Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: hangfal választás  (Megtekintve 5050 alkalommal)

Pecás

  • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #15 Dátum: 2007, Június 15, 18:17:10 »
Hello teacher.

Én nem a rossz minõségû lemezeimhez keresek hangfalat,mert annak egy unalmas rendszer lenne az eredménye.Hanem egyszerûen csak azokat a lemezeket is szeretném halgatni,és ehhez idáig nem volt kedvem a rossz hangzás miatt.De mint írtam a gránit alátétek sokat javítottak a hangon.És ha ehhez még egy kicsit hozzá tud tenni a kábelcsere,akkor azt hiszem elégedett leszek az eredménnyel.

Üdv.

KisMarci

  • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #16 Dátum: 2007, Június 15, 20:42:23 »
Pecás írta::
Idézet
Én kipróbáltam a cat-7es kábelt ebben a rendszerben is,és  nem változott a véleményem róla,sõt még rosszabb a hangja mint az elõzõ rendszeremben volt.Hifi készüléket csinál az audiofil készülékekbõl.Érzelemmentes hideg hangja van,nem tudja közvetíteni a zene igazi lényegét.Na most kapok a fejemre.
Üdv.


:laugh:  Nyugi, nem kapsz a fejedre! A CAT 7-es egy viszonylag semleges kábel, tehát pont azokat a hibákat hozhatja elõ, amiktõl meg szeretnél szabadulni.

nimis

  • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #17 Dátum: 2007, Június 15, 20:48:39 »
Üdv Mindenkinek, szia Pecás!

Látom kapod a a hangfalkábel tippeket. Valami nyugis, semleges kábelt javallanék, én egyébként QED-et használok. A kábel legyen a lehetõ legrövidebb, szerintem nem kell a COBALT-okat kettõs kábelezni, egyszeresen kábelezve is jól szólnak!
A dobozokat azért döntöttem meg kissé elõre a tüskék beállításával, mert az amúgy is termetes állódobozok a bemutatott fém talapzatra állításával kissé magasabbra kerültek. Magasabbra mint ülõ helyzetben a fülem síkja, így kissé igyekszem lefelé, a fülem felé téríteni a magashangokat.
Megírom azt is, én azóta vagyok maximálisan elégedett a COBALT-ok hangjával, mióta beállítottam két szubot a nappaliba, egy "padlóra sugárzót" a TV. állvány mögé középre, egy "elõre tüzelõt" pedig egy vonalba a hangfalakkal. Ezeket sztereo zenehallgatáskor is használom, nem csak házimoziban. Ezekkel
együtt lett kifejezetten "életszagú" a COBALT-ok hangja.
A COBALT-nak egyébként legjobbak a magasai, ársávjában szerintem verhetetlen, kissé gyengébb, de még mindig nagyon jó a középtartománya és szerintem a fentiekhez képest is sovány a mélye! Ezt kellett a szubokkal ellensúlyozni, illetve kiegészíteni!
A szubokat az erõsítõ (LINN Intek) pre out-járól hajtom meg, egyik a másikkal sorba van fûzve rca. kábelekkel.
+ vannak még az említett talapzatok és egyszerûen az a véleményem, hogy most így, szubok + talapzat, baromi jó a COBALT-ok hanga, el nem cserélném semmire!

    Üdv, Nimis!

teacher

  • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #18 Dátum: 2007, Június 16, 11:29:14 »
Szia Pecás!
Nekem évekig Cobalt 816, majd 826 S falaim voltak, s valóban kíméletlenül kihozta a CD meglévõ hibáit, ergo jó CD-ket kellett vennem (Chesky, Verve, Harmonia Mundi, stb.)
Ha egy CD-t rosszul vettek fel (pl. Iron Butterfly: In A Gadda Da Vida, vagy a Nazareth remasterei, vagy jónéhány Led Zeppelin) azokkal nagyon nehéz mit kezdeni, s hogy ezek is jól szóljanak, meg az amúgy jók is - hát ez a három kívánságod egyike lehet, ha kifogod az aranyhalat:lol:  
Üdv. teacher