Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: CD lézerjavítás vagy DAC?  (Megtekintve 48672 alkalommal)

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #60 Dátum: 2007, Április 18, 06:59:16 »
VibaVoice írta::
Idézet

MSZ úr volt oly kedves, és felsorolta azon tényezõket, amik szerintem a jó hanghoz vezetnek. Igaz hozzátette, hogy ha valaki minden általam javasolt komponenst megvásárol, ráfizet. Érdekes nézõpont.


Pusztán arra céloztam, hogy a javasolt tuningokkal együtt kb. annyiba kerül, mint egy már használható, jó hangú CD játszó.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Quadlipi

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #61 Dátum: 2007, Április 18, 14:48:16 »
VibaVoice írta::
Idézet
Rossz hírrel kell köszöntenem Minden kedves érdeklõdõt.
A CyberHome CH-DVD 635S DVD mindenjátszó érdemei elismerése mellett elfogyott.

Minden elõzetes híreszteléssel ellentétben még nem fogyott el a Cyberhome CH-DVD 635S DVD lejátszó. A Night Computernél ma vettem egy fekete példányt, és van még raktáron. Természetesen ki fogom próbálni egy Deltec Litle bit külsõ dac-al ill. nélkül is.

ept53

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #62 Dátum: 2007, Április 18, 15:28:16 »
Üdv Mindekinek!
Megint írok pedig már elhatároztam, hogy nem teszem. VBV-nek csak annyit, hogy vagy felületesen olvasta írásom vagy szándékosan félreértett.
Nincs CD játszóm így az se rosszúl se jól nem szól. Mint ahogy írtam Egy DVD-t használok D/A konverterrel kiegészítve és egy DVD/SACD használok DAC nélkül mert a SACD jele nem jelenik meg a digit kimeneten, meg ha meg is jelenne a hagyományos DAC-ok nem konvertálják. Azt még mindig nem tudom, hogy miért is olvas pontosabban a DVD. Ugyanis a lemez valóban gyorsabban forog, de evvel együtt a kicsit is ütõ, meghajlott cd lemez sokkal jobban rezonál. Van olyan cd lemezem  amit egyetlen cd vagy dvd sem tud lejátszani, pontosabban csak az utólsó számot ugyanis gyárilag üt a lemez. Egy cd játszó játszotta le az amelyik leszoritó súllyal rendelkezett. Amelyik cd rezonál arra akár tíz tel. könyvet is tehetünk nem lesz pontos a kiolvasás. Még mindig nem tudom azt sem, hogy miért nem jó futómûnek egy jobb minõségû, nevesebb dvd játszó miért csak az olcsó. Azért azt senki se higgye, hogy aki vesz egy dvd az áruházba 8-10.-e Ft-ért az a kiegészítõkre költ majd 120-150.-e Ft-ot. Természetesen ez csak egy vélemény úgy ahogy a másik is csak egy a sok közül.
Még annyit szeretnék mondani, hogy valóban létezik kínának egy másik fele, de ott egy tisztességes cd játszó 100-150.-e ft-nál kezdõdik ez kb. 10-15 szöröse a nagyáruházak cd játszó árainak. Azért aminõségért ott is fizetni kel, csak a gagyi az olcsó.
Mindenkinek jó zene halgatást kívánok.
Üdv   :evil:

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #63 Dátum: 2007, Április 18, 20:52:54 »
Én kipróbáltam árban partiban lévõ cd és dvd lejátszókat külsõ dac-kal, pontosan három párt. Volt benne SONY, Pana-Technnics és Denon. Mind a három esetben a cd játszó ugyan azzal a külsõ dac-kal sokkal jobban szólt, mint a dvd-lejátszó. Szignifikánsan, azaz tisztán érezhetõen jobban!

Ez mitõl van? Tudjuk - vagy sejtjük - hogy a futómûnek is van saját hangja. Mint minden másnak. Nekem ez azt jelenti, hogy a cd futómûvek igen is jobbak. Vagy nem?

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #64 Dátum: 2007, Április 19, 12:01:08 »
Mlaszlo!
DVD játszók területén szerzett tapasztalataidból két dologra gondolok:
1./ Mindhárom általad kipróbált DVD futómû abból a kategóriából származik, amit nem érdemes megvásárolni. Én is futottam velük pár kört, de nem nyertek. Mindhárom cég temérdek DVD játszót gyárt, és ez nem szokott jóra vezetni. Nagyon vigyáznak a "drágább jobb" marketingre. Egy kicsi gyártó, kinek csak 2-3 DVD típus van a palettáján, jobban odafigyel a (hang)minõségre.
2./ Mitõl jobb a jobb? Terjengõsebb mélytartomány, bársonyos felsõ regiszter, zavaró apró zajok hiánya, felvételek közt hallható különbségek elfedése? Mitõl jobb a jobb?

Ept53!
Ahogy olvasom soraid, egyre inkább az az érzésem, mint mikor a többutas, kontra egyutas hangsugárzókról zajlik az eszmecsere. De hogy jussunk valahova, a gyári hibás CD lemez lejátszására sokkal jobb egy alacsony fordulatszámon olvasó hagyományos CD futómû, de itt vége is az elõnyöknek. Ha a legkisebb hibával olvasó futómûvet keressük, akkor a pálmát a CD-ROM-ok, illetve a DVD-ROM-ok viszik el. A DVD játszókban hasonló elven mûködõ (ha épp nem DVD-ROM) futómûvek dolgoznak. Itt talán be is lehetne fejezni, mert nem arról van szó, hogy melyik jobb, hanem arról, hogy kinek-kinek melyik futómû áll közelebb az ízléséhez, illetve a pénztárcájához. Erre írtam azt az apró észrevételt, hogy ha nem lennék megelégedve a DVD futómûvemmel, nem egy horror árú CD játszót vásárolnék, hanem egy Laptopot, az álom CD játszó árának töredékéért. Igazam van, vagy igazam van?

Quadlipi!
A hír igaz.
Hétfõn jött 25db CyberHome DVD játszó. Ha valakinek kedve van kísérletezni egy igazán jóra sikerült DVD futómûvel, most rizikó nélkül megteheti.

MSZ!
Vannak alapvetõ tuning módszerek, és vannak ettõl eltérõ megoldások. Az alapvetõ tuningot minden futómûnél el kell követni, ezért errõl polemizálni fölösleges. Az olcsó DVD futómûveknél ajánlott, a CD játszóknál ritkán alkalmazott megoldás a tömegnövelés, és a külsõ DAC használata. Ez a két dolog lenne annyira költséges, hogy jobb elfelejteni a DVD futómûveket?
Fordítsuk meg a kérdést.
Szeretnék egy jó hangú CD játszót vásárolni.
Milyen típusokat, és milyen áron tudsz ajánlani?
Ez még fontos lehet: Belföldön szeretném megvásárolni, és használt holmi nem érdekel.
Várom válaszod!

További minden jót Mindenkinek: VBV

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #65 Dátum: 2007, Április 19, 12:57:49 »
Hello.

Tudja valaki a Night Computer címét,esetleg az elérhetõségét.Most már a végére akarok járni ennek a DVD kontra CD-játszó vitának.

Köszönöm.

Quadlipi

 • Vendég

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #67 Dátum: 2007, Április 19, 20:44:35 »
Sziasztok.

Vásároltam ma egy Cyberhome CH-DVD635S-dvd-játszót.Csinál egy pár dolgot ami nem tudom hogy normális e.Ha van benne lemez,akkor a bekapcsolás után 15másodperc után magától elindul a lejátszás,(nem sok idõ ez,és miért indul el magától?).A másik,lejátszáskor a stop gomb kétszeri megnyomása után se áll le teljesen a lemez,lehet hallani hogy forog.Csak akkor áll le,ha a standbi gombot nyomom meg.Normális mûködés ez?,mert ha nem akkor holnap visszaviszem.SOS-be kéne válasz erre,most még kicserélik.A hangjáról majd késõbb beszámolok.
Köszönöm a választ elõre is.

üdv.

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #68 Dátum: 2007, Április 19, 21:00:59 »
VibaVoice írta::
Idézet
Mlaszlo!
DVD játszók területén szerzett tapasztalataidból két dologra gondolok:
1./ Mindhárom általad kipróbált DVD futómû abból a kategóriából származik, amit nem érdemes megvásárolni. Én is futottam velük pár kört, de nem nyertek. Mindhárom cég temérdek DVD játszót gyárt, és ez nem szokott jóra vezetni. Nagyon vigyáznak a "drágább jobb" marketingre. Egy kicsi gyártó, kinek csak 2-3 DVD típus van a palettáján, jobban odafigyel a (hang)minõségre.
2./ Mitõl jobb a jobb? Terjengõsebb mélytartomány, bársonyos felsõ regiszter, zavaró apró zajok hiánya, felvételek közt hallható különbségek elfedése? Mitõl jobb a jobb?Nyilván csupa szar dvd lejátszót hallgattam, mert nem támasztja alá a Te elméletedet. Ez rendben van. Az már kevésbé, hogy nem a futómûvekben szoktak változtatni az ár függvényében, hanem az áramköri elemeken, a merevítéseken, rezgéselnyelésen, és a szolgáltatásokon. De ami a legfontosabb. Már nem elõször próbálsz lehúzni akár engem, akár mást, hogy számomra, vagy számunkra a jobb csak a terjengõs mélyet, a zavaró apró zajok hiányát és egyéb baromságot jelenthet, amit ismét felsorolsz. Sajnos nem ezt jelenti sem nekem, sem másnak. A jobb azt jelentheti, hogy kellemesebb hallgatni. "Jobb"-at jelenthet még a nagyobb tér, a dögösebb basszus, a csilingelõ magasak, stb... folytassam? Viszont akinek esetleg a székropogások és deszkarecsegések meghallását lehetõvé tévõ részletezés a fontos, mert hogy egy rendszer szerinte akkor tökéletes, ha minél több zavaró részletet elõhoz - hát akkor õ csak hallgasson olyat.  Semmi baj. Csak abba kellene belegondolni, hogy általában minden cd a zenéért készült. Ha most valakinek sikerül olyan rendszert létrehoznia, ami a zene helyett ezeket a kellemetlen, a zene szempontjából nem fontos részleteket hozza elõ, az vajon milyen rendszer lehet? Vagy kinek, mennyit ér?

Quadlipi

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #69 Dátum: 2007, Április 19, 21:13:22 »
Az enyém is így mûködik. Mondjuk a cd-ét tényleg leállíthatná stopra, de biztos meg van az oka ennek a mûködésnek. Az auto play szvsz. nem baj elvégre azért kapcsolja be az ember, hogy hallgassa, ha meg zavar, vedd ki a cd-ét hallgatás után. Csak semmi lustaság. Még nevel is a jóra!

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #70 Dátum: 2007, Április 19, 21:43:45 »
Szia Pecás!
Mint olvasom, eddig nem sok DVD játszóval volt dolgod. Azon észrevételek, miket felsoroltál, úgy vannak jól, ahogy vannak. A CD lemez beolvasásakor sok idõ telik el, mert ki kell választani a formátum lejátszásához illõ szoftvert (nálam ez kb. 8-10mp). A stop gomb hatására a futómû nem áll le, hanem egy olyan állapotba kerül, mint a sima CD játszóknál a pillanat állj. Ha kétszer nyomod meg a stop gombot, a lemez még kb. 4 percig forog, majd leáll. Az autoplay természetes a legtöbb a DVD játszónál. Ha csak ennyi hibát találtál, akkor minden rendben.

Kedves Mlaszlo!
Miért vagy kiakadva? Neked az tetszik, amid van, nekem az tetszik, amim van. Nincs miért idegeskedned. Vagy mégis? A felvételek ritkán készülnek légüres térben. Gyakorta hallani székropogást, ruhasurrogást, beszélgetést, hamis hangokat, rossz ütemben belépõ hangszereket, billentyû összefogásokat, orgonasípok sistergését, szélgépek mormogását, szelepek kopácsolását, vonók nyikkanását, zenészek szuszogását, énekesek fejmozgását, és még több ezer apró zörejt, amik nélkül lehet zenét hallgatni, de nem érdemes. A halászlé se igazi hal nélkül.
De természetesen igazad van. Az az igazi, mikor csak a tiszta zene jut el a végfelhasználóhoz, és nem okoz zavart az élet apró zajainak kusza harmóniája.

További élvezetes zenehallgatást kívánok: VBV

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #71 Dátum: 2007, Április 19, 21:51:13 »
Köszi a választ Quadlipi.

Ezek szerint ez normális mûködés,érdekes.A távirányítóját is szokni kell,borzalmas,(ezzel embert lehetne ölni).Egyébként hogy vagy vele megelégedve?Nekem igy elsõre nagyon õszintének tünik a hangja,megmutat mindent.Nem tudom hosszabb távan nem e lesz fárasztó nekem a cobalt-okkal.

Üdv.

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #72 Dátum: 2007, Április 19, 22:00:48 »
VBV neked is köszönöm a választ.

Azért kérdeztem mert van egy Panasonic-DVD-m is,és az úgy mûködik mint a legtöbb CD-játszó.Nem csinál semmit magától.

Üdv.

Tamás42

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #73 Dátum: 2007, Április 20, 08:06:06 »
Sziasztok!

Én is beléptem a CH-DVD635S-et birtoklók sorába.
2 napja vásároltam egyet.
Mindenképpen akartam egy dvd-t vásárolni,és gondoltam,ha ilyen jókat írnak errõl a márkáról,miért ne üssek két legyet egy csapásra.
Bekötöttem a régi cd játékos helyére(Audio Note CD 1),amelyet csak futómûként használtam.
A D/A konverter egy Audio Note DAC 1.
Elsõre a több részlet jött le,nagyobb dinamikával.
A mélyek megfogottabbak(nem megy mélyebbre,de sokkal kottázhatóbb).Ennek ellenére egy kicsit frontálisnak vagy inkább nyersnek tartom a CH hangját,de lehet hogy túlságosan hozzászoktam az Audio Note abszolút a zenét elõtérbe helyezõ hangjához.
Persze a CH még a gyári táp madzagon zenél,mivel nem tudtam beledugni a speckó tápkábelem(KSL SPC).
Kérdésem VBV-hez,a tápot hol tudnám feljavíttatni,illetve még milyen varázslatot tudnék elkövetni a CH-n?
Ugyanis szerintem érdemes egy pár ezer forintot rákölteni,hogy a zeneiséggel is párosuljon ez a  dinamika és felbontó képesség.
SACD-n van valamilyen tapasztalat a CH-n keresztül(sajnos így nem tudtam kipróbálni,mert nincsenek SACD lemezeim).  
Egy szónak is száz a vége:ennyiért nagyon megéri a CH,sõt még egy-pár ezer forint áldozat után is bombavétel.

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #74 Dátum: 2007, Április 20, 09:04:09 »
Szia Pecás!
A Panák közt is van eltérés. Némelyik mindent magától csinál, de van, amit noszogatni kell a távirányítóval. Õk biztos tudják, hogy mit miért csinálnak.

Tiszteletem Tamás42!
Még mielõtt bármi nemû próbának tennéd ki az idegeid, a CH-DVD beállítások menüjében az audio rendszer mûködését be kell állítani egyrészt kézire, másrészt a CD lejátszást RAW üzemmódra, és csak ezután hallgatózni. A hálózati kábel cserét legegyszerûbben szerelhetõ borotvacsatlakozóval ékesített spéci zsinórral érdemes leküzdeni (a picurka szerelhetõ hálózati dugót a budai Skála oldalában lévõ alkatrészboltban vettem).
A CH DVD alapvetõ tuningja:
Pár kiló só, vagy lexikon a tetejére
Rendes helyre, rendes lábakra rakni
Másik hálózati kábel
Külsõ DAC
Audio beállítás ellenõrzése
A CD lemezek peremének Lakkfilccel való lekenése (zöld, vagy fekete)
És teljes gázzal ZENE.
Páran átépítik a kapcsolóüzemû tápot „hagyományosra”, és olyanról is hallottam, hogy az audio kimeneti fokozat akkumulátorokról kapta a delejt (ezzel megoldódik a készülék súlyhiánya).

Szép új zenei világot kívánok mindenkinek: VBV