Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Bakelit-hallgatás  (Megtekintve 11012 alkalommal)

harmati123

  • Vendég
Válasz/Re:Bakelit-hallgatás
« Válasz #15 Dátum: 2006, Szeptember 28, 18:23:48 »
Jól van, azért nem kell keresztre feszíteni,mert nem írkálok naponta! Egyébiránt ráéreztél, és valaki itt már ajánlotta a Project lejátszót, valószínûleg azt veszem meg, de elõerõsítõvel ( Phono Box ) mert másik erõsítõbe egyenlõre nem ruházok. Meglátjuk,mi lesz belõle, remélem összejön V É G R E !!

harmati123

  • Vendég
Válasz/Re:Bakelit-hallgatás
« Válasz #16 Dátum: 2006, Október 21, 07:51:56 »
\'Napot !!
Megvan....Igaz,Némethonból,kinn dolgozó barátom segítségével.1 hónapot használt NAD-C555 lemezjátszó,Goldring Elektra( ? ) hangszedõvel.Kellett hozzá egy elõerõsítõ, az is NAD. (PP2) 120 ezerbe került a kettõ, ennyit nem szántam rá, de kedves barátommal bartellkereskedelembe keveredtem.Volt egy 55centis Thomson tévém, neki az  kellett a nagy marha amerikai-konyhájába.Megállapodtunk 80 ezer pénzben. Szóval - jó bolt volt,vagy lehetett volna jobb is? ( a bakelitlemezeimet a napokban mossák, 50ft/db) Sajnos bejött a sosemelég-effektus...Kéne egy normális,elérhetõ stereo-erõsítõ.Szépen szól a DENON-nal,csak ugyebár...az alapvetõen nem sztereora készült.

harmati123

  • Vendég
Válasz/Re:Bakelit-hallgatás
« Válasz #17 Dátum: 2006, Október 21, 07:59:28 »
Ja...Had kérdezzem meg a hozzáértõket,mi a lényegi különbség a lemeztányér-meghajtásnál a szíj és a direkt között? Jó drágán láttam ebbõl is,abból is.Buta kérdés, de egy idõ után nem fog nyávogni a szíjhajtású?

duofon

  • Vendég
Válasz/Re:Bakelit-hallgatás
« Válasz #18 Dátum: 2006, Október 21, 12:41:17 »
A szíjhajtás elcsatolja a motor rezgéseit, amelyek torzítást okoznak a hangzásban. A szíj cserélhetõ, nem túl drágán és nem kell túl gyakran. Persze csak eredetire. Általában a szíjhajtás a jobb, persze léteznek más megoldások is. A NAD biztosan be fog válni. Üdv: Duofon

realista2006

  • Vendég
Válasz/Re:Bakelit-hallgatás
« Válasz #19 Dátum: 2007, Január 05, 00:56:50 »
Hát,a szíjhajtásnak vannak kétségtelen elõnyei,pl. az elcsatolt rezgések....
DE !  A direkthajtás -ha megfelelõen preciziós a mechanika-nem nyávog soha.Természetszerûleg ezt csakis egyenáramú motor képes végrehajtani,és maga a lejátszó általában nem mûanyag tokozású,döntõen alumínium vagy öntvény.Nincs ékszíjcsere,azt különben sem szokás otthon az étkezõasztalon csinálni.Felesleges pluszköltség,mely idõrõl idõre jelentkezik- lásd vezérmûszíjas autók.( a láncosakat ritkábban cserélik,de ez már off...)