Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: cd lemez másolás ,cd író  (Megtekintve 4533 alkalommal)

eszeky

  • Vendég
cd lemez másolás ,cd író
« Dátum: 2009, Október 11, 14:38:16 »
Sokszor volt már téma a cd másolás ,de én szeretnék a másolással és másolóval kapcsolatban kérdezni egy két dolgot.
Tetettem a számítógépembe egy dvd írót azzal a kijelentéssel ,hogy a ami írók már minden féle sebességgel írnak.Ezzel szemben az én 5000ft-os LG írom csak 16x sebességig tud lemenni.Megnéztem a leírását és a zenei azaz cd írásra csak 16-ig megy le.Voltam több helyen de mindenhol azt mondták ,hogy már nem gyártanak olyat ami 1x2x4 stb sebességet tud mert nem érdekel senkit a mai világban.A gyorsaság számít.Ezt az eladók mondták.Nekem elõtte egy samsung cd íróm volt ami 4x és 8x sebességet tudott csak megadta magát sajnos.
 A kérdésem az lenne ,hogy milyen írót tanácsoltok ami nem horror áru és tudja a dolgát.
A másik a lemez. Milyen márkát javasoltok ami tudja  az 1x2x4x sebességet.Most a memorex black-re vadászom ,mert ezt még nem próbáltam és sok jót írnak róla.Elõtte verbatimot használtam ill.használok.
Viszont azzzal sem tudtam lemenni régen 1x2x-es sebességre.Sajnos a lemezekre nem írják rá a minimumot csak a maximumot így nehéz kifilózni hogy melyik jó a zeneírásra.
 Köszi az infokat elõre is.

Kismarci

  • Vendég
Válasz:cd lemez másolás ,cd író
« Válasz #1 Dátum: 2009, Október 11, 23:21:28 »
Szia eszeky!

Én ugyan nem bíbelõdök CD írással, de DVD képeket szoktam kiírni. Ehhez egy nagyon egyszerû kis ingyenes progit használok, ImgBurn (pl. http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/imgburn-free-v2-4-3--magyar--TO13.html). Ha nem is ezt használnád kiírásra, arra mégis jó, hogy kilistázza egy CD/DVD lemez összes lehetséges írási sebességét, ráadásul kiírja azt is, hogy a TDK újraírható DVD valójában Phillips gyártmány.

Robici

  • Vendég
Válasz:cd lemez másolás ,cd író
« Válasz #2 Dátum: 2009, Október 12, 18:59:18 »
Az új CD-írók valóban nem tudnak már lassabb sebességgel írni, szerintem nem találsz olyat, ami majd fog tudni. A kifejezetten audio-CD-R lemezeknél lényegében semmi különbség nincs a normál CD-R-ekhez képest, viszont azokat - legalábbis elvileg - arra gyártják, hogy az asztali CD-írókban (ma már nem jellemzõ, de régebben gyártottak ilyesmit) használható legyen. Ezek csak kis sebességen tudnak írni. A mai, nagy sebességre optimalizált CD-R nyersanyagokat nem is érdemes kis sebességen írni, mert az anyaguk nem ahhoz van optimalizálva, így egy 52X-es sebességû CD-R-nek nem használ, ha lassan írod, rosszabb lesz a végeredmény, mintha 24-32-szeres sebességen írnád, ami nekik nagyjából optimális. Legalábbis én így tudom.

pali923

  • Vendég
Válasz:cd lemez másolás ,cd író
« Válasz #3 Dátum: 2009, Október 12, 23:26:15 »
Ha valóban komolyan gondolod, akkor van olyan cd-író, ami képes kisebb sebességre. Én nemrég vettem Plextor dvd írót, ami tud 4x sebességgel is cd-t írni, és én így írom íz audio cd-ket, ha tudnám, akkor kétszeressel írnám. Van a Plextronak direkt audio cd-írásra tervezett modellje, ami tud lassabb is lenni, de annak az ára nem annyi, mint az LG íródé. Tehát van megoldás, Plextornak hívják, és a legjobb, de az ára is a \"legjobb\"...
Ha jól emlékszem az avx fórumon van egy hosszabb cd lemez teszt, ami egy újságban is megjelent, (lehet, hogy éppen a hifipiacban? :)  ). Elég általános vélemény szerint a legjobb írható cd-r  MAM néven fut több változatban. Nem olcsó, és itthon nem könnyû hozzájutni. E-bay, amazon.com, ilyen helyeken van.
A teszt szerint az egyébként általam is kedvelt Verbatim jó, de színez. Van aki a fekete lemezekre esküszik, én mostanában Kodak Gold lemezt használok. Próbáld ki, Neked mi jön be.