Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: hálózati vezeték  (Megtekintve 24888 alkalommal)

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #15 Dátum: 2007, Augusztus 10, 10:39:45 »
Beszéltem olyan emberkével is aki már fényévekkel elörébb jár ebben a témában.Nála 16os hasonló szerkezetü kábel van mint a PIRELLI csak nincs egybe csomagolva a fázis/nulla/föld(valami német gyártmány).Két fázisa van nulla nélkül ami ugye 400volt!Trafók csinálnak belöle 230voltot!A trafoktól VDH Mainsstream hállozati kábelek futnak a készülékekig meg valami külsö szürö szerü valamik vannak még a kábeleken azt mondta az azért jó mert nem szakitja meg a kábelt.Ö még a villanypozna-villanyora között is lecserélte a kábelt!Régen kisérletezett még agregátorral is!De hát azok a trafok meg szürök is több millió forint!Aki kiváncsi a 2fázisos dologra az itt utánna nézhet:audio-consulting.ch

istvan01

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #16 Dátum: 2007, Augusztus 10, 10:39:56 »
FELDER

Tudom, hogy fontos szempont a továbbértékesítés, de melyik a fontosabb, jó zenéket megelégedéssel hallgatni, vagy folyamatosan arra koncentrálni, mikor tudok cserélni, eladni, másikat venni. Én inkább tovább várok, gyûjtök, s ha megjön egy új szereplõ az maradni szokott legalább 8-10évig. Ehhez képest egy dugó csere nem olyan nagy gond, meg ha mégis továbbítani kell, akkor vissza lehet szerelni az eredeti csatit. Van még egy másik eset, amikor kellemetlen lehet az amerikai dugó, ha elvisszük a készüléket a haverokhoz meghallgatni, de ekkor is csak a fix beépített hálózati kábel okoz nehézségéket. Én nem szoktam hurcolászni a készülékeimet.

Üdv István

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #17 Dátum: 2007, Augusztus 10, 11:08:06 »
Igazad van csak én egy 20-60ezres készülékre nem költök még vagy 40ezret a hálózati kábelére!

istvan01

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #18 Dátum: 2007, Augusztus 10, 11:53:59 »
FELDER

Én a javaslataimat általában adtam közre, természetesen mindenkinek szíve joga ezeket is megfontolni. Aki még elõtte van a hálózati kábel és hifi ösvény drámának, annak felkészüléshez jól jöhet. Azt mondod, nem költesz hálózati kábelekre 40e-et. Amit kiépítettél hifi ösvényt és fali elosztót, arról már lehetne magasabb kategóriájú készülékeket is táplálni, és a hozzá illõ hálózati kábelek is kívánni fogják a furutech színvonalat. Sajnos még a komolyabb készülékeket is silány háló kábelekkel szállítják, azokat érdemes  upgradelni jó háló kábellel, és akkor felmerül, milyen csatival és kérjük, vagy szereljük meg magunk. Ezeket a kábeleket meg nem szükséges tovább adni a továbbadásra szánt készülékekkel.

Az audio-consulting honlapján nem találom az általad hivatkozott 400/230V leválasztó trafó és külsõ szûrõ megoldást. Ez a manufaktúra nem az átlag magyar hifi közönségnek gyárt dolgokat, de nekem nagyon szimpatikus a filozófiájuk. Olyan szokatlan megoldásokat csinálnak, amit itt a fórumon sokan érthetetlen különcségnek tartanának, mindezt persze meglehetõsen magas áron.

István

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #19 Dátum: 2007, Augusztus 10, 13:41:36 »
Igen tudom én azért csináltam meg az ösvényt mert már nagyon kiváncsi voltam mennyit javitt a rendszeren és mert a késöbbiek folyamán sorba szeretném drágább szinvonalúra cserélni az elektronikáimat.Csak hát ezek a gonosz anyagiak!:(

Pecás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #20 Dátum: 2007, Augusztus 10, 14:02:43 »
Hello.

Megbeszéltem a villanyszerelõvel hogy mit szeretnék,azt mondta hogy semmi akadája,de megkérdezte hogy tegyen e a megszakító táblába biztonsági relét.Azt mondta hogy mostanában már mindenhová tesznek.
Szóval tegyen vagy ne,ez lenne a kérdésem?

Üdv.

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #21 Dátum: 2007, Augusztus 10, 14:16:23 »
Pecás!Szerintem ne tegyen mert az is csak egy plusz kötés ráadásul megkérdöjelezendö a minösége!Csak rontja a hangot!Nálam is csak kismegszakitók vannak 32A MEMERA!Nekem azt mondták a szakik arra törekedjek minnél kevesebb helyen legyen megszakitva a kábel!Elöször szüröt akartam csak venni aztán lebeszéltek róla azt mondták azt a pénzt inkább a vastag ösvényre költsem!Ök sem használnak passzív szüröket csak valami méregdrága aktivat amit a kábelen kívülre rögzittenek aztán valami elektromágneses uton dolgoznak.A lényeg,hogy nem megy keresztül az áram minden féle induktív és kapactív elemeken,elektronikákon és nem füszerezi az által a hangot és az energia-felvételi tranzienseket,dinamikát sem szükitti le!

Pecás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #22 Dátum: 2007, Augusztus 10, 14:42:57 »
Köszi FELDER nem fogok rakatni bele,szerintem is felesleges.Ha viharos az idõjárás úgyis áramtalanítom a készülékeket.Eddig használtam spéci elosztót is,de ezek után azt is kiveszem majd a rendszerbõl.

Üdv.

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #23 Dátum: 2007, Augusztus 10, 20:51:31 »
PIRELLI

btamás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #24 Dátum: 2007, Augusztus 18, 12:54:56 »
Pecás írta::
Idézet
Köszönöm a válaszodat István .A 2×4mm2-es kábellel könnyû lesz dolgozni,valószínûleg ezt fogom választani,ráadásul nem kell hozzá speciális fali aljzat sem.Az is lehet hogy nem is kisérletezünk majd belehúzni a falba a kis távolság miatt.Ebben a méretben milyen márkát keressek,gondolom van többféle is?És még egy kérdés,ha ebbõl a kábelbõl készítem el a hálózati kábeleket is,akkor a tapasztalatod szerint jobb hangot kapok mint a spéci hifikábelekkel?És itt most nem a 100eft-os kategóriára gondolok,hanem a 20-30eft-osra.

Üdv.

Errõl inkább lebeszélnélek. A négyes helyett hatos Pirelli óriási különbség! Sokkal hallgathatóbb és sokkal jobban együtt van az egész (míg tízes kontra hatoson már el lehet vitatkozni).  Sõt, akkor már sokkal inkább kétszer 4 vagy 5 szál párhuzamosított másfeles MCU "villanydrót". Utóbbiakhoz se kell speciális fali alzat, "csak" robusztus csavaros bekötésû (GE Sintra pl.) . Habár valamelyest a dugalj is rányomja bélyegét a hangra, ahogy az IEC dugó is. Istvánhoz hasonlóan én is a Schuko helyett ipari vagy brit szabványú dugókat ajánlanék (pl. Eichmann Powerstrip aljzattal). Dugókat tudok szerezni neked, szerintem a kereskedõknél jobb áron.
Ha egyetlen ösvényed van, az elosztáson érdemes kicsit elfilózni. Ha nem kell három készüléknél többet kiszolgálni és nem baj, hogy az egyik végén közösítve vannak, meg lehet oldani egyetlen ipari aljzat+dugó párral, kemény 2500 Forintért + három Schurter IEC + pár méter hatos Pirelli: ez így együtt 10eFt-ért olyat fog tudni, amit sok, darabonként 20-30 ezres gyári "madzag" se: ha kiveszik, képes -jó értelemben véve- hiányérzetet kelteni.

Áramvédõ kapcsoló ("Fi-relé") pedig ott kötelezõ, ahol a körülmények miatt reális esélye lehet az áramütésnek. Pl. vizes helyiségek, építkezés... hifihez nincs sok értelme berakni.

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #25 Dátum: 2007, Augusztus 18, 13:15:18 »
Annak idején én is nézegettem az ipari csatlakozokat,de szerintem azok nem a minöségröl szólnak!

btamás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #26 Dátum: 2007, Augusztus 18, 13:51:44 »
FELDER írta::
Idézet
Annak idején én is nézegettem az ipari csatlakozokat,de szerintem azok nem a minöségröl szólnak!

No és miért, milyen tekintetben nem? Hogyan tudtad ezt nézegetéssel eldönteni? Egyébként a leírt megoldás elõnye nem elsõsorban  az ipari csatlakozó jó kontaktja. Megnézem azt a speciál-dugót, melybe vezetõerenként 3*6mm2 beköthetõ, megvalósítva ezzel az ideális (csillagpontos) elosztást, megspórolván a külön elosztó szerelvényeket ...

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #27 Dátum: 2007, Augusztus 18, 14:38:17 »
Sem kivitelben sem anyag minöségben nem találtam ipariba jót!

btamás

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #28 Dátum: 2007, Augusztus 18, 14:55:14 »
FELDER írta::
Idézet
Sem kivitelben sem anyag minöségben nem találtam ipariba jót!

.. én viszont találtam. Hangra és nem anyagminõségre (mindegyik dugó ötvözet - ezek közül melyik nem jó és miért?) A kinézete is egészen elfogadható (bár én nem nézegetem).
Tudsz az általad leirt elvnek (minél kevesebb csatlakozási hely!) megfelelõ, jobb bontható megoldást? /Pláne ennyiért!/

FELDER

 • Vendég
Vá:Válasz/Re:hálózati vezeték
« Válasz #29 Dátum: 2007, Augusztus 18, 15:18:13 »
Amiket én láttam azok nem voltak ötvözve!Egyböl az oxidáció gondolata merült fel bennem elsöként!