Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Arcam  (Megtekintve 5697 alkalommal)

Józsi

 • Vendég
Arcam
« Dátum: 2009, December 10, 23:41:18 »
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Egy éve vásároltam egy Arcam DV137-es lejátszót, amit mostanáig nagy megelégedéssel használtam. Az utóbbi időben azonban rakoncátlankodik a készülék, időnként egyes korongokat nem hajlandó lejátszani, hosszú lemezbetöltési próbálkozás után "Bad disc" felirat jelenik meg a kijelzőjén. A hibajelenség CD-k esetén ritkán, DVD-k esetén gyakrabban fordul elő. Hybrid CD-knél sokszor csak a CD réteget ismeri fel, az SACD-t nem. Ugyanazt a DVD-Audiot egyszer lejátsza, máskor nem.

Nem tudom mennyire nagy a baj, ha van valakinek hasonló hibajelenséggel tapasztalata, kérem ossza meg velem.

Valószínűleg a problémámmal előbb-utóbb szervizben kötök ki, ezért kérem, ha tud valaki olyan megbízható műhelyt ajánlani, ahol Arcam készülékek javításával foglalkoznak, írja meg!

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv: Józsi

pali923

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #1 Dátum: 2009, December 11, 08:50:48 »
Ez elég nagy valószínűséggel olvasófej, vagyis lézer hiba, ami egy év után bizony elég nagy szégyen. Vagy már használtan vetted?
Meg lehet próbálkozni a fejtisztítással, ilyet én is szoktam régi gépeken. Mindenfélét lehet erről olvasni, van aki szerint csak szárazon szabad, mások szerint alkohollal is. Tapasztalatom alapján ez csak ideiglenes megoldás maximum, csere kéne. Ez sem bonyolult, még én is meg szoktam csinálni, pedig amatőr vagyok. Az Arcam szakszervize szerintem a Totel Bt.

Kismarci

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #2 Dátum: 2009, December 11, 20:18:45 »
Valószínűleg nem a lézer feletti fókuszáló lencse lett koszos (vagy karcos?), hanem az olvasófej mechanikája rosszul kalibrál. Ez a korai CD mechanikáknál egy idő után "természetes" volt. Nagy valószínűséggel egy erősebb rázkódás, ütés állíthatta el.

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Re:Arcam
« Válasz #3 Dátum: 2009, December 11, 21:46:56 »
Puha ecsettel porold le a lézer lencséjét, ha ez nem segít, akkor ahogy az előttem szólók írták, a Totel Bt segíthet.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Józsi

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #4 Dátum: 2009, December 11, 23:23:17 »
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Ahogy ajánlottátok, megpróbálkozom az olvasófej (illetve a lencse) tisztításával, és ha a beavatkozás nem hoz eredményt, akkor a Totel Bt-hez fordulok.

Üdv: Józsi

Kismarci

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #5 Dátum: 2009, December 15, 19:46:40 »
Szólj, hogy mire jutottál!

Józsi

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #6 Dátum: 2009, December 16, 18:30:40 »
Sziasztok!

Vasárnap délután szétszedtem a lejátszót, és meglepve tapasztaltam, hogy az egész lemezmeghajtó egység "lötyög" a házban, vagyis a mechanikát rögzítő csavarok ki vannak lazulva. Meghúztam a csavarokat, és még szétszedett állapotban beraktam egy CD-t, amit az utóbbi időben már egyáltalán nem olvasott be. A lemezt minden gond nélkül felismerte, és lejátszotta. Kipróbáltam egy hybrid SACD-vel is, az is ment elsőre. Ha már szét volt szedve, "leporoltam" az olvasófej lencséjét is.

Azóta használom, cserélgetem a különböző formátumú anyagokat és azt mondhatom, hogy sokkal jobban működik, mint az utóbbi hetekben. Sajnos azonban, azt nem mondhatom, hogy teljesen hibátlan. Egy-egy alkalommal azóta is előfordult, hogy pl. egy írt DVD-t, vagy egy SACD-t, illetve DVD-Audiot nem ismert fel elsőre, viszont a következő betöltésnél igen. Valószínűleg más probléma is van, nem csak a laza csavarok.

Így nem akarom szervízbe vinni, mert előfordult, hogy egy egész délután, 10-12 lemezcsere alkalmával sem produkálta a hibajelenséget. Gondolom szakszervízben sem egyszerű megállapítani a hiba okát, ha az éppen nem jelentkezik. Ha valami haldoklik benn, előbb-utóbb úgyis megadja magát, és akkor jöhet a szervíz. Persze, ha valakinek van még valami ötlete, amit amatőrként, házilagosan kipróbálhatnék, megköszönném, ha leírná.

Üdv: Józsi

Józsi

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #7 Dátum: 2010, Február 07, 15:11:18 »
Végül nem bírtam tovább ezt a bizonytalan működést, január elején összecsomagoltam a berendezést, és elvittem a Totel Bt-hez. Megállapították, hogy a működési problémákat az olvasófej hibája okozza, amit ki is cseréltek.
Közel egy hónapig nélkülöznöm kellett a berendezést, de most legalább ismét nagy megelégedéssel hallgathatom. A probléma - remélem egy jó időre - megoldódott, a lejátszó működése most hibátlan.
A Totel Bt. jó ajánlat volt, korrekt cég.

Kismarci

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #8 Dátum: 2010, Február 07, 17:23:56 »
Nagyságrendileg mennyibe került a fej cseréje?

Józsi

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #9 Dátum: 2010, Február 08, 14:37:56 »
Egészen pontosan 20.000,- forint volt. Nem tudom ez sok, vagy kevés, de valószínűleg az  olvasófej sem lehetett olcsó.

e_lite

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #10 Dátum: 2010, Február 08, 16:47:20 »
0 20k.. mondjuk relativ,, valami az biztos, nekem is volt pár cuccom a Totel nél, és a minumum amit fizetnem kellett az 15.000 volt.  ez mondjuk náluk átalánydijnak is szamithat. igaz sok, de tenyleg megcsinálátk amiért bevittem.  Es volt olyan is amiben semmit sem kellett cseérlni azis 15k volt, ha igy nézzuk akkor te az olvasofejet 5 k ért  kaptad lusz a javitas 15... ez van.. nem panaszkent mondtam, csak hogy ne fájjon a szived. igy most  egy darabig bztos jol fog futni a géped.

nimis

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #11 Dátum: 2010, Február 22, 20:34:18 »
Üdv Urak!
Mivel nekem is ARCAM készülékem van és az is elromlott a közelmúltban, így hozzászólok(írok) a témához. A "delikvens" egy avr 280-as, ami 2 hónappal az egy éves garanciaidő lejárta után azt tette velem, hogy semmiféle digitális jelet nem volt hajlandó dekódolni és megszólaltatni, kizárólag a tuner és az 5.1 analóg bemenete működött. Felkészültem, hogy jó sokat kell majd fizetnem, ha a DAC-ja ment tönkre. Visszavittem a kereskedőhöz és ezt követően kicsivel több mint 4 hónapig kénytelen voltam az erősítőt nélkülözni.  A kereskedő elmondása szerint a javítás azért húzódott el, mert visszavitték a gépet Angliába, Cambridge-be és ott javították. Kész lett, jó lett és ekkor jött a meglepetés, ami felettébb kellemes volt,   n e m    k e ll e tt 
f i z e t n e m   s e m m i t !  Sőt, a magyar kereskedő (dealer) kért elnézést az okozott kellemetlenségért, hogy ilyen sokáig tartott a javítás!  "Le a kalappal előtte",  a mai átverős, anyagias világban nem ehhez vagyok szokva! Úgy döntöttem hogy megírom, ki ez az ARCAM cuccokat (is) forgalmazó kereskedő akit mindezek alapján ajánlok mások figyelmébe  is, ez pedig nem más mint a HÁZIMOZI  STUDIÓ Kft. Bp.
Üdv, Nimis.

Józsi

 • Vendég
Re:Arcam
« Válasz #12 Dátum: 2010, Február 24, 20:46:54 »
Üdv Nimis!

Ez a történet a Házimozi Stúdió Kft. abszolút korrektségét bizonyítja. Már régebb óta ismerem Őket, még abból az időből, amikor megnyitották bemutatótermüket a Budagyöngye Bevásárlóközpontban. Néhány alkalommal megfordultam náluk, és nekem is jó véleményem alakult ki róluk. Pusztán az áraikkal nem voltam megelégedve, ezért aztán üzletkötésre nem került sor köztünk mostanáig. Amikor kb. másfél éve árajánlatot kértem tőlük egy Arcam AVR 280-ra, 2.000,- Euro-s ajánlatot tettek. Akkoriban Angliában már 800 Euro alatt (650 Angol Font környékén) lehetett ilyen készüléket venni. Inkább ezt az utat választottam, így lényegesen kedvezőbb áron jutottam hozzá az erősítőhöz. Rá félévre aztán ezen a csatornán vettem a DV 137-es lejátszót is. Így nekem maradt a Totel bt. akikkel egyébként teljes mértékben elégedett vagyok, és a javítás is csak jó három hétig tartott.

Józsi