Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: hangsugárzó 12m2-be?  (Megtekintve 15646 alkalommal)

RomZol

 • Vendég
hangsugárzó 12m2-be?
« Dátum: 2006, Május 29, 12:27:28 »
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a következõkhöz: yamaha cd-x890 cd játszó, arcam alpha 8r+8p-hez szeretnék meghallgatásra érdemes hangsugárzó tippeket, úgy 200-250e Ft-ig. A jelenlegi B&W 602 S1-seimet szeretném lecserélni, mert érzésem szerint valahogy nem tudják kifutni magukat a 12m2-es szobámban. Valószínúleg azt sem szeretik, hogy a hátsó faltól csak kb. 30cm, az oldalsóktól pedig úgy 40cm helyet tudok szorítani számukra. Általában swinget, smooth jazzt és más hangszeres zenéket hallgatok (D.Krall, M. Bublé, J. Cullum, K. Melua, N. Jones, M. Miller, stb...). Szeretnék egy kissé lágyabb hangot, mert a B&W-k magastartománya néha élessé tud válni és a mélyek sem az igaziak (szerintem a szoba hibája),ezért azt gondoltam, hogy egy kisméretû, kisebb hangszórókkal szerelt állódoboz (Castle Pembrock, System Audio 1530, Monitor RS6, Chario?) talán jobban beválna, vagy talán mégis egy állványos?

JOCÓ

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #1 Dátum: 2006, Május 29, 13:11:26 »
Üdv!
Ekkora szobába szerintem állványosat nézz, mert a mélyátvitelben nem lesz csorba azzal sem, sõt a tered is jobb lehet.A bower nem a szoba miatt nem jó sajnos.
Javaslatom Dynaudio, Sonus Faber, PMC.
JOCÓ

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #2 Dátum: 2006, Május 29, 14:37:31 »
Én az Audio Physic STEP állványos hangfalát és a Totem Acoustic Model1-es, szintén állványos hangsugárzóját javasolnám. Mindkettõ kicsit drágább az általad megadottnál, de olyan hangképpel, olyan mélyekkel rendelkeznek, hogy érdemes rájuk használtan vadászni, illetve a Limar-ral megpróbálni egyezkedni. Még kicsit nagyobb szobát is simán betöltenek a hangjukkal, messze jobbak, mint hasonló áron bármilyen álló hangfal. Nem mástól hallottam, hanem a saját fülemmel, és bizony nem nagyon van versenytársuk. Szerintem.

nacsi

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #3 Dátum: 2006, Május 29, 16:58:06 »
Kedves RomZol!
mostanában nagy divat lett a Sonido Ant-ra terelni a figyelmet...
sokak szerint simán veri a \'nagy\' neveket...
nem mondanék konkrét dolgokat, mert én nem hallottam,
azonban ha pesti vagy érdemes kipróbálni!
S nem mellékesen marad egy \'zsák\' pénzed  :P

nacsi

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #4 Dátum: 2006, Május 29, 17:01:24 »
most látom csak ez volt az 50. jubileumi hozzászólásom  :woohoo:

ja, és egyébként akik hallották ezt az Ant-ot,
olyan zenehallgató barátaim, akiknek jó fülük van...
 ;)

Cult

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #5 Dátum: 2006, Május 29, 17:38:56 »
Szia, Én ajánlom meghallgatásra a Kirksaeter SL 60 monitordobozt, meg fogsz lepõdni. Itt hirdetik.Ráadásul pont az általad hallgatott zenékkel szól a legjobban.

jonsy

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #6 Dátum: 2006, Május 29, 22:11:25 »
Szerintem ekkora szobába, ilyen zenére a Jocó által már javasolt SF mellé még az Opera Minit is meg kellene hallgatni. Tesztjét megtalálod az archivumban.

Nem elérhető Snipi

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 4641
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #7 Dátum: 2006, Május 30, 09:43:11 »
Esetleg hallgass meg egy Monitor Audio Silver vagy Gold sorozatu dobozt is.
Én még nem hallottam, de állítólag elég jó az ár/minõség arányuk.

halfnote

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #8 Dátum: 2006, Május 30, 11:06:19 »
Szia RZ,

Mivel is kezdejm. Szerintem ne skatujázd be zenei érdkelõdésed ennyire. nem,mintha baj lenne vele,de lehet elhamarkodottan beszéltél. Régebben hasonló zenéket hallgattam állandóan,mert ezt engedte a rendszerem. mára túlnõtte magát, de úgy látom ezt a dologt egész olcsó komponensekkel is el lehet érni. Hülyén fogja magát kivenni a dolog,mert 2 olyan hangsugárzót ajánlok neked az említett árban,aminek eladásában szoktam közremûködni,de mindezek mellett a kettõ közül az egyiket jómagam is megelégedve használom otthon,saját, nem annyira rosz rendszeremben.

Az egyik az én kedvencem és otthoni dobozom az Audio Note Az2. ez egy kávázitölcséres állódoboz,amit direkte falközeli elhelyezésre terveztek,így nem gond neki az se,ha teljesen a falra van tolva,sõt!!! A pár ára 220ezer Ft kb és ezért a pénzért kap a delikvens egy nagy adag zenét,ami nem válogat a mûfajok között, kellõképpen képes mélyenergiákat megmozgatni(20cm mély tölcsérben!!!) és 93dB-es érzékenységét elnézve szinte mindennel hajtható (nálam 7wattos erõsítõvel lehet házibulit csinálni). Atmoszféraja nagyon jó, megszóllaása nagyon élõ. A 12m2 nem gond neki. a mély nem telepedik rá a hangképre. ezzel egy gubanc van. Magyarországon 1pár van már csak belõle raktáron és nem is lesz több,mert az AN már nem gyártja az AZ családot.
Egy másik tipp, ha az állványos doboz szimpatikusabb egy Quad 12L kisdoboz,ami méretét meghazudtolóan szól és seperte be minden külhoni teszter elismerését. Ez kb 180eFt/pár áron fut zongoralakkozott kivitelben.

ezek és az ehhez hasonló dobozra épülõ rendezerek nekem is memgutatták,hogy biza szeretek én még igen sok zenét,többek között a keményrock-ot is,pedig sose gondoltam volna elõtte. kellõen homogén megszólalásukkal le tudnak zenélni minden mûfajt és nem válnak szétesetté,zavarossá, így utat nyitnak más zenei mûvészek produktumának/értékeinek "felimseréséhez", ami nem rosz dolog ám :)

remélem tudtam én is tippet adni,mit érdemes még megfülelni, törekedve arra,hogy inkább, mint magánember mondjam el nem is túl régi(de a hazai hifisták köreiben kevésbé ismert dobozokról szóló) tapasztalataimat.

RomZol

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #9 Dátum: 2006, Május 30, 20:20:07 »
Kedves Hifisták!

Valóban rengeteg tippet kaptam, amit csak lehet, meg is fogom hallgatni közülük, (SF, Opera, Quad, AN, Monitor, PMC ...és amennyire még csak lehetõségem lesz), bár a meghallgatással nem lesz egyszerû dolgom, mivel ahány féle, annyi kereskedõnél lelhetõ fel és annyi rendszerrel fogják bemutatni nekem. Mindegy, megpróbálok valahogyan zöldágra vergõdni.

Halfnote-nak is köszönöm, de meg kell jegyeznem, hogy terjedelmi okok miatt csak a leggyakrabban hallgatott elõadókat akartam felsorolni, (õket nem a jelenlegi rendszerem miatt, hanem a mentalitásom miatt hallgatom)de néha azért be-be csúszik pl. a Massive Attack, vagy a D.M., és Jamiroquai egy-egy cd-je is a lejátszóba.

Köszi még 1x mindenkinek, azért ha van még 5let, ne habozzatok megírni.

Üdv.: RomZol

olahpeter

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #10 Dátum: 2006, Május 30, 21:35:30 »
Szia!

Esetleg még számításba vehetnéd a B&W új CM1-es modelljét. Ezt már volt szerencsém hallani és nagyon kellemes benyomást tett rám. A másik tippem - melyet azonban még nem hallottam - a Von Schweikert VR-1 modellje.
Mindkét típust forgalmazzák itthon is.

Ezek tényleg csak tippek, bár már így is nagyon sok ajánlatot kaptál, melyeket tényleg egy kisebb mûvészet lesz egytõl-egyig végighallgatni :)

Remélem sikerül majd megtalálnod az igazit.

Üdv

Péter

halfnote

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #11 Dátum: 2006, Május 31, 09:10:01 »
RomZol írta::
Idézet
terjedelmi okok miatt csak a leggyakrabban hallgatott elõadókat akartam felsorolni, (õket nem a jelenlegi rendszerem miatt, hanem a mentalitásom miatt hallgatom)de néha azért be-be csúszik pl. a Massive Attack, vagy a D.M., és Jamiroquai egy-egy cd-je is a lejátszóba.


hi Zol(i?),

lehet félreérthetõen írtam és lehet nem jól detektálódott amit mondani akartam. pusztán örömmel újságoltam el,hogy olyan zenei stílusok nyíltak meg elõttem,amiket sose hallgattam elõtte. de pl egy B&W CDM-1 tulaj haverom is hasonlóról számolt be,amikor a valamikori igen drága(CDM1) dobozát kicsrélte egy 128ezres kisdobozra (vagy amikor elõtte egy régi kis rogers-re rákötötte a rendszert-ez már nem kapható,csak a klónja). És elõtte Õ is, én is csak a nyugis,finom zenét szerettük,aztán megvadultunk :) Persze nálunk ténylegesen ez annak volt köszönhetõ,hogy a rendszerünk nem volt képes kiegynelítetten lesugározni a kritkusabb zenei mûfajokat,mint a nagytömegû komolyzene, rockzene és populárisabb mûfaj igényesebbnek tartott része. mittomén,pl björk. Nem a a"basszus" miatt,hanem sajna szétesett apró darabjaira az egész és homogenitásnak nem sok jele volt,így ezek a problémásabb stílusok nálam többnyire pihentek a polcon.

végezetül: további jó hangsugárzó keresést!

OFF
ja, júniusban lesz depecsmód és massive attack koncert. bár DM-et nem sokat hallgatok,régen szerettem így nyilván ott a helyem mindkettõn nekem is ;) mondjuk koncerten,ha van kedvük,egész jó kis rockbulit csinálnak a szintipoposok :) DM elõtti hétvégén még asszem Stiga nevezetû formáció és talán még júniusban kapunk egy sisters of mercy-t is.

RomZol

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #12 Dátum: 2006, Május 31, 10:28:28 »
Szeva Halfnote!

Nem értettelek félre, szerintem értem, hogy mire gondolsz, csak nem akartam, hogy azt hidd, hogy bármiféle elõítéletem lenne a "nem smooth" stílusokkal szemben. Nyitott vagyok mindenféle zenére és éppen azért szeretnék hangsugárzót cserélni, amit Te is tökéletesen leírtál pár mondatban. Csak én a zenehallgatást tulajdonképpen valamiféle relaxációképpen használom, ami kikapcsol az egésznapos rohanásból és csak ritkábban van hangulatom a pörgõsebb zenékhez. (De azért néha kell!)

Egyébként már informálódtam is a Quad oldaláról a sugárzókkal kapcsolatban és amint alkalmam adódik rá, egy meghallgatásra is bejelentkezek a Merlinnél.

Még 1x köszi a tippet!

Üdv.: RomZol(i)

blaki

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #13 Dátum: 2006, Május 31, 10:32:17 »
Ilyen kis szobába javaslom meghallgatni még az Epos ELS3 vagy M5 kisdobozát, az M12.2 is nagyon jó de szüksége van egy nagyon jó állványra és nem szereti ha a fal közelébe teszed így az kiesik szerintem.

smilee

 • Vendég
Válasz/Re:hangsugárzó 12m2-be?
« Válasz #14 Dátum: 2006, Május 31, 21:33:23 »
Hasonló cipõben jársz, én talán elõrébb vagyok.
Sok idõ után rászántam magam egy "komolyabb rendszer vásárlására, nagyobb helységben kezdtem, de ott sok kipróbált kütyü messze nem adta amit vártam, milláknál jártunk beszéltünk, és csak nem jött össze.
1 szakember tanácsára hallgatva most a dolgozó szobámban kb 15nm állt össze amit szeretnék hallani.

Ami mesésen szól az a Proac tablette refrence8. majdnem igy szólt a Castle kicsi hangfala.A proac kicsit jobb, részletesebb.Mindkettõ verte az elõtte itt járt Martin Logan, Kef, B+W-ket .
Ezek a mostani tapasztalataim.
A kábel is fontos, nem gondoltam volna, h hallok különbséget, de volt .
Ami viszont rossz hir lesz neked is, hogy sok smooth jazz lemezrõl ilyen berendezéssel ki fog derülni hogy gyenge minõségüek a felvételek,
Katie Melua viszont eszméletlenül gyönyörüen szól.
Ezek állitólag nehezen hajtható hangfalak, de én LinnClassic Music-el nem tapasztalok ilyet.
Ezekhez a hangfalakhoz nem kell állvány, ha van egy stabil asztalod , polcod tegyél alá néhány vastag magazint. Igy is csoda hang fog kijönni. Sok sikert.