Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: DVD tápmelegedés?  (Megtekintve 2028 alkalommal)

Hatomi

  • Vendég
DVD tápmelegedés?
« Dátum: 2007, Augusztus 12, 08:13:17 »
Üdv Mindenkinek!

Van egy Philips  DVD 963SA lejátszóm, nemrég vettem, de úgy tûnik mintha jobban melegedne a tápja a szokásosnál. A készüléken nincsenek szellõzõrések, így nehezebben vezetõdik el a hõ és maga DVD lemez is felmelegszik.
Mennyire lehet ez normális?

köszönet a segítségért!

BeeJayDeeJay

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #1 Dátum: 2007, Augusztus 12, 08:57:00 »
Hello!

Nekem volt egy SONY DVPNS725 DVD-lejátszóm, ami szintén erõsen melegedett, a CD-k is felmelegedtek. Lehet, hogy túl sok szekció felé megy elvezetés a trafóról a Philips esetében és azért melegszik. Nem tudom. Szerintem vidd el a szervizbe, ha még garanciális.
Ha már nem, akkor nagyobb trafót (tápegységet) is bele lehet építeni - természetesen szakember végezze - vagy egy nagyon halk, számítógéphez gyártott ventilátort lehet hátulra szerelni, ha van elegendõ hely . A Panasonic DMR85H készülékemben is gyárilag van, és egyáltalán nem zavar...bár zenét nem hallgatok róla.

Üdv:

BeeJay

ept53

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #2 Dátum: 2007, Augusztus 12, 12:23:45 »
Hello Califax!
Nekem volt egy DENON 2200 DVD és az is melegedett. A lemezt rendesen felmelegítette, de azt mondták rá hogy ez normális. El is adtam azonnal. Van Sony-m, Sharp-om, Philips-em, de egyik sem melegíti a lemezt. Nem biztos csak gyanítom, hogy ez az irott lemezeknél a gyorsabb öregedést eredményez. Persze lehet, hogy ez hülyeség.
Üdv

Hatomi

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #3 Dátum: 2007, Augusztus 12, 14:18:33 »
Üdv!

Megfigyeltem, CD üzemmódban kevésbé melegszik.

Califax

Pecás

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #4 Dátum: 2007, Augusztus 12, 14:33:01 »
Nekem volt egy Sony sacd 940-esem,azon tojást lehetett volna sütni.Megkérdeztem a forgalmazót,azt mondta hogy ez normális mûködés,nem hittem neki eladtam.

cashman

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #5 Dátum: 2007, Augusztus 12, 20:30:42 »
A melegedés eggy bizonyos fokig normális, viszont, ha már a lemez erõssen melegszik az abnormális. A probléma adódhat alulméretezet teljesítményû kapcsolóüzemû tápegység miatt, a táp aktív alkatrészeinek nem megfelelõ méretû hûtõbordái miatt, és a szellõzés hiányából.
Ez olyan konstrukciós hiba amely hosszú távon a hõfüggõ alkatrészek meghibásodását ill gyorsabb elöregedését okozhatja.

KisMarci

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #6 Dátum: 2007, Augusztus 13, 17:18:21 »
HATÁSFOK!
A számítógépes tápegységeket (tipikusan kapcsolóüzemûek) csak nemrég kezdték el úgy reklámozni, mint 80% fölötti, vagyis minél nagyobb a hatásfoka, annál kevesebb áramot alakít hõvé.

Hatomi

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #7 Dátum: 2007, Augusztus 13, 19:05:23 »
Sziasztok!

Egyenlõre szellõzõnyílásokat alakítok ki a házon, gondolkodom a hûtõborda felhelyezésén is.

Califax

trr

  • Vendég
Vá:DVD tápmelegedés?
« Válasz #8 Dátum: 2007, Augusztus 30, 10:25:06 »
Ha még mindig melegszik, további lehetséges orvoslása lehet a dolognak a kondenzátorok kimérése és cseréje jobbakra. Sajnos a gyenge kondik szerintem jellemzõek az olcsóbb szegmensre, de a középkategóriában is elõ-elõfordulhat. Ha nem is minden eladott darab problémás, de lehet egy-egy olyan, amin az egyik vagy másik kondenzátor nem ad le annyit, amit kellene. Az "újrakondizás" esetleg segíthet, ha egy mûszerész szaki azt mondja rá, h azzal megoldható. A lemez abnormális melegedése nem elfogadható szerintem sem.