Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: ÁR-ÉRTÉK  (Megtekintve 9746 alkalommal)

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 1912
ÁR-ÉRTÉK
« Dátum: 2007, Augusztus 07, 09:21:48 »
Ennek a témának a megnyitására onnan vettem az ötletet, hogy az elõzõ HFP számban a Pioneer VSX-917 házimozi erõsítõ teszt végen azzal zárták a mondatot, hogy az ára a vicc kategóriába tartozik. Persze itt a fórumon is sokszor elhangzott az ár-érték verhetetlen kifejezés (Vibavoice). Ami nagyon üdvözlendõ a kis pénzû hifisták részérõl.
Szóval itt azokat a termékeket várom, amik megfelelnek ennek a kategóriának.
Ha valaki tud nagy kiárusításról vagy leértékelésekrõl az is jelezzen, mert ezzel talán segít másoknak

Köszönettel: Bikabéka

fghhgh

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #1 Dátum: 2007, Augusztus 07, 10:32:38 »
Yamaha AX-497 netdepo 59 900 Ft

istvan01

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #2 Dátum: 2007, Augusztus 07, 12:28:55 »
Hello bikabeka

Az ár/érték optimum kérdésre úgy általában nagyon nehéz komolyan választ adni. Baromi nagy vitatkozás szokott kialakulni akkor is, amikor csupán két egyszerû készülék, kábel, kiegészítõ stb karakterének, információközvetítésének viszonyát akarjuk meghatározni közel azonos árkategóriában. Az egymástól árban nagyon különbözõket is összemérhetjük, de ott már jobban összezavarodnak a dolgok, szubjektumok, miközben tudjuk, az ár az nem jelent automatikusan minõséget-értéket.

Nekem az az érzésem, a topic indításban te erõsen leszûkítetted a kérdést az „alacsony pénzû hifisták” keresleti területére, plusz hozzá teszed a kiárusítás-leértékelés akciós információk közreadását. Az ár/érték optimum sz.v.sz nem azonos a minél olcsóbb fogalmával, a leértékelést-akciót meg nagyon nem kellene belevonni kérdésbe. Minden terméknek szokott lenni lista ára, ez országonként néha változik, de a reális ár/értéket csak listaáron illik összemérni. Ha te találsz és kiválasztasz egy számodra megfelelõ ár/értékû terméket, akkor az esetleges akció, vagy hûségprémium, vagy nevezzük bárhogy is, az egy további elõny lehet. De azt is vedd figyelembe, hogy sokszor az akció figyelembevételével kinézett dolog lehet hogy már kifut, mire odaérsz. Vagy ha egy valami hónapokig csak akcióban, leértékelve tud elmenni, akkor ott valami (nekem) nem stimmel.

A másik végen meg el kell fogadni azt, hogy igaz lehet a jó ár/érték minõsítés egy 3millás speaker kábelre is. Hogy ott már sokkal szubjektívebb a tulajdonságok minõsítése, nüansznyi eltérésért óriási többlet kérnek? Az alacsony árkategóriában is nagyon szubjektív tud lenni a döntés, mert például az alapján kell dönteni, melyik csinálja kevesebb hibával az elvárt funkciót.  

Nem látom túl sok értelmét felsorolni márkákat-áruházakat-kereskedõket az ár/érték véleményezése kapcsán.  Könnyen átcsúszik a topic reklámízû listázásba. Termék ár figyelésre meg ott vannak az erre specializálódott site-ok.


Üdv István

Pecás

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #3 Dátum: 2007, Augusztus 07, 15:36:44 »
Hello bikabeka.

Tudod melyik a jó ár-értékarányú készülék?Nem az amelyikrõl azt mondják,vagy az ára alapján annak tünik.Hanem az amelyiknek a megvásárlása,és meghallgatása után elégedetten dõlünk hátra a fotelben,és azt mondjuk hogy ez igen ez a hang nagyon tettszik nekünk.
Véleményem szerint az ár-értékarány legyen a legutolsó szempont készülék vásárlásakor.A lényeg az hogy illeszkedjen a rendszerbe a kinézett készülék,és a legfontosabb hogy tettszen a hangja.
Hiába soroltok fel itt több jó vételnek tünõ készüléket,ha egyszer minden rendszer és ízlés más,és más.
Tudod az egyik ember istenít egy készüléket,a másik pedig utálja.

Üdv.

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 1912
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #4 Dátum: 2007, Augusztus 07, 17:38:50 »
Sziasztok!

Teljesen igazatok van....DE! Akkor minden termék nagyon jó ár-érték kategóriába tartozik, mert mindig van olyan aki kifizet egy dologért (mondjuk Kozsó hajtincséért) elképesztõ árakat. És ha nem lenne ez a bizonyos ár-érték dolog, akkor valószínûsítem ez a fogalom sem létezne..., illetve nem olvasnánk róla ennyit. Szóval én nem is inkább a kiárusításokról és a leárazásokról szeretnék hallani, hanem olyan márkákról, termékekrõl, amik még nem rendelkeznek akkora névvel, hogy a név miatt 2X-es árat kérjenek érte. Pl. : a mostani tesztekben szereplõ kínai csövesek, a H2000 hangszórói, stb...
Persze a jó az lenne, ha ezen termékekhez tartozó tapasztalatokat kulturált keretek között meg lehetne vitatni veletek, az úgymond hozzáértõkkel...

VibaVoice

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #5 Dátum: 2007, Augusztus 08, 07:51:17 »
Szia bikabeka!

Csak két példád kedvéért:
Kínai csöves erõsítõ: Gyönyörû design, pocsék hang
H2000 hangszóró: Gyönyörû hang, pocsék design
Mindkét területen nagyot alkotni, elfogadható áron, ritkán sikerül.

Üdv: VBV

Nem elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 1912
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #6 Dátum: 2007, Augusztus 08, 11:51:22 »
Szia VBV!
Kínai csöveseket nem hallottam, de a h2000-es véleményeddel teljesen egyetértek...
Na...,az tényleg jó ér-érték szempontból, csak hát a megjelenés...

revox

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #7 Dátum: 2007, Augusztus 08, 12:19:36 »
az ár-érték sokválktozós függvény. okos dolog vásárláskor néhány dolgot figyelembe venni és úgy döteni. pl:

1-hang(!),
2-optika,
3-rendszerbe illeszthetõség, pertnerek beszerzésének nehézségi foka,
4-megbízhatóság,
5-értéktartás, késõbbi eladhatóság(!!!)
stb...és ez az utolsó akkor nem jut eszébe senkinek,amikor olcsón akar valamit venni, csak amikor fejlesztene és kinevetik az irányárat, akkor vakarja a fejét. aztán eleinte megy az, hogy "kitérdekelhogynézki", de idõvel a legjobb hangban se fogunk hinni,ha azt a szemünk valamelyest nem erõsíti meg :D

de nézzük a 3-as pontot. valakire rábeszélnek egy világbajnok, ám érzéketlen hangsugárzót. vennie kell hozzá egy nagy teljesítményû, minõségi erõsítõt,ami marha sokba fog kerülni. ugyanez a móka, hasonlatos végsõ hangminõség mellett egy érzékenyebb és jóval olcsóbb, kisteljesítményû géppel is kivtelezhetõ. Persze bukó lehet a másik véglet is,amikor adott a kisteljesítményû, "firstWatt" elvû és gyönyörû hangú amp, csak éppen egy tisztességes magas érzékenységû hangsugárzót nem tudunk hozzá megfizetni.
aztán azért oda kell figyelni, hogy az adot rendszer elemei egyensúlyban legyenek. egy-egy jobb berendezés ordítani fog a társak feljavításáért és ha nincs rá mannny, soha nem fogunk nyugodtan hátradõlni. ezért nagyon hibás tézis a "frontEnd" vagy a "hangsugárzó" elmélet. komplett rendszerben kell gondoplkodni,aminek a kábelezés és izoláció igen erõsen szerves része(én ettõl továbbmegyek, szerintem alfája és omegája, de ez már egy más kérdéskör).

jó kutatást a "demegéri" világban és fixen hasznos egy ilyen topic, csak tényleg meg kell rágni, melyik is az a készülék,ami minden kritériumnak jól megfelel.

hogy mondjak egyet, az Audio Innovations Alto rendszerek másodvirgázásukat élik. Olcsón lehet tisztességes hangú berendezésekhez jutni a használtpiacon, amiket szinte ma is annyiért lehet eladni,mint 5évvel ezelõtt. mondjuk egyedi formájuk vagy tetszik,vagy nem, így kétesélyes mindenkinél. nekem nem tetszett annak idején, de a hangja megszépítette(és valamikori listaárán adtam el használtan. ez a jó buli B) ).

cashman

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #8 Dátum: 2007, Augusztus 08, 12:46:39 »
Jó hangja van, az Audio Innovations Alto erõsítõjének , viszont belekukkantva erõs hiányosságokat rejt, árához képest!!!
Aranyozatlan banán csatlakozó aljzatok, a hangerõt szabályozó potméter rétegellenállása teljesen fedetlen, ami miatt nem hosszú életû.
Ami nálam járt abban a pufferkondi fel volt púposodva...
 

revox

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #9 Dátum: 2007, Augusztus 08, 13:14:45 »
nos igen... kifelejtettem, hogy ha veszünk valamit, azt megbzíható forrsából :) mint egy biciklit, ezeket is le lehet lakni rendesen. az aranyozás hiányát mivel lehet megmagyarázni a WBT dugókat használó cégek esetén? az aranyozás egy varázszó,ami ha nincs, én inkább örülök, mert az arany képlékenyen jól alaktyható és korrózióálló,de vezetés szempontjából igen rosz választás. persze a készülékek 95%-ánál elkerülhetetlen. (egyébként emlékeim szerint ugyanaz a banánaljzat van rajta,mint a régebbi audio note erõsítõkön és hangsugárzókon. a poti is nagyon hasonlatos a kisebb szériás AN erõsítõkben találhatóhoz. rokonlelkek)
minden esetre, én még lelakott alto erõsítõt nem láttam, bár már hallottam egyrõl(lehet pont ez járt nálad. egy CD-vel keringet már feltûnõen olcsón kb fél éve az országban). A CD-k elsõ generációja most kezdi lézer szempontjából beadni az unalmast, de ez laglább jó alkulehetõség :) aztán cseréltetni nem egy nagy összeg.
hangsugárzó igénye se túl bonyolult,így egy alto system (amp+cd) és a doboz kifér 250-300-ból .némi kábelezés és 400-ért igen ütõképes rendszere van az embernek. már persze ha ez a célja :)

 

istvan01

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #10 Dátum: 2007, Augusztus 08, 13:45:48 »
Hello revox

Az én értékelési sorrendem más. A hangmegítélés után a robosztusság, egyszerûség, felesleges funkciók nélkülözése és referencia a sorrendem. Az esztétika és eladhatóság nekem az utolsó szempont. Ha valami nagyon designos, az meg kimondottan idegesít, mindig arra gondolok csinos külsõvel csak rám akarnak sózni valami értéktelent. Inkább legyen csúnya és finom. Ha már hónapok óta nézem ugyan azt a berendezést, akkor a megszokás miatt semmi hatása nincs már a látványnak.

Biztos vagyok, sokan nem értenek egyet ezzel az értékelési sorrenddel.

István

Pecás

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #11 Dátum: 2007, Augusztus 08, 14:14:42 »
István.

Ebben azért ne legyél olyan biztos,mert a jobb hangot egyre többen elõtérbe helyezik az esztétikánál.Legalábbis a környezetemben én ezt tapasztaltam.Lásd régebbi Philipsek,Marantzok stb.

üdv.

cashman

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #12 Dátum: 2007, Augusztus 08, 15:00:18 »
Az aranyozott csatlakozó szerintem még mindíg jobb mint az alto-n található nikkelezett...
De legalább az RCA aljzatok aranyozottak rajta.
Eggy kompakt méretû monitorsugárzót jól ki tud szolgálni az biztos. Ami nálam járt az nem volt annyira lelakva.

fidelity

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #13 Dátum: 2007, Augusztus 08, 15:03:34 »
Mi van akkor amikor direkt a ronda külsõ a design és így sózzák rá a vevõre a cuccot.
Szerintem azért illik rendesen megcsinálni egy készüléket, tisztességes alkatrészekbõl, tisztességes külsõvel. Azért sok értékes, jó készülék külseje nem a design miatt lett olyan amilyen, hanem azért mert nagyon nem mindegy, a hang miatt.

üdv: fidelity

fidelity

 • Vendég
Vá:ÁR-ÉRTÉK
« Válasz #14 Dátum: 2007, Augusztus 08, 15:05:59 »
Ja, és nem hiszem, hogy csak ronda készülékek tudnak jól szólni.