Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: CD lézerjavítás vagy DAC?  (Megtekintve 48675 alkalommal)

VibaVoice

  • Vendég
Vá:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #165 Dátum: 2007, Augusztus 27, 18:32:11 »
Mai mese a Megtévesztett Vevõrõl, és a Nightcomputer cégrõl:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy CyberHome CH-DVD 635S típusú DVD játszó, ami csaknem 6 hónap becsületes munka után egyszer csak fogyta magát, és egy szép, bár kicsit meleg kora nyári vasárnap délelõtt beadta a kulcsot. Mesénk fõhõse (lásd: Megtévesztett Vevõ) kipróbált minden 12cm átmérõjû plasztik korongot, de a készülék csak nem adott ki magából se képet, se hangot, meg se nyikkant. Fõhõsünknek nem volt más ötlete, hétfõ reggel szépen becsomagolta szeme fénye DVD játszóját (eredeti dobozába), és visszavitte abba az üzletbe, ahol vásárolta (a garancialevélre ez volt írva). Az üzletben kicsit csodálkoztak, de mivel a készülék ott sem akart életre kelni, átvették garanciális javításra. Fõhõsünk mi mást tehetett, fájó szívvel otthagyta egyetlen öröme forrását, és 14 rendkívül hosszú nap elteltével repdesõ szívvel átlépte a javítást ígérõ üzlet küszöbét. Itt a mesének pozitív fejleményekkel vége is lehetne, de nem lett. Az üzletben híre-hamva sem volt az életre lehelt CyberHoma DVD játszónak, sõt, még azt sem tudták, hogy valaha átvették volna javításra. Szegény Megtévesztett Vevõnek nem volt más választása, lógó orral elkullogott, de távozása elõtt arra kérte a „BOLT” alkalmazottját, hogy ha van valami hírük a DVD játszójáról, legyenek szívesek értesíteni. Eltelt még 14 hosszú, szutykos nap (esett, csak esett, és esett), de se egy telefon, se egy levél. A Megtévesztett Vevõ kicsit türelmét vesztve felhívta a „BOLTOT”, ahol nagy örömmel tájékoztatták arról, hogy a megjavított DVD játszóját napok óta átvehetné, és nem is értik miért nem jön érte. Kedves Megtévesztett Vevõ a hír hallatán kicsit kiakadva rohant a „BOLTBA”, átvette régen látott DVD játszóját, hazavitte, beszerelte rendszerbe, bekapcsolta, és döbbenten hallgatott. A DVD játszóból furcsa zajok szûrõdtek ki. Néha egy kicsit kattogott, sistergett, cseppet sem halkan zakatolt, majd leállt. Végleg leállt. Kedves Vevõ most már kicsit idegesen kiszerelte rendszerébõl lassan cseppet sem kedvenc DVD játszóját, jobban megnézte, és észrevette, hogy nem a saját DVD játszóját kapta vissza (a saját DVD játszójának a gyártási száma szerepelt az eredeti garancialevélen). Kedves Vevõ mi mást tehetett, ismét becsomagolta idegeire menõ CybeHome DVD lejátszóját, de most, másodszorra (vagy harmadszorra?) a garanciális javítást végzõ Nightcomputer kft. ajtaján lépet át vele, és szépen sorban elpanaszolta közel 1 hónapja tartó kálváriáját. A „CÉG” eleinte megpróbálta lerázni magáról a „Kedves Vevõt”, de mikor ez nem sikerült, átvette a készüléket „GARANCIÁIS JAVÍTÁSRA”, minek lejárta épp egy hete volt. Kedves megtévesztett Vevõnek a mai napig nincs készüléke.
A mese vége számomra, és Kedves Megtévesztett Vevõnek is ismeretlen, de egy biztos. Ha az összes CyberHome CH-DVD 635S típusú DVD játszó elromolna a 2 éves garanciális idõn belül, a CyberHome cég tönkremenne a kártalanításokba, ami azért nem semmi. Én mindezek mellet még arra is kíváncsi vagyok, hogy ebben az esetben a Nightcomputer kft. vajon mit fog csinálni? Állítása szerint Õ a cég magyarországi képviselõje, ami nem csak bevételekkel, jogi következményekkel is jár. Érdekes jövõ elé nézhetnek, az biztos.

Mai mese, igaz mese, szomorú mese, tanulságos mese.

További szép napot mindenkinek!

Tisztelettel: VBV

fghhgh

  • Vendég
Vá:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #166 Dátum: 2007, Augusztus 27, 19:12:10 »
Tisztelt VBV
Mivel te ajánlottad a Cyberhomot valamiféle elkölcsi felelösségel te is tartozol felénk cyberhome tulajdonosok felé. Sajnos nekem is az a sejtésem hogy nem fogja kibirni az én dvd játszóm se a 2 év garancia idõt. Akkor most mi legyen? VBV segíts nekünk mit csináljunk ,hallgasunk megint az ingyenes tanácsaidra?
Üdvözlettel

Pecás

  • Vendég
Vá:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #167 Dátum: 2007, Augusztus 27, 20:28:47 »
Hello ePali.

Ha jól emlékszem VBV többször is felhívta a figyelmet arra hogy találkozott már több gyári hibás készülékkel is.Én is leírtam többször is a tapasztalataimat a cyber dvd-k megbízhatóságáról,vagy inkább megbízhatatlanságáról.Ezek után nem hibáztathatsz senkit a gyártón kívül,csak magadat hogy megvásároltad.
Hogy mit tegyél ha elromlik?,vidd vissza ha megtudják csinálni örülj neki,ha nem akkor meg a további bosszúságok elkerülése végett dobd ki a kukába.Lehetõleg valami szelektív hulladék gyûjtõbe,a környezetvédelem miatt.

Ui:Lehet hogy a tiéd  nem is fog elromlani,csak szépen kell vele beszélni.:blush:

Üdv.

VibaVoice

  • Vendég
Vá:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #168 Dátum: 2007, Augusztus 27, 20:40:25 »
Szia ePali!

Gondunk közös. Én sem érzek 2 évet a CyberHome DVD üdvöskéjében, de mit tehet szegény zenebarát, kinek jó minõségû hangra van igénye, de nem számíthat amerikai Nagybácsikájának kiemelkedõ összegû csekkjeire. Mentségemül szólva, ha valaki visszaolvassa hozzászólásaim, megtalálhatja azt a kitételt, hogy a CyberHome DVD játszónak nem csak a hangminõsége szenzációs, hanem a 2 éves garanciális ideje is. Ha elromlik, vagy kicserélik, vagy megjavítják, vagy levásárolhatjuk az árát (a törvény, az törvény). Veszteség elvileg senkit sem érhet (erkölcsi felelõség letudva). De ha jól emlékszem, volt más írásom is, miben a CyberHome kifizethetõ árú utódját kerestem, de eddig nem találtam méltó pótlásra.
(biztos, ami biztos, több Cyberhome DVD játszóm van)

Üdv: VBV

Pecás

  • Vendég
Vá:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #169 Dátum: 2007, Augusztus 28, 07:46:53 »
Hello.

Akiknek még mûködik a megvásárolt cyber dvd-jük azoknak  egy jó ötlet a készülékház rezgésének a csökkentéséhez.Satuba vele,nem hülyeség az egyik kereskedõ bemutatótermében láttam.Úgy látszik más kereskedõt is meggyõzött a hangja,nem csak VBV-t. A következõ megoldást láttam,rá volt helyezve a dvd egy masszív állványra,az állványba a készülék négy sarkánál egy egy csavar volt helyezve,amivel és egy mdf lap segítségével leszorították a készüléket.Azt nem kérdeztem hogy hány készüléket roppantottak össze mire megtalálták az ideális leszorítóerõt,mindenesetre érdekes megoldásnak találtam.Lehet kisérletezni vele.

Üdv..

fghhgh

  • Vendég
Vá:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #170 Dátum: 2007, Augusztus 28, 08:21:55 »
Üdv
Én kisérletképpen bekötöttem a Cyberhome stereó ananalog kimenetét és meghallgattam mit produkál ,mert eddig külsõ DAC-ról hallgattam. Hát a szteró teret isszonyú...úúú módon összenyomja minden középrõl szól ,kiváncsi lennék más is így hallja?

dszabi

  • Vendég
Vá: Vá:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #171 Dátum: 2008, Február 22, 11:19:28 »
YamiPapi írta::
Idézet
Sziasztok!

Egy friss tapasztalat ( remélem a hadakozások, meg a kereskedelmi mentalitás mivolta melett még érdekli a kérdés feltevõjét:huh: ).
Pénteken beszereztem egy TEC TC-7510-es D/A konvertert. Van nékem egy Pioneer PD-8700-es játékosom ami, ha jól tudom a maga korában elég elismert készülék volt, a csúcs 9700-es alatt tanyázott eggyel. Precíz, dinamikus hangja van. Viszont a lemeztányérja néha akadozik és gondoltam a javíttatás idejére/helyett egy Pioneer DV-575-el összekötve kiváltaná õt.
Háááát odáig nem jutottunk, mert elkövettem azt a híbát, hogy elõször az "öregre" kötöttem...
A dolgok teljesen a helyükre kerültek, kinyílt a színpad, a hangszerek külön ( és szinte tökéletesen valós ) életet élnek.
Egyenlõre tehát így marad, ha lesz idõm/kedvem a rendszer szétbombázására akkor megtesztelem a dolgot a DVD-vel is ( így az is kiderülhet, hogy egy szimplább futómûvel mi a helyzet ).
Egy biztos: egy ilyen kütyü ebben az árkategóriában egy szinttel megemeli a rendszer hangját - öreg CD ide vagy oda...;)
Remélem valamit segítettem, üdv Mindenkinek.


Szia!
Nagyon régi már ez a hozzászólásod, de végül kipróbáltad a DV-575-tel? Nagyon érdekelne, mert nekem is ilyenem van és most gondolkodom egy külsõ DAC vásárlásán.