Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: hálózati vezeték  (Megtekintve 24886 alkalommal)

btamás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #30 Dátum: 2007, Augusztus 18, 15:26:31 »

Így néz ki.  A tiszta réz dugóra kíváncsi lennék... hát még egy olyan aljzatra!

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #31 Dátum: 2007, Augusztus 18, 15:28:58 »
Milyen ötvözet?

btamás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #32 Dátum: 2007, Augusztus 18, 15:39:49 »
FELDER írta::
Idézet
Milyen ötvözet?

Fogalmam nincs a pontos összetételrõl, de Szentesen biztosan meg tudják mondani.
Az aljzat egyetlen érintkezõje:

 

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #33 Dátum: 2007, Augusztus 18, 16:25:29 »
Dúrván megmunkált sima sárgaréz!!!

btamás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #34 Dátum: 2007, Augusztus 19, 11:57:12 »
FELDER írta::
Idézet
Dúrván megmunkált sima sárgaréz!!!

Felpolrozod és kicsit jobban fog szólni:) Markáns különbség talán azért nem lesz, mert még a sasszemel vizsgálva tökéletes felület is, mikroszkóppal nézve csúnya hegyekkel-völgyekkel van tele. Hiába használja vaéaki az elérhetõ legjobb hangú dugalj-dugó párost, ha az elosztásnál még ennél is többet ront. A leírt megoldás egy igen jó kompromisszum. Aki nem akar rá túl sokat költeni, annak nem tudok jobbat ajánlani! /Márpedig itt ez volt a kiindulópont./

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #35 Dátum: 2007, Augusztus 19, 12:12:36 »
Miért te,hogy osztottad el?Én forrasztottam.

btamás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #36 Dátum: 2007, Augusztus 19, 12:20:27 »
FELDER írta::
Idézet
Miért te,hogy osztottad el?Én forrasztottam.

Egyszerûen, legalábbis mikor csak hatost használtam. A három kábel közös dugóban végzõdött. Ugyan 10mm2-re specifikálják, de három véget még éppen bele lehet gyömöszölni egyetlen érintkezõbe! Így szólt legjobban.

Pecás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #37 Dátum: 2007, Augusztus 28, 20:47:25 »
Hello.

Végre valahára elkészült a külön ösvény a hifimhez,jó sokat vártam rá.A villanyszerelõm úgy volt vele hogy ha nem sos akkor ráér.Végül is 6-os pirellibõl csináltattam egy ösvényt.A hálózati kábeleket még nem csináltam meg,egyenlõre a eddig használt hálókábeleim vannak bekötve.
Nos még nagyon friss a dolog de óvatosan fogalmazva is minden várakozásomat felülmúlták az eddig hallottak,döbbenet a külömbség.Nem tudom hogy a pirelli ilyen jó,vagy ennyire rosz volt az eddigi hálózatom,lényeg az hogy tettszik amit hallok.
Kíváncsi vagyok hogy a hálózati kábelek pirellibõl adnak e még valami pluszt,ha nem akkor is megérte.

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #38 Dátum: 2007, Augusztus 28, 21:14:10 »
Jah!  

Pecás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #39 Dátum: 2007, Augusztus 31, 15:30:50 »
Hello.

Idõközben csináltam egy hálókábelt pirellibõl,csak egyre való maradt sajnos,és azt kell hogy mondjam hogy jótékonyabb a hatása mint az ösvénynek volt.Az ösvény kialakítása is sokat javított a hangon,de a hálókábellel együtt ez most már drasztikusan hallható.Else hinném ha nem a saját fülemmel hallanám.Az erõsítõre kötöttem,a cd-hez már rendeltem,valószínû hogy az se lesz rossz befektetés.
Az egyik fórumtárstól kaptam IEC csatlakozót amibe befért a 6-os kábel,viszont a hálózati dugónál vért izzadtam mire bekötöttem,de megérte.
Ha tehetitek próbáljátok ki,nem kell nagyon fülelni hogy halljuk a külömbséget.

Pecás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #40 Dátum: 2007, Szeptember 20, 14:48:03 »
Hello.

Lassan eltelt egy hónap a pirellis hálózat kiépítése óta,gondoltam beszámolok az eddigi tapasztalatokról.Már a kiépítés után azonnal érzékelhetõ volt a jótékony hatása a pirelli kábelnek,igaz eleinte szinte naponta más,más hangja volt.Most így egy hónap után érzem úgy hogy kezd beérni.A bekötés utáni kicsit mackós hangzás után,kb egy hét kellett neki hogy felvegye a ritmust.Azután is szinte naponta változó hangzást produkált,volt mikor kifejezetten rosszul szólt,türelem kell hozzá.Most viszont már azt mondom hogy érdemes volt bekötni,ilyen jó hangot ennyiért mással nehéz lett volna elérni.Azt is mondhatnám hogy a legjobb  ár-értékarányosabb befektetésem ez volt eddig.
A változásról egy pár mondat.Mivel megmaradt az eddig használt fali aljzatom,elosztóm,könnyen tudom demózni a változást.A pirellis hálózat valami döbbenetesen jó mélyhangokat hoz elõ a rendszerbõl,életnagyságú hangszerekkel,kiváló dinamikával,és mindezt valahogy nyugodtabban mint a másikon,szóval nagyon jó hallgatni.A régi hálózatra kötve soványabb mélyeket,kevesebb dinamikát,és olyan fátyolosabb hangzást mutat a rendszer,mintha nem is ugyanaz  lenne.
Egyedül a cd-játszóm kábele járódik be nehezebben,erre kitaláltam már egy más megoldást,majd meghalljuk.

Szóval ennyi lenne a tapasztalat,jó ez a kábel,és nem is nagy befektetés,csak türelem kell hozzá.

Üdv Józsi.

Morgó

 • Vendég
Vá: hálózati vezeték
« Válasz #41 Dátum: 2007, December 26, 10:52:33 »
Helló Pecás és mindenki!

Tisztelettel érdeklõdnék a további tapasztalataidról a Pirelli kábel kapcsán. Hogy látod , valóban megérte-e áldozni rá. Mik a további  benyomásaid?  Sajnos nekem hirtelen sürgõssé vált a lakás egy részében a hálózati kábel csere. Mikor jöjjön a baj ha nem karácsony szenteste?  Szívesen venném /ha valaki szintén lecserélte az utóbbi idõben a falban lévõ vezetékeit/ és megosztaná a szerzett tapasztalatait. Esetleg olcsóbb kábellel
is remek hangot ért el. Kb. 20 métert kell újra kábeleznem.
Köszönettel és zenei élményekben is gazdag boldog karácsonyt mindenkinek.

Pecás

 • Vendég
Vá: hálózati vezeték
« Válasz #42 Dátum: 2007, December 26, 13:59:32 »
Szia.

A véleményem nem változott a pirellis hálózatról,és továbbra is azt mondom hogy a mélyek terén hallható leginkább a változás.Elképzelhetõ hogy vanak olyan rendszerek amelyekben már sokat is ad a jóból,de ezt ki kell próbálni,és kiderül hogy jó e,vagy nem.
Ha a falban akarod elvezetni akkor az vésés nélkül nem fog menni,és ha ezt nem szeretnéd akor más kábelt kell használnod,vagy marad a falon kívüli szerelés.
btamás említett a topikban egy olcsóbb megoldást is,az talán megoldható vésés nélkül is.

Üdv.József.

teacher

 • Vendég
Vá: hálózati vezeték
« Válasz #43 Dátum: 2007, December 26, 16:08:05 »
Hello!

Én ez év augusztus 28-a óta használok 3 m.hosszú, 6mm-es Pirelli kábelt az egyik végén P 037-es Oyaide dugóval (ez megy a falba) a másik végén 4781 PBG Oyaide IEC dugóval (ez megy egy PS Audio Ultimate Outlet jel- és tápkondícionálóba). Ez utóbbiból két kimenet van; egyikbe az erõsítõ, a másikba egy elosztó van dugva, melybe a CD játszó(k) vannak csatlakoztatva.
Azt a tanácsot kaptam, hogy járassam a rendszert, mert igazán kb. fél év kell, mire valóban "beég" ill. bejáródik. Nos eddig 4 hónap telt el, s számtalan tapasztalattal lettem gazdagabb. Az elsõ, ami Pecás is leírt, hogy jóval több lett a mély, s maga a mélytartomány összképe is jelentõsen megváltozott - azaz nagyon kijön, ha egy erõsítõ eleve mélybe húzó (pl. Denon PMA 1500R 2X70 W, 8 Ohmon), viszont gyönyörûen odateszi a mélyeket egy gyors, nyíltabb, s fõleg kisebb teljesítményû erõsítõnél (YBA Integré Alpha - 2X50 W, 8 Ohmon). Valóban az elsõ erõsítõnél - amelyet a legtöbb közép- és "oberklasse" erõsítõ megtestesítõjeként igen sokan használnak - szinte már sok az a mély, amit ez a hálózati kábel hozott, viszont a felsõbb kategóriás (YBA) és a csöves (Audiomeca) erõsítõk esetében megközelítõen ideális a magas-közép-mély arány.
A középhangok nyugodtabbak, definiáltabbak lettek, s a magasak terén is segít kihozni mindazt, amit az erõsítõ tud. Lehet, hogy ezek kissé általánosságoknak tûnnek, de így, 4 hónap után ennyi lenne a summázott véleményem.
Persze a kábel a fali konnektorból hozza az áramot a PS Audióba, s nem a falban futó vezetékként üzemel.
Még annyit, hogy kicsit el kell kínlódni a kábel vezetésén és elhelyezésén, mert meglehetõsen merev, még a 6 mm-es is, igaz, hogy jól hajlítható, de szeret önálló életet élni, s arra tekereg, amerre neki kedve van.
A másik: jól kell rögzíteni a fali és az IEC dugókat is, mert szertnek kihúzódni a súlyuk miatt, pláne, ha a fali konnektor jó magasan van kiépítve, mint nálam. Hát ennyit, bocs\', ha kissé terjedelmes voltam. Üdv
teacher

teacher

 • Vendég
Vá: hálózati vezeték
« Válasz #44 Dátum: 2007, December 26, 16:28:23 »
Szia Pecás!

Jó lenne, ha leírnád, hogy jelenleg milyen rendszert táplál a Pirelli. Azaz hogyan kapcsolódik hozzá és milyen márkájú az erõsítõd, a CD játszód, s milyen hangszóró- és interconnect kábeleket használsz?
Nagyon kíváncsi lennék, mert látod, nekem is közel hasonló a véleményem a Pirelli hálózatiról, s néha már gondolkodom azon, hogy biztosan emiatt lett több - néha már jóval több - a mélyhang??
Üdv.: teacher