Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: hálózati vezeték  (Megtekintve 24884 alkalommal)

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Vá: Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #60 Dátum: 2008, Január 08, 11:33:56 »
Ez az összekötõ lemez korrektebb megoldás (jobb a csatlakozás minõsége is a lapos kivezetések miatt), mint drótokkal összekötögetni a megszakítókat, mellesleg pofásabb is. Szerintem ne bánkódj miatta.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Pecás

 • Vendég
Vá: Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #61 Dátum: 2008, Január 08, 12:50:22 »
Köszi Szabolcs,ezek szerint ez így jó megoldás.Könnyebb volt cserélgetni a megszakítókat eddig,de mindegy végül is nem kell minden nap cserélni,csak egyszer kell megtalálni a jó megoldást és kész.Visszarakom a régi hálózatra a merlint,a pirellihez meg rendelek memerát és meghalljuk.Ezzel a legrand sorral nekem mélybehúzó,kicsit loudneses lett a hang,szóval nem az igazi.

Üdv.József

FELDER

 • Vendég
Vá: Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #62 Dátum: 2008, Január 08, 15:34:58 »
Nálam is olyan vörösréz lemezzel van átthidalva a fázis a megszakitóknál!Jóbb mint a sorkötés!

teacher

 • Vendég
Vá: hálózati vezeték
« Válasz #63 Dátum: 2008, Január 08, 17:38:42 »
Sziasztok!

Szóval lassan immár 5. hónapja használom a 6-os Pirellit (3 m) Oyaide dugóval és IEC-vel és egyre jobb a hangja!
Eleinte nekem is kissé "loudneszes" volt a hang, de az nem a Pirelli bûne, ahogy telik az idõ egyre jobban érnek össze a partnerek és tûnnek el a felrakódások, nevezzük így a nemkívánt mellékhatásokat!
Váltogattam az erõsítõket, volt kommersz jellegû Denon PMA 1500R, volt YBA Alpha Integré, mely már magasabb osztály és volt hybrid (csöves elõfok+tranyós vég) Audiomeca One Hybrid, s ahány féle erõsítõ annyiféle hang, ami természetes - a hálózati vezeték azonban maradt végig, s volt amelyiknél többlet volt mélyben, volt, ahol szinte majdnem kevés!!
Tehát sok tényezõ befolyásolta a dolgot, s fõleg az idõfaktor az, ami sokat megold, csak gyõzzük kivárni.
 Én csak - saját tapasztalat alapján - javasolni tudom a Pirellit, hálózati kábelként, a legalább a 6 mm-est.
 teacher

fidelity

 • Vendég
Vá: hálózati vezeték
« Válasz #64 Dátum: 2008, Január 10, 08:53:49 »
Pecás írta::
Idézet
Gyerekek létezik hogy a kismegszakítók közt ekkora külömbségek legyenek?Mióta megcsináltattam a pirellis hálózatot van olyan érzésem hogy kevesebb méllyel is kiegyeznék,néha alig férnek el a szobába.:) Elõször a pirellinek tulajdonítottam ezt a mély többletet,de nem mert visszakötve a rendszert a régi hálózatra is sokallom a mélyeket.Régebben merlin volt bekötve,annál nem éreztem soknak a mélyet,pont jó volt.De most a villanyszerelõ legrand sort szerelt be,lehet hogy ettõl van ez nálam?Kicseréltetem merlinre az összes megszakítót,kíváncsi leszek az eredményre.A spéci kábelek helyett addig beraktam a készülékekhez kapottakat,na azokkal már jobb lett a helyzet.Lehet hogy azokat kéne inkább használnom?:)
Szinte biztos vagyok benne hogy ez lehet az ok,mivel a készülékek ugyanazok mint régebben,és csak a villanyszerelõ ténykedése óta van ez nálam,de majd kiderül.

Üdv.József.


Pecás!

A Memerákat biztos, hogy érdemes betenni, nagy javulást fog hozni. Hatosnál vastagabb vezetéket nem érdemes betenni, mert az életben nem fogod bejáratni, ebbõl következõen állandóan változni fog a hang.

Szerintem egy próbát megérne, hogy azokat az ominózus gumihal szeletkéket kivedd a rendszerbõl, úgy egyszerre. Feltéve, hogy még ott vannak. Másik próba, a VdH kábeleket is "megvizsgálnám", jobb híján esetleg a CAT kábelt ideiglenesen betenni helyettük, ha még megvan valahol. Ez a két említett tényezõ nagyon is okozhatja a kontrollálatlan, nem "megfogott" basszust. Ez sokszor csak akkor tûnik fel amikor "fejlõdik" a rendszer. Persze emellett még a készülékek is ludasak lehetnek a dologban.

Üdv: fidelity

Pecás

 • Vendég
Vá: Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #65 Dátum: 2008, Január 10, 09:40:17 »
fidelity.

Memera megrendelve,gumihal jelenleg nincs,cat kábel kipróbálva-felejtõs,vdh marad-tettszik,a pirelli 6-os,a készülékek nem ludasak,ezt abból gondolom hogy csak azóta érzem ezt a mélytöbbletet mióta a villanyszerelõ ténykedett nálam.

Köszönöm a tanácsaidat,ha meglesz a memera beszámolok.Üdv.

fidelity

 • Vendég
Vá: Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #66 Dátum: 2008, Január 10, 10:04:00 »
Pecás írta::
Idézet
fidelity.

a készülékek nem ludasak,ezt abból gondolom hogy csak azóta érzem ezt a mélytöbbletet mióta a villanyszerelõ ténykedett nálam.Hát azért ne legyél benne annyira biztos:huh: . Mindazonáltal remélem a Memerával helyrebillen az egyensúly.

Üdv: fidelity

Pecás

 • Vendég
Vá: Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #67 Dátum: 2008, Január 11, 16:04:10 »
Na beraktam a memerát,meg a merlint is a legrandok helyébe.Hát így már egészen más a leányzó fekvése,:)  már így még bejáratlan állapotban is sokkal jobb a hang mint a legrandokkal volt.Elõször a régi hálózatot hallgattam meg a merlinnel és már az is sokkal jobb lett.Ami elõször feltünt azonkívül hogy helyreált az egyensúly,az az volt hogy teresebb lett a hang,érdekes.Ez egyébként már az újfajta merlin kismegszakító.
Most a memerát hallgatom,még nagyon friss a dolog de mintha halkabb lenne a merlinnél,viszont a hangszerlecsengések sokkal jobban követhetõk,és valahogy jobban együtt van a zenekar.
Szóval így elsõre ez jött le,most járatom a rendszert ezerrel.:)

Üdv.

Nem elérhető senna

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 361
Válasz:Vá: Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #68 Dátum: 2008, Május 23, 10:50:35 »
Hali Srácok!

Kb. 3 hete nálam is elkészült az \"ösvény\".
Külön kis dobozban a megszakító az óránál a várhatóan leg zavarmentesebb fázison ( mert 3 is van), 6-os tömör rézvezetékkel az aljzatig. Ez egyenlõre mezei villanyszerelõ kábel, mert kb.28 méter kellett. A megszakító 20A-os Legrand.(Mintha a Darvas László azt irta volna, hogy elõször Merlinje volt azután váltott Legrandra és végül a Memerára. Vagy rosszúl emlékszem...?)
Hááát... csalódás!!:ohmy:
A különbség szinte nulla! Mármint a régi több sebbõl vérzõ (több helyen kötött, elágazott) régi 1,5-ös rézkábelhez képest. Mivel ez a kiépítés is megmaradt könnyû a kontroll.
Az egyetlen változás ami talán nem belemagyarázás az a Pecás által is tapasztalt mélytöbblet. Olvasva az elõzményeket ez lehet a Legrand bûne... De még ez is oly minimális, hogy szinte az érzékelés határán van! Azért gondolom, hogy mégi valós ez a változás, mert nem egyedül hallgatózva, egymástól függetlenül is hasonló eredményre jutottunk, legfeljebb nem egyformán fogalmaztuk meg.

Szóval egyenlõre nem hozta a várt eredményt és nem tudom érdemes-e további pénzt és energiát fektetni a dologba.
Van aki hasonlóan járt?!Tudom, hogy lehetne a vezetéket Pirellire cserélni, ill. a megszakítót is Memerára, de az elsõ hírekben (D.L.) is mezei cuccok szerepeltek és mégis jelentõs volt a javulás...  :(

Üdv.: Senna

Pecás

 • Vendég
Válasz:Vá: Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #69 Dátum: 2008, Május 23, 13:16:18 »
Senna.

Ha már ennyi energiát és idõt öltél a dologba még annyit megtehetnél hogy kicseréled a jelenleg használt hálókábeleidet pirellire,és lesz külömbség,nem is kicsi,még a nagymama is hallani fogja.:)

petimre

 • Vendég
Válasz:Vá: Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #70 Dátum: 2008, Május 23, 13:44:31 »
Biztos lesz, csak idõ kérdése :-)

Üdv.

Imi

Pecás

 • Vendég
Válasz:Vá: Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #71 Dátum: 2008, Május 23, 14:11:04 »
Pirellivel rögtön hallani fogja a külömbséget,amit nehéz leírni de valami olyasmi mintha az eddigi összes zavaró felrakódást megszûrné a kábel,olyan jó értelemben vett analógos hangzás az eredmény,ami elõször kicsit visszafogottnak tünik de nem az.
Viszont \"kínszenvedés\" kivárni hogy beérjen,elõször elég mackós,mosott a hangja.De erre is van megoldás,bérbeégetésre oda kell adni lcd vagy plazma tv-vel rendelkezõ ismerõsnek-szomszédnak,mondván hogy ezzel jobb lesz a kép.:)

teacher

 • Vendég
Válasz:Vá: Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #72 Dátum: 2008, Május 23, 17:07:46 »
Szia Senna!

Azt értem, hogy van az órától induló - 28 m.-es 6-os tömör rézvezetéked az aljzatig - ha jól értem, amit írtál.
Mit dugsz az aljzatban hálózati kábelként, amirõl kapja az áramot a rendszeret?
Ezt nem cserélted ki, vagy egyáltalában mi van most oda bedugva, netán elosztó vagy milyen kábel?
teacher

vili

 • Vendég
Válasz:hálózati vezeték
« Válasz #73 Dátum: 2008, Május 24, 09:25:20 »
Én is tervezem a külön vezetékszakasz kiépítését...(könnyen beszélek,hiszen átépítés alatt vagyunk;) )...külön kismegszakítóval és a szokásosnál vastagabb vezetékkel.Igazából nem azért mert olyan nagy változást remélek....csak azért ,hogy tudjam a hálózat rendben van.....szerintem ha jó a rendszer,akkor enélkül is jó....ha meg valami nem jó,akkor a külön vezeték sem fog mindent egycsapásra megoldani....

Nem elérhető senna

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 361
Válasz:Vá: Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #74 Dátum: 2008, Május 24, 11:42:49 »
Pecás írta::
Idézet
Senna.

Ha már ennyi energiát és idõt öltél a dologba még annyit megtehetnél hogy kicseréled a jelenleg használt hálókábeleidet pirellire,és lesz külömbség,nem is kicsi,még a nagymama is hallani fogja.:)


OK Pecás! De akkor az utolsó 1 méter Pirelli okozta változást hallom! Mire föl a többi 28 méter...??!!