Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Házimozi vs. hi-fi  (Megtekintve 3161 alkalommal)

kehida

  • Vendég
Házimozi vs. hi-fi
« Dátum: 2008, Szeptember 23, 13:07:43 »
Üdv mindenkinek, akit rajtam kívül érdekel a téma!

Jelenleg Denon PMA-700AE erõsítõn hallgatok zenét, szintén Denon cd játszóval. Viszont mivel egyre több filmet nézegetek, elkezdett érdekelni a házimozizás is. Ebben a témában, viszont tanácstalan vagyok. Sokat olvastam arról, hogy a házimozi erõsítõk nem igazán alkalmasak a hi-fi hallgatásra. Egy Denon házimozi erõsítõn sokkal rosszabbul szólna a zene sztereóban?  Sajnos még nem volt alkalmam meghallgatni egymás mellett a két típusú erõsítõt, ezért nem tudok viszonyítani.Milyen minõségi romlással járna, ha lecserélném a jelenlegi sztereó erõsítõmet, egy av erõsítõre? Két erõlködõt nem igazán akarok tartani. A Denon új szériájából néztem ki az AVR 1709 típusút. Ha van valakinek tapasztalata a leírt kérdésekkel kapcsolatban, örömmel olvasom mindenki véleményét!
Elõre is köszömnöm!

KisMarci

  • Vendég
Válasz:Házimozi vs. hi-fi
« Válasz #1 Dátum: 2008, Szeptember 23, 19:37:10 »
Szia kehida!

Ha tényleg fontos a minõségi zene házi-mozi rendszeren, akkor szerintem a DenonLink-nél ne add alább! Kb. úgy mûködik, mint a HDMI kábel, csak nem \"csomagokba\" gyûjti a jeleket, hanem bitrõl-bitre továbbítja. Ennek elõnye, hogy a jel végig digitális marad, csak a lánc legvégén az erõsítõ alakítja át analóggá, vagyis megspórolsz egy oda-vissza analóg átalakítással járó minõségromlást. A DVD lejátszó kvázi futómûként dolgozik.

Józsi

  • Vendég
Válasz:Házimozi vs. hi-fi
« Válasz #2 Dátum: 2008, Szeptember 23, 19:40:54 »
Üdv!

Úgy gondolom, hogy a házimozi erõsítõ ebben az esetben mindenképpen gyengébb teljesítményt fog nyújtani a sztereó zenehallgatás terén. Ha a mozizást és a zenehallgatást egy rendszerben képzeled el, a 1709-es erõsítõnél legalább kategóriával magasabb szintrõl kell választanod, hogy sztereóban hozza a PMA 700 AE erõsítõ szintjét. Az meg úgy már valószínûleg többe fog kerülni, mint a jelenlegi erõsítõd, és az AVR 1709-es együtt.

Persze, nincs nagy tapasztalatom a DENON termékeket illetõen, de ez általában így szokott lenni. Szerintem...

KisMarci

  • Vendég
Válasz:Házimozi vs. hi-fi
« Válasz #3 Dátum: 2008, Szeptember 24, 18:44:40 »
Így van!

DenonLink a DVD2930-tól kezdõdik, ami 200.000 Ft. fölött van, valamint az AVR3808-tól, ami meg kb. 400.000. Ez már megközelít egy jó minõségû sztereo szettet.
Költségcsökkentésnek érdemes korábbi modelleket keresni. Pl.: DVD3910 és AVR3806.

Fater

  • Vendég
Válasz:Házimozi vs. hi-fi
« Válasz #4 Dátum: 2008, Szeptember 30, 17:56:14 »
Szia! Én már sokat foglalkoztam a témával és szerintem a legegyszerûbb megoldás, ha veszel egy egyszerû olcsó házimozi erõsítõt a lényeg, hogy a hátulján legyen PRE OUT kimenet mert innen minden gond nélkül tovább tudod vinni a sztereó jelet a régi erõsítõdre. A végén úgy fog kinézni a dolog, hogy a két front hangfalad a régi erõsítõdrõl megy a többi pedig a házimoziról és így nem kell lemondanod a jó hifirõl és még olcsón házimozizhatsz is.