Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: hangfal választás  (Megtekintve 5157 alkalommal)

Swim

 • Vendég
hangfal választás
« Dátum: 2007, Június 02, 15:56:01 »
Segítséget szeretnék kérni tõletek,nagyon-nagyon fontos lenne. Van egy Technics SU-V-300-M2 sztereó 40 Wattos erõsítõm, Ehhez szeretnék polchangszórót,2 vagy 3 utasat, mágnesesen árnyékoltat,ami bírja a terhelést, mert nem lesz külön mélyládám. Olyan kéne,ami lágyan szól és összefogottan és ne legyen fémes magas hangja. Selyem dómos,lágy dómos v milyen legyen? Kérlek adjatok tippeket, mert nem Pesten lakom és nincs rá mód,hogy meghallgassam a hangfalakat,mert itthon nincs akkora választék. Elõre is köszi

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Vá:hangfal választás
« Válasz #1 Dátum: 2007, Június 02, 16:26:45 »
A Wharfedale Diamond vagy EVO (EVO2) szériájából - méret és ár függvényében - keress egy szimpatikus darabot. Ezek karaktere szerintem az általad leírtakkal megegyezik, jól passzolna a Technicshez.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Pecás

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #2 Dátum: 2007, Június 12, 20:28:20 »
Sziasztok.

Én is hangsugárzót keresek a következõk mellé.Audio Analogue Puccini Settanta erõsítõ,Micromega Stage1 futómû,és Godina DAC-hoz.
A jelenlegi Cobalt816s-el kicsit ideges,hûvös a hangzás.Visszafogodtabb,és nyugodtabb hangzású hangsugárzót szeretnék.A B&W dobozai talán jók lennének ebbe a rendszerbe,de ha valakinek van jobb ötlete szívesen venném.Ár:kb a Cobalt kategória.A szoba 25nm,a falaktól egy méterre tudom elhelyezni õket.Jazz és rockzenét halgatok.
Szabolcs,ti halgattátok már az új Puccínit,szerinted milyen hangsugárzó illene hozzá?
Köszönöm elõre is.

üdv.

teacher

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #3 Dátum: 2007, Június 13, 17:12:59 »
Szia Pecás!
Szerintem a B&W dobozai még idegesítõbbek lennének a rendszeredben - mint a JM Lab dobozok - a jó sok és kiemelt felsõ tartománnyal, a viszonylag visszafogottabb mélyekkel és a kissé agresszív közepekkel, de meg kell hallgatni mások véleményét is !!
Üdv.: teacher

Pecás

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #4 Dátum: 2007, Június 13, 18:41:56 »
Hát nem tudom teacher,nekem volt már egy pár B&W dobozom és azok nem voltak ilyen csörömpölõsek mint a jelenlegi JMlabom.Talán egyedül a 602s3-as volt magasba húzó,bár ahhoz még igen szerény elekronikáim voltak,és lehet hogy azért.A JMlab elõtt 603s3-asom volt,annak nagyon szép hangja volt,csak egy kicsit unalmas Rotel erõsítõvel.Ezért váltottam JMlabra,de valahogy nem jön be nekem ez a hang,idegesít a csörömpölése.

Nem egyszerû dolog ez a rendszer fejlesztés.:)  

üdv.

nimis

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #5 Dátum: 2007, Június 14, 23:04:33 »
Szia Pecás, üdv Mindenkinek!

Hogy "saját lovamat dicsérjem" gondold meg a COBALT-ok cseréjét, mert a COBALT egy nagyon-nagyon jó hangfal! Hangfalkábel okos kiválasztásával kiaknázható minden jó erénye. A COBALT kíméletlenül megmutatja a hallgatott forrásanyag minden erényét és hibáját. Nálam egyes zenei DVD-k SACD-k eszméletlenül jól szólnak, egyes cd-k pedig szinte hallgathatatlanok.
Az én COBALT-jaim alá csináltattam egy-egy 15 cm. magas fém lábazatot, zártszelvény-acéllemezek, a zártszelvény homokkal feltöltve, baromi nehezek, és ezekre állítva a COBALT-okat, sokkal, de sokkal jobb hangjuk lett!
Finom, puha magashangok, határozott de kontrollált basszusok, igaz én mindenhez használok mélynyomót is! Hatalmas sztereo tér, hallható felvételi aura!
Szóval anélkül, hogy beleszólnék, mielõtt eladnád a COBALT-okat egy kicsit kísérletezz velük! Egyébként elhelyezésre kényesek, szerintem falaktól, sarkoktól amilyen messze csak lehet elhúzni, lábazatra tenni és kicsit befordítani õket a hallgató felé!

   Üdvözöl, Nimis!

cashman

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #6 Dátum: 2007, Június 15, 01:33:39 »
Helló Pecás!

Szerintem elsõ lépésnek próbálj ki szén alapanyagú összekötõket a rendszeredbe.
Pl: VDH, Audio Note, Hivox

Pecás

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #7 Dátum: 2007, Június 15, 09:58:11 »
Hello nimis.

Elgondolkodtató volt az írásod és azt hiszem teszek mégegy próbát.
Gránitlapom van itthon,aláteszem és meghalljuk finomodik e valamit a hang.Különösebb bajom nincs a Cobaltokkal,jó felvételekkel nagyon jól szól,de a gyengébb lemezek hibáit kíméletlenül megmutatja.És sajnos ezekbõl van több.
Két kérdésem lenne még.Milyen kábel vált be nálad,és miért döntöd egy kicsit elõrefelé a hangfalakat?

Cashman köszi a tippet,valószínû hogy érdemes lenne több kábellel is kipróbálni a rendszert.Jelenleg olcsóbb vdh-im vannak de azok közt is tisztán hallható a külömbség.

Üdv.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Vá:hangfal választás
« Válasz #8 Dátum: 2007, Június 15, 10:41:31 »
Szia Pecás!
Még nem járt nálunk a Settanta, csak tervben van. A régebbi AA erõsítõkhöz tökéletes társ lett volna a Cobalt, a Settanta állítólag nagyon más, de mi még nem hallottuk. Amúgy a Cobalt szerintem is nagyon jó hangfal, soha nem éreztem idegesítõnek. Cashman-nel egyetértek, próbálkozz meg egy First-tel, annak nagyon sima hangja van. És akkor még mindig ott a DAC, lehet hogy az a bûnös.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Pecás

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #9 Dátum: 2007, Június 15, 14:14:40 »
Hello.

Nem találok használt First-et sehol csak First ultimatet,ez is jó vagy keresgéljek tovább?Mi a külömbség a kettõ között?

Üdv.

cashman

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #10 Dátum: 2007, Június 15, 14:23:53 »
Helló Pecás!

Láttam pár hete aprohírdetések között VDH Revolution és Revelation kábeleket, szerintem érdemes lenne elkérni õket, próba szempontjából...
Revolution nekem is volt, nem rossz kábel.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Vá:hangfal választás
« Válasz #11 Dátum: 2007, Június 15, 14:42:13 »
Az Ultimate fém árnyékolással készül, jobb a zavarvédelme, de a belsõ ér ugyanúgy karbon, természetesen jó az is. De megvétel elõtt próbáld ki mindenképpen, hogy biztosan megoldja-e a problémád!
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

csupafül

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #12 Dátum: 2007, Június 15, 15:21:27 »
Szia Pecás! Olvastam valahol a véleményed a cat7 hangfalkábelrõl. Ezek szerint nem az volt az idegesítõ, hanem valami más? Szerintem add el a Cobaltokat és vegyélépits egy Proac2.5 clone-t. Azt biztos szeretni fogod....Csupafül

teacher

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #13 Dátum: 2007, Június 15, 16:04:18 »
Szia Pecás!
Ha jól értem, de a gyenge, rossz minõségû CD lemezeidhez keresel jó hangfalat?? Minden hangfal - mármint a jobbak - kíméletlenül leleplezik a rossz hangmérnöki illetve CD-technikai problémákat. Akkor meg mi a gondod a Cobalt esetében?
Próbálj ki vDH Revelation kábeleket (2X2 m, ha elég), s mellé vDH First Ultimate interconnectet.
De ha egy CD lemez rosszul szól, akkor ne a hardvert hibáztasd. Tudod ha nem megy a kuplerájban, lehet, hogy a lányokkal van hiba, s nem benned:woohoo:
Vagy nem így van a mondás??:unsure:
Üdv.: teacher

Pecás

 • Vendég
Vá:hangfal választás
« Válasz #14 Dátum: 2007, Június 15, 16:30:20 »
Hello.

Köszi a segítséget.Meghalgatom a VDH first ultimate,VDH revelation párosítást.Idõközben beraktam a gránitlapokat a hangsugárzók alá,és bizony sokkal jobb lett a hang mint az eddig használt állványon,minden tekintetben.Selymesebbek lettek a magashangok,megfogodtabbak a mélyek,jobb a sztereó.Szóval verem a fejem a falhoz hogy ezt idáig nem próbáltam ki.

Csupafül.Én kipróbáltam a cat-7es kábelt ebben a rendszerben is,és  nem változott a véleményem róla,sõt még rosszabb a hangja mint az elõzõ rendszeremben volt.Hifi készüléket csinál az audiofil készülékekbõl.Érzelemmentes hideg hangja van,nem tudja közvetíteni a zene igazi lényegét.Na most kapok a fejemre.

Üdv.