Hi-Fi Piac Fórum

Fórum kategória => Általános beszélgetések => A témát indította: bikabeka - 2007, Augusztus 07, 09:21:48

Cím: ÁR-ÉRTÉK
Írta: bikabeka - 2007, Augusztus 07, 09:21:48
Ennek a témának a megnyitására onnan vettem az ötletet, hogy az elõzõ HFP számban a Pioneer VSX-917 házimozi erõsítõ teszt végen azzal zárták a mondatot, hogy az ára a vicc kategóriába tartozik. Persze itt a fórumon is sokszor elhangzott az ár-érték verhetetlen kifejezés (Vibavoice). Ami nagyon üdvözlendõ a kis pénzû hifisták részérõl.
Szóval itt azokat a termékeket várom, amik megfelelnek ennek a kategóriának.
Ha valaki tud nagy kiárusításról vagy leértékelésekrõl az is jelezzen, mert ezzel talán segít másoknak

Köszönettel: Bikabéka
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: fghhgh - 2007, Augusztus 07, 10:32:38
Yamaha AX-497 netdepo 59 900 Ft
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: istvan01 - 2007, Augusztus 07, 12:28:55
Hello bikabeka

Az ár/érték optimum kérdésre úgy általában nagyon nehéz komolyan választ adni. Baromi nagy vitatkozás szokott kialakulni akkor is, amikor csupán két egyszerû készülék, kábel, kiegészítõ stb karakterének, információközvetítésének viszonyát akarjuk meghatározni közel azonos árkategóriában. Az egymástól árban nagyon különbözõket is összemérhetjük, de ott már jobban összezavarodnak a dolgok, szubjektumok, miközben tudjuk, az ár az nem jelent automatikusan minõséget-értéket.

Nekem az az érzésem, a topic indításban te erõsen leszûkítetted a kérdést az „alacsony pénzû hifisták” keresleti területére, plusz hozzá teszed a kiárusítás-leértékelés akciós információk közreadását. Az ár/érték optimum sz.v.sz nem azonos a minél olcsóbb fogalmával, a leértékelést-akciót meg nagyon nem kellene belevonni kérdésbe. Minden terméknek szokott lenni lista ára, ez országonként néha változik, de a reális ár/értéket csak listaáron illik összemérni. Ha te találsz és kiválasztasz egy számodra megfelelõ ár/értékû terméket, akkor az esetleges akció, vagy hûségprémium, vagy nevezzük bárhogy is, az egy további elõny lehet. De azt is vedd figyelembe, hogy sokszor az akció figyelembevételével kinézett dolog lehet hogy már kifut, mire odaérsz. Vagy ha egy valami hónapokig csak akcióban, leértékelve tud elmenni, akkor ott valami (nekem) nem stimmel.

A másik végen meg el kell fogadni azt, hogy igaz lehet a jó ár/érték minõsítés egy 3millás speaker kábelre is. Hogy ott már sokkal szubjektívebb a tulajdonságok minõsítése, nüansznyi eltérésért óriási többlet kérnek? Az alacsony árkategóriában is nagyon szubjektív tud lenni a döntés, mert például az alapján kell dönteni, melyik csinálja kevesebb hibával az elvárt funkciót.  

Nem látom túl sok értelmét felsorolni márkákat-áruházakat-kereskedõket az ár/érték véleményezése kapcsán.  Könnyen átcsúszik a topic reklámízû listázásba. Termék ár figyelésre meg ott vannak az erre specializálódott site-ok.


Üdv István
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: Pecás - 2007, Augusztus 07, 15:36:44
Hello bikabeka.

Tudod melyik a jó ár-értékarányú készülék?Nem az amelyikrõl azt mondják,vagy az ára alapján annak tünik.Hanem az amelyiknek a megvásárlása,és meghallgatása után elégedetten dõlünk hátra a fotelben,és azt mondjuk hogy ez igen ez a hang nagyon tettszik nekünk.
Véleményem szerint az ár-értékarány legyen a legutolsó szempont készülék vásárlásakor.A lényeg az hogy illeszkedjen a rendszerbe a kinézett készülék,és a legfontosabb hogy tettszen a hangja.
Hiába soroltok fel itt több jó vételnek tünõ készüléket,ha egyszer minden rendszer és ízlés más,és más.
Tudod az egyik ember istenít egy készüléket,a másik pedig utálja.

Üdv.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: bikabeka - 2007, Augusztus 07, 17:38:50
Sziasztok!

Teljesen igazatok van....DE! Akkor minden termék nagyon jó ár-érték kategóriába tartozik, mert mindig van olyan aki kifizet egy dologért (mondjuk Kozsó hajtincséért) elképesztõ árakat. És ha nem lenne ez a bizonyos ár-érték dolog, akkor valószínûsítem ez a fogalom sem létezne..., illetve nem olvasnánk róla ennyit. Szóval én nem is inkább a kiárusításokról és a leárazásokról szeretnék hallani, hanem olyan márkákról, termékekrõl, amik még nem rendelkeznek akkora névvel, hogy a név miatt 2X-es árat kérjenek érte. Pl. : a mostani tesztekben szereplõ kínai csövesek, a H2000 hangszórói, stb...
Persze a jó az lenne, ha ezen termékekhez tartozó tapasztalatokat kulturált keretek között meg lehetne vitatni veletek, az úgymond hozzáértõkkel...
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: VibaVoice - 2007, Augusztus 08, 07:51:17
Szia bikabeka!

Csak két példád kedvéért:
Kínai csöves erõsítõ: Gyönyörû design, pocsék hang
H2000 hangszóró: Gyönyörû hang, pocsék design
Mindkét területen nagyot alkotni, elfogadható áron, ritkán sikerül.

Üdv: VBV
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: bikabeka - 2007, Augusztus 08, 11:51:22
Szia VBV!
Kínai csöveseket nem hallottam, de a h2000-es véleményeddel teljesen egyetértek...
Na...,az tényleg jó ér-érték szempontból, csak hát a megjelenés...
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: revox - 2007, Augusztus 08, 12:19:36
az ár-érték sokválktozós függvény. okos dolog vásárláskor néhány dolgot figyelembe venni és úgy döteni. pl:

1-hang(!),
2-optika,
3-rendszerbe illeszthetõség, pertnerek beszerzésének nehézségi foka,
4-megbízhatóság,
5-értéktartás, késõbbi eladhatóság(!!!)
stb...és ez az utolsó akkor nem jut eszébe senkinek,amikor olcsón akar valamit venni, csak amikor fejlesztene és kinevetik az irányárat, akkor vakarja a fejét. aztán eleinte megy az, hogy "kitérdekelhogynézki", de idõvel a legjobb hangban se fogunk hinni,ha azt a szemünk valamelyest nem erõsíti meg :D

de nézzük a 3-as pontot. valakire rábeszélnek egy világbajnok, ám érzéketlen hangsugárzót. vennie kell hozzá egy nagy teljesítményû, minõségi erõsítõt,ami marha sokba fog kerülni. ugyanez a móka, hasonlatos végsõ hangminõség mellett egy érzékenyebb és jóval olcsóbb, kisteljesítményû géppel is kivtelezhetõ. Persze bukó lehet a másik véglet is,amikor adott a kisteljesítményû, "firstWatt" elvû és gyönyörû hangú amp, csak éppen egy tisztességes magas érzékenységû hangsugárzót nem tudunk hozzá megfizetni.
aztán azért oda kell figyelni, hogy az adot rendszer elemei egyensúlyban legyenek. egy-egy jobb berendezés ordítani fog a társak feljavításáért és ha nincs rá mannny, soha nem fogunk nyugodtan hátradõlni. ezért nagyon hibás tézis a "frontEnd" vagy a "hangsugárzó" elmélet. komplett rendszerben kell gondoplkodni,aminek a kábelezés és izoláció igen erõsen szerves része(én ettõl továbbmegyek, szerintem alfája és omegája, de ez már egy más kérdéskör).

jó kutatást a "demegéri" világban és fixen hasznos egy ilyen topic, csak tényleg meg kell rágni, melyik is az a készülék,ami minden kritériumnak jól megfelel.

hogy mondjak egyet, az Audio Innovations Alto rendszerek másodvirgázásukat élik. Olcsón lehet tisztességes hangú berendezésekhez jutni a használtpiacon, amiket szinte ma is annyiért lehet eladni,mint 5évvel ezelõtt. mondjuk egyedi formájuk vagy tetszik,vagy nem, így kétesélyes mindenkinél. nekem nem tetszett annak idején, de a hangja megszépítette(és valamikori listaárán adtam el használtan. ez a jó buli B) ).
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: cashman - 2007, Augusztus 08, 12:46:39
Jó hangja van, az Audio Innovations Alto erõsítõjének , viszont belekukkantva erõs hiányosságokat rejt, árához képest!!!
Aranyozatlan banán csatlakozó aljzatok, a hangerõt szabályozó potméter rétegellenállása teljesen fedetlen, ami miatt nem hosszú életû.
Ami nálam járt abban a pufferkondi fel volt púposodva...
 (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/PC224882s.jpg)
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: revox - 2007, Augusztus 08, 13:14:45
nos igen... kifelejtettem, hogy ha veszünk valamit, azt megbzíható forrsából :) mint egy biciklit, ezeket is le lehet lakni rendesen. az aranyozás hiányát mivel lehet megmagyarázni a WBT dugókat használó cégek esetén? az aranyozás egy varázszó,ami ha nincs, én inkább örülök, mert az arany képlékenyen jól alaktyható és korrózióálló,de vezetés szempontjából igen rosz választás. persze a készülékek 95%-ánál elkerülhetetlen. (egyébként emlékeim szerint ugyanaz a banánaljzat van rajta,mint a régebbi audio note erõsítõkön és hangsugárzókon. a poti is nagyon hasonlatos a kisebb szériás AN erõsítõkben találhatóhoz. rokonlelkek)
minden esetre, én még lelakott alto erõsítõt nem láttam, bár már hallottam egyrõl(lehet pont ez járt nálad. egy CD-vel keringet már feltûnõen olcsón kb fél éve az országban). A CD-k elsõ generációja most kezdi lézer szempontjából beadni az unalmast, de ez laglább jó alkulehetõség :) aztán cseréltetni nem egy nagy összeg.
hangsugárzó igénye se túl bonyolult,így egy alto system (amp+cd) és a doboz kifér 250-300-ból .némi kábelezés és 400-ért igen ütõképes rendszere van az embernek. már persze ha ez a célja :)

 (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/altoset.jpg)
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: istvan01 - 2007, Augusztus 08, 13:45:48
Hello revox

Az én értékelési sorrendem más. A hangmegítélés után a robosztusság, egyszerûség, felesleges funkciók nélkülözése és referencia a sorrendem. Az esztétika és eladhatóság nekem az utolsó szempont. Ha valami nagyon designos, az meg kimondottan idegesít, mindig arra gondolok csinos külsõvel csak rám akarnak sózni valami értéktelent. Inkább legyen csúnya és finom. Ha már hónapok óta nézem ugyan azt a berendezést, akkor a megszokás miatt semmi hatása nincs már a látványnak.

Biztos vagyok, sokan nem értenek egyet ezzel az értékelési sorrenddel.

István
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: Pecás - 2007, Augusztus 08, 14:14:42
István.

Ebben azért ne legyél olyan biztos,mert a jobb hangot egyre többen elõtérbe helyezik az esztétikánál.Legalábbis a környezetemben én ezt tapasztaltam.Lásd régebbi Philipsek,Marantzok stb.

üdv.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: cashman - 2007, Augusztus 08, 15:00:18
Az aranyozott csatlakozó szerintem még mindíg jobb mint az alto-n található nikkelezett...
De legalább az RCA aljzatok aranyozottak rajta.
Eggy kompakt méretû monitorsugárzót jól ki tud szolgálni az biztos. Ami nálam járt az nem volt annyira lelakva.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: fidelity - 2007, Augusztus 08, 15:03:34
Mi van akkor amikor direkt a ronda külsõ a design és így sózzák rá a vevõre a cuccot.
Szerintem azért illik rendesen megcsinálni egy készüléket, tisztességes alkatrészekbõl, tisztességes külsõvel. Azért sok értékes, jó készülék külseje nem a design miatt lett olyan amilyen, hanem azért mert nagyon nem mindegy, a hang miatt.

üdv: fidelity
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: fidelity - 2007, Augusztus 08, 15:05:59
Ja, és nem hiszem, hogy csak ronda készülékek tudnak jól szólni.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: bikabeka - 2007, Augusztus 08, 15:10:52
Na ez az!
Az ilyen dolgokra lennék kiváncsi! Amikor a "kiváncsi hifista" szétszedi a berendezéseit (én is már szétszedtem mindenem) és csodát lát odabent, illetve csodát hall idekint....
Én sem hagyom figyelmen kívül a rendszerbe építhetõséget, de az most nem ebbe a témába tartozik.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: istvan01 - 2007, Augusztus 08, 15:54:14
fidelity írta::
Idézet
Mi van akkor amikor direkt a ronda külsõ a design és így sózzák rá a vevõre a cuccot.
Szerintem azért illik rendesen megcsinálni egy készüléket, tisztességes alkatrészekbõl, tisztességes külsõvel. Azért sok értékes, jó készülék külseje nem a design miatt lett olyan amilyen, hanem azért mert nagyon nem mindegy, a hang miatt.


Fidelity

Legyünk annyira diplomatikusak, sem én, sem más nem mondott olyat, hogy csak a ronda készülékek tudnak jól szólni. Viszont a túlzott külcsínre fordított költséget inkább a belsõ hangszempontú dolgokra érdemes fordítani. Tekintsünk el az irgalmatlanul túlárazott 50-100ezer dolláros berendezésektõl, ahol meg valamivel mégis csak alá kéne támasztani a semmivel nem igazolható árszintet. Nálam a célszerûség és robosztusság ergó megbízhatóság már elég az esztétikai igényemnek. Egy szélsõséges példa, de mégis ide illik. Az Altmann féle holmik elég rondák, annyira nem volt fontos a szép dobozolás, hogy csak a csupasz szerelt NYÁK-ot kapod, miközben az esztétikusnak tûnõ dobozka még hangilag is zavaró lenne, hát õ emiatt el is hagyta.

Erre nekem van egy nem túl népszerû hasonlatom. A nekünk szépnek tûnõ NÕ azért tetszik mert így praktikus, mert a kívül és belül is okos és szép nõ hasznosabb a biológia-faji fennmaradásunk szempontjából. Tehát nem a szépsége az oka megítélésnek, hanem mert férfiaknak, a fajfennmaradásnak így jobb. Egy marslakónak a földi nõszemély valószínû annyira tûnik undorítónak, mint nekünk tûnne fordítva. (elnézést kérek a nõi olvasóktól)

István
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: revox - 2007, Augusztus 08, 16:00:07
hello István,

én se kimondottan a túlzott design-ra utazok, de nem is szivesen használnék otthonomban egy deszkára szerelt erõsítõt,szóljon az akár szépen is. arra próbáltam célozni, hogy azért legyen emészthetõ megjelenése, ami ne is a csicsával, pompával tüntessen, csak ne legyen igénytelen a kivitel. az az igazság,az én erõsítõim se szépségdíjasok. sõt legújabb szerzeményemet nézte a fõnököm, egyet hümmögött és nem mertem megmondani az árát :D aztán amikor megkérdezte, hogy "miért ez?" ill  "ez jobb lesz-e"(? mint a triódás elõ-végfokom), azt válaszoltam, nemtom, de sokkal egyszerûbb(és távos). aztán az A-osztályban leadott 2*1Watt(!!!) se hozta lázba ;) enyhíteni megrõkönyödését, közöltem, hogy azért AB kapcsol és végül is tud ez 27W-ot is. nem lett boldogabb :D

szóval mielõtt valaki félreértene, nem a csillivilli vonz. abból köszönöm, nem kérek. viszont nálam gyorsan pörögnek az események és nekem nagyon fontos,hogy amit ma megveszek,azon ne bukjak marha sokat 1év múlva, mert akkor ami kis pluszt gyûjtöttem a fejlesztésre,azt el is viszi a bukta. nyugodtabb vérmérsékletû embreknek ez kevéséb fontos, de én még fejlõdõ alkat vagyok :)
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: revox - 2007, Augusztus 08, 16:14:57
revox írta::
Idézet
hello István,

én se kimondottan a túlzott design-ra utazok, de nem is szivesen használnék otthonomban egy deszkára szerelt erõsítõt,szóljon az akár szépen is.ajjjaj, ezt gyorsan javítom. mielõtt mrPenna úgy érezné, hogy az altmant szidom ;) szal nem az jelent meg lelki szemeim elõtt, inkább a hosszas kísérletek alatt készülõ, afféle DIY dolgok. egyszer láttam egy ilyen érintésvédelmi szempontból tökéletes gyilkológépet :) sajna se a szerteágazó alktrészerdõ, se a drótok mindenfelé lógása nem keltette bennem azt a benoymást, hogy sokáig kockáztatnám ezt otthon.de ugye ez egy másik kategória(amit tiszteletben tartok), nem a "vettem a boltban"
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: cashman - 2007, Augusztus 08, 16:50:07
Én a letisztult rusztikus design-ra esküszöm...
Az teljesen idõtálló, és könnyen emészthetõ, befogadható.
Visszatérve ár-érték témához, én eggy úgyszint klasszikus darabot hoznék szóba Cyrus IIIi
Ezidáig csak jó tapasztalatokat hallottam erõl az erõsítõrõl.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: Pecás - 2007, Augusztus 08, 17:07:51
Szia revox.

Miért jó az hogy állandóan cserélgeted a készülékeidet?Azért kérdezem mert az utóbbi idõben nálam is megfordult egy pár készülék,úgymond rendszerfejlesztés ürügyén,és én egyáltalán nem élveztem a dolgot.
Annyi idõm és energiám ment rá mire összeállítottam egy nekem megfelelõ rendszert hogy ha valami katasztrófa nem történik én egy jó ideig biztos nem fogok belenyúlni a rendszerbe.Õrület hogy mennyit kell menni,és hallgatózni mire azt hallja az ember amit szeretne.

üdv.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: istvan01 - 2007, Augusztus 08, 17:17:39
Hello revox

Ez a gyilkológép példa azért szerintem félreviszi az esztétika-belsõérték elemzést. Gyilkolni lehet az újabban divatba jött giccses karácsonyfa füzérekkel is, de a csodálatosan megépített Ferrarival is. Csak be kell tartani az oda megfelelõ szabályokat és nincs probléma.

Mindamellett itt eddig nem volt szó arról, hogy az esztétikára fordított túlzott költségeket az érintésvédelem, szigetelések elhagyásával célszerû csökkenteni. Az Altmann készülékében a legmagasabb feszültség  13V, de az is földfüggetlen. Ha ráöntöd a kávét, azt nem fogja szeretni, de mondjál olyan hifi készüléket, ami vízálló. Egyszerûen nem mindig fontos a túlzott burkolás, csupán el kell egy kicsit rugaszkodni a régi megszokott beidegzõdésektõl.

Üdv István
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: fidelity - 2007, Augusztus 08, 18:11:01
istván01!
Nem valóban nem mondtad, csak az írásodból azt éreztetted, hogy a szép nem nagyon lehet jó is egyben.
Én egy ronda de jó hangú készülékkel nem tudnám megosztani az otthonomat. Egy ránézésre számomra ellenszenves készülék valószínûleg nem fog a mennyekbe röpíteni zenehallgatás közben.
Persze kinek mi a ronda és mi az elviselhetõ az más és más.
Nekem sem tetszenek a túl csicsás dolgok, szerintem azok is rondák/csúnyák.

Üdv
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: revox - 2007, Augusztus 09, 00:28:53
Pecás írta::
Idézet
Szia revox.

Miért jó az hogy állandóan cserélgeted a készülékeidet?Azért kérdezem mert az utóbbi idõben nálam is megfordult egy pár készülék,úgymond rendszerfejlesztés ürügyén,és én egyáltalán nem élveztem a dolgot.


azért én se élvezem. pl erõsítõt nem cseréltem 5-6évig. de nem utolsó dolog volt, hogy az elsõ komoly érdeklõdõbõl vevõ is lett és nem szaroskodott, mert az egykori jó választásnak köszönhetõen ma is jó ár-érték viszonyt mutatott a készülék ;) egyébként a hifizésnek totál velejárója a kütyüzés,mindaddig,míg a rendszer nem lesz abszolut homogén. amíg bármi kilóg alul vagy fölül a sorból, addig nem lesz egyensúly és jöhet a cserebere.


istván!

kicsit elbeszélünk egymás mellett :) az érintésvédelmi dolog meg inkább a humoros oldalamat próbálta megcsillantani :) nemérdekes. ja,elrugaszkodni a beidegzõdésektõl :D jónak mondod :D


cashman!

letisztult forma, ez a varázsszó, de ez igazi varázszó. egy berendezés hangja jelenkezik a külsõségekben is. a gyártónak van egy esztétikai érzéke,ami mind a hangképben,mind a megjelenésében megnyilvánul
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: fidelity - 2007, Augusztus 09, 08:29:41
revox írta::

cashman!

letisztult forma, ez a varázsszó, de ez igazi varázszó. egy berendezés hangja jelenkezik a külsõségekben is. a gyártónak van egy esztétikai érzéke,ami mind a hangképbe,mind a megjelenésében megnyilvánul[/quote]

Hát nekem nem sikerült ezt ilyen jól megfogalmaznom. Tökéletesen egyetértek.

Üdv: fidelity
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: PSX - 2007, Augusztus 09, 11:12:08
Szia cashman,

említed a Cyrus IIIi erõsítõt; jó véleményeket hallottál róla. Nos, fájdalom, de ez a
cucc nem igazán jó, még átlagos láncba illesztve sem. Van neki azonban 2 bátyuskája
a Cyrus One - árkategóriájában jószerivel verhetetlen - és a Cyrus Two, amihez már
a "jószerivel" is túlzás lenne; a készülék nagyon nagyon jó. A mai napig a legjobb
Cyrus, ezen érdemes zenét hallgatni, különöse a hozzá való táppal nagyot is szól,
bár a nélkül is totál könnyed és transzparens. Senki IIIi tulajt nem akarok megbántani,
de a One és Two változat köszönõviszonyban sincs az újabb modellel.
A Cyrus Two a külsõ táppal manapság is ~400-600 EUR., ritka madár.

http://cgi.ebay.de/Mission-Cyrus-II-PSX-High-End-Vollverstaerker_W0QQitemZ1701
37338595QQihZ007QQcategoryZ23325QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Üdv!
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: cashman - 2007, Augusztus 09, 13:00:02
Revox

Valóban, eggy komponens izlésvilága tükrözi a gyártó ideológiáját.
Ez lehet azért csalóka is...

PSX

Én még nem hallottam a One és Two szériát, ezért nincs viszonyítási alapom, viszont akit ismerek az megelégedéssel hallgatja a IIIi-t.
Ezek szerint még jobb az új széria.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: revox - 2007, Augusztus 09, 14:06:23
cashman írta::
Idézet
Valóban, eggy komponens izlésvilága tükrözi a gyártó ideológiáját.
Ez lehet azért csalóka is...


Öõõõõõ, az átverésekre gondolsz? mert láttam már összelopott design-t, ami elsõre akár majdnem lehet tetszetõs is, de a szétszórtsága, letisztultsága(azaz letisztultságának hiánya) elárulta :D és aki érzékeny ezekre a dolgokra,az kiszúrja a kamut... szerintem.

küldök neked egy linket... remélem még mûködni fog :)
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: PSX - 2007, Augusztus 09, 14:19:19
cashman

azért bátorkodom 1 rövid válaszra, mert az a cucc nem a Tiéd. A IIIi bármikor bizonyíthatóan
nem közelíti meg a Mission Cyrus Two-t. Egy 1/2 óra hallgatás elegendõ hozzá, nem nehéz
megállapítani: ezek nem egy iskolába jártak.
Fent nevezett tanuló a testvérei kiváló eredményein jól elvolt, de nem 1 jó ár-érték arányú
klasszis erõsítõ. A Mission \'92-ig megalapozta erõsítõi hírnevét, de a IIIi már nem az õ fejlesz-
tésük; Cyrus név maradt, azonban mások kezében van az egész! Gyanítható, ez az oka a jól
hallható különbségnek.

Baráti üdv.:MJ
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: KisMarci - 2007, Augusztus 09, 17:04:40
Hogy visszakanyarodjak az eredeti témához: szerintem egy készülék akkor jó ár/érték arányú, ha egy bizonyos eltelt idõ után úgy érzi az ember, hogy jobb készüléket kapott, mint várt. Kb. ez olyasmi, mint amikor bejáratódik végre a hangfalad. :cheer:
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: cashman - 2007, Augusztus 10, 12:19:14
Revox

Nem pont a másolatokra gondoltam, de azok is odatartozhatnak...
Láttam már olyan erõsítõt, ami költségkimélés okán volt ellátva eggyszerû&letisztult design-al és mégis rosszul szólt.

PSX

Nem szükséges bizonygatni, hiszek neked.
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: istvan01 - 2007, Augusztus 10, 13:06:11
Cashman, Revox

Az esztétikum és belsõ értékkel kapcsolatos vitátok is talán azt bizonyítja, a külsõvel igyekeznek bennünket befolyásolni, szerintem sokszor megvezetni. Ezért nem is kell odafigyelni, az elsõ ismerkedésnél van még hatása, de 3 hónap együttlét után már egy szépségkirálynõ is „csak egy nõ”, aki vagy ellátja a feladatát jól, vagy nem.

Továbbra is kitartok amellett, nekem a praktikus, robosztus, korrektül megépített az már szép is, ami persze 3 hónap után már úgy sem lesz szembetûnõ. Erre nekem az egyik példám a Yamamoto stílusa, erõsítõje, kívül belül azért szép, mert tudom, a zenért van benne minden, semmi felesleges, az a kevés cseresznyeszínû fa, meg már csak egy kicsit emel a megjelenésen.

Üdv István

 (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/2_hero1.jpg)
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: istvan01 - 2007, Augusztus 10, 13:08:02
az erõsítõ belülrõl (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/2_hero3.jpg)
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: revox - 2007, Augusztus 10, 13:39:32
istvan01 írta::
Idézet
azt bizonyítja, a külsõvel igyekeznek bennünket befolyásolni, szerintem sokszor megvezetni. Ezért nem is kell odafigyelni


már akit lehet. a megvezetést is lehet látni  a külsõn gyakorlott szemmel. a gyártó, lelke nagyon apró rezdüléseit (pl hogy lesz*rom és most egy jó design-al jól átverem a népet) is beleépíti a végtermékbe, ha nem is tud róla és ez sokszor a külsõn is visszaköszön.

aztán tévedés lenen azt hinni, hogy én a nagyon szép dolgok mellett érvelek. nekem az az igazság, már ez az erõsítõ a képen(amit belinkeltél) is túl szép, de tény,hogy szép és fixen kellemes is a hangja. de már vertek át(igaz,ez fordított dolog,mert ornda és még is egész jó). pl az avanatgarde acoustic egyik erõsítõje szerintem borzalmasan néz ki. amikor a Mathias Ruf nevezetû fejelsztõje megjelent a prototipussal a high-End Shown... hát gondoltam mindent róla, csak azt nem,hogy szólni is fog. aztán zárás után gyorsan bekötöttük egy 47lab rendszerbe és a 47lab kisebb erõsítõjét(shigaraki) annak rendje és módja szerint lepofozta(igaz,majd duplájába is kerül. a 47lab gaincard erõsítõjével mozog egy árszinten)

(http://www.winkey-audio.com.tw/av-produkte_model5b.jpg)
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: btamás - 2007, Augusztus 18, 14:25:49
cashman írta::
Idézet
Az aranyozott csatlakozó szerintem még mindíg jobb mint az alto-n található nikkelezett...
...

Valószínûleg nem ezen múlik. Van úgy, hogy az aranyozottnak van zavaróbb saját karaktere.
No és nem mind (egyforma) arany, ami fénylik...
Cím: Vá:ÁR-ÉRTÉK
Írta: FELDER - 2007, Augusztus 18, 14:46:11
És a rodium?:)