vele. Na meg az a tény, hogy 4 utas hangfal talán jobb lenne egy szub nélküli rendszerbe, az is a Wharfedale mellett szól. Mindenesetre érdekesnek találom a keresztfrekiket, melyben a 4 utat 150/1000/6000 hertzen vágják, és a 1000-6000 hertz közé egy 5cm-s dóm sugárzót tettek be. A nagyméretű dóm középsugárzó rendszer egyszer nyert már díjat, méghozzá a magyar Orion hangfalakban, ezért talán nem lehet olyan rossz. Erről is szívesen hallanék véleményt.
Köszi a türelmeteket, és elnézést, hogy kissé hosszúra nyúlt a kérdésem  :)

duofon

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #35 Dátum: 2006, Január 29, 09:49:43 »
A Yamada védelmében szólnék hozzá. Nekem is az van, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Úgy a kép, mint a hangminõség vonatkozásában. A kezelési utasítása a kabaré katagóriát súrolja, de belül rendben van minden. Magam a saját belsõ dekóderét használva, a hátulján levõ 5.1 kimeneteket külsõ erõsítõre kötve használom, ami része a normál hifi rendszeremnek. Én Yamadát nem cserélnék a helyedben. Persze remélem ugyanarról a típusról beszélünk: Y.ultra slim 5520

klepto

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #36 Dátum: 2006, Január 29, 09:57:01 »
Nem, nekem Yamada 6700 van, ami sztereóban rém siralmas minőségű :( Meg szeretnék egy komolyabb rendszert, tehát mindenképp menni fog  B)

JOCÓ

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #37 Dátum: 2006, Január 29, 10:58:41 »
Helló!
Én is szeretnék tanácsokat adni Marantz-ügyben.
Az erõsítõjük általában jó minõségûek, ezen az árszinten maradva jobb a hasonló árú Yamaháknál.
Ha teheted, akkor hallgasd meg a Nadot, Cambridge Audiot is, ezek messez jobb zenei hangzást nyújtanak a japán márkáknál.Mondjuk lehet, hogyha a csillogó hangzást kedveled, akkor mozira japán gép.
A Marantz dvd-t nem kellene erõltetni szerintem, inkább Pioneer 585. A képben nem lehet probléma, ha egy átlagos tv-t használsz, projektorral kijönnek viszont a hibák.
Egyébként nekem is van Yamaha hm erõsítõm, igaz most már csak processzornak és elõfoknak használom, de én is meg voltam vele elégedve.
Mozihoz kell az 5.1, mindenképp vegyél szubot, különben lyukas lesz a hang.Én is panelban lakom, nem szóltak eddig, pedig használom a rendszert.
A wharfedale nem tud jó hangsugárzót csinálni már sajnos, nekem is volt azért írom,inkább nézz egy Mordaunt-Short rendszert.
Mindezeket saját tapasztalatomból írtam, persze lehet, hogy másnak éppen fordított a véleménye!De ha mozit és zenét akarsz egy rendszeren, akkor gondold át javaslataimat és hallgasd meg a javasolt készülékeket is.
JOCÓ

klepto

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #38 Dátum: 2006, Január 29, 12:17:37 »
NAD mint írtam számításba került, de lényegesen drágább a Maantznál, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy jobb-e annyival  :huh:
A Wharfedale-ekről nekem jó véleményem van. Régebben volt Valdos 500-as hangfalam, amivel nagyon elégedett voltam, és nem véletlenűl kapott Best Buy vételt a Hi-Fi choice-ban  B)

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #39 Dátum: 2006, Január 29, 13:15:32 »
A kép értékeléséhez egy SIM2 Domino 20-as projektort használunk, mert amíg hagyományos - de jó minõségû - TV-k használtunk, bizony sokszor nehéz volt különbséget tenni két készülék között. Ez annyit jelent, hogy ha nem vetítõn nézed, ezek a problémák valószínûleg észlelhetetlenek lesznek számodra.
A Polk Audio hangfalait még nem volt szerencsénk tesztelni, így csak a Wharfedale-ról nyilatkozhatok, mely szerintem jól illeszkedik a Marantzokhoz.
üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

klepto

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #40 Dátum: 2006, Január 29, 18:38:10 »
Köszönöm Szabolcs a választ! Nekem most egy SlimFit technológiájú 16:9-es Samsung tv-m van, és egyelőre nem tervezem a cseréjét, mivel tavaly vásároltam. Ti milyen hangfalakkal teszteltétek a Marantz rendszerét? Személy szerint hallottad-e a Wharfedale Diamond 9.6-os hangfalát, illetve mi a véleményed az 5cm-s dóm középsugázó megoldáról?

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #41 Dátum: 2006, Január 30, 09:59:53 »
Focal-JMlab Cobalt szettel teszteltük, a Diamond ennél lágyabb karakterû, jobban passzol a Marantzokhoz. A9.6-ost még nem hallottuk, de nem hiszem, hogy a dóm közép miatt baj lenne vele. Ha van, akkor azt a bonyolult keresztváltó okozza, az ilyen dobozokhoz általában nagyon combos erõlködõ szükségeltetik. Én egyébként a szub alkalmazásánal híve vagyok, egyrészt a lemezeket is így keverik, másrészt jól kordában tartható a basszus, ha nem akarod, hogy a szomszéd rezegjen az ágyában, egyszerûen lejjebb tekered a potit. Érdemes zárt kivitelût választani, mert megfogottabb és kevésbé brutális, mint a reflex, mellesleg zenére is alkalmasabb.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

klepto

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #42 Dátum: 2006, Január 31, 09:02:40 »
Ismét köszi a vbálaszt, de...
Esetleg van a Wharfedale-en kívűl olyan hangfal, ami még jól illeszkedik a Marantzhoz?
Amikor elkezdtem komolyabban körbejárni a H.M. témát, számításba került több márka is a Marantzon kívül. Ezek között volt a Yamaha RX-V757, a Denon AVR-2106, az Onkyo TX-SR703, és a NAD T743. A NAD, és a Marantz alap tipus, a kettő között lényeges, több mint 50ezer forintos árkülönbséggel. A többi erősítő az adott márkák közép, felsőközép kategóriás erősítője, a Yamaha és a Denon némileg, az Onkyo jelentősen kerül többe mint a Marantz. Az volna a kérdésem, hogy érdemesebb ezek közül még valamelyiket felvenni a lehetséges esélyesek listára, vagy a belépő szintű Marantz ár, érték, minőség szempontból messze túl mutat a középkategóriás kommerszebb társainál?

sklopp

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #43 Dátum: 2006, Február 05, 21:24:51 »
Üdv mindenkinek, a Pioneer 585 dv olvasóról szeretnék némi szubjektív véleményt, elsõsorban kép, továbbá mint sacd, dvad lejátszási minõség szempontból.

KisMarci

 • Vendég
Válasz/Re:Hi-Fi Piac magazin
« Válasz #44 Dátum: 2006, Március 01, 11:24:03 »
Már a megjelenésétõl hajkurászom az új (HFP 61) számot, de a környéken egy újságárusnál sem lehet kapni. Mi az oka?