Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: CD lézerjavítás vagy DAC?  (Megtekintve 48676 alkalommal)

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #45 Dátum: 2007, Április 14, 15:33:57 »
Szia Vackor!
Sajnos nem vagy egyedül. Nekem sem tetszik sok minden, de ettõl forog a föld tovább.
Vannak dolgok, miket érdemes, és vannak dolgok, miken fölösleges megváltoztatni. Ha szerinted változtatnom kellene a stílusomon, akkor ne azt írd le, hogy ez így helytelen, hanem azt, hogy hogy helyes. Az elsõt nevezik kritikának, a másodikat tanításnak. Tanulni szeretek!
Az ajándék demo-CD-t nálam lehet átvenni (postára csak akkor megyek, ha csekket kell befizetni).

Szia Nempisti!
Köszönöm az aggódást!

Üdv Mindenkinek: VBV

penna

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #46 Dátum: 2007, Április 14, 17:21:46 »
OFF:

Méltatlan lenne és ráadásul VBV hangnemében történõ válaszadás messze is áll tõlem, ezért nem teszem. Csupán annyit jegyeznék meg, hogy:

1: a " barátom"-ozást kikérem magamnak, van az a kommunikációs szinvonal, amire az ember nem süllyed le.
2: a személyeskedés mindig az érvek hiányát takarja, most sincs ez másképpen.
3: Számomra egyáltalán nem "lealacsonyodás" a fórumokon történõ kommunikáció és az itt megszólalókat semmiképpen sem gondolnám "pór nép"-nek. Ha VBV-nek ez a véleménye róluk lelke rajta.
4: Az kifejezetten rejtély, hogy valaki, aki homeopátiával, természetgyógyászattal, feng shui-val foglalkozik, az mitõl képes ilyen hangnemben kommunikálni. A pszichológiához pedig végképp nem értek, hogy ezt találgassam. A marketinghez sem, minden bizonnyal...

ON:

A memóriába olvasás a walkman cd-k megjelenése óta ismert. Nem csodaszer. Érdemes elolvasni mit mond például errõl Julian Vereker, a Naim pár éve elhunyt alapítója. A gyorsabban forgás vélt elõnyeit pedig sokféleképpen, a vibrációmentes mechanikai felépítéssel és az egyedileg fejlesztett szervo vezérlõ szoftverekkel, áramkörökkel számottevõen meg tudják haladni a cd játszás során. Nem véletlen az sem, hogy komolyabb cd és DVD játszóban (talán csak a Linnt kivéve) nem található kapcsolóüzemû táp. Az olcsó dvd játszók kapcsolóüzemû tápjai, földeletlen csatlakozó, gagyi, vékony, árnyékolatlan hálózati kábelei a leggonoszabb dolgok, amik csak egy hifi rendszerbe bekerülhetnek.

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #47 Dátum: 2007, Április 14, 18:32:32 »
majd zaklatlak, és beszélünk.

Úgyis rég beszéltünk már egy meghallgatásról. :)
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #48 Dátum: 2007, Április 14, 18:40:32 »
Hello VBV.

Írásaidat olvasva úgy látom,hogy benned politikusi vér csurog.Õk tudják ilyen kioktató módon, félmondatokat idézve a másiktól,kiforgatni egymás szavát.
De azért szeretünk.

üdv.

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #49 Dátum: 2007, Április 14, 19:40:14 »
Pecás írta::
Idézet

De azért szeretünk.

üdv.


ez azért komoly volt... :P
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #50 Dátum: 2007, Április 14, 21:37:42 »
Sok szeretettel üdvözlök Mindenkit!

Mint Penna úr (ezennel NEEEM barátom) írását olvasom, tovább folytatódik a TIT elõadások sorozata, ami szerintem mindenki számára csak haszonnal járhat.
Szóval:
Memóriába olvasni szerintem sem csodaszer, de igen praktikus. A gyorsabban forgó, pontosabban minden adatot többször kiolvasó mechanikák sem csodaszerek, de ezek is praktikusak. Koscsó úr számtalan beszámolót írt zenehallgatási szokásairól, miben külön kiemelte a megvásárolt CD lemezek felírását számítógépre (mirõl valóban a legjobb hang hallható). Ez a felírás többszörös újraolvasással történik (a számítógép olvasója így dolgozik), ami Koscsó úrnál tökéletes hangzást, a DVD futómûveknél vibrációkkal terhelt gagyi megoldást jelent. Ha ezt egyszer megértem? Na, mindegy. Menjünk tovább. A DVD készülékek kapcsoló üzemû tápja valóban nem elõny, de ez van. Tudok pár hazai cégrõl, kiknél a DVD átalakítás során hagyományos tápellátást építenek be az eredeti dobozba, mivel ez a problémakör el is felejthetõ. A szintén kiemelten kritizált borzalmas hálózati kábel cseréje is csak egy háziasszonynak okozhat több napos fejtörést, megszállott zenebarát ki sem próbálja új szerzeményét sima borotvazsinórral. Marad a védõföld kérdés, mirõl jobb, ha nem is beszélünk. Röviden csak két tény: 1./ Azon készülékeknek, miknek gyárilag nincs védõföldje, utólag nem szabad eme hiányosságát „pótolni” (IEC szabvány). 2./ Pár éves tapasztalatom alapján jelentõs romlás tapasztalható a sztereó tér minõségében, és a hangszerek lecsengésében a védõföld, illetve árnyékolás használata esetén. Védõföld, árnyékolás, pá-pá.
És már megint ez a fránya tömeg. A DVD játszók eleve csak rosszak lehetnek, mert könnyûnek találtattak. Ha van olyan dolog, amit bárki, bármikor meg tud változtatni, az a DVD játszók tömege. Rá kell tenni pár lexikont, telefonkönyvet, pár kiló sót, homokot, gránitlapot, bitumenes zsindelyt, vagy bármit, ami van, és a súly-gond letudva.
Ha valaki drága CD játszót vásárol, természetesnek érzi a hangzásjavító kiegészítõ eszközök használatát. A DVD játszóktól miért tagadnánk meg mindezt, amit pont úgy, vagy még jobban meghálálnak, mint márkás CD játszó testvéreik. Mindent ki kell próbálni, és meg lesz az eredménye (a pénztárcánkban tapasztalhatjuk a gyarapodást).
Tovább is van, mondjam még?

Maradok további tisztelettel: VBV (megszállott zenehallgató)

ept53

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #51 Dátum: 2007, Április 17, 11:19:43 »
Üdv Mindenkinek!
Eddig csak csendes megfigyelõje voltam az írásoknak, de most már bennem is megfogalmazódott egy kérdés. Márpedig ha lehet jó hangminõséget elérni-külsõ hangzásjavítókkal-egy olcsó mondjuk meg õszintén silány minõségû DVD játszókkal akkor miért szól minden fórum arról, hogy a DVD játszók nem alkalmasak CD jó minõségû lejátszására. Volt nekem nem is nem is egy drága (150-200 e kat)DVD külömbözõ márkáktól, de mindegyiket lehúzta a sajtó. Vajon ezeknek azért csak jobb minõségû futómûvük van. Vagy a jó hangminõség párosul a rossz"gagyi" futómûvel csak az a fontos hogy vegyenek hozzá egy D/A átalakítót. Alkalmas e egy márkás DVD és D/A konverter párosítás jó minõségû hangzásra? Most is van egy olcsó DVD-m D/A konverterrel és meg sem közelití hangzásban a másik DVD/SACD készülékemet D/A konverter nélkül. Persze nem VBV D/A konverterem van, lehet hogy itt a baj.  B)    :evil:

Elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 2023
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #52 Dátum: 2007, Április 17, 12:28:29 »
Üdv ept53!

D/A converter és dvd párosításról olvashatsz itt a hi-fi piacon is(tesztarhívum), és itt is dicsérik a kölsõ DAC-ot...
http://www.hifipiac.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=38

Üdv: bikabéka

ept53

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #53 Dátum: 2007, Április 17, 13:15:00 »
Üdv bikabeka!
Nekem nem a külsõ D/A konverterekel van bajon-sõt semmivel sincs bajom nekem is van egy D/A konverterem-csak az zavar, hogy egyszer azt mondjuk nem ér semmit a DVD lejátszó majd elkezdik bizonygatni, hogy miért is jobb mint egy cd játszó. Én nem értek hozzá csak józan paraszti éssze gondolkodom-megpróbálok- a dvd-k rendelkeznek memóriával, de azt nem értem hogy a kiolvasási pontossághoz ennek mi köze. A kiolvasásnál hibázik akkor vagy a hibás jelet teszi a memoriába vagy a hibajajító áramkör által javított jelet. Ettõl nem pontosabb a kiolvasás. Az a helyzet, hogy Én egy sima marketing fogást látok a háttérben, dehát ez nem az én dolgom. Engem igazából az itt kialakult hangnem zavart ami egyesek között már már személyeskedésbe fajult. Ez egy fórum ahol mindenki kifejtheti a véleményét és ezért nem bántani. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Na Én itt be is fejezem mert már ezért is fogok kapni amit edig írtam.
Üdv mindenkinek :P

Elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 2023
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #54 Dátum: 2007, Április 17, 14:21:47 »
Üdv ept53!

Teljesen igazad van a hangnemmel kapcsolatban. Én is szivesebben olvasnék véleményeket pro-kontra DVD - DAC elõnyeirõl és hátrányairól. Mondjuk Vibavoice irhatna (igaz már írt)az elõnyeirõl, Penna pedig a hátrányairól (igaz õ is írt). ;)
Mindeközben ne hagyják figyelmen kívül az ár-érték tényezõt sem...
Szóval szeretném ha a "TIT elõadás" tovább folytatódna.
Üdv.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #55 Dátum: 2007, Április 17, 14:43:54 »
VBV már leírta, Õ hogy gondolja:
Olcsó DVD + táptuning + hálózati kábel tuning + doboztuning + egy jó digit kábel + egy jó külsõ DAC = egy tisztességes CD-játszó ára (szerintem)
Nem elhanyagolható viszont, hogy forintjaink nagyrészt itthon maradnak a "tuningmestereknél" és az elérhetõ árú DAc-okat elõállító honi gyártók zsebében. Ez is egy szempont.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #56 Dátum: 2007, Április 17, 15:54:20 »
Szabolcs,lehet hogy igaza van VBV-nek,de szerintem itt sokan arra várnak magyarázatot,hogy melyiknek van jobb hangja,a cd-játszónak,vagy a dvd-játszónak.Ha ugyanolyan árú cd,és dvd-játszón végezzük el az általad említett tuningokat,akkor milyen eredményre jutunk?
A másik meg nem értem hogy VBV miért favorizálja ezeket az olcsó dvd-et,nem sokkal drágábban már sokkal tisztességesebben megépített dvd-ket lehet kapni.Amik valószínûleg jobban szólnának,mint ezek az olcsók,és még emészthetõbb a kinézetük is.Persze lehet hogy tévedek.

üdv.

Elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 2023
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #57 Dátum: 2007, Április 17, 17:05:06 »
Nem tisztem Vibavoice megvédése, és szerintem nem is teszem azzal, hogy emlékeztetnék mindenkit, hogy VBV kiemelt egy "olcsó" dvd lejátszót (CybeHome CH-DVD 635S) amelyet más fórumok és hi-fi oldalak (magyar és német) is nagyon jóra értékeltek. Ez a lejátszó nem említhetõ egy lapon árban(24000ft)a "tacskóban" kapható (panda, orion, stb.) lejátszókkal (7000ft). Ezek szerint egy alap Sony (DVP-NS37S)és egy Cambridge Audio (Cambridge Audio 540D Azur)is egy kategória. Tehát én arra lennék igazából kíváncsi, hogy kaphatok e ilyen áron jó terméket, vagy csak az a jó ami drága? Mert mindannyian tudjuk mennyit emel egy termék árán a marketing költség.

kopi

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #58 Dátum: 2007, Április 17, 20:32:18 »
"Mert mindannyian
tudjuk mennyit emel egy termék árán a marketing költség."

És mennyit csökkent rajta a Kínában történõ gyártás
 :evil:

Laci

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #59 Dátum: 2007, Április 17, 23:29:37 »
Szia Kopi!

Nem csak egy Kína van.
Létezik Kínának egy igényesebb fele is, mirõl sokan nem tudnak, páran pedig nem akarnak tudni.
Más:
Én kis naiv, arra gondoltam, hogy szép csendben kialszik a topic, de nem így történt. Elolvasva a hozzászólásokat, ismét arra kellett rájönnöm, hogy nem sok értelme volt a klaviatúra-koptatásnak. Tudtommal soha nem beszéltem 7-8e.-Ft-os gazdaságos DVD játszók mindenhatóságáról. Az én megítélésem szerint az a jó készülék, ami hiánytalanul visszaadja a CD lemezen tárolt információt, és nem dõlök a kardomba, ha ezt nem az 500e.-Ft fölött kapható CD játszók közt találom meg. Az utóbbi 10 év tapasztalatai arra engednek következtetni, hogy az elfogadható árú SA-CD lejátszására is alkalmas DVD játszók közt mindig akad 1-2 kifejezetten kellemes hangú készülék, amik külsõ DAC felhasználásával tudják igazán kifutni önmagukat. És hogy legyen mirõl vitatkozni, azt is párszor leírtam, hogy a DVD játszókat alapvetõen futómûnek gyártják, ezért ajánlott hozzájuk a külsõ DAC használata (az 5+1-es kijáratokról remélem senki sem hiszi, hogy a világ legjobb hangját ezek szolgáltatják).
MSZ úr volt oly kedves, és felsorolta azon tényezõket, amik szerintem a jó hanghoz vezetnek. Igaz hozzátette, hogy ha valaki minden általam javasolt komponenst megvásárol, ráfizet. Érdekes nézõpont. Egy elismerten jó hangú CD játszó, és egy olcsó SA-CD/DVD játszó közt tátongó árkülönbséget nem tesz ki 5kg tengeri só (cirka 600.-Ft), egy külsõ D/A konverter (talán 100-120e.-Ft), és egy digit összekötõkábel (kb. 6-8e.-Ft). Az összes többi kiegészítõt minden játszóhoz illik használni. Vajon így is ráfizetéses vállalkozás DVD játszóval zenét hallgatni? Párak szerint igen, amit ept53 szaki példája is igazol. A kérdés csak az, hogy nekem tettszene-e az Õ CD játszójáról hallható hang minõsége. Még az is lehet, hogy nem. És itt le is zárhatjuk a melyik a jobb vitát, mert erre nincs konkrét válasz. Én mindaddig maradok a DVD futómûveknél, amíg nem találok egy ízlésemhez közelebb álló megoldást, de az is elképzelhetõ, hogy én is áttérek az adatrögzítõs zenehallgatásra, ami jelenleg minden egyéb megoldásnál tökéletesebb zenei élményt biztosít (külsõ DAC ide is kell!).

További pihentetõ zenehallgatást kívánok Mindenkinek: VBV