Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?  (Megtekintve 58792 alkalommal)

Nem elérhető Kisszabó

  • Moderátor
  • törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 5584
  • Sex & Girls & Rock 'n Roll
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #165 Dátum: 2007, Április 08, 01:30:00 »
Nemtudom mióta beszélgetünk itt, (én nem régóta szóltam hozzá) de csupa normális ember, csupa normálisat szólt hozzá...! Erre jön valaki, aki bebizonyítja, hogy a "csõbe nincs is lyuk".
Imááádom... õk a gyengéim...
 :woohoo:

Nah most már mindegy. Ez van...
De elég nevetséges, mit lovagoltok ezen a guru-bá dolgon, de annyi fáradságot egy nagyeszû se vett, hogy végigolvassa a story-t, külömben meglátta volna ezt a sort:
"Nézzétek, a guru, az guru volt, és a legsegítõkészebb hifis, eddigi hifizésem alatt, szal õt ne bántsuk."
Vagy ezt:
"egy igazi nagy guruhoz mentem értük. Amúgy a legrendesebb és segítõkészebb hifis kolléga volt!!!"

Ehelyett itt égetik magukat, és valóban a legolcsóbb játék a mások idegeinek tépése.

Más téma:

Kellene egy külön topic, mert egy kicsit el kanyarodtunk a CAT-5-ös kábeltõl, nemde kedves barátaim?! ;)
A.A. MAP-305 II____________Sansui 9090 DB
A.A. MCD-203 II____________RasPi-2 AudioPhonics
Sansui WLD-201____________Videoton Nápoly De Luxe
Salora LS-6200_____________Thorens TD-147 Jubilee
Bowers & Wilkins P6_________Sansui SP-1700

Ambiente

  • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #166 Dátum: 2007, Április 08, 14:23:21 »
Kisszabo,

tegyuk fel, hogy igazad van mindenben, de konyorgom tenyleg muszaj ezeket a kisstilu jelzoket hasznalni? Nem emlekszem, hogy itt barki sertegetette volna a szemelyedet. En ezzel be is fejeztem volna, bocsanat a flame miatt mindenkitol.

audiomeca

  • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #167 Dátum: 2007, Április 09, 18:31:03 »
Kedves teacher,

"mert eleddig a fórumon sem voltál"
olvass vissza korábban már hozzászóltam a topikhoz, csak akkor a témánál voltunk :-)

Arról, hogy ennyire a lelkedre vetted a Marantz-od általam tett minõsitését arról nem tehetek - kiváncsi vagyok, hogy az általad guru-kén tisztelt Úr hogyan válekedik ugyanerrõl a termékrõl -, nem azért minõsitettem, mert lehúzni kivántam, hanem, mert amikor van egy jó hangú front-end-ed, és azt csak ritkán veszed elõ és használod, az egy kicsit még mindig érdekes. Az olvadó vajjal meg annyi bajom volt, hogy holnap már valaki azon ércelõdik, hogy valami "elkent" hangja van ennek a készüléknek - "nemdebár"?

Valóban nem voltam ott az EISA dij átadáson, de ha nekem is sok pénzem lenne akkor valszeg az én "X csodatermékem" is EISA dijas lenne. De ezt gondolom nem kell magyarázni. Azt meg, hogy egy újság mit ir le az úgy gondolom szintén nem szentirás - természetesen az én véleményem sem követendõ. Mindenki hagyatkozzon a saját fülére.

Tehát,
még mindig nem érzem, hogy a személyeskedést én kezdtem volna el, senki stilusát nem kritizáltam, nem minõsitettem senkit, ezt Ti kezdtétek el. Azt hiszem a gurunál eltöltött hifi szeánszról sem vélekedtem negativan minössze furának tartottam, de nem elképzelhetettlennek.

Davis

  • Vendég
Válasz/Re:Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #168 Dátum: 2007, Április 09, 19:37:06 »
Felesleges egymást minõsítgetni, és kár vitatkozni is ezen. Úgysem lehet meggyõzni a másik felet, meg teljesen felesleges is.

Mindenki járja a maga útját.

Azonkívül meg úgyis rendszert kell hallgatni, most mit érünk azzal, hogy a Denon jobb mint a DA30? Hol jobb, vagy azonos? Abban a rendszerben ahol Evolution, Jadis DAC, meg Orchestra szól? Jól ki volt szolgálva.
És akkor most össze lehet rakni otthon egy olyan hangot (csak azért mert a denon=DA30) ami ott szólt a denonnal? Valószínû nem. Vagy mindent próbáljunk meg kiváltani, és találni egy cd-t is, ammi kb ugyanolyan abban a rendszerben? Aztán így tovább, ám mikor mindenzt összerakod, meg se fogja közelíteni azt a hangot sztem. És hova jutottunk ezzel? Sehova.

Ez ugyanúgy önigazolás, és önámítás.

switch

  • Vendég
Vá: Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #169 Dátum: 2007, November 18, 21:37:57 »
Látom, jó régen írtak ide...mivel nekem a CAT7-es élményem elég friss, így beszámolok róla:
Csütörtökön kaptam meg a 2×3m-es CAT7-es hangfalkábelemet banándugókkal a hiVox-tól, a szerelés elsõ osztályú, természetesen...borítása világosszürke, a dugók svájciak.

Lehet, hogy hosszú lesz a mondandóm, de nem szeretnék csak úgy, a levegõben lógó-sokkal jobb, mint volt-semmitmondó 3 mondatot írni ;-)
Szóval egy kis bevezetõ: nemrég jutottam hozzá egy hiVox erõsítõhöz, és egy Yamaha CDX 1060-as (\'94-es majdnem csúcsgép) CD-hez. A hangfalam Mission 762-es, illetve egy szintén nemrég beszerzett JBL L19-es monitor, \'78-ból...Az erõsítõt azért vettem, mert a JBL elég elkeserítõen szólt a Marantz 1072-es erõsítõmmel, és nem akartam elhinni, hogy a JBL ilyen rossz lenne \'gyárilag\' hisz\' annyian rajonganak értük, az értéküket is tartják (legalábbis az USA-ban) Kevés volt a részlet, a gitárnak nem volt teste, fakó, lélektelen, volt...a mélyek jók voltak, de nagyjából ennyiben ki is merültek a pozitívumai...azt is mondhatnám, hogy a megszólalása még a \'hifit\' sem közelítette meg, nemhogy a Mission-ét...Így baráti tanácsra elkezdtem/tünk erõsítõket keresni, a HFP-n felbukkano hiVoxra gyorsan lecsaptam.

Az új erõsítõ-CD kombóval más világ költözött be a szobába: hihetetlen sokat javult a hang, teljesen úgy részletek jelentek meg, a hangszerek hangja már hasonlít az eredetiekhez, már tudok jazzt, és komolyzenét hallgatni anélkül, hogy minduntalan a komolyabb rendszerek hangja jutna eszembe...már nem frusztrál a hang, hogy: "pedig ugyanez a szám mennyivel jobban szólt egy kiállításon..."
Aztán elkezdtem összehasonlítani a 2 hangfalat: elõször a Mission tünt jobbnak, majd rá kellett döbbenem, hogy a JBL a természetesebb, naturálisabb, eszköztelenebb...több, szebb, kontroláltabb mély, sokkal jobb énekhang, szebb vonósok, felharmoikusok. A Mission hozzá képest vödrösnek, és szinezettnek tünt.
Az AVX-es fülelek javaslatára megrendeltem 2×3m CAT7-est, és egy Forever CLB-t. Csütörtökön került haza, eddig \'hallgatóztam\'.
Sajnos még pont a JBL-en nem tudtam kipróbálni a CAT7-est, mert béna bedugós-elcsavarós csatija van, amibe nem megy bele a banándugó...Így csak a Mission-al van tapasztalatom, de az igencsak kedvezõ..

És most jön a lényeg: a CAT7 pont a nekem nem tetszõ (a JBL-hez képest) vödrösségét \'szedte\' ki a Missionnak...mind a mély, mind a magas tartomány sokat profitált: a cinek, csengések sokkal erõsebbek, szebbek, jóval gazdagabbak. Talán egy kicsit még magasba húzó is lett, de valahol azt olvastam, hogy a CAT7-nek az a tulajdonsága, hogy rámutat a rendszer gyengéjére...így lehet, hogy maga a Mission húz a magasba...ha ugyanez a probléma megjelenik a JBL-en, akkor az nem lenne akkora probléma, mert állítható a magas szintje-bár nem hiszem, hogy ez bekövetkezik. Ha egyetlen szóval kéne jellemeznem a változást, akkor azt mondanám, hogy feltisztult a hang. A mélyek szebbek, jobbak, és az egész rendszer méllyebre megy...megjelentek olyan finom részletek, amiket eddig nem hallottam: pl terem visszhang...Az egész hangzás természetes lett, teljesen meg voltam döbbenve...többször is ellenõriztem, hogy nehogy csak bele akarjam hallani a változást...páromat is megkérdeztem, hogy hall-e valami változást, és hasonlóan fogalmazta meg a hallottakat, pedig Õ nincsen benne annyira a hifi-témában...
Én életemben nem gondoltam volna, hogy egy darab vezeték cseréjének ugyanolyan hatása van a hangra, mint egy készülék-cseréjének...
Eddig még nem kötöttem be az összekötõ-kábelt, mert egyszerre csak egy dolgon akarok változtatni...már alig várom, hogy megtapasztaljam a CLB-t is, de önuralom, ugye;)

Ha ennyire jó a CAT7, akkor a hangfala(ka)t átkebelzetetem, mert úgy lenne az igazi, hogy a jel végig jó madzagokon közlekedjen, nem? Ne csak a hangfalcsatiig...

Az eddigi madzagok: Monster Cable Standard S14 hangszóró kábel (low budget, anno 400Ft/m az Annexben) és Monster Cable interlink (ez kifejezetten CD-khez készült IC).

Petr

  • Vendég
Vá: Hangfalkanóc CAT 5 E-bõl?
« Válasz #170 Dátum: 2007, November 25, 10:56:14 »
Régebben én is hitetlenkedtem az UTP kábelben de amit Magyarországon hangfalkábelként lehet kapni az vagy az olcsó kínai kategória vagy a túlmisztifikált drága típus. Többek között kínomban ezért próbáltam én is ki. 1-2m kábelen nem lehet csodákat tenni de az UTP kábel mégis szebben szól, ezt én is igazolom.

Ami viszont sokkal jobban bevállt számomra és az UTP-nél is sokkal jobb az az RG6-os koax kábel. Hangfalkábelként elsõrangú számomra. A litz szövés az csak nagyon hosszú távon ér valamit is (értsd több száz méter) és UTP-t használni macerás, az erek mindig összeborzolódnak szerelésnél így azt mindig összemaszatoljuk. A koax kábelnek vastag tömör réz belsõ ere van, szintén távközléstechnikában használatos portéka (vagyis km-eken is nagyon kicsi a vesztesége, ráadásul az is csak magas frekvencián), mivel kültérre tervezték mechanikailag nagyon ellenálló és remekül kezelhetõ. Mindezt kb 30-40Ft/m áron... :)