Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?  (Megtekintve 58790 alkalommal)

debug

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #60 Dátum: 2006, Augusztus 19, 11:11:34 »
"nagyon kevés kábel hallgatható
komolyabb hangerõvel", ilyet azért nem jelentenék ki, mert ugye nem csak a kábelen múlik a hangzás, és ugye a kábel csak egy elem a többi mellett, mert ha csak a kábel lenne és azt "hallgatnánk" önmagában akkor lehetne ilyeneket kijelenteni. Így van ez ha bármit tesztel az ember, vagy akár az újság tesztjeiben, mert egy adott rendszerelemről kialakult vélemény csak bizonyos százalékban igaz rá, mivel az adott elemet, más rendszerelemekkel összeépítve máshogy is jellemezhetünk. Ezért nem lehet 100%-os következtetéseket levonni egy teszteredményből.

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #61 Dátum: 2006, Augusztus 20, 19:27:02 »
Szia Bebug!

Amint olvasom, igen kevés tapasztalattal rendelkezel a hangsugárzó kábelek területén.
Sebaj!
Adott pár körülmény, amit gondolom nem tudhatsz, ezért leírom:
Kábeltesztjeim mindig azonos rendszerrel, azonos helyszínen történnek, és kizárólag a hangsugárzó kábelek vannak cserélve (a napszaki, vagy épp hétvégi áramellátási problémák kivédésére aktív hálózati stabilizátort használok, így ez sem tud bezavarni). Ezzel az eljárással elég korrekt eredményekhez lehet jutni, még akkor is, ha ez sokaknak csípi a szemét.
Majdnem lemaradt: A tesztelésre használt végerõsítõ szimmetrikus felépítésû (nagyon zavarvédett), 160/200W leadására képes 8ohra, és kettõ van belõle (egy balra, egy jobbra). A hangsugárzó egyutas szélessávú tölcsér, 100dB-es érzékenységgel, és döbbenetesen széles átvitellel.

Üdv: VBV

debug

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #62 Dátum: 2006, Augusztus 21, 00:32:40 »
Szia!

Nem Bebug, hanem debug, de mind1, nem is ez a lényeg. Ez mind szép és jó amit leírtál, örülök hogy ilyen jó rendszered van, de csak annyi kérdésem lenne hogy a Te rendszeredben letesztelt, mondjuk két azonos kategóriájú, különböző gyártású kábelnél, az általad jobbnak ítélt kábel egy másik rendszerben( akár rosszabban is), nem  muzsikálhat e rosszabbúl mint a másik, és itta a lényege amit az előző hozzászólásommal végülis ki akartam hozni.

Ical

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #63 Dátum: 2006, Augusztus 21, 08:36:57 »
Szia VBV

Szerintem ép ez a szép benne, sokan nem ismerik el az ízlés dolgát mondván csak egy igazság létezik pedig lehet, hogy ugyanazt keresik, de a fülünk sem egyforma és ezt nevezhetjük „ízlésnek”. Ugyan azt az élő zenét van aki ilyennek van aki olyannak hallja. Ezt tapasztalatból mondom mivel pár éve egy vírusnak köszönhetően problémáim voltak a hallásommal. Két hónapos infúziós kezelést kővetően szépen kiegyenesítették a hallás görbémet, megdöbbentő volt ezután zenét hallgatni. Csak azt akarom mondani akinek nem tetszik a papné az elképzelhető, hogy rondának is látja. És akkor csak a szubjektív dolgokról beszéltünk, hol van még a szinergia. Ezért megértem a szakírókat mikor egy készülék karakterét próbálják meghatározni és még a jó eredmények ellenére is a saját rendszerben való meghallgatást javasolják. Aki nem ma kezdte tudja minden teszt szubjektív.

Üdv. Ical

audiomeca

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #64 Dátum: 2006, Augusztus 22, 08:43:45 »
"Ezt tapasztalatból mondom mivel pár éve egy vírusnak köszönhetően problémáim voltak a hallásommal. Két hónapos infúziós kezelést kővetően szépen kiegyenesítették a hallás görbémet, megdöbbentő volt ezután zenét hallgatni."

Ical,

mesélj már egy kicsit erről, mert valami hasonló dolog ért engem is, milyen infúzióval kezeltek?

Tudom kicsit off, de érdekelne, akár magánban is.

Ical

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #65 Dátum: 2006, Augusztus 23, 09:56:45 »
Szia,

Nem vagyok orvos, csak azt írhatom amit a dokik mondtak nekem ezzel kapcsolatban, de én éreztem egy kis bizonytalanságot a magyarázatukban. „A stressz és a kimerültség következtében legyengül az immunrendszer de a terhelésnek leginkább kitett szervet fogják a vírusok először megtámadni” Mivel egy múltinál dolgozom mérnöki beosztásban, 70-90Db-es környezetben egyik 12 órás műszakomat kővetően iszonyú fülzúgással zártam a napot, ez másnapra csak erősödött azonnal orvoshoz mentem. 70%-os hallás csökkenést állapítottak meg az egyik fülemre, sürgőségi beutalás, fülorr gége klinika, azonnali infúzió, (amire emlékszem: notropil, B1,2,6 vitaminok, betaserc) Még megtudtam, van egy 24 órás határ ennél a jelenségnél, ezen belül 90% feletti a gyógyulási esély, ezen túl fokozatosan csökken. Tehát ha valaki hasonlót tapasztal, ne tétovázzon menyen egyből orvoshoz. Ezért is írtam le  ide nem magánban. Három ízben feküdten ezzel egy éven belül a klinikán mondhatom bevoltam sz…va. Most már igyekszem a fülemet védeni. Készíttetem speckó füldugókat nappalra, éjszakára. Ja és a legfontosabbat majdnem elfelejtetten Bíborkasvirág tea, sokan nem tudják még a gyógynövény boltban sem, hogy vírusos fülbetegségekre fülzúgásra kiváló, nálam bevált.

Üdv. Ical

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 2023
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #66 Dátum: 2006, Augusztus 23, 13:30:15 »
Én Cat 6-ból fontam meg a magam "kis" kábelét, de nekem bejött. Sokkal testesebb lett a mély, és a hangfal tere is jelentõsen javúlt.

audiomeca

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #67 Dátum: 2006, Augusztus 24, 13:22:09 »
Köszi Ical.
Valami hasonlót mondtak nekem is, és én is ilyesmi kezelést kaptam. Most mindenesetre kiprópálom azt a teát amit emlitettél.

Bocs az off-ért.

VBV,

az általad emlitett, legjobbnak tartott CAT-7-es kábelt tesztelted-e együtt az Auditorium által "forgalmazott" Audio Consulting ezüst kábelével? Arról is elég jókat mesélnek, nem drága kábel valami 3-4 eFt métere.

penna

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #68 Dátum: 2006, Augusztus 24, 21:59:33 »
Ical írta::
Idézet
Szia,

Mivel egy múltinál dolgozom mérnöki beosztásban, 70-90Db-es környezetben egyik 12 órás mûszakomat kõvetõen iszonyú fülzúgással zártam a napot, ez másnapra csak erõsödött azonnal orvoshoz mentem. 70%-os hallás csökkenést állapítottak meg az egyik fülemre, sürgõségi beutalás, fülorr gége klinika, azonnali infúzió, (amire emlékszem: notropil, B1,2,6 vitaminok, betaserc) Még megtudtam, van egy 24 órás határ ennél a jelenségnél, ezen belül 90% feletti a gyógyulási esély, ezen túl fokozatosan csökken.


Tökéletesen igaz minden szó, magam a seregben jártam pontosan így az elsõ lövészet után, én három hétig feküdtem kórházban, mire helyrehozták a hallásomat. Annyi pozitivuma volt a dolognak, hogy lövészként utána nem mehettem lövészet közelébe, így aztán írnok lettem.

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #69 Dátum: 2006, Augusztus 25, 10:23:15 »
Szia Penna!
Hát Te egy mázlista vagy (mármint az írnoki tevékenység megcsípése miatt).
A nekem nem volt ekkora szerencsém. A seregben tûzszerészként szolgáltam, és hetente robbantottunk pár tonna I. és II. világháborús robbanótesteket, amik bizony nem egy esetben jó pár napos fülzúgással, és szédüléssel jártak. Páran megpróbáltunk megbundázni a robbantások kihagyását, de egy idõ után a hivatásos állomány gyanút fogott, és lõttek a lógásnak.

Audiomeca!
A VdH Audio Consulting ezüstkábele számomra ismeretlen, de nagyon erõsen remélem, hogy van benne egy kis VdH hangzás, különben semmi értelme.
Tudom kicsit többet vártál, de sajnos ez van.
De hogy valami hasznosat is válaszoljak, a CAT-7-es kábelekre a semleges, igen nagy felbontású hangzás jellemzõ. Ha kedveled a finoman „ízesített” hangzást, a VdH-nál jobb kábelt aligha találsz. De ha inkább a nyers, gyors, alkalmanként elbûvölõen temperamentumos hangzást keresed, a CAT-7-es kábelnél költségtakarékosabb megoldást aligha találsz.

Üdv: VBV

audiomeca

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #70 Dátum: 2006, Augusztus 25, 10:42:26 »
VBV,

kicsit elbeszéltünk egymás mellett, az Audio Consulting egy svájci cég (http://www.audio-consulting.ch) semmi köze a vdH-hoz. Csinálnak több féle eléggé jó dolgot, ezenkivül van egy 500 és egy 150 mikronos ezüstszáljuk (kriogénes is). Ebből lehet egész jó IC-ket és hangfalkábeleket csinálni.
Csak azért kérdeztem, hogy hallottad-e a CAT-7-tel együtt, mert nálam járt egy ilyen kábel és eléggé jól zenélt.

üdv,
Audiomeca

penna

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #71 Dátum: 2006, Augusztus 25, 12:38:02 »
VBV írta::
Idézet
...hetente robbantottunk pár tonna I. és II. világháborús robbanótesteket, amik bizony nem egy esetben jó pár napos fülzúgással, és szédüléssel jártak.


Ez rossz jel, mert a pár napos fülzúgás mindíg halláskárosodással jár, ha 24 órán belül nem kezdik meg a kezelését, ugyanis a belsõ fülben elhalnak a hajszálerek és a mûködésük nem állítható többet helyre. Az elhalás után/kapcsán pedig fokozatosan csökken a 10 kHz felett sõt már az a közeli tartományok hallhatósága is. Mellettem feküdt katona koromban egy tüzér, akit 3 nap után hoztak be egy bakonyi gyakorlatról a nagykanizsai kórházba. Három hét sûrû infúziózás után 6 kHz-en már -40 dB volt a hallása a jobb fülében és nem volt rá esélye, hogy valaha is javuljon. Szóval, akinek néha zúg a füle az jó ha felkeresi fülorvosát. Különösen azok, akiknek a hallójárata szûk. Az õ hallásuk minden megfázásra, nyomás változásra sokkal érzékenyebb és a fülek tisztántartására is érdemes sok gondot fordítani, én kb 4-5 havonta elmegyek egy fül-orr-gégészhez kis fülmosásra, meg fül ellenõrzésre és kb kétévente hallásvzsgálatra.

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #72 Dátum: 2006, Augusztus 25, 12:53:33 »
Szia Audiomeca!

Akkor minden rendben.
Kicsit csodálkoztam az Auditorium/VdH/Audio Consulting kapcsolaton, de így már minden világos. Köszönöm az infót.
És a válaszom: Audio Consulting kábelt még nem volt szerencsém kipróbálni, de rajta leszek. Már legalább 2 éve szeretném lecserélni az UTP kábeleket valami „igazira”, de ez a szeánszokon szereplõ kábelek egyéniségétõl nem jött össze. Igaz, mint a mostani példa is mutatja, közel sem volt lehetõségem minden gyártó, összes kábelét kipróbálni.

Üdv: VBV

audiomeca

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #73 Dátum: 2006, Augusztus 25, 13:13:37 »
Helló VBV,

ez az Audio Consulting-os mizéria olyan pult alatti dolog, de ha "jól" tudom azért Te vagy olyan kapcsolatban velük, hogy biztos adnak valami demo példányt.
Sajnos nekem sincs belőle, de egyszer vendégeskedett nálam egy kis időre és a "keresztmetszetéhez" képest elég jól adta elő magát. Na most lehet, hogy nálad máshogy fogja produkálni magát. Egy nagyon preciz, nagyon gyors hang lehet, hogy magasak terén egy picit sok, de...
 
penna,

"belsõ fülben elhalnak a hajszálerek és a mûködésük nem állítható többet helyre" igen ezek a hallószőrök és valóban nem visszaforditható folyamat - sajnos.

Ical

 • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #74 Dátum: 2006, Augusztus 28, 09:14:46 »
Nem egyről beszélünk, az általam kapott kezelés nem mechanikai halláskárosodásra, hanem a vírusos, megfázásos, kimerült, hallóideg károsodás regenerálására szolgál. Nálam nem a felső tartományban hanem 900Hz-nél volt egy nagy beszakadás, a mély frekiket meg a magasakat tökéletesen hallottam, még 20KHz felet is. Szerencsésnek mondhatom magam mivel a  hallásom a kezelést követően  jobb lett mint előtte volt. Ezt az Lp beállításához használt mérőlemez használatánál vettem észre,  ahol a 15 éves fiamnak könnyezet a szemem a frekitől én csak csodálkoztam, mos már én is értem (hallom) mitől. Meg persze a mért hallásgörbémen, én negyedévente ellenőriztetem.

Üdv. Ical