Hi-Fi Piac Fórum

Fórum kategória => Általános beszélgetések => A témát indította: Kalesz - 2006, Július 12, 10:56:02

Cím: Hangfal
Írta: Kalesz - 2006, Július 12, 10:56:02
Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre...Le szeretném cserélni a hangfalaimat.(Most is Yamaháim vannak.)Nézegettem a Yamaha NS-515-ös sorozatot,de ezt már nem gyártják és beszerezni sem lehet. Ennek a sorozatnak az új szériája az NS-525.Paramétereiben nem sok változást véltem fölfedezni,csak egy elég lényegeset(amit persze nem tudok hogy mennyire fontos) a teljesítménye: pl. NS-C515 100/300W; NS-C525 50/200W (folyamatos/maximális).Ezek alapján az új széria "rosszabb"?Melyik paraméter a zenei teljesítmény, amit figyelni kell?Vagy egyáltalán ezt kell figyelni?
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: spivak - 2006, Július 12, 17:39:39
Kedves Kalesz!
Te vagy a Yamaha álomfogyasztója! Megjelenik az új széria és te máris le akarod cserélni a régit? Akkor is ha az gyengébb? Jól gondold meg!
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: Kalesz - 2006, Július 12, 18:27:07
Lehet,hogy nem fogalmaztam elég érthetõen...Nekem sokkal régebbi és gyengébb szettem van most,és az 515-ös sorozatra szerettem volna cserélni,de mivel ez már nincs,ezért csak az 525-ös jöhetne számításba (ár/teljesítmény arányban is).Mivel én nem annyira értek hozzá,ezért szerettem volna egy kis segítséget kérni a választásban.Meg,hogy egyáltalán jó-e ez az 525-ös sorozat...
Elsõ sorban az 515525 teljesítmény különbségei amik kérdésesek.
Azért köszönöm,hogy "álomfogyasztó" lettem. :)
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: KisMarci - 2006, Július 12, 20:11:13
A Yamaha sok minden jót gyárt (pl. motorokat  B) ), de hangfalakban nem kimondottan erõs. Én más márkát választanék a helyedben...
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: kopi - 2006, Július 12, 20:36:53
Szia

az 515-ös a neten kb 130k Ft/pár, de kb ennyiért már lehet kapni Wharfedale 9.6-ost, Jmlab  Chorus 714-est, Kef iQ 5-öst hogy csak a populárisabbakat említsem, de az új JBL sorozat sem rosz. Biztos álló kell? Ha nem túl nagy a szoba én biztos inkább egy pár jó monitort vennék ennyi pénzért. Pl a JBL Studio L830 még ki is jönne ennyibõl. Szerintem kisebb szobában egy álló hangfal nem tudja kifutni magát. Persze ha a dörgedelmes mélyeket és a nagy hangerõt szereted, vegyél nyugodtan álló hangfalakat, vagy mélyládát...

Azzal meg szerintem ne foglalkozz, melyik hány wattos, az én kis Celestion F15-jeimet 10-90W-os erõsítõvel lehet meghajtani, de még nem hallgattam maximum hangerõn (Denon AVR1705-el hajtva) Hacsak nem 50 nm-es a szobád...


Laci
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: Kalesz - 2006, Július 14, 13:06:54
Köszönöm a segítségeteket!
Egy kicsit olvasgattam a Wharfedale cuccokról és tényleg elég jók!   :) Szerintetek úgy érdemes, hogy az egész szett egy márkából álljon össze, vagy inkább válogassak ilyet is,olyat is?Pl. a Wharfedale hangfalak közül mit érdemes megvenni,ami még megfizethetõ?Center és háttérsugárzókat is beleértve?
A másik pedig,akkor a Yamaha mint HIFI el lehet felejteni?
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: proera - 2006, Július 14, 13:51:30
Szia!
Javaslom, hogy mindenképpen hallgasd meg a hangfalat vásárlás elõtt! A teljesítménynek inkább a torzítás miatt van jelentõsége: ha névleges teljesítmény körül hajtunk egy hangfalat "erõlködni fog" leül a mély és torzít a közép-magas hang. A sztereo zenehallgatáshoz mindenképpen érdemes jó hangfalakat venni, a mai HM erõsítõk beállíthatósága miatt kisebb a jelentõsége az azonos gyártmányú hangfalaknak.
Jobb lenne többfélét is meghallgatni, és a legjobban tetszõt megvenni.
Egy lehetõséget tudok kínálni:
ProEra Tarrad hangfalpár (www.proera.hu), meghallgatható Miskolcon,esetleg a helyszín egyeztethetõ.
üdv
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: olahpeter - 2006, Július 14, 19:13:44
Szia Kalesz!

Tényleg mindenképpen hallgasd meg az adott hangsugárzókat, mert az általában publikált mûszaki adatok nem mondanak el semmit egy hangsugárzó hangjáról. A termékismertetõkben pedig szintén csak szépet fogsz olvasni. Még a különbözõ teszteredményekre sem lehet feltétlenül adni, mivel az ott használt berendezés, helyiség nem egyeznek a tiéddel, ráadásul a tesztelõk véleménye teljesen szubjektív.

Egyébként nekem a minap volt szerencsém egy ProEra hangsugárzót hallanom és nagyon tetszett - mind a hang, mind pedig a kivitel. Igaz, hogy ez a magasabb kategóriába tartozó Assir doboz volt, de szerintem a többi dobozuk is nagyon jó ár/érték-arányt tud felmutatni.

Mennj be valami komolyabb szaküzletbe is, ne csak a Media Markt szerûségekbe, mert ott azért eléggé korlátozott a választék.
Ami szerintem még egy nagyon jó alternatíva lehet - fõleg a mostani akciós árakat figyelembe véve (pl. netdepo.hu) - az a Mordaunt-Short Avant 900-as szériája. Szép hang és jól is néz ki.

Üdv

Péter
Cím: Válasz/Re:Hangfal
Írta: cashman - 2006, Július 30, 22:16:15
Helló!

Szerintem hangfalat, hangfalgyártótól vegyél!!!
Pl: Mission, Tannoy, Mordaunt-short, Martin Logan, AE, SA, Monitor audio, Phonar, Polk audio stb...