Hi-Fi Piac Fórum

Fórum kategória => Általános beszélgetések => A témát indította: Fridi - 2006, Május 27, 12:37:20

Cím: Hangsugárzó
Írta: Fridi - 2006, Május 27, 12:37:20
üdv mindenkinek   A segitségeteket kérném hangfal vásárlás ürügyén.A cd játékosom Rotel RCD 951,az erõsitõ RA 921.A mostani dobozok Tannoy MX 3M hangjával a maga kategóriájában még elégedett is lennék de szerintem a Rotelek többet is tudnának nyújtani egy jobb minõségû hangsugárzóval.Az anyagi lehetõségek elég korlátozottak 130-150 ezret tudok az ügyre álldozni.Nem igazán tudom mely iranyban kezdjem akeresést,meghalgatást.Fõleg hangszeres könnyûzenét halgatok,pl.Eric C. Diana K.Mark. K. Leonard C.stb. Tanácsaitokat érdeklõdve várom.    Tisztelettel Fridi.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: JOCÓ - 2006, Május 27, 20:44:25
Üdv!
Ennyi pénzért is lehet már tisztességesen megépített hangfalat venni, én a következõket javsolnám neked egy meghallgatásra:Clarus charon plusz, és Clarus Callisto ii, az új Kef IQ szériából is akadhat megfelelõ, vagy Mordaunt-short, és Taylor-Acoustic.
Hallgass meg lehetõleg minél többféle hangsugárzõt, ha lehet a saját rendszeredhez minõségben közel álló láncon, tudom nem egyszerû feladat.
JOCÓ
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Fridi - 2006, Május 27, 21:16:50
Valóban nem egyszerü a dolog,de igyekszem majd,végülis ez egy kellemes feladat számomra.Köszi a tippet.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: nimis - 2006, Május 28, 21:05:52
Üdv Mindenkinek, Üdv Fridi!

Én a ROTEL-hez korábban  JM Lab Chorus-t, késõbb JM Lab Cobalt-ot használtam, bár ez utóbbi már többe kerül annál mint amit írtál, fõleg újonnan! A JB Lab-ok élénksége, (de nem harsánysága) jó passzol a ROTEL visszafogott, lekerekített hangzásához.
A ROTEL és a JM Lab jól kiegészítték egymást, határozottan kellemesen, sokáig és hangosan hallgathatóan zenéltek együtt, franciás "charme"-ja volt a hangzásnak! A JM Lab új Chorus-S sorozata nem tudom mennyibe kerül most újonnan, használtan, még nem az újabb S sorozatból most is hirdetnek egy pár álló 816-os állódobozt a HIFI-City-n, úgy emlékszem 115-ért, ami egy jó vételnek tûnik. A Chorus sorozatot annak idején a HFP. is nagyon megdicsérte. Ha tudod hallgasd meg ezt a párosítást együtt valahol, valakinél, lehet tetszeni fog!

         Üdv, Nimis!
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Snipi - 2006, Május 29, 10:46:48
Szia!

Én megpróbálkoznék egy B&W DM 602-vel. Akkor a 130-ból még az állvány is kijön.
Persze a JmLab 707 se lenne rossz választás.
Persze ha állódobozt akarsz, akkor tárgytalan. Más kérdés, hogy ebbõl a pénzbõl igazán tisztességes állódobozt elég nehéz venni, fõleg újat.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: JOCÓ - 2006, Május 29, 13:06:03
Üdv!
Rotelhez Bower nem túl jó választás szerintem, mert akkor sikeresen eléred a magas hangok jó részének teljes vágását.Rotelhez mindenképpen vmi dinamikusabb, magasban nyitottabb dobozt próbálj nézni.
JOCÓ
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Fridi - 2006, Május 29, 15:15:12
Sziasztok.  A JM Lab lessz az elsõ próba fõszereplõje.Valahol olvastam. vagy halottam hogy JM Lab a fejlesztésekhez,tesztelésekhez elõszeretettel használja a Rotel elektronikákat.Hát nem tudom hogy ez igaz vagy nem de én is úgygondolom hogy a JM Lab (Chorus) jó lehet.Köszi a tippeket.  Tisztelettel Fridi.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Snipi - 2006, Május 30, 09:33:54
Kedves Jocó!

Bocs hogy nem értek veled egyet, de életem eddigi egyik legjobb hangját Rotel-Bowers összeállításban hallottam. Egy Rotel RB-1090 RC-1090 (ha igaz) elõ -végfok és egy B&W 703-as hangfal. Tudom, hogy ez más kategória, csak azt akartam vele mondani, hogy szerintem nincs baj a Rotel-B&W összeállítással.
Ezért is mertem ajánlani a Rotelhez a B&W-t.

Sõt! Továbbmegyek. A B&W egyáltalán nem vágja a magasakat. Sõt! Inkább enyhén kiemeli azokat. Nekem meg pont az ilyen fényes nyilt magassal rendelkezõ hang tetszik. Talán ezért is van belõle otthon 5 párral nekem. :)
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: RomZol - 2006, Június 07, 09:51:59
Sziasztok!

Mint B&W tulajdonos, én sem értek egyet azzal, hogy vágnák a magasakat, éppen ellenkezõleg, ezért érdemes lekerekítettebb hangú elektronikákhoz párosítani, én mindenesetre kipróbálnám a Rotelekkel, de a 602-esekrõl tudni kell, hogy különösen szeretik maguk körül a helyet. Kisebb szobákban sem muzsikálnak túl rosszul, de igazán csak nagyobb (mondjuk 15-20m2 feletti) terekben képesek igazán kifutni magukat, akkor viszont igazán levegõs, doboztalan hangzással örvendeztetik meg a tulajt, egy megfelelõ állványon tehát szerintem is jó vétel lehet egy 602-es. Annál is inkább érdemes meghallgatni, mert ha jól tudom, a forgalmazó Rotelt is árusít, így nincs akadálya egy nagyjából korrekt demónak.

Üdv.!
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Snipi - 2006, Június 07, 11:05:03
RomZol: tényleg nem akarok tódítani, de ez a tér kérdés nagyon jó.
Nekem is régebben a 602-eseim a kissebbik szobában voltak, és amikor átrendeztem a lakást, és átkerültek a nagyszobába (két másik lánc társaságába) akkor megtáltosodot a hangja. (No addig se volt túr rossz nekem.) Szóval csak alátámasztani tudom ezt a 602-es meg a tér dolgot. Biztos, hogy van egy határ ami fölött ez már nem igaz, de amikor a 15 nm-rõl a 20 nm-re került a doboz nagyfoku hangminõség javulás következett be.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: ProEra Audio - 2006, Június 09, 14:24:59
Üdv Fridi!
Egyetértek az elõzõ hozzászólókkal abban, hogy sokfélét meg kell hallgatni választás elõtt.
Ebben szeretnék olyan segítséget nyújtani, hogy gyártóként meghallgatásra hívjalak. Ebben a kategóriában is többféle hangfalunk van. Tájékozódást nyújthat oldalunk: http://www.proera.hu
Telefonos egyeztetést követõen BP-n is tudunk egy kis zenét hallgatni.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: penna - 2006, Június 17, 11:42:30
A keretedbe bõven belefér a Castle Richmond 3i doboza, még tán hangfalkábellel együtt is. Az angol hifi újságok szerint az 500 font alatti kategória talán legjobb doboza, többszörös kategóriagyõztes. Nagyon kiegyenlített, barátságos hang. Mindenféle zenén élvezhetõen szól, egyáltalán nem válogatós.

Koscsó Ferenc
Penna

 (http://www.hifipiac.hu/components/com_simpleboard/uploaded/images/classic_richmond1.jpg)
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Fridi - 2007, Február 10, 16:46:17
Egy kicsit elvesztem a jó félévvel ezelõtt feltett kérdésemmel,de végülis a választásom a Chorus 707s  dobozra esett.Egy kicsit kivártam a vásárlással mondvan hogy gyüjtünk még egy kis pénzt és esetleg egy magasabb kategoria jönn össze.Csak hát kicsiny országunkban alkalmazotti munkaviszonyból gyüjtögetni igen nehéz manapság.Ugyhogy maradt 707S.vásárlása. A B&W 602S3-mal sikerült párhuzamban meghalgatni,összehasonlitani,nekem egyértelmüen Chorus jobban tetszett zenei teljesitményben.2 honapja halgatom mostmár és azért szép lassan kezd bejáródni,alakulni ahangja.Esetleg ha valakinek vannak tapasztalatai a 707s-el azt szivessen olvasnám.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Davis - 2007, Február 10, 20:58:34
Én hallottam a  707-est itthon,  nagyon jó hangsugárzó, viszonylag nagy átmérõjû mély középhangszóróval, és manapság szokatlanul  nagy doboztérfogattal, és nagyon jó érzékenységgel. Ez már a rockot is viszi elég jól, de mindenevõ. Gratu hozzá. Egy átkábelezés  nem  ártana  neki, sõt...
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Fridi - 2007, Február 24, 17:34:17
Sziasztok.És hamár átkábelezem,akkor milyen tipusú belsõ kábelt javasoltok.Valakinek esetleg ilyen tapasztalata van azt szívesen olvasom.Bár elõször talán a külsõ hangsugárzó kábeleimet(Audioquest Type2)szeretném lecserélni.Az elsö számu jelöltem az Audioquest Indigo,ezt volt modonban kipróbálni és igencsak meggyõzött a változás.Esetleg van del Hul valamelyik kábele,még nem tudom.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Davis - 2007, Február 24, 18:36:15
Elõször tegyél rendet kívül.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Fridi - 2007, Február 24, 20:01:00
Igazad van,azt teszem.
Cím: Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: Fridi - 2007, Április 14, 19:16:09
Sziasztok. Ujra elõkerültem,mert hogy meg van az uj hangfalkábel,mégpedig a van del Hul D352H személyében.Igen komoly a változás minden tekintetben (az Audioquest Tipe 2-höz képest)kitágult a tér,sokkal részletezõbb a megszólalás,nagyon komoly mélyek,már már állódobozos(chorus 707s)A dinamika is jobb lett,talán a magasak terén nincs akkora javulás mint azt elsõ hallásra éreztem(hallotam),vagy csak hozzá szoktam a jobb hanghoz.Talán egy belsõ kábel cserével lehetne még javítani a rendszeren.Na de milyen legyen ez a kábel,speciális belsõ kábel vagy a D352-bõl készüljön?Van valakinek ezirányú tapasztalata?
Cím: Vá:Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: sotokan - 2007, Május 28, 13:39:11
Akár a kivett Audioquest Type 2 is sokat javítana a dolgokon. Én azt használok mindenhol, mert értékarányosan jobbra nincs keret.
Cím: Vá:Válasz/Re:Hangsugárzó
Írta: sotokan - 2007, Május 28, 13:39:21
Akár a kivett Audioquest Type 2 is sokat javítana a dolgokon. Én azt használok mindenhol, mert értékarányosan jobbra nincs keret.
Cím: Vá:Hangsugárzó
Írta: Snipi - 2007, Május 29, 14:20:42
Szia!

Ennyi pénzért már lehet jó hangdobozt venni. Én a következõket tudnám ajánlani meghallgatásra, ha teheted :

Monitor Audio Bronze 2
B&W DM 602 S3 (vagy az új 684)
JmLab Chorus 707V vagy annak az utóda (nem tudom mi a címe)
Epos M12 (a típusszámban nem vagyok biztos)

A sorrend nem sorrend, csak ahogy eszembe jutott. Most =-re több nem jut eszembe.
Nekem egy Rotel RA-935X egy Heybrook hangfallal van összepárosítva, nem mondom, hogy csúcsszuper, de amire használom annak a célnak megfelel.