Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Arcam 280  (Megtekintve 1845 alkalommal)

Gyuszy

  • Vendég
Arcam 280
« Dátum: 2008, December 23, 10:11:01 »
Sziasztok
Most vettem egy Arcam 280 erõsítõt és olyan gondom lenne vele, hogy hangzásmód ill. bemenet választásakor pattog a hangfalam. Utána már nem. Normális dolog ez vagy valami bibi van az erõsítõvel? Ma pl. filmet néztem és akkor is hallttam közben a pattogást.

Józsi

  • Vendég
Válasz:Arcam 280
« Válasz #1 Dátum: 2008, December 27, 08:36:56 »
Szia Gyuszy!


Az én 280-as erõsítõm még csak sztereoban szolgál, de bemenet választáskor semmilyen pattogást nem produkál. Ha forrást váltok hallgatás közben, pl. DVD-rõl CD-re, egy pillanatra elnémítja a hangfalakat, és minden pattogás nélkül szólal meg az új kiválasztott forrás.
Erre gondoltál?

Üdv: Józsi

Gyuszy

  • Vendég
Válasz:Arcam 280
« Válasz #2 Dátum: 2008, December 27, 14:54:45 »
Szia Józsi!
Köszi a választ! Az én erõsítõmõn bárhova kapcsolok a távirányítóval, mindig pattan egyet a hangfalam és nagyon idegesítõ. Már fejhallgatóval is meghallgattam úgy, hogy nem volt rákötve semmi és akkor is hallottam a pattanást. Ha rádiót hallgatok és átkapcsolok egy másik adóra akkor is pattan egyet a hangfalam.
Üdv: Gyuszy

Józsi

  • Vendég
Válasz:Arcam 280
« Válasz #3 Dátum: 2008, December 28, 18:09:54 »
Szia Gyuszy!

Kísérletezgettem egy kicsit, és rájöttem, hogy az én berendezésem is ad egy kis pattanó hangot a különbözõ váltások (forrás váltás, vagy a rádión a csatornaváltások) alkalmával. Ez azonban olyan halk, hogy csak akkor hallom, ha éppen nem szól semmi azon a forráson amelyiket kiválasztom, vagy azon a rádióadón amelyikre kapcsolom. A pattogás olyan mint ha valami elektromos kisülés hangja lenne. Vagy talán valami relé zaja, ami lekapcsolja a hangfalakat addig, amig a forrás-váltás, illetve csatorna-váltás megtörténik, hogy azok elektromos zaja ne legyen zavaró, és ne terhelje feleslegesen a hangfalakat.
Nem tudom, hogy Nálad mennyire hangos, és hogy minden hangfalon hallható-e, nálam egyáltalán nem zavaró, eddig fel sem figyeltem rá.

Nem vagyok villamosmérnök, de úgy gondolom, hogy ezzel a pattogással nem érdemes foglalkozni, valószínûleg ennél a típusnál természetes.

Azért jó lenne. ha valaki olyan is elmondaná a véleményét, aki - ha nincs is ilyen típusú berendezése - többet ért az elektronikához.

Üdv: Józsi