Hi-Fi Piac Fórum

Fórum kategória => Általános beszélgetések => A témát indította: Fty - 2019, November 17, 10:53:29

Cím: Hangfal vásáláshoz segítséget kérnék
Írta: Fty - 2019, November 17, 10:53:29
Üdv néktek!
Hangfal csere elött állok. Rock/power metált hallgatok úgy 12 m2 en, úgyhogy max. 13-16 os mélyközép jöhet szóba. A pénzügyi keret max 30e. Eddig kaptam ajánlatot egy Jbl control 5 re, Eltax summit re és egy Energy 2.1e re. Szerintetek melyik ajánlott inkább? Egyébb ajánlatokat is meghallgatok.
Cím: Re:Hangfal vásáláshoz segítséget kérnék
Írta: istju - 2019, November 24, 13:03:38
Tisztelt Fty!
Üdv Néked is...azt azért jó lenne tudni, hogy milyen fő műsorforrásról, milyen erősítőről, legfőképp milyen eddigi hangfalról van szó. Szerintem típus/márka ajánlatot  - nemcsak a szoba alakja(amit szintén nem írtál le),mérete miatt -  nagy nagy tudású emberek tudnak Neked adni csupán. Én nem ilyen ember vagyok. Lehet vitát nyitni arról is, hogy rockzenére "kihegyezett" hangfal valóban jobb -e rock zenén...vagy olyan hangfal kellene Neked, ami inkább nem visel semmiféle előzetes címkét, pl. azt, hogy "komoly/rock/instrumentális/jazz zenére ezt nem ajánlom"! Már ha létezik értelme ilyen címkézéseknek.  A vélemények erősen megoszlanak. Nemcsak ebben. Jómagam a körülmények, valamint az Általad leírtak alapján semmi esetre sem javasolnék basszreflex rendszerű dobozokat. Ha van rá módod és ismeretségi köröd, kérj kölcsön 1-2 hétre hangfalakat...de ilyen rövid időtartam alatt átlagban napi 6-7 óra zenehallgatás után  lehet csak dönteni arról, hogy HOSSZABB távon melyik hangkép tetszik majd Neked.
Egyéb ajánlatokat pedig...csak a saját ízlésed/elvárásod alapján fogadj el.
Maradok Tisztelettel:Istju.
Cím: Re:Hangfal vásáláshoz segítséget kérnék
Írta: Fty - 2019, November 25, 10:34:22
Üdv. Istju!
Nos 12 nm (3.5mx3.5m) szobáról van szó (ez már a bútoroktól van mérve). Igy 16 os nál nagyobb mélyközép már sok lenne. Most egy Videoton Cavatina Dc 2388 as hangfalat használok aminek 20as mélye van plusz reflex. Az erősítő egy Yamaha ax-396.
Cím: Re:Hangfal vásáláshoz segítséget kérnék
Írta: istju - 2019, November 25, 14:43:54
Tisztelt Fty!
A szoba mérete...teremakusztikai szempontból fontos. De a "berendezése, szőnyegezése" is. Az én hibám, de soha nem hallottam Cavatinákat. Azonban vitatkoznék azzal az állításoddal, hogy a 200mm-es mélyközepek már sokak lennének. A Videotonnak voltak olyan hangfalai is, amiben jóval jobb minőségű mélyközép volt. Például a VIFA M 21 WG 08 - al forgalomba hozott Preludiumok. Ezek hangja a mély tartományban nem volt rossz...annak ellenére, hogy nem volt bennük reflexnyílás...sőt. Szerintem megér egy próbát az ilyen (sajnos ezek is 200mm átmérőjűek) hangszórókészletű hangfal.  A mélyközép egy szelete csak a hangnak, sok múlik a "többin". Ilyen  VIFA mélyközepeket használ még -többek között. a JPW és a Heybrook is. Egészen másképpen zenélnek, mint "a magyar változat". Amennyiben maradnál az Általad célként kitűzött 160 mm átmérőnél, akkor javaslom Neked, hogy tégy egy próbát a Mission/JPW kis méretű dobozaival is.Bármelyikkel. Sokat hallgatva.
Maradok Tisztelettel:Istju
Cím: Re:Hangfal vásáláshoz segítséget kérnék
Írta: Fty - 2019, November 25, 16:32:41
Köszönöm az eddigi tanácsokat Istju! Mindenféleképpen találok rá modot, hogy meghallgassak, (ha nem is mostanában) egy Mission hangfalat. Sok jot hallottam én is róla. Egy "komolyabb" hifi boltban a Monitor audio monitor 100 hangfalat ajánlották, de ezt sem sikerült még meghallgatnom, sőt a Polk audio rti a1 ről is hallotam jokat. A szobába minden falat probáltam  lefedni, hogy ne a csupasz fal legyen. Könyvespolc, nagy kép, függöny.
 
Cím: Re:Hangfal vásáláshoz segítséget kérnék
Írta: runner - 2020, Április 15, 22:31:55
csak probalgatom mukodik e
Cím: Re:Hangfal vásáláshoz segítséget kérnék
Írta: runner - 2020, Április 15, 22:33:30
csak probalgatom mukodik e
1 beiras es vege