Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: CD lézerjavítás vagy DAC?  (Megtekintve 48671 alkalommal)

nempisti

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #15 Dátum: 2007, Április 10, 11:01:28 »
A személyes megszólittatás okán,reagálnék az elhangzottakra. B)
Tetszik,nem tetszik a DVD lejátszókat kiolvasási pontosságuk nagyságrendekkel a Cd játszók fölé emeli.
Fura ilyesmit leirni,de VBV-nek maximálisan igaza mindenben.
A Cyberhome cuccot meg kell hallgatni és rájön az ember,hogy tényleg jók.
Ha VBV meztelen Pocket DAC-ja nem csak megjelenésében haasonlit drága,nagy nevû,külföldi kollégájára,akkor tarolni fog vele. :woohoo:

Hatomi

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #16 Dátum: 2007, Április 10, 17:45:09 »
Kedves VibaVoice!

Engem a meghallgatás során meggyõzött a DAC-od, le a kalappal!!! Amint bevételhez jutok, már veszek is egyet tõled. :)

Ical

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #17 Dátum: 2007, Április 10, 18:09:50 »
Csatakozom VBV táborához, én egy Pana  DVDXV10-et használok külsõ DAC-al, terveztem a továbblépést meghallgattam egy 400e-es CD-t nem volt rossz de inkább vettem egy új DAC-ot 160e ért a régi helyett. Szerintem elõrébb vagyok hangban, pénzben meg pláne. Vagyis nemcsak az olcsóbb kategóriában mûködik a dolog. A DVD izolációkról írt dolgokkal is egyeznek a tapasztalataim, nálam az acéltüske vált be de a végcél egy Herbie’s alátét beszerzése.

Üdv. Ical

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #18 Dátum: 2007, Április 10, 22:17:07 »
Rossz hírrel kell köszöntenem Minden kedves érdeklõdõt.
A CyberHome CH-DVD 635S DVD mindenjátszó érdemei elismerése mellett elfogyott.
A CyberHome cég új fejlesztésû DVD játszója közelébe sincs a jó öreg (10 hónapos) réginek, így ez a vonal megszakadt.
Béke poraira.
Ha valaki tud hasonló tudású, és fõleg árú DVD játszót, kérem, tegye közkincsé.
Ha találkozom méltó utóddal, én is ezt fogom tenni.

Tisztelettel: VBV

Ui.:
Szia Califax!
A Pocket DAC kifejezetten a CH-635S tudásához lett fejlesztve, mert megérdemelte. Most mit csinálsz? Nincs 635-ös. Sajnos :o(

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #19 Dátum: 2007, Április 10, 22:30:00 »
Tisztelt MSZ Úr!

Egy 3 millás CD játszónál teljesen mindegy milyen futómû van beépítve, már csak azért is, mert maga a CD játszó háza többe kerül, mint bármelyik futómû (aki nem hiszi, járjon utána).
A jó hang sosem volt gazdasági kérdés. Ha a DVD futómû 10x drágább lenne, akkor is terjedne, de nem léteznének 10-20-25 ropis DVD játszók (a kereskedõk legnagyobb örömére).

Tisztelettel: VBV

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #20 Dátum: 2007, Április 10, 23:21:05 »
Tisztelt VBV Úr!

A világért sem szeretnék vitába szállni veled, de még mielõtt mindenki rohanna a Tescoba olcsó DVD-t venni, azért tegyen egy próbát, és kérje kölcsön a szomszédét  ;)
A Cyberhome tényleg jó (volt)(SACD-n) de ez csak a kivétel, ami erõsíti a szabályt. Pusztán attól, hogy a DVD pontosabban olvas, az olcsó lejátszó még nem lesz jó, mert ott van a gagyi, össze-vissza rezgõ ház, a silány tápegység és még sorolhatnám. Tudom, hogy mindenki szeretné olcsón megúszni a készülékek beszerzését - így vagyok magam is - de azért vannak határok.
Szócséplés helyett meg inkább fülelje meg, akit érdekel, nekem már volt egy-két (nem kifejezetten pozitív) élményem a témában  :whistle:

üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #21 Dátum: 2007, Április 11, 06:26:01 »
Egy dógot még hozzátennék: egy DAC árába kalkuláljunk azért még egy jó digitális kábelt is.
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Pecás

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #22 Dátum: 2007, Április 11, 11:44:56 »
Hello.

Látva hogy sokaknál milyen érdeklõdés mutatkozik a DVD-játszókon való zenehalgatásra,javaslom a szerkesztõknek,hogy ezentúl a tesztekre érkezõ DVD-játszókat kínálják meg egy külsõ DAC-al is.Hátha találnak olyan készüléket amely mindamellett hogy igényesen van megépítve,még jól is szól,ellentétben ezekkel az olcsó mûanyag borzalmakkal.

üdv.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #23 Dátum: 2007, Április 11, 12:37:40 »
Itt van mindjárt a Cambridge DVD86 49eFt-ért, vagy a DVD89 (SACD-DVDA) 65eFt-ért. Mindegyik nagyon korrekt, jó táp, masszív, csendes futómû, és még külsõ DA nélkül is jó CD hang.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

penna

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #24 Dátum: 2007, Április 11, 13:12:35 »
Tökéletesen egyetértünk, az élet attól bonyolultabb, mint sem hogy a (az esetleg vélt) precízebb kiolvasás elegendõ lenne a boldogsághoz. A CD lejátszás ettõl sokkal összetettebb folyamat. Különös tekintettel az olcsó DVD-k vészesen gagyi kapcsolóüzemû tápjaira és a digitális kimenetük idõnként tragikusan magas kimeneti jitterére ( > 500 ps)... Én még egyetlen olyan olcsó DVD lejátszót sem láttam, amiben lenne bármilyen elfogadható jitterû órajelgenerátor, ami látva  kapcsoló üzemû tápjaikat nem is csoda. Nem véletlen, hogy az egyik leggyakrabban elkövetett mod ezek cseréje, ebbõl következõen aztán a digit kimenet lehetõségei is korlátozottak. Az is biztosan valamilyen az egész világra kiterjedõ gyártói konspiráció része, hogy a high-end cd gyártók mindegyike arról panaszkodik, hogy nincs egyetlen dvd transzport sem, amivel igazán jó hangú cd lejátszót lehetne építeni és mindegyikük az igen kevés számú még kapható cd transzporttal épít készülékekeket. Habár elég sokat járom a kiállításokat, olvasom az újságokat, de egyetlen egy cd gyártót sem ismerek a high-end gyártók közül, aki dvd-t használna (az alábbiak milliós árú cd játszókra gondolok: Accuphase, Mark Levinson, Conrad Johnson, Metronome, Naim, Linn, EAR, Esoteric, dCS, Krell, Audia, Zanden,  Musical Fidelity, Cary, Burmester, MBL, EMM LAbs, Acoustic Arts, 47 Lab, Audio Aero, CEC, Oracle, Ensemble, Wadia, MacIntosh, stb).

Ettõl persze egy - egy dvd hangja akár tetszhet is valakinek a saját rendszerében, külsõ DAC-kal vagy anélkül, nincs ezzel semmi baj, csak ne vonjunk le belõle általános következtetéseket, mert a csodára várókat könnyû félrevezetni.

Koscsó Ferenc
Penna

VibaVoice

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #25 Dátum: 2007, Április 11, 19:17:29 »
Tisztelt Koscsó Ferenc Úr!

Ha elolvasom hozzászólását, és figyelembe veszem munkahelyét, semmin sem csodálkozom. Azt írta, amit egy kereskedõnek írnia kellett.
Most csak az motoszkál a fejemben, hogy mikor az Ön munkahelyén jártam (többször is), és zenét hallgattam, miért nem halottam elfogadható hangot, pedig a Penna Média bemutatótermében nem csak több 10millás készülékeket hallgathattam, hanem pár millás állványokat, szintén pár millás kábeleket, csúcs kiépítésû hálózai tápellátást, és egy rakás hangzásjavító rezonátort (vasvillát), akusztikus csapdát, elektromos térharmonizátort, és pihe-puha pamlagon ücsörögtem. Általános tapasztalatom: Önöknél minden volt, csak autentikus hang nem (szinergiáról nem is beszélve). Lehet, hogy igényes vagyok? Vagy épp igénytelen, mert simán beérem párszor 10e.-Ft-os készülékekkel, miknek egy közös jellemzõjük van: „Zenélnek”

További sikereket kívánok: VBV

Ui.:
Ha már így alakult, szeretnék a Penna Média kft. jelenlévõ képviselõjétõl tanácsot kérni.
Ha valakinek 80-100e.-Ft készpénze van egy komplett sztereó rendszer összeállítására, és sokáig hallgatható, autentikus, színezetlen hangot szeretne otthonába becsempészni, mit tud javasolni a Penna Média jelenlegi készletébõl.
Válaszát több száz igényes, ám vékony pénztárcával rendelkezõ zenebarát nevében is elõre köszönöm.

elek

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #26 Dátum: 2007, Április 12, 00:10:48 »
Tisztelt Koscsó úr,
egy üde ellenpélda
Az Arcam dv89 direkt úgy lett kialakítva, hogy nagyon kicsi jitterû a digitális kijárata. Odafigyeltek rá és megcsinálták. Nem a dvd mechanikán/olvasófejen múlik a dolog.
Az igaz, hogy az olcsó dvd játszók általában nem jók futómûnek, de tetszik, nem tetszik, idõnként ki lehet fogni igazán korrektet is  meglehetõsen olcsón.

penna

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #27 Dátum: 2007, Április 12, 00:19:42 »
Tisztelt VBV,

Ön az én munkahelyemen soha nem hallhatott hifi berendezést, mivel a munkahelyem a Penna-Média Kft, amelyik broadcast televíziós rendszereket, professzionális hangutómunkarendszereket és rádió studiókat tervez, szállít és épít. Nem foglalkozik  hifivel.

Azt írja:
Idézet
"...Ön munkahelyén jártam (többször is), és zenét hallgattam..."
.

Nagy megnyugvással olvastam mindezt és jobban nem is tudta volna megdicsérni a Penna-Poor Kft-t - már amennyire igaz lehet, hogy járt a Penna-Poor Kft (nem Penna-Média Kft!) bármelyik bemutató termében valaha is, véleményem szerint az elmúlt 2-3 évben biztosan nem. Elõször és utoljára a 2006-os hifi kiállításon a West-End Hotelben talákozott velem, névjegye azóta is féltve õrzött kincs :).

A Penna-Poor Kft hitvallása szerint a hifi berendezések azért vannak, hogy zenét hallgassunk rajtuk, mégha ez esetleg meg is lepi Önt. Az nem érdekel bennünket, hogy milyen "hangot" tudunk csinálni.

Az egy kicsit elszomorít, hogy a hozzászólásomra nem mûszaki érvekkel, hanem olyan módon reagált, ahogy. Ez Önt minõsíti. A Penna-Poor Kft 20 éve mûködö, sikeres cég, a két Penna cég éves forgalma milliárdos nagyságrendû, nyeresége tisztességes évek óta, folyamatosan fejlõdünk és bõvítjük a választékunkat. Vásárlóink kb kétharmada évek óta ugyanaz, mivel bíznak bennünk. EZ minõsit bennünket.

Azt már csak a tényszerûség kedvéért jegyzem meg, hogy a Penna-Poor Kft egyik bemutató termében sem találhat (és soha nem is találhatott) sem
Idézet
"több 10millás készüléket"
, sem
Idézet
pár millás állványokat
, sem  
Idézet
pár millás kábelt
, sem
Idézet
rakás hangzásjavító rezonátort
, sem  
Idézet
akusztikus csapdát
, sem
Idézet
elektromos térharmonizátort
, és habár magam is nagyon hiányolom, de egyszerûen nincs és nem is volt soha
Idézet
pihe-puha pamlag
, un rendezõi székek vannak vagy 6 éve, a hátukon AVID felirattal. A csúcs kiépításû hálózati tápellátás viszont igaz. Lehet, hogy valakivel kever bennünket.

Jelenleg az alábbi berendezéssel demózunk a nagy bemutató teremben, csak hogy konkrétumokkal is szolgáljak és ha már dobálózott a milliókkal engedtessék meg nekem az árakat feltüntetése is:

- Altmann Attraction DAC 420e Ft
- Altmann BYOB erõsítõ 220e Ft
- Saját gyártású CD transzport kb 120e Ft alkatrész árral
- Saját gyártású kisérleti összekötõ, hangfal és digitális kábel ("Piros" névre hallgat), ha valaha árulnánk kb 1000 Ft lenne szereletlen métere
- 1 pár Zu Druid Mk IV hangfal 750e Ft.
- 1 db Mana 1 polcos asztal 100e Ft
- 1 db 4 polcos Yamamoto asztal 120e Ft
- 1 db Optima Red Top 50Ah akku 50e Ft
- 2 db Acoustic Revive YST-64 hangfal alátét
- 1 db Acoustic Revive RD-3 demagnetizátor

Bízva a jövõben elõforduló tényszerûbb hozzászólásaiban, maradok tisztelettel:

Koscsó Ferenc
mûszaki iagzgató
Penna-Média Kft.

penna

 • Vendég
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #28 Dátum: 2007, Április 12, 00:41:31 »
elek írta::
Idézet
Tisztelt Koscsó úr,
egy üde ellenpélda
Az Arcam dv89 direkt úgy lett kialakítva, hogy nagyon kicsi jitterû a digitális kijárata. Odafigyeltek rá és megcsinálták. Nem a dvd mechanikán/olvasófejen múlik a dolog.
Az igaz, hogy az olcsó dvd játszók általában nem jók futómûnek, de tetszik, nem tetszik, idõnként ki lehet fogni igazán korrektet is  meglehetõsen olcsón.


Kedves Elek,

nincs ellentmondás, az általam leírtakat erõsíti meg. Az Arcam elismert készülék és 1200 GBP árával figyelemre méltó hangja van. Mint ahogy az általam is használt kb félárú Parasound D200, vagy a kb hasonló árú Parasound D-3 és még számos más is hasonló árú készülék. Ez nem  a pár tízezer forintos kategória, úgy 15-16-ször kerül többe, mint az említett CH. Ebben az alacsonyabb árkategóriában nekem például a Panasonic DVD-jeivel jók a tapasztalataim ( a Pana SA-X sorozatú digitális házimozi AV receivereivel is, különösen az SA-X R55 vált be sok helyen ha a digitális bemenetén keresztül a Pana DVD-jeivel használtam).

Nem elérhető vackor

 • törzstag
 • ****
 • Hozzászólások: 360
 • Hallgató
  • audioland
Válasz/Re:CD lézerjavítás vagy DAC?
« Válasz #29 Dátum: 2007, Április 12, 08:43:50 »
van akinek ez az olcsó.

VBV: hogy is mondjam, tisztelettel: a te hozzászólásodban nem volt semmi köthetõ az üzlethez?

Mert ha igen, erre monják felénk azt, hogy erkölcsi alap.
Látom a fényt az alagút végén. De miért dudál?

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.