Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: ÁR-ÉRTÉK  (Megtekintve 9745 alkalommal)

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 1912
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #15 Dátum: 2007, Augusztus 08, 15:10:52 »
Na ez az!
Az ilyen dolgokra lennék kiváncsi! Amikor a "kiváncsi hifista" szétszedi a berendezéseit (én is már szétszedtem mindenem) és csodát lát odabent, illetve csodát hall idekint....
Én sem hagyom figyelmen kívül a rendszerbe építhetõséget, de az most nem ebbe a témába tartozik.

istvan01

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #16 Dátum: 2007, Augusztus 08, 15:54:14 »
fidelity írta::
Idézet
Mi van akkor amikor direkt a ronda külsõ a design és így sózzák rá a vevõre a cuccot.
Szerintem azért illik rendesen megcsinálni egy készüléket, tisztességes alkatrészekbõl, tisztességes külsõvel. Azért sok értékes, jó készülék külseje nem a design miatt lett olyan amilyen, hanem azért mert nagyon nem mindegy, a hang miatt.


Fidelity

Legyünk annyira diplomatikusak, sem én, sem más nem mondott olyat, hogy csak a ronda készülékek tudnak jól szólni. Viszont a túlzott külcsínre fordított költséget inkább a belsõ hangszempontú dolgokra érdemes fordítani. Tekintsünk el az irgalmatlanul túlárazott 50-100ezer dolláros berendezésektõl, ahol meg valamivel mégis csak alá kéne támasztani a semmivel nem igazolható árszintet. Nálam a célszerûség és robosztusság ergó megbízhatóság már elég az esztétikai igényemnek. Egy szélsõséges példa, de mégis ide illik. Az Altmann féle holmik elég rondák, annyira nem volt fontos a szép dobozolás, hogy csak a csupasz szerelt NYÁK-ot kapod, miközben az esztétikusnak tûnõ dobozka még hangilag is zavaró lenne, hát õ emiatt el is hagyta.

Erre nekem van egy nem túl népszerû hasonlatom. A nekünk szépnek tûnõ NÕ azért tetszik mert így praktikus, mert a kívül és belül is okos és szép nõ hasznosabb a biológia-faji fennmaradásunk szempontjából. Tehát nem a szépsége az oka megítélésnek, hanem mert férfiaknak, a fajfennmaradásnak így jobb. Egy marslakónak a földi nõszemély valószínû annyira tûnik undorítónak, mint nekünk tûnne fordítva. (elnézést kérek a nõi olvasóktól)

István

revox

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #17 Dátum: 2007, Augusztus 08, 16:00:07 »
hello István,

én se kimondottan a túlzott design-ra utazok, de nem is szivesen használnék otthonomban egy deszkára szerelt erõsítõt,szóljon az akár szépen is. arra próbáltam célozni, hogy azért legyen emészthetõ megjelenése, ami ne is a csicsával, pompával tüntessen, csak ne legyen igénytelen a kivitel. az az igazság,az én erõsítõim se szépségdíjasok. sõt legújabb szerzeményemet nézte a fõnököm, egyet hümmögött és nem mertem megmondani az árát :D aztán amikor megkérdezte, hogy "miért ez?" ill  "ez jobb lesz-e"(? mint a triódás elõ-végfokom), azt válaszoltam, nemtom, de sokkal egyszerûbb(és távos). aztán az A-osztályban leadott 2*1Watt(!!!) se hozta lázba ;) enyhíteni megrõkönyödését, közöltem, hogy azért AB kapcsol és végül is tud ez 27W-ot is. nem lett boldogabb :D

szóval mielõtt valaki félreértene, nem a csillivilli vonz. abból köszönöm, nem kérek. viszont nálam gyorsan pörögnek az események és nekem nagyon fontos,hogy amit ma megveszek,azon ne bukjak marha sokat 1év múlva, mert akkor ami kis pluszt gyûjtöttem a fejlesztésre,azt el is viszi a bukta. nyugodtabb vérmérsékletû embreknek ez kevéséb fontos, de én még fejlõdõ alkat vagyok :)

revox

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #18 Dátum: 2007, Augusztus 08, 16:14:57 »
revox írta::
Idézet
hello István,

én se kimondottan a túlzott design-ra utazok, de nem is szivesen használnék otthonomban egy deszkára szerelt erõsítõt,szóljon az akár szépen is.ajjjaj, ezt gyorsan javítom. mielõtt mrPenna úgy érezné, hogy az altmant szidom ;) szal nem az jelent meg lelki szemeim elõtt, inkább a hosszas kísérletek alatt készülõ, afféle DIY dolgok. egyszer láttam egy ilyen érintésvédelmi szempontból tökéletes gyilkológépet :) sajna se a szerteágazó alktrészerdõ, se a drótok mindenfelé lógása nem keltette bennem azt a benoymást, hogy sokáig kockáztatnám ezt otthon.de ugye ez egy másik kategória(amit tiszteletben tartok), nem a "vettem a boltban"

cashman

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #19 Dátum: 2007, Augusztus 08, 16:50:07 »
Én a letisztult rusztikus design-ra esküszöm...
Az teljesen idõtálló, és könnyen emészthetõ, befogadható.
Visszatérve ár-érték témához, én eggy úgyszint klasszikus darabot hoznék szóba Cyrus IIIi
Ezidáig csak jó tapasztalatokat hallottam erõl az erõsítõrõl.

Pecás

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #20 Dátum: 2007, Augusztus 08, 17:07:51 »
Szia revox.

Miért jó az hogy állandóan cserélgeted a készülékeidet?Azért kérdezem mert az utóbbi idõben nálam is megfordult egy pár készülék,úgymond rendszerfejlesztés ürügyén,és én egyáltalán nem élveztem a dolgot.
Annyi idõm és energiám ment rá mire összeállítottam egy nekem megfelelõ rendszert hogy ha valami katasztrófa nem történik én egy jó ideig biztos nem fogok belenyúlni a rendszerbe.Õrület hogy mennyit kell menni,és hallgatózni mire azt hallja az ember amit szeretne.

üdv.

istvan01

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #21 Dátum: 2007, Augusztus 08, 17:17:39 »
Hello revox

Ez a gyilkológép példa azért szerintem félreviszi az esztétika-belsõérték elemzést. Gyilkolni lehet az újabban divatba jött giccses karácsonyfa füzérekkel is, de a csodálatosan megépített Ferrarival is. Csak be kell tartani az oda megfelelõ szabályokat és nincs probléma.

Mindamellett itt eddig nem volt szó arról, hogy az esztétikára fordított túlzott költségeket az érintésvédelem, szigetelések elhagyásával célszerû csökkenteni. Az Altmann készülékében a legmagasabb feszültség  13V, de az is földfüggetlen. Ha ráöntöd a kávét, azt nem fogja szeretni, de mondjál olyan hifi készüléket, ami vízálló. Egyszerûen nem mindig fontos a túlzott burkolás, csupán el kell egy kicsit rugaszkodni a régi megszokott beidegzõdésektõl.

Üdv István

fidelity

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #22 Dátum: 2007, Augusztus 08, 18:11:01 »
istván01!
Nem valóban nem mondtad, csak az írásodból azt éreztetted, hogy a szép nem nagyon lehet jó is egyben.
Én egy ronda de jó hangú készülékkel nem tudnám megosztani az otthonomat. Egy ránézésre számomra ellenszenves készülék valószínûleg nem fog a mennyekbe röpíteni zenehallgatás közben.
Persze kinek mi a ronda és mi az elviselhetõ az más és más.
Nekem sem tetszenek a túl csicsás dolgok, szerintem azok is rondák/csúnyák.

Üdv

revox

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #23 Dátum: 2007, Augusztus 09, 00:28:53 »
Pecás írta::
Idézet
Szia revox.

Miért jó az hogy állandóan cserélgeted a készülékeidet?Azért kérdezem mert az utóbbi idõben nálam is megfordult egy pár készülék,úgymond rendszerfejlesztés ürügyén,és én egyáltalán nem élveztem a dolgot.


azért én se élvezem. pl erõsítõt nem cseréltem 5-6évig. de nem utolsó dolog volt, hogy az elsõ komoly érdeklõdõbõl vevõ is lett és nem szaroskodott, mert az egykori jó választásnak köszönhetõen ma is jó ár-érték viszonyt mutatott a készülék ;) egyébként a hifizésnek totál velejárója a kütyüzés,mindaddig,míg a rendszer nem lesz abszolut homogén. amíg bármi kilóg alul vagy fölül a sorból, addig nem lesz egyensúly és jöhet a cserebere.


istván!

kicsit elbeszélünk egymás mellett :) az érintésvédelmi dolog meg inkább a humoros oldalamat próbálta megcsillantani :) nemérdekes. ja,elrugaszkodni a beidegzõdésektõl :D jónak mondod :D


cashman!

letisztult forma, ez a varázsszó, de ez igazi varázszó. egy berendezés hangja jelenkezik a külsõségekben is. a gyártónak van egy esztétikai érzéke,ami mind a hangképben,mind a megjelenésében megnyilvánul

fidelity

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #24 Dátum: 2007, Augusztus 09, 08:29:41 »
revox írta::

cashman!

letisztult forma, ez a varázsszó, de ez igazi varázszó. egy berendezés hangja jelenkezik a külsõségekben is. a gyártónak van egy esztétikai érzéke,ami mind a hangképbe,mind a megjelenésében megnyilvánul[/quote]

Hát nekem nem sikerült ezt ilyen jól megfogalmaznom. Tökéletesen egyetértek.

Üdv: fidelity

PSX

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #25 Dátum: 2007, Augusztus 09, 11:12:08 »
Szia cashman,

említed a Cyrus IIIi erõsítõt; jó véleményeket hallottál róla. Nos, fájdalom, de ez a
cucc nem igazán jó, még átlagos láncba illesztve sem. Van neki azonban 2 bátyuskája
a Cyrus One - árkategóriájában jószerivel verhetetlen - és a Cyrus Two, amihez már
a "jószerivel" is túlzás lenne; a készülék nagyon nagyon jó. A mai napig a legjobb
Cyrus, ezen érdemes zenét hallgatni, különöse a hozzá való táppal nagyot is szól,
bár a nélkül is totál könnyed és transzparens. Senki IIIi tulajt nem akarok megbántani,
de a One és Two változat köszönõviszonyban sincs az újabb modellel.
A Cyrus Two a külsõ táppal manapság is ~400-600 EUR., ritka madár.

http://cgi.ebay.de/Mission-Cyrus-II-PSX-High-End-Vollverstaerker_W0QQitemZ1701
37338595QQihZ007QQcategoryZ23325QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Üdv!

cashman

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #26 Dátum: 2007, Augusztus 09, 13:00:02 »
Revox

Valóban, eggy komponens izlésvilága tükrözi a gyártó ideológiáját.
Ez lehet azért csalóka is...

PSX

Én még nem hallottam a One és Two szériát, ezért nincs viszonyítási alapom, viszont akit ismerek az megelégedéssel hallgatja a IIIi-t.
Ezek szerint még jobb az új széria.

revox

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #27 Dátum: 2007, Augusztus 09, 14:06:23 »
cashman írta::
Idézet
Valóban, eggy komponens izlésvilága tükrözi a gyártó ideológiáját.
Ez lehet azért csalóka is...


Öõõõõõ, az átverésekre gondolsz? mert láttam már összelopott design-t, ami elsõre akár majdnem lehet tetszetõs is, de a szétszórtsága, letisztultsága(azaz letisztultságának hiánya) elárulta :D és aki érzékeny ezekre a dolgokra,az kiszúrja a kamut... szerintem.

küldök neked egy linket... remélem még mûködni fog :)

PSX

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #28 Dátum: 2007, Augusztus 09, 14:19:19 »
cashman

azért bátorkodom 1 rövid válaszra, mert az a cucc nem a Tiéd. A IIIi bármikor bizonyíthatóan
nem közelíti meg a Mission Cyrus Two-t. Egy 1/2 óra hallgatás elegendõ hozzá, nem nehéz
megállapítani: ezek nem egy iskolába jártak.
Fent nevezett tanuló a testvérei kiváló eredményein jól elvolt, de nem 1 jó ár-érték arányú
klasszis erõsítõ. A Mission \'92-ig megalapozta erõsítõi hírnevét, de a IIIi már nem az õ fejlesz-
tésük; Cyrus név maradt, azonban mások kezében van az egész! Gyanítható, ez az oka a jól
hallható különbségnek.

Baráti üdv.:MJ

KisMarci

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #29 Dátum: 2007, Augusztus 09, 17:04:40 »
Hogy visszakanyarodjak az eredeti témához: szerintem egy készülék akkor jó ár/érték arányú, ha egy bizonyos eltelt idõ után úgy érzi az ember, hogy jobb készüléket kapott, mint várt. Kb. ez olyasmi, mint amikor bejáratódik végre a hangfalad. :cheer: