Hi-Fi Piac Fórum

Fórum kategória => Általános beszélgetések => A témát indította: Pecás - 2007, Április 03, 11:18:12

Cím: A zene mely elvarázsol
Írta: Pecás - 2007, Április 03, 11:18:12
Sziasztok.

Hát akkor legyen egy ilyen topik, mellyel remélhetõleg sok zeneszeretõ fórumtársnak tudunk iránymutatást adni a lemezboltok, sokszor áttekinthetetlen választéka között.És ez talán segíti a személyesebb kapcsolatok kialakítását is  közöttünk.Arra gondolok hogyha találunk egy hasonló zenei érdeklõdésû fórumtársat,akkor vele a késõbbiekben e-mail-ben,vagy esetleg személyesen is felvehetjük a kapcsolatot.
Szóval arra kérek mindenkit,hogyha van olyan lemez a birtokában, amely véleménye szerint mások érdeklõdését is felkeltheti,akkor ne habozzon,egy pár sorban mutassa be nekünk.Olyan felvételekre gondolok amelyek valamilyen okból,kitûnnek a többi tucatlemez közül.Kitûnõ felvétel,vagy egyszerûen csak nagyon jó különleges zene.
Tudom hogy most illene így elsõre nekem ajánlani valamit,de egyenlõre a múltkori Mclaughlin lemez ajánlásomon kívül nincs más a birtokomban.

ui:Kellemes libabõr efektust mindenkinek.

üdv.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: penna - 2007, Április 03, 13:19:20
Kissé meglepõ módon akkor ajánlanék néhány zenei DVD-t.

Antonio Forcione Quartet in Concert (Naim kiadás) - a valaha általam hallott egyik legjobb hangú DVD PCM és DTS hanggal, meglepõ stíluskavalkád a zenében, az utolsó három nóta igazi örömzene

The Doors of the 21st Century - L.A. Woman Live (2004) - újra összeállt a Doors, a hangulat fantasztikus, a Light my Fire különösen ütõsre sikeredett

Arturo Benedetti Michelangeli - Live in Lugano: Ránki Dezsõ kedvenc zongoristája, ha létezik karizmatikus mûvész és elõadás, ez az. 45 éves felvétel, ennek minden elõnyével, hátrányával, de bizonyíték arra, hogy az elõadás még a technika esetlegességét is képes feledtetni.

Carlos Kleiber - New Year\'s Concert 1989, Vienna (1989) - szerintem az egyik legjobb újévi bécsi koncert, amit valaha láttam.


Végül utoljára kedvenc HDTT 96k/24 bites felvételeim közül egy, nagyfelbontású DVD, de csak hang:

DUKAS - THE SORCERER\'S APPRENTICE SAINT-SAENS - DANSE MACABRE FALLA - THE RITUAL FIRE DANCE MUSSORGSKY - NIGHT ON BARE MOUNTAIN DVD Conducted By Hermann Scherchen Vienna State Opera Orchestra - nem érdemes rá szót vesztegetni, meg kell hallgatni.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Pecás - 2007, Április 03, 14:31:47
Hello.

Még egy pár gondolat.Nekem személy szerint a 70-es évek prog-rockja,és jazz-rockja a szivem csücske,de nyitottnak érzem magam más mûfajokra is.Egy barátom mondta egykor(ha szereted ezeket a zenéket akkor a jazzt és a komolyzenét is szeretni fogod).Sajnos már nincs közöttünk,de igaza lett.
Számomra két fajta zene van,az amelyik tetszik,és az amelyik kevésbé.Illetve van egy harmadik zenének nevezett borzalom is,melyet bárki kiadhat ha úgy tartja úri kedve.Ezért is örülök ennek a topiknak,mert kiindulási pontnak jó lesz azoknak,akik az eddig halgatottakon kívül más mûfajokat is szívesen halgatnának.És a lemezgyûjteményeinknek sem árt egy kis változatosság.

üdv.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: olahpeter - 2007, Április 03, 15:21:52
Akkor beszállok én is:

Elõször kezdeném egyik kedvencemmel:

Neil Young: Live At Massey Hall 1972

Ez egy nemrég megjelent akusztikus koncert, ahol Neil Young egyedül adja elõ gitáron és zongorán dalait. Rajongóknak közelezõ, akik csak ismerkednek vele, azoknak ez a tökéletes kezdés.

Tom Waits: Rain Dogs

Ez Tom Waits Island-kiadós korszakának talán legmeghatározóbb darabja. Egy klasszikus.

"Újabb" elõadók közül a következõket tudnám nyugodt szívvel ajánlani:

Ben Harper: Fight For Your Mind

Ez a zseniális Ben Harper második albuma. K... jó. Tavaly láthattam élõben Amsterdamban, életre szóló élmény volt. Nagyon zsigeri és õszinte zene egy remek dalszerzõtõl és alõadótól.

Ron Sexsmith: debütáló, címnélküli alnuma

Õ egy kanadai énekes/dalszerzõ, aki nálunk sajnos alig ismert. Szintén remek dalok, remek éenekhang és gitárjáték. Semmi öncélú szöszmötölés. Egyenesen a lélekig hatol :)

És utoljára, de nem legutolsó sorban:

Amos Lee: Supply And Demand

Ez a második albuma. A bemutatkozó album is nagyon jó, de ez még jobb. Norah Jones-szal is turnézott (szintén a Blue Note-nál van), de szerintem sokkal de sokkal jobb nála.

Ha más nem hallgassatok bele ezekbe a lemezekbe, ha tehetitek. Mondjuk, a mai internetes korszakban ez senkinek sem lehet megoldhatatlan feladat.

Ja, én CD-t már kizárólag amerikából rendelek (amazon.com). Ha két CD-t rendelsz csak egyszerre még nincs vám és egy lemez szállítással együtt megvan 3200-3700 forintból és egy tapodtad sem kell menned!

Az itthoni lemezboltok többségében rémesek és/vagy rémesen drágák.

Üdv

Péter
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: cashman - 2007, Április 03, 16:04:38
Helló!

Én fõként a Fim álltal kiadott 24k Gold lemezeket, SACD, XRCD-ket tudom ajánlani.

Ezek közül az Audiophile Reference II. amit elvileg tesztlemeznek szántak, viszont olyan változatos és egyben izléses zenéket tartalmaz amelyet szívesen hallgatok eggy héten többször is...

DVD-k közül: Lee Ritenour-Overtime
Hangulatos koncertfelvétel, PCM illetve 5.1DD
A minõsége sem elhanyagolható.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 03, 18:29:42
Sziasztok!
Hát Pecás le a kalapot elõtted, hogy megnyitottad ezt a fórumot, amelyet szeretnék néhány CD ajánlattal gazdagítani mindenki javára és számára. Jelenleg mellettem van 6 CD, melyeket minden hallgatózásra elvinnék.Ime tetszõleges sorrendben a javasolt CD-K:
1. "The Glory of Gershwin" sok kiváló elõadó Gershwin dalokkal, baromi jól szól és mindenki belead mindent; ilyenek, mint Peter Gabriel, Oleta Adams Kate Bush, Chris de Burgh, Cher, Sting, hogy csak a legismertebbeket mutassam be.
2."Hans Zimmer: Millenium" igazi ethno-világzene kitûnõ zongorával, nagyzenekarral; remek keverés,gyönyörû tér, szinte érzed a Sziklás hegység levegõjét
3. "k.d.Lang: Drag" ez a CD valahol a drogról szól, azon számok gyüjteménye, melyektõl eltílt az orvos. Maga k.d.Lang a legférfiasabb nõ különlegesen egyedi hanggal; ilyen számok a lemezen, mint a Hollies "The Air That I Breathe", vagy Steve Miller Ban: The Joker, s számos jazz standard: "Don\'t Smoke In Band", "Smoke Rings", "My Last cigarette" stb.
4."Nilsson: Schmilsson" 24 karátos CD olyan hanggal, hogy szinte a szobámban érzem az elõadó kissé rekedtes hangját, csapzott stílusát és a dobokat, melyek a föld alól jönnek és betöltik a szobámat.
5. "Richard Bona:Scenes from my Life" Õ Pat Meteheney basszgitárosa, Pesten is itt volt vele, a világ egyik legtermészetesebben éneklõ embere és így szól a CD is, kiemelve azért, hogy õ basszusgitáros.Puha, finom, kottázható mélyek, igazi élvezet.
6. "Eric Bibb: A Ship Called Love" a lágy, finom, dallamos-blues képviselõje, valami elementáris erõvel megszólaló hangok, az elsõ szám meghallgatása után viszed is haza. Gyönyörû mélyek, teli szobás énekhang, rengeteg érzelem sok libabõrrel.
Hát egyelõre ennyi,de ha így jó a bemutatás akkor még folyt. köv.
Üdv.: teacher.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 03, 18:31:58
Bocsánat: "Richard Bona: Scenes from my life", nem tudom mit nyomtam félre, de nagyon jó a CD :cheer:
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: vili - 2007, Április 03, 20:10:34
Pecás!Ha szereted a jazz-rockot a 70-es évekbõl,akkor ajánlhatok neked egy kis Syrius-t.Az ördög álarcosbálja fantasztikus hangok-zenék tárháza.Valami névtelen kiadó gondozásában hallottam,de attól még fantasztikus.Mindenkinek ajánlom!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Snipi - 2007, Április 04, 10:00:53
Kérdés, hogy mi a cél? Jól szóló vagy jó zenei anyagot tartalmazó zenét hallgatni. Én a másodikra teszem le a voksom, és az már csak külön bónusz, ha az jól is szól.
Az én személyes nagy-nagy kedvencem egy kanadai ír származásu elõadó akit úgy hívnak, hogy Loreena McKennit (nem biztos hogy pontosan jól irom le a nevét.)
Eleinte (80-as évek vége 90-es évek eleje) meglehetõsen markáns kelta vonalat követõ zenét játszott régi óangol, felföldi ír népzenék átiratát megzenésített verseket és ilyeneket.
Az utolsó két lemeze (1998 és 2006) - nem szokott túl gyakran új albummal jelentkezni - már inkább a már egyre divatosabbá váló "world music" kategóriába soroható szvsz. Azt csinálja a csaj, hogy bejárja a fél világot és közben, mint Bartók Béla - gyüjt. Aztán ebbõl a végén kikerekedik valami.
Akit érdekel tudom ajánlani a
www.quinlanroad.com/
weboldalt.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Pecás - 2007, Április 04, 10:13:26
Hello.

Köszönöm az eddigi ajánlatokat,igéretes lista.
Azt hiszem el leszek velük egy darabig,még kivesézem mindegyiket.De ha van valakinek még valami finomság a tarsolyában ne fogja vissza magát,ossza meg velünk!

üdv.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 04, 17:54:18
Hello Snipi!
Éppen az általad említett Loreena McKennitt az, aki jó zenét csinál és azok még jól is szólnak. A legújabb albuma az "An Ancient Muse" minden kategóriában maximális elismerést aratott. Ezen hölgy apropóján szeretnék ajánlani neked is és másnak is olyan csemegét, ami jó zene+jól is szól:
1. Caroline Lavelle: Spirit. Õ az aki csellózik, s még Vangelis "Voices" címû albumára is felénekelt egy számot, emellett éppen Loreena McKennitt lemezein szokott csellón közremûködni. Ez a lemeze bitangul szól, a zene is kiváló, ilyen elõadó segít be neki pl., mint a hegedûvirtuóz Nigel Kennedy és még sokan mások
2. Filippa Giordano: Filippa. Aki szereti az operát, de megspékelve egy kis szintetizátorral, gitárral, basszussal, szóval pop-os hangvétellel, úgy ezt a lemezt ki ne hagyja. Bámulatosan énekel ez a nõ, s olyan tere van a felvételeknek, hogy úgy érzed nem elég a szobád, nem fér bele mindaz, ami a CD-n van.Félelmetesek a magasai, iszonyú a dinamikája.
3. Laurie Anderson: Life On A String. Na Õ egy elvarázsolt nõ, igazi performance elõadó és minden hangszeren tud játszani, segítõje Adrian Belew, aki korábban a King Crimsonban billentyûzött, de beszáll a lemezbe Lou Reed is és még sok ász.
4. Jennifer Warnes: The Hunter. Ez talán a világ minden audiophiljének egyik tesztlemeze. Csodálatosan tiszta énekhang, bámulatosan élõ kíséret, tökéletes jelenlétérzés, s olyan session zenészek segítik, mint Bobby McFerrin, a dobkirály Vinnie Colaiuta, a gitárzseni Michael Landau és a basszusos Roscoe Back.
Végül külön Neked Pecás, mint a rock korai fázisának egyik óriása Robert Plant új albuma: a 2006-os "Mighty Rearranger". Nos az egykori Led Zeppelin frontman teljesen ismeretlen fiatal zenészekkel valami elemi erejû rockot produkál, s a hangja olyan, mint a Zep-es korszakában; nem véletlenül magasztalta a CD-t szinte valamennyi jeles rocklap.Olyan zene, hogy kiugrassz a fotelból!
Hát most ennyit a zenérõl, mely elvarázsol.
Üdv.: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: suprnova - 2007, Április 04, 19:50:33
Sziasztok!

Nekem a következõ albumok jutnak eszembe:
1; Mighty Mo Rodgers: Blues is my wailin\' wall jó blues, jó felvétel, remek ritmusok, nem delta blues, de van hangulat rendesen. Sokféle hangszer. Tesztelni is lehet vele.
2; Muddy Waters: Folk Singer hihetetlen jó felvétel a "kõkor"-ból :). Nahh ez delta blues minimális hangszerrel elkövetve. Amikor az elsõ számban elkezd énekelni az öreg...
3; Grace Jones: Slave to the rhythm szentségtörésnek tûnik ezt ajánlanom, de imádom ezt az albumot nagyon jó keverés, és a fekete ex-modell néni parádés hangú szvsz
4;Jazzbõl pedig The Modern Jazz Quartet: Blues on Bach, meg kell hallgatni, nagyon jó számok a vibrafon szerelmeseinek, jó hangulatot teremt. Bár sztem ezt ismeritek ti is.
5; Cantate domino Proprius kiadvány nem írok inkább semmit, sztem ez is közismert...
Aztán az elnyûtt dolgok: Vivaldi 4 évszak I musici, Roberto Michelucci és Felix Ayo bácsikkal. (Sok olyan album tetszik amely rögzítésekor még nem is éltem). Alia vox kiadványok Jordi Savall bácsival az élen. Most pedig Takács Quartett: Pisztráng ötös forog éppen, bár hangulat kell hozzá, de klassz :)
Már nagyon várom hogy eljussak végre a Pennába meghallgatni a Naim Nait5i-t a saját motyómmal, hiányzik egy jó erõsítõ.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: KisMarci - 2007, Április 05, 21:01:55
Hali!
Mint már említettem, nagyon jónak tartom Jan Garbarek Hét álom legendáját (Legend of the Seven Dreams), a német ECM Records 1988-as kiadásában. Kedvencem a Tongue of Secrets (3. szám), amin a dobok szenzációsan szólnak és Garbarek a szokásos tenor szaxofon helyett itt fuvolán játszik. Az egész egy távolba veszõ szélfújta hagra emlékeztet.  :whistle:
A másik nagy kedvencem Elvis 30#1 Hits albuma, ami DVD Audioban van meg. A számok fordított idõrendi sorrendben vannak és az "In the Getto" vagy a "Love Me Tender" valami szenzációs mély énekhangot ad vissza.
És ha már a klasszikusoknál tartunk: The Beatles Love albumának DVD Audio változatában is szenzációsan jól ki vannak keverve a surround hangok.
Már ha valaki szereti az ilyen hangzást.  :blush:  Remélem nem voltam szentségtörõ a sztereo beállítottságúaknak.  ;)
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 06, 09:19:45
KisMarci!
DVD Audio - ezen a Fórumon, az audiophilok és a sztereó hifizõk birodalmában? Nem félsz Te egy kicsit bemerészkedni ide és holmi  "surround" elnevezésû hallgatózási módot emlegetni? Az életeddel játszol :woohoo: , ha nem tudnád. Ez itt kérlek az orthodox, HiFi-t sztereóban hallgatók fóruma, s Te itt Alien-ként próbálsz tündökölni?  B)
No, de félre a tréfával, nehogy komolyan vedd, amit írtam, de pl. nekem csak sztereóm lesz amíg élek, s amit írtam azt csupán a magam nevében teszem :cheer: . Biztosan csodajó lehet a Beatles, nekem is megvan persze síma sztereó CD formátumban és úgy is kiválóan szól. De hallod a Garbarek ez felizgatott, utána is néztem és még használtan is majdnem 20 Euró!! Egyébként kijött jópár Elvis DSD formátumban (Elvis Country, Elvis Rock&Roll, Elvis Movie stb) és szintén nagyon jól szólnak, ajánlom minden Elvist szeretõnek, s nem is drága 2.900 Ft/db. Üdv: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: KisMarci - 2007, Április 06, 16:23:07
Akkor egy kicsit visszaveszek a hátsó hangfalakból és egy közös mezsgyét ajánlok: SACD! Méghozzá a nemrég megjelent Supreme Jazz sorozatot, ami még kapható a nagyárúházak polcain. Aki egy kicsit érdeklõdik a klasszikus jazz iránt, annak szinte kötelezõ, mert a sorozat a jazz kialakulásának hajnalán tevékenykedõ "nagyokból" áll. Az egész 30 db., ami húzós lehet egyszerre, de pl. a Musicland oldalán gyakran feltûnik pár album használtan is.
Számomra is meglepõ volt, hogy milyen szépen szólnak ezek a lemezek, nem az a "régies" fíling van újrakeverve, hanem tényleg jó felvételek.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 06, 16:52:52
Szia Kismarci!
Köszi a jazzos ötletet, utánajárok :)
Üdv.: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: suprnova - 2007, Április 10, 08:57:35
Ezt a zenét tegnap poroltam le: Anastasia - Before the Rain (OST) A film is mellbevágó volt, és a zene sem sikerült habkönnyûre, de nagyon jó!! Jahh, õ nem a vernyákoló amerikai popnéni.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: natural - 2007, Április 10, 10:56:58
Sziasztok!

Nagyon sokra értékelem ezt a topicot, mert ez tényleg a lényegrõl szól, a JÓ MINÕSÉGÛ ÉS KIVÁLLÓ ZENÉKRÕL. Gratulálok az ötlethez!
Nekem is lenne egy pár lemezajánlásom:
-Jean Michael Jare: Aero (JMJ valószínûleg egyik legjobb lemeze)
-Andreas Vollenweider: Book of Roses (Amellett, hogy nagyon jó a zene, a térábrázolás valami fantasztikus)
-Goran Bregovic: Arizona Dream (filmzene)
-Jazz at the Pawnshop (alapmû a jazz és a hifi  világában, bár szerintem ezt nektek nem kell bemutatni)
-Pink Floyd: Division Bell (nagyszerû zene, kiválló hangszereléssel) a Roger Waters ajánlatot nagyon köszönöm, gyorsan meg is vettem azt az egy példányt a szegedi MM-ban.
-Diana Krall minden mennyiségben!!!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 10, 16:23:22
Sziasztok, szia Pecás!
Hát szépen gazdagodik ez a topic, tényleg érdemes volt az indítása. Ismét javasolnék hozzá valamit, még Húsvét elõtt vettem meg Art Garfunkel legújabb albumát: Some Enchanted Evening címmel; aki szereti azt a hangot, amely az egykori Simon&Garfunkel duó számaiban szólt és Garfunkel énekelt, mint pl. a "The Sound of Silence" vagy a késõbbi "Bridge Over Troubled Water", azaz szerette Art Garfunkel lágy, szentimentális, de végtelenül megnyugtató hangját, annak melegen ajánlom ezt az albumot, melyen 13 szám szerepel, s a borítóra ragasztott ajánlóban azt írják: a 20. századi örökzöldek és idõtlen standardok mesterien interpretált változatait énekli korunk egyik kimagasló hangú elõadója.A dalok gyönyörûek az elõadás brilliáns.
Üdvözlet: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 10, 16:39:06
Szia natural!
A lelkembõl írtad e CD-ket, nekem is /többek között/ a kedvencem az Arizona Dream a maga csodálatosan gazdag hangszerelésével (az öregebbek biztosan ismerik Goran Bregovicot; õ volt az egykori jugoszláv rock alapzenekar, a "Bjelo Dugme" alapítója és vezére).
Valóban talán az Aero a legjobb hangú Jean Michel Jarre CD, viszont köszi Andreas Vollenveidert, ezt a CD-jét nem ismertem, én az elsõ kettõ után megálltam.
Hát akkor ezek szerint Te vetted meg a Roger Waters CD-t, mert nagy vehemenciával odament egy barátom, s üzente, hogy sajnos már nincsen meg. No és hogyan ugat a kutya? :cheer: , félelmetes ugye, én elõször azt hittem, hogy tényleg egy kutya van a szobában; és azok a tétova beszélgetések mintha hozzám szólna, hol jobbról - hol balról, de közvetlenül oldalról valaki. Ez egy igazi beállítólemez köszönhetõen a használt Q-Sound technikának. Én mindenhova viszem magammal, ha valaki arra kiváncsi, hogy milyen a sztereója, jól helyezte-e el a hangfalait.
További jó varázslatot: teacher :)
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 10, 20:38:47
teacher!

Biztos elírás, de Bijelo Dugme!

Amúgy nem tudom mirõl beszéltek nálam minden lemez frenetikusan szól :P  :P

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: natural - 2007, Április 11, 08:05:02
Sziasztok!

Teacher!
Bocs a Roger Waters lemezért, de amint belehallgattam nem tudtam ellenállni. A kutya nem a szobámban ugat, hanem a kert legvégén (mindig ki is nézek)!

Fidelity!
Természetesen arra törekszik minden audiophil beállítottságú ember (én is), hogy minden lemeze "frenetikusan" szóljon, és ez így van jól!

A Book of Roses manapság már ritkaság. Andreass Vollenweider-tõl a VOX címû albumot láttam a MM-ban (Teacher siess és hallgasd meg!).

Egyébbként sajnos elég nehéz "így vidéken" jó lemezt beszerezni, Szegeden például csak a     MM-ban van viszonylag nagyobb kínálat. Tudna valaki ajánlani lemezboltokat, hogy ne kelljen Pestre mennem CD-ért.

További jó ZENEHALLGATÁST!!!!!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 11, 19:40:39
Szia fidel!
Köszi a pontosítást, én csak a kiejtés miatt írtam így, egyébként azt hiszem, hogy a nevükben a még oroszban megismert lágyjel van, mivel a nevük a "fehér gombok", s ahogy jól leírtad fonetikusan a "bijelül" fehéret jelent. S azt hiszem, hogy "Bijeli Dugme" a helyes a többes szám miatt.
Ha õket ismered Te sem lehetsz egy mai gyerek :P ,
Szia natural!
Az elsõ két Vollenweider is analóg LP-n van meg, CD-n a White Winds volt meg, de az nem annyira zene volt,mint inkább csengések és hangzások mûvészete, ennek ellenére annyira nem varázsolt el.
Viszont javaslom Roger Waterstõl a "Radio K.A.O.S." címû albumot - ugyanott van a MM-ban, ez nem annyira a hangzása, mint inkább maga a zenéje miatt kiváló, teljesen Pink Floydos itt még a hangzás, olyan kiváló közremûködõkkel, mint Mel Collins,Paul Carrack vagy Ian Ritchie. A lemezrõl a Radio Waves majdnem sláger is lett, míg a Sunset Strip igazi csemege annak, aki szereti a Floydot.
Üdv.: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 11, 23:24:18
Szia teacher!

Jaj honnan veszed a többesszámot, csak Fehér Gomb simán, azaz Bijelo Dugme.
Amúgy az Arizona Dreams-on játszott még a Leb i Sol nevû banda is, elég jók voltak. Emir Kusturicáról jut eszembe az Emir Kusturica and the No Smoking Orchestra: Unza Unza Time lemeze már az "álmodozók" után készült. JÓ!!

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: suprnova - 2007, Április 12, 08:01:23
Sziasztok a dolgot eldöntendõ itt egy link http://www.balkanmedia.com/magazin/hall/bdugme/spisakallbumi.shtml. Egyébként én 1x a Vajdasági Sláger Kerestetik c. õrületes jugó mûsorban láttam õket, úgy 15 éves lehettem, de megmaradt az emlék  :cheer: akkor nyomoztam utánuk, és Szabadkán emlékszem a Traveling Wilburys album mellett ott volt az övék is!!
Na errõl ennyit ha bejön a délszláv zene, akkor a fentebb leírt Anastasia - Before the Rain is bejöhet, próbáljátok ki!!!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: natural - 2007, Április 12, 08:08:30
Sziasztok!

Teacher!
Köszönöm az ajánlást, meg fogom hallgatni.

Azért, hogy magyar elõadót is említsünk, szerintem Presser Gábor és Zorán albumai mellett nem lehet szó nélkül elmenni sem hangszerelési, sem zenei értelemben!
Az igényes elektronikus zenéket kedvelõknek pedig Moby lemezeit ajánlanám jó szívvel!

Zenében gazdag szép napot mindenkinek!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 15, 10:33:42
Sziasztok!
Ismét tudnék javasolni meghallgatásra/megvételre két kiváló albumot:
1. Paul Anka: Rock Swings. Nos, ebben senki ne keresse az egykori Diana-I love You Baby elõadóját, ez a CD egy kiváló big band kísérettel, nagyszerûen elõadott átiratok gyüjteménye, amelyen van Bon Jovi, Nirvana, Spandau Ballet, Survivor, REM, Pet Shop Boys, Van Halen, Lionel Ritchie, Billy Idol sõt Eric Clapton szám átirat is, de annyira át van írva, hogy ráismerni is nehéz, Paul Anka és barátai baromira jó munkát végeztek, s lett belõle egy bravúros, nagyon jó hangú, kiválóan meghangszerelt lemez, melyet igazi élvezet hallgatni.
2. De-lovely: ez egy filmzene, amely az egykori nagy zeneszerzõ Cole Porter életérõl szóló film dalait tartalmazza olyan elõadókkal, mint Robbie Williams, Natalie Cole, Sheryl Crow,Alanis Morissette,Diana Krall,Elvis Costello stb. stb. közremûködésével, akik ezen a lemezen kibújva a bõrükböl igazi Cole Porteres hangulatot tudtak tereteni az olyan számokkal, mint a "Night & Day", "Beguine The Beguine", "True Love" és még 15 szám ezeken kívül. Igazi lazító, intim kikapcsolódást nyújtó élmény, amellett, hogy kiválóan, finoman szól ez a 2004-es CD, s láttam a MM-ban is, az ára 3.100 Ft, tehát nem olyan õrületesen drága, de aki ezt a "sweetes" stílust szereti nem bánja meg.
Üdvözlettel kíván jó zenehallgatást: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Ambiente - 2007, Április 15, 13:28:36
Ha mar Anastasia, akkor termeszetesen a masik nagylemezuk, a Melourgia is kiemelten ajanlott!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Hatomi - 2007, Április 15, 14:52:56
Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe: Rebekka Bakken- is that you? /2005/
Kellemes skandináv hang, remek hangszerelés!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: istvan01 - 2007, Április 15, 15:32:49
A „zene mely elvarázsol” kérdésre a zenéket, felvételeket megadni nagyon egyéni ízlés kérdése. Felsorolhatnék én is pár felvételt, amit lehet hogy kevesen ismernek, vagy keveseket érdekel, és csupán egy felsorolásból nem derül ki mitõl szép is az a zene. Tulajdonképpen kellene mellé fûzni egy részletesebb elemzést, például ahhoz hasonlót amit az www.amazon.com –on lehet olvasni. Járhatnék jó példával egy-egy elemzõ vélemény leírásával, de én most egy egészen más aspektus miatt írok.

Az eddigi beírásokból az Aliavox megemlítésén kívül senki nem jelölt meg klasszikus zenét. Az AVX fórumon fut egy „Kedvenc zenei felvételeim” topic 2254 hozzászólásnál tart, bele-bele néztem és nem akadtam eddig egyetlen Bach, Vivaldi…..Bartók, Solti, Starker…. névre sem. Nem volt türelmen átnézni mindet, de valószínû nagyon kevesen vannak, akik a komoly (nem szomorú) zenét jelölik meg elsõk között. Vagy a klasszikus zeneszeretõk már, vagy még nem járnak a fórumokon? Ki tudja erre a választ?

Ahogy gyérült a hajam, úgy váltam szép lassan Bach, Vivaldi, Handel zenéin keresztül egyre nyitottabb a komolyzenére. Lemezeim fele már klasszikus, és ma már többet hallgatok ilyet, mint a többi mûfajt. Jelenleg Handel operáitól vagyok teljesen elbûvölve, Handel 41 operát írt, amik inkább oratórium jellegûek, persze az opera mûfaj is nagyon széles spektrumú, gondoljunk csak Bartók „Kékszakálú Herceg Vára” mûvére. Szóval Handel Messiah-át mindenkinek érdemes és illik megismerni, nekem is az volt az elsõ Handel mû.

Ajánlásaim:

www.fimpression.com/detail.aspx?ID=62

www.harmoniamundi.com/france/album_fiche.php?album_id=934

www.harmoniamundi.com/france/album_fiche.php?album_id=102

István

Javítom magamat, Koscsó Feri jelölt még meg néhány klasszikus darabot.

(Szabolcs, a link-kezelés már megint csodákat mûvel, kéne már valamit csinálni ez ügyben)
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 15, 16:49:03
Kedves istvan01!
Nem tudom kire gondolsz, de eddig amit jómagam ajánlottam teacherként, ahhoz mindig fûztem egy rövid jellemzést, egy mini bemutatást. Szerintem egy fórum ennyit vállalhat fel, ennél hosszabb recenzió talán többek számára unalmas is lenne, de ez csupán a saját véleményem.
Úgy érzem ennek a topicnak elsõsorban az a célja, hogy felhívja a figyelmet valami olyan, valaki által kiválónak tartott muzsikára, amelyet szeretne megosztani másokkal is, a közös örömhöz, a jó zenehallgatás és az esetleges ismeretlen felfedezése okozta jó érzéshez.
Azt hiszem nincsen olyan ember e fórumon sem, aki ne ismerné Bach, Vivaldi, Handel és a többi barokk kiválóság mûveit, s nem hiszem, hogy Handel Messiását ne ismerné senki, tehát talán nem ezt kellene javasolni, esetleg ennek a felvételnek valamilyen különlegesen jól sikerült változatára lehetne utalni e fórumban.Arra, hogy miért nem klasszikus zenét javasoltak többen, talán Õket kellene kérdezni, de e fórumot Pecás kimondottan a pop-rock, könnyed jazz és blues megjegyzéssel indította, ha még jól emlékszem.  
Én erre gondoltam, de kérdezd meg Pecást is, végül is Õ a topic indító gazda, Õ tudja, hogy igazán mire is gondolt, arra amire Te célzol vagy arra amilyen irányban halad jelenleg ez a roppant érdekes beszélgetés-folyam, melyet jelez, az eddigi, több, mint 30 írás is. Üdvözlettel: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 15, 17:04:11
Szia Califax!
Rebekka Bakken azt hiszem telitalálat, mint ahogy írod remek a hangszerelése és a különleges hang mindenki számára - aki nem ismeri - nagyon bejön.
Azt hiszem különben ennyi elég is egy lemez ajánlása esetén, talán szerintem felesleges lenne felsorolni ki is az a Rebekka, kikkel zenél, melyek a számcímek; esetleg lehetne talán kiemelni egy-két különösen jellemzõ dolgot errõl a lemezrõl, de a varázs pontosan az, hogy keresd és hallgass bele,s ha tetszik vedd meg, s örülj, hogy ilyen jó zenéhez juttatott ennek a fórumnak a böngészése. Node ez mind csupán a saját szerény véleményem, ha más az igazság, azt is osszuk meg egymással   :)
Üdv.: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: istvan01 - 2007, Április 15, 17:49:32
Teacher

Természetesen nem személyedre vonatkoztattam az elõzõ kérdésemet, hanem általában mindenkihez. A klasszikus zene megjelölések kis száma sajnos igaz itt és a másik fórumon is, én csodálkozom ezen, de önmagában ez nem probléma. Egy kevés csúsztatás olvasok viszont abban, „hogy Handel Messiását ne ismerné senki” ez abszolút nem következik a mondandómból, én ezt egy nagyon népszerû, sokak által elõadott és kiadott zeneként hoztam példaként, amit érdemes és illik ismerni. Az általam belinkelt mindhárom Handel mû zeneként, elõadásként és felvétel minõsége szerint kiváló.

Idézet tõled:
 „tehát talán nem ezt kellene javasolni, esetleg ennek a felvételnek valamilyen különlegesen jól sikerült változatára lehetne utalni e fórumban”

Ebbõl a megjegyzésedbõl meg arra következtetek, hogy az ajánlásom egy csöppet sem keltette fel érdeklõdésed, ne is ajánljam, sõt a topic indító mûfajától is eltérek ezzel. Ha rutinos fórum látogató vagy, akkor nem mondok azzal ujdonságot, hogy nagyon kevés az a topic, ami ne változna meg a végére gyökeresen más irányba az indításához képest. Ennek tudatában azért javaslom olvasd vissza Pecás indítását, abban semmilyen mûfaji megkötés nincs, mert nincs is értelme. Úgy tûnik ez a reagálásod az elsõ a topicban, ami valakinek az ajánlását visszautasítja. A többség valószínûleg ezután is a modernebb populáris zenéket fogja megjelölni, és nem fog például orosz ortodox egyházi féri kórusokat említeni (Moszkvában vettem pár ilyen lemezt, hátborzongatóan szép zene!! de nem merem ajánlani, nálunk és amazon-on nem lehet beszerezni, meghát nagyon keveseket érdekelne).

Üdv István
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: suprnova - 2007, Április 15, 18:47:28
Sziasztok!

Ezt most kaptam kölcsön, Jacques Loussier: Play Back aux Champs Elysees 2CD-s Decca kiadvány, nagyon finom zongora központú Bach jazz átirat, gondolom csak nekem új.
Istvan01 kórusmûbõl én leragadtam a Thomanerchor Leipzig: In Dulci Jubilo címû nótacsokornál  :)  de szívesen vennék 1-2 ajánlást még pl. gregorián zenemûvekbõl!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: íH5011 - 2007, Április 15, 19:48:33
Hallgat-e valaki manapság nem-amerikai zenét (vagy legalább angolul énekeljenek, azt muszáj, mert mi magyarok a nyelvtudásunkról vagyunk híresek), néz-e valaki nem-amerikai filmet? – Eddigi és mostani tapasztalataim (lásd a hozzászólásokat) szerint ez szinte ki van zárva, de ha valaki az önállóságot a tébolyig fokozva mégis merészelné, az kulturális öngyilkosságot követne el.
Ennek a szórakoztató és gyönyörködtetõ  egyöntetûségnek csak az lehet az oka, hogy az amerikai(angol) zene a legjobb, sõt, semmi más sem is lehet jó.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: istvan01 - 2007, Április 15, 19:49:33
Erre szokták mondani most OFF leszek

Ha már szóba hoztam az eredeti orosz egyházi kiadású ortodox férfikórus lemezeket, akkor legalább bemutatom az egyik CD felirati oldalát. Én elõtte ilyen szép kiállítású lemezt még nem láttam, a borító, a füzet és maga CD is esztétikai látvány. A felvétel élõ templomi esemény közönséggel, két-mikrofonnal és tele imádsággal. A szkennelés nem tudja elég jól hozni az arannyal is rajzolt ikon képet, de azért mutat valamit.

Üdv István (http://www.hifipiac.hu/components/com_simpleboard/uploaded/images/letmyprayer.jpg)
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Pecás - 2007, Április 15, 20:46:26
Sziasztok.

Elõször is szeretném megköszönni az eddigi lemez ajánlásokat.Már ezekért a lemezekért is érdemes volt elindítani a topikot,és remélhetõleg további ajánlások is érkeznek még.Természetesen én nem kötöttem semmilyen mûfaji korlátot,bármilyen mûfajú lemezajánlást szívesen veszünk.Tudom hogy mindenkinek más a zenei ízlése,de azért vannak szép számmal olyan lemezek,melyek az igényes zenehalgatók többségének tetszene, ha ismerné.Csak hát nem könnyû rátalálni ezekre a lemezekre.És erre jó ez a topik,mert iránymutatást ad,és segíti a nagyon jónak itélt lemezek kiválasztását az érdeklõdésünket felkeltõ zenekar lemezei közül.Valószínûleg mindenkinek vannak olyan lemezei,amelyek nem nagyon ismertek de nagyon jók,ilyen lemezekre gondoltam.De persze lehetnek ismertebb elõadók is,az a lényeg hogy finom zene legyen.Nem kell hosszan bemutatni az ajánlott lemezt,csak egy pár szóban,különben rámegy az egész topik.
Végezetül arra kérek mindenkit,hogy a személyeskedést mellõzzük ebbõl a topikból,legyen ez a béke szigete a fórumban.

Kellemes zenehalgatást mindenkinek.

üdv.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 15, 22:17:22
Sziasztok!
Tehát írt Pecás, e fórum topic létrehozója és megalkotója és minden szavával értsünk egyet. A cél, hogy ez a topic iránymutatást adjon a különbözõ zenei irányzatokban jártasak által mindenkinek, aki nyitott erre. S ebbe valóban minden mûfaj belefér, legyen az pop-rock vagy komolyzene vagy orosz orthodox férfikórus, ha azt valaki ajánlja, mert ismeri és jónak ítéli.
istvan01: nem akarok én Veled sem vitázni, sõt semmilyen ajánlásodat sem utasíthatom vissza mert ehhez semmi jogom, de nem emlékszem, hogy konkrétan mit is ajánlottál? Milyen elõadó melyik lemezére hívtad fel a figyelmünket? Mert ha az jó, akkor igyekszünk meghallgatni, s ha tetszik akkor megszerezni! Egyébként azt írtam, vagy arra akartam célozni,hogy "nem hiszem, hogy e fórum olvasói közül Handel Messiását ne ismernénk", s ez a kitétel Rád nézve semmi negatívumot nem takar, sõt utaltam arra, hogy e fórum olvasói jártasak ebben is.
Egyébként több, mint 100 komolyzenei CD-m, s mintegy 300 analóg LP-m van, tehát magam is nagy barátja vagyok ennek a mûfajnak /is!/, de ennek akkora az irodalma, hogy ennek teljes átfogására talán egy másik topic lenne képes Vagy tévednék? Úgyhogy kérlek ne érts félre, mert én semmi bántót nem akartam írni, sem Neked, sem az ötletedrõl.
Fogadjuk meg Pecás tanácsát és legyen ez a topic a béke szigete :)  Üdv.: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: istvan01 - 2007, Április 16, 05:32:35
Hello mindenki, meg Teacher

Szó sincs arról, hogy én bántva érzem magam. A kérdés és csodálkozás részemrõl még mindig ugyanaz. Miért ilyen kevés a klasszikus zene megjelölés, mint favorit muzsika?
Legközelebb olvasd vissza írásod, mert néha a szándékolt gondolat és a leírt betû elcsúszik egymás mellett, ez velem is elõfordul olykor.

De hogy még mindig azt mondod nem ajánlottam zenét? Ezen meg még jobban csodálkozom, ott van három link, amire kétszer-háromszor is utaltam. Ha neked nem jön be a link, akkor a másold le betûröl-betûre, mert a fórum motorja néha eltéveszti. A link sokkal pontosabban írja le a kiadványt, általában mellette felsorolják a díjakat, és referencia kritikákat, amik az én leírásomnál sokkal hitelesebbek. Ha jól láttam, akkor Supernova-n kívül senki nem adott linkes hivatkozást. Alig van olyan zenemû, amit ne lehetne a kiadó honlapján, vagy például az amaozon közelebbrõl szemre és fülre venni, javaslom mindenkinek.

További jó válogatást
István
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 16, 08:30:37
istvan01 írta::
Idézet
Hello mindenki, meg Teacher

Szó sincs arról, hogy én bántva érzem magam. A kérdés és csodálkozás részemrõl még mindig ugyanaz. Miért ilyen kevés a klasszikus zene megjelölés, mint favorit muzsika?


Azért nem hiszem, hogy bárkinek szégyellnie kéne magát mert nem szereti a "klasszikus" zenét. A magad példáján is tudhatnád az ízlések, érdeklõdések az idõvel /is/ változnak. Sokkal nagyobb bajnak érzem, ha valaki pl. az érdekes effektek miatt miatt vesz meg egy lemezt, vagy azért mert milyen jó lesz tesztelni. Ezek a lemezek, ahogy fejlõdik az ember,  lassan de biztosan az eladandók közé kerülnek, és majdhogy nem undorral tekint rájuk.
Egy tévedést szeretnék eloszlatni, a normál mezei/eredeti/ Cd-k is jól szólnak, nem kell külön olyan lemezt venni ami "jól szól"!!!

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: magdagabor - 2007, Április 16, 11:38:16
Sziasztok!

Tetszik a topic, bár én kezdõ Hi-Fistaként csak "haszonélvezõje" vagyok, egyelõre nem ajánlanék semmit.
:)

fidelity írására reagálnék:

"Egy tévedést szeretnék eloszlatni, a normál mezei/eredeti/ Cd-k is jól
szólnak, nem kell külön olyan lemezt venni ami "jól szól"!!! "

Már nem emlékszem pontosan, de talán néhány hete az egyik topicban valami szörnyen szóló RING sorozatot emlegetett valaki.
Lehet, hogy rossz a memóriám, most meg nincs idõk keresgélni, de mintha fidelity is "benne" lett volna abban a beszélgetésben.

Üdv.
Gábor
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 16, 12:14:00
magdagabor írta::
Idézet
Sziasztok!

Tetszik a topic, bár én kezdõ Hi-Fistaként csak "haszonélvezõje" vagyok, egyelõre nem ajánlanék semmit.
:)

fidelity írására reagálnék:

"Egy tévedést szeretnék eloszlatni, a normál mezei/eredeti/ Cd-k is jól
szólnak, nem kell külön olyan lemezt venni ami "jól szól"!!! "

Már nem emlékszem pontosan, de talán néhány hete az egyik topicban valami szörnyen szóló RING sorozatot emlegetett valaki.
Lehet, hogy rossz a memóriám, most meg nincs idõk keresgélni, de mintha fidelity is "benne" lett volna abban a beszélgetésben.

Üdv.
Gábor


Gábor!
Nem vagyok hülye sem képmutató, és a véleményemet sem változtattam meg. Tudom Te ezt nem gondoltad, csak mondom.
Kevered a dolgokat. Ráadásul a Ring az nem az eredeti kiadója azoknak a lemezeknek!
Vannak akik csak azért vesznek meg lemezeket, mert "jól szólnak", jók az effektek stb. Ez a legeleje a hifizésnek, majdnem mindenki átesik rajta, de vannak akik továbbra is ezt az utat járják. Tegyék az Õ dolguk, csak így lemaradnak pl. az összes klasszikusnak mondott jazz felvételrõl az 50\'-es évekbõl és még sok mindenrõl, azalatt amíg az érdekes zajhatásokat vizsgálják. Ráadásul még a hifijük sem fejlõdik, mert mint mondottam a nem a spéci lemezeknek kell csak jól szólniuk. Itt követik el a hibát sokan, mert sokszor ezekrõl a felvételekrõl kiderül nem is szólnak olyan jól.
Nagyon rossz úton jár aki csak spéci, felturbózott felvételeket használ tesztelésre és azon méri le a rendszere hangját.

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: magdagabor - 2007, Április 16, 12:34:58
Rendben, és tényleg nem gondoltam rólad semmi olyasmit.
Én ki is szállok egyelõre, várom a további lemezajánlókat!
:)

Üdv. Mindenkinek!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: istvan01 - 2007, Április 16, 12:58:04
Fidelity

Az írásod egy mondatán akadt meg a szemem.

Azért nem hiszem, hogy bárkinek szégyellnie kéne magát mert nem szereti a "klasszikus" zenét.

Tényleg nem rád vonatkoztatom az észrevételem, inkább általánosan. Nagyon téves lenne úgy közelíteni a klasszikus zenéhez, hogy aki nem szereti, nem élvezi vagy nem érti, annak valamilyen szégyellni valója lenne. Ez nem intelligencia kritérium, nem tanultság és diploma feltétel, mint manapság a nyelvvizsga az államvizsgán. A klasszikusnak mondott zene egy lehetõség, egy választék, zenei ízlés, és szórakozás eszköze vagy tárgya. Általában jellemzõ rájuk, hogy a ma játszott klasszikus zenék idõtállóak, mint a görög szobrok, reneszánsz festmények, vagyis a mûalkotások. Korábban is születtek gyengébb produkciók, de azok kiszelektálódtak, elvesztek többek között azért mert nem volt bennük elég érték és szépség.

A klasszikus zene szeretete nem sznobizmus, nem szükséges hozzá zeneiskolai végzettség, egyszerûen észre kell venni azokban is a szépet, szórakoztatót. Abban is nagyon sok zenei stílus és zene irányzat van, kevés olyan ember van aki abból mindent befogad.

További jó zenéket kívánok
István
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 16, 13:50:29
istvan01!

Én is úgy gondolom valahogy, ahogy Te leírtad.

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 16, 13:56:58
istvan01 írta::
Idézet

A klasszikus zene szeretete nem sznobizmus


Ez teljesen igaz, de mégis sokan sznobizmusból teszik.

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: bikabeka - 2007, Április 16, 17:39:49
Hát mivel ez a topik is kezd elmenni más irányba, mint a létrehozó terve volt, gondoltam itt az ideje egy két általam szeretett lemez felsorolásának.....:
1. Sister bossa vol 2.
http://www.digital-tunes.net/releases/sister_bossa_vol_2
2. Johnny Cash - American III. Solitary man
http://zenearuhaz.t-online.hu/index.php?m=info&albumid=23560&sp=88&sty=58
3. Sinti (featuring Jimmy Rosenberg)
http://www.youtube.com/watch?v=2nGBO-2_2Rk&feature=PlayList&p=92DC9E1442813ADC&index=0
4. Leonard Cohen - Ten new songs
http://www.amazon.com/Ten-New-Songs-Leonard-Cohen/dp/B00005Q45W
5. Michael Bublé - It\'s time
http://www.last.fm/music/Michael+Bubl%C3%A9/It\'s+Time

Mint ahogy kitünik ezek egyike sem komolyzene. Az sem elhanyagolható tény, hogy mindegyik remekül van kikeverve, de lényeg a ZENE....
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 16, 19:54:23
bullfrog!

Természetesen nem árt ha egy lemez amellet, hogy jó a zene, jól is szól.

üdv:fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 16, 19:55:18
bullfrog!

Természetesen nem árt ha egy lemez amellet, hogy jó a zene, jól is szól.

üdv:fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: bikabeka - 2007, Április 16, 20:25:18
Hanghûség!

Teljesen igazad van...Nem is azt firtattam, hogy nem szempont a jól kikevert (és jól szóló) lemez. Sõt igyekeztem olyan lemezeket ajánlani, amik ennek a kritériumnak is megfelelnek. A hozzáfûzésem inkább arra irányult volna, hogy szívesen olvasnék ebben a topikban olyan zenékrõl, amelyek valamilyen okból kifolyólag elkerülték a figyelmemet.
Szóval várom a zenéket....

Üdv:Bikabéka
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: magdagabor - 2007, Április 16, 21:42:50
Tényleg nem keckedés akar lenni, de:

fidelity:

"Egy tévedést szeretnék eloszlatni, a normál mezei/eredeti/ Cd-k is jól
szólnak, nem kell külön olyan lemezt venni ami "jól szól"!!! "

Pár hozzászólással lejebb:

fidelity:

"Természetesen nem árt ha egy lemez amellet, hogy jó a zene, jól is
szól."

Hát... igyekszem eligazodni a sorok közt...
:)

Ui: bocs, hogy nem "érdemben" szóltam újra bele a témába.

Üdv.
Gábor
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 17, 08:36:29
magdagabor írta::
Idézet
Tényleg nem keckedés akar lenni, de:

fidelity:

"Egy tévedést szeretnék eloszlatni, a normál mezei/eredeti/ Cd-k is jól
szólnak, nem kell külön olyan lemezt venni ami "jól szól"!!! "

Pár hozzászólással lejebb:

fidelity:

"Természetesen nem árt ha egy lemez amellet, hogy jó a zene, jól is
szól."

Hát... igyekszem eligazodni a sorok közt...
:)

Ui: bocs, hogy nem "érdemben" szóltam újra bele a témába.

Üdv.
Gábor


Gábor!

Most nincs idõm és energiám kifejteni a dolgot valakinek, aki direkt nem akarja a jót. /Persze, lehet hogy bennem van a hiba./
Vagy hívj fel telefonon, ha annyira érdekel a dolog. Írj egy email-t és megküldöm a számot.

bikabéka?!

/A Bullfrog-nak legalább van valami értelme, legalábbis az öregek biztosan emlékeznek erre a bandára, de ha Te így akarod....:laugh:/

Na szóval egy hullámhosszon vagyunk, szerintem.

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: bikabeka - 2007, Április 17, 12:22:12
Miért ennek nincs értelme? :laugh:
 (http://www.hifipiac.hu/components/com_simpleboard/uploaded/images/bullfrog.jpg)
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 17, 14:57:51
bikabeka írta::
Idézet
Miért ennek nincs értelme? :laugh:
 ([url]http://www.hifipiac.hu/components/com_simpleboard/uploaded/images/bullfrog.jpg[/url])


Jó lemezborító! :woohoo:
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: magdagabor - 2007, Április 18, 18:57:24
fidelity:

"Most nincs idõm és energiám kifejteni a dolgot valakinek, aki direkt nem akarja a jót. /Persze, lehet hogy bennem van a hiba./
Vagy hívj fel telefonon, ha annyira érdekel a dolog. Írj egy email-t és megküldöm a számot."


Nem szeretnék személyeskedni, de úgy gondolom, hogy nem csak engem érint ez a kérdés, dilemma, ezért inkább itt magyarázd el, ha lehet.
Tapasztaltnak tûnsz a témában, ezért furcsa az alábbi két mondat összevetve:

fidelity:

"Egy tévedést szeretnék eloszlatni, a normál mezei/eredeti/ Cd-k is jól
szólnak, nem kell külön olyan lemezt venni ami "jól szól"!!! "

Pár hozzászólással lejebb:

fidelity:

"Természetesen nem árt ha egy lemez amellet, hogy jó a zene, jól is szól."

Üdv.
Gábor
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 19, 08:17:04
Gábor!

Most nem érek rá, mert úgy tûnik hosszabb idõt venne igénybe, és nem igazán vagyok egy "billentyûvirtuóz".
Másrészt talán vannak rajtam kívül mások is, akik rendelkeznek hozzám hasonló tapasztalatokkal. De Te is elgondolkozhatsz a dolgon, nincs ellentmondás abban amit írtam.

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: magdagabor - 2007, Április 20, 11:24:14
Rendben, ahogy gondolod!

A cáfolat hiányában akkor én viszont elhiszem, hogy léteznek kiemelkedõen igényes felvételek, amik kitûnnek azzal, hogy "jobban szólnak", mint a "mezei" CD-k és Pecást idézve bíztatnék továbbra is mindenkit a téma folytatására!

"Olyan felvételekre gondolok amelyek valamilyen okból,kitûnnek a többi tucatlemez közül.Kitûnõ felvétel,vagy egyszerûen csak nagyon jó különleges zene."

Üdv.
Gábor
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 20, 11:34:49
Szia magdagabor!
Pontosan az utolsó, zárójeles mondatodra célozva írtam én is korábban javaslatokat, de mióta néhány mindentudó kinyilatkoztatás megjelent, így valahogy már nincs is kedvem e fórumban a további folytatásra .
/Pl. minden/mezei/CD egyformán jól szól!?!/ - ez egyszerûen nevetséges állítás, még az azonos CD-n belüli számok között is vannak lényeges hangzásbeli különbségek, de nekem valahogy már nincsen kedvem itt vitatkozni ilyen magabiztosan kijelentett, a tényeket ennyire szubjektíven favorizáló megnyilatkoztatások után :ermm:
Üdvözlet: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 20, 13:39:30
teacher írta::
Idézet
Szia magdagabor!
Pontosan az utolsó, zárójeles mondatodra célozva írtam én is korábban javaslatokat, de mióta néhány mindentudó kinyilatkoztatás megjelent, így valahogy már nincs is kedvem e fórumban a további folytatásra .
/Pl. minden/mezei/CD egyformán jól szól!?!/ - ez egyszerûen nevetséges állítás, még az azonos CD-n belüli számok között is vannak lényeges hangzásbeli különbségek, de nekem valahogy már nincsen kedvem itt vitatkozni ilyen magabiztosan kijelentett, a tényeket ennyire szubjektíven favorizáló megnyilatkoztatások után :ermm:
Üdvözlet: teacher


teacher!
Arra kérnélek, ha engem idézel tedd azt pontosan!!!
Próbáld már meg légyszíves értelmezni is azt amit írtam, mert úgy látom nagyon téves következtetésre jutottál, és Gábor is.
Nem kell megsértõdni, ha valaki esetleg elõrébb jár a hifizés rögös útján, vagy esetleg nem egy zsákutcába fordult be. Esetleg a szerencse úgy hozta, hogy több és értékesebb tapasztalatot gyûjtött mint Te, vagy csak több/jobb/nagyobb érzékkel rendelkezik az adott témához.
Te is tettél már néhány, úgymond kinyilatkoztatást.

Gábor!
Azt hiszel el amit akarsz, de én ilyeneket nem mondtam amit írsz! Így ha akarnám sem tudnám cáfolni, de nem tudom akarom-e.
Valamit szándékosan félreértesz, és nem elõször.
Nézd én jól vagyok és nagy élvezettel hallgatom a "sima mezei", eredeti kiadású, nem audiofil céllal készült lemezeimet. Hidd el, én tudom mirõl beszélek.
 
Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Pecás - 2007, Április 20, 14:18:08
Szia fidelity.

Végtelen örömmel tölt el mindenkit az,hogy nálad minden lemez frenetikusan szól,de még jobban örülnénk ha egy párat be is mutatnál nekünk.Csak hogy a témához is hozzátegyél valamit.
És ha azt a nagyon jól szóló rendszeredet is bemutatnád,az lenne a hab a tortán.

üdv.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 20, 15:08:22
Pecás írta::
Idézet
Szia fidelity.

Végtelen örömmel tölt el mindenkit az,hogy nálad minden lemez frenetikusan szól,de még jobban örülnénk ha egy párat be is mutatnál nekünk.Csak hogy a témához is hozzátegyél valamit.
És ha azt a nagyon jól szóló rendszeredet is bemutatnád,az lenne a hab a tortán.

üdv.


Pecás!

Nem állítottam, hogy frenetikusan szól minden lemezem. Csak azt, hogy igenis jól tudnak szólni az átlag lemezek. Ezt nem tudom miért érzitek bántásnak? Természetesen máshogy szólnak a Blue Note, a Concord, a Pablo, az OJC, az Atlantic, a Columbia, a Verve, az Impulse stb. kiadású lemezek. Mind nagyon élvezhetõek, és egyik sem mondható speciálisan audiofil kiadónak.
Azt hittem ez is a témába vág, de nincs igazad mert ajánlottam már legalább egy lemezt.
Itt nem az én redszerem a lényeg, soha nem kérkedtem vele, még csak azt sem mondtam, hogy nagyon jól szól.
Természetesen a rendszerem "evolúciója" alatt megtapasztaltam pár dolgot, átestem bizonyos "betegségeken", ettõl akartam pár embert óvni, de nem kell hinni nekem. Megsértõdni meg fölösleges.

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: nempisti - 2007, Április 20, 16:10:26
Idézet
Nem kell megsértõdni, ha valaki esetleg elõrébb jár a hifizés rögös útján, vagy esetleg nem egy zsákutcába fordult be. Esetleg a szerencse úgy hozta, hogy több és értékesebb tapasztalatot gyûjtött mint Te, vagy csak több/jobb/nagyobb érzékkel rendelkezik az adott témához.
Te is tettél már néhány, úgymond kinyilatkoztatást.


fidelity

Mindenki azon sértõdik meg,amin akar.
Abban viszont megállapodhatunk,hogy az ilyen nagyképû megnyilatkozások,sokak izlésével ellentétes.
Tudod,a stilus maga az ember!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Pecás - 2007, Április 20, 16:38:35
fidelity írta.

Amúgy nem tudom mirõl beszéltek nálam minden lemez frenetikusan szól :P  :P

Üdv: fidelity[/quote]

Errõl ennyit.üdv.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 20, 16:51:52
nempisti írta::
Idézet
Idézet
Nem kell megsértõdni, ha valaki esetleg elõrébb jár a hifizés rögös útján, vagy esetleg nem egy zsákutcába fordult be. Esetleg a szerencse úgy hozta, hogy több és értékesebb tapasztalatot gyûjtött mint Te, vagy csak több/jobb/nagyobb érzékkel rendelkezik az adott témához.
Te is tettél már néhány, úgymond kinyilatkoztatást.


fidelity

Mindenki azon sértõdik meg,amin akar.
Abban viszont megállapodhatunk,hogy az ilyen nagyképû megnyilatkozások,sokak izlésével ellentétes.
Tudod,a stilus maga az ember!


nempisti!

1.Tudod a legnagyképûbb dolog a másikat bárminek is minõsíteni, mint ahogy Te teszed. Még én sem tenném!
2.Lehet hogy elõrébb tartok, lehet hogy nem. Azt írtam, hogy esetleg és általánosságban értettem. Lehet hogy több és értékesebb tapasztalatom van, lehet hogy nem. Általában a sértõdés akkor van, ha a másik fél hiszi azt, hogy övé a több és jobb. Legyen lemondok róla, én vaqgyok aki tévedett. Hátul kullogok valahol és hülye vagyok hozzá.
3. Ha elõrébb tartanék is, az olyan sértõ lenne bárki számára, hogy emiatt nekem pironkodva a földet kéne lesnem és csupán emiatt nem mondhatnék véleményt semmirõl?
4. A hozzászólásod pedig végképp nem érinti a témát.

Pecás!

Érdekelnek még a lemezek?

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Pecás - 2007, Április 20, 17:00:38
Szia fidelity.

Engem igen,és érdeklõdéssel várom õket.

üdv.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: suprnova - 2007, Április 20, 18:07:45
Én spec. beájultam a The Doors - Doors címû LP, Elektra majd Mobile Fidelity nyomás különbözõsége hallatán, mondjuk ez vinyl!
Inkább itt egy CD ajánlás amit nagyon szeretek
Van Morrison - The Healing Game, mindenki hallotta már gondolom a bácsit, de ez egy különösen jól sikerült albuma szerintem, esti program inkább.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 20, 18:08:40
Szia Pecás!
Ha jól emlékszem,  mintegy 18 hozzászólás történt úgy, hogy a "zenérõl, amely elvarázsol" szó sem esik!
Ezt akartad, ez volt a célod e topic indításával?
Amennyiben nem, légyszíves kérd meg azt, akit nem a zene érdekel, hanem saját mindenhatóságának magasztos hírdetése, s annak ismertetése, hogy a hifizés rögös útján milyen messzire is jutott, s mennyire értékes tapasztalatok birtokában van és mekkora döbbenetes érzékkel rendelkezik az adott témát illetõen.
Csak már látnánk végre valami konkrétumot is! Talán utoljára a nagy Levin esetében éreztem ilyet, amikor mindenki valamilyen félelemmel vegyes tisztelettel nézte ezt a világhírû nemtudomkit, akirõl végül kiderült, hogy egy börtön szakácsaként tevékenykedett :laugh:
Nem lenne jó esetleg a zenérõl beszélgetni, s olyan felvételekrõl, amelyek valakit, valami miatt valóban "elvarázsoltak" és azt szeretné a többi, erre kíváncsi fórumozóval megosztani?
Pecás! Véleményedet várva üdvözöllek: teacher
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 20, 20:17:03
teacher!

Én a nagyképûséget inkább részedrõl érzem állandóan, igaz jól elbújtatva a megfelelõen kenetteljes, simulékony és néha naívan ártatlan figura mögé. Én még egy készülékemet sem tettem piedesztrálra, áradozva kiválóságáról. Nem állítottam más fórumon mintegy szabadkozva: "Audiophil fülem miatt imádom a jó kábeleket (van den Hul), s mindent, ami HiFi (Audiomeca, Focal JM Lab)."  Denon sehol??
Ismerõseid közül többen leteszik a nagyesküt arra, hogy Neked sohasem volt és nincs audiophile füled!!!
Egyébként, ha a témához akarsz hozzászólni, miért nem azt teszed? Nem engem kell szidni.
Az én kifogásolt hozzászólásom legalább megpróbált kapcsolódni a témához.
Üdv:fidelity

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 20, 20:21:07
Pecás írta::
Idézet
fidelity írta.

Amúgy nem tudom mirõl beszéltek nálam minden lemez frenetikusan szól :P  :P

Üdv: fidelity


Errõl ennyit.üdv.[/quote]

Pecás!
Ezt most komolyan gondolod, hogy én ezt komolyan gondoltam? :woohoo:
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 20, 20:48:01
Fidelity!
Utoljára reagálok arra amit írásodból kiéreztem.
20 éves zenei, majd ezt követõ 10 éves rádiós pályafutásom talán predesztinál arra, hogy némi fogalmam legyen a hangról.Úgy a rossz, mint a jó hangról, melyet volt lehetõségem megtapasztalni és mások örömére átadni. Kívánom, hogy ez neked is sikerüljön.
Örömmel tölt el, hogy ismerõseimmel rólam folyik szó, s drága idõdet az iwiwem szó szerinti idézésével töltöd, pedig sokkal több hasznos dolog létezne e világon. :silly: Bár tényleg lehet, hogy a hölgyismerõseim adhattak ilyen információt, s ez esetben ez talán hízelgõ, hogy nem a fülem tünt fel nekik. Ismerõseimnek, pláne a veled diskurzusba elegyedõknek üzenem, hogy egyáltalán nincs is fülem, sõt az utóbbi idõben az orrommal is baj lehet, mert amit a válaszaidból kiolvasok annak "szaga" van
Ha vennéd a fáradságot és visszalapoznál a topic elejére úgy részed lehetne néhány lemez bemutatásába, amit te eddig hatalmas tapasztalatod ellenére sem tettél meg, pedig már többen epedve várják. Kérlek tedd meg, legalább a kedvükért :lol:
Mindezek ellenére élvezd a topicot, mert itt lehet sok-sok barátot szerezni,s a legjobb úton jársz e nemes cél érdekében, de számomra eddig a jelenléted nem az elvarázsoló zenével való bensõséges kapcsolatra emlékeztet.
Sok sok barátsággal és üdvözlettel: teacher, aki melletted csupán csak student lehetne  :P
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 20, 21:12:48
teacher!

Én is sok mindent érzek ki a Te írásaidból, de természetesen csak Neked van jogod megsértõdni felháborodni. Te természetesen szapulhatsz másokat, erre is predesztinál a múltad?
Megint csak vagdalkozol és nem adsz új lemez tippeket.
Túl könnyen jön ez belõled, mindenki nagyképû és hazug, sanda lélek akinek más a véleménye.
A rádióban mikor hallottál jó hangot a 10 év alatt?
Ki kell ábrándítsalak, tudtommal egy hölgyismerõsödet sem ismerem. Sajnos nem Õk a hunyók, hanem akik kompetensek e témában.
Valóban van hasznosabb módja is az idõtöltésnek mint az iwiwed böngészése, de amikor ilyen gyöngyszemeket talál az ember rájön, hogy nem volt hasztalan. Bár ha olyan hasztalan idõpazarlás, akkor Te miért fodítottál ennyi mûgondot a megfogalmazásra?
Ugye nem kell nekünk barátkozni, így csak üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: bikabeka - 2007, Április 20, 21:24:47
Az én lemezeim közül nem mindegyik szól jól, sõt akadnak közülük kimondottan rosszak is... :P
De a amit most ajánlok az jól is szól, és a fórum eredeti mondanivalójához kapcsolódik...
Szóval a lemez címe:

Sinti (featuring Jimmy Rosenberg)

Ajánlom mindenkinek!

Aloha
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 20, 22:26:23
Gyerekek!
Aki szereti, jó hír, hogy április 30.-án fog megjelenni Michael Bublé legújabb CD-je, mely Call Me Irresponsible címmel jön ki, s a fiatal szvingkirály 13 régi-új dallal lép ismét a rajongók elé. Maga a címadó szám is egy igazi evergreen, egy korai Frank Sinatra siker. Elõre is jó zenehallgatást mindenkinek.
Üdvözlettel: teacher  :)
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: bikabeka - 2007, Április 20, 22:42:20
Michael Bublé egy istenkirály!
Talán ezen a fórumon szentségtötésnek számít ajánlani DVD-t, de Michael Bublé - Caught In The Act -ját nem hagyhatom ki....
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 21, 08:12:47
Swing?!
Néhány szemelvény:
"Frank Sinatra: Strangers in the Night": hallgassa eredetiben jelszóval!!
"Leon Redbone: Any Time": igazi gyöngyszem!!
"George Shearing with Mel Tormé:Top Drawer": páratlan!
"Peggy Lee:Man I Love/If You Go"
"Peggy Lee/George Shearing: Beauty and the Beat!": egy örömlányból istennõ lett!
"Ella and Louis", "Ella and Louis Again": no comment!
"Scott Hamilton & Bucky Pizzarelli:  
Red Door: Remember Zoot Sims"

Üdv: fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: Seneca - 2007, Április 21, 09:34:18
No örülök, hogy elült a purparlé és ismét a zene a lényeg.

Gondolom nem vagyok egyedül aki imádja a világzenét.
Aki hasonlóképpen érez a mûfaj iránt, azoknak néhány ajánlás:

Ravi Shankar és Philip Glass - Passages

Fantasztikus zene, nem igazán kategorizálható. A zenei alap hindu, ez gondolom Shankarnál nem meglepõ, de a hangszerelése inkább szimfonikus. Azért a szitár és a konga is szerepel, de gyönyörû kórus és vokálbetétekkel tarkítva. És a hangzása is csodálatos.

Egy kis afrikai feeling:
Habib Koite - Baro  

A mali származású gitáros énekes igen finom zenéje. Varázslatos akusztikus zene. Nem nyerere-szaggatás, kiváló hangszerelés, Putumayo kiadás.

Ali Farka Toure & Ry Cooder - Talking Timbuktu
Ali a prímás a zenei hangulat az õ világát idézi. Észak-afrikai arab és fekete afrikai népzenén alapul, de Ry Cooder az ismert blues gitáros keményen odateszi magát. A sajátos slide gitár hangzás nagyon különlegessé teszi a zenét. Ali Farka is átrándul egy-egy szám erejéig a blues világába igazi crossover zene.

Dhafer Joussef - Elecric Sufi

Ez az arabos hangzású lemez a progresszív jazz kategóriájába sorolható. Nagyon mély érzésû, meditatív zene, kiváló hangszereléssel és hangzással.

Egyenlõre ennyi, mert nam akarom a saját ízlésem szerinti zenékkel tömni a topicot, de ha valakit érdekelnek az ehhez hasonló dolgok, akkor még szívesen ajánlanék eféléket.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 21, 09:56:10
Maradjunk továbbra is az eredetinél!!
"Francis A. Sinatra & Edward K. Ellington"
"Sinatra-Basie"
A Nagyok találkozása.
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Április 21, 11:26:57
Hello, akkor egy kis világzenei ajánlat az elvarázsoltak közül:
1. Natacha Atlas: Something Dangerous
( Õ egyébként a Transglobal Underground énekese is)
2. Geoffrey Oryema: Beat The Border
Ugandai énekes, Johnny Cash szerû mély hanggal, zenészei Bob Ezrin, Brian Eno, Manu Katché etc)
3. Peter Gabriel: PassionA nálunk nagy vihart kavart "Jézus Krisztus utolsó megkísértése" cimû film zenéje, melyben Peter Gabriel mellett Ravi Shankar, Billy Cobham, Youssou N\'Dour, Manu Katché, David Rhodes az ismertebb zenészek, míg a "világot" pakisztáni, török, indiai, elefántcsontparti, egyiptomi, bahreini, új-guineai, marokkói, szenegáli és ghánai muzsikusok képviselik
4. Peter Kater: How The Wet Was Lost
Igazi, natív indián muzsika, megpezsdítve egy kis saxofonnal, csellóval, zongorával és sok-sok ütõshangszerrel. Valami csodálatosan tiszta érzés tölti el az embert e zene hallgatásakor; még a bajokat is elfelejti :)
5. Hans Zimmer: Millenium
"Törzsi bölcsesség és a modern világ" logó szerepel a lemez fõcíme alatt, s e muzsika is az indián zene- és mondavilág autentikus bemutatása, attól a Hans Zimmertõl, akit már számos filmzene (Gladiátor, Fekete esõ, Zöld kártya, Rain Man, King Arthur etc.) szerzõjeként is megismehettünk.
Jó zenehallgatást kívánok mindenkinek: teacher :cheer:
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: suprnova - 2007, Április 21, 13:25:57
Most jut eszembe:
Thomas Newman - American Beauty a film is jó volt és a zene is varázslatos, inkább meditatív, lazítós (bár a film nem az volt) zene csak hangszeres nótákkal. félve írom: jól szól  ;)
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: fidelity - 2007, Április 21, 13:44:11
suprnova írta::
Idézet
Most jut eszembe:
Thomas Newman - American Beauty a film is jó volt és a zene is varázslatos, inkább meditatív, lazítós (bár a film nem az volt) zene csak hangszeres nótákkal. félve írom: jól szól  ;)


Hú az tényleg jó zene, a "Hans Zimmer: Millenium" lemezemet szívesen elcserélném rá, ha valakit érdekel.

Üdv:fidelity
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: ept53 - 2007, Május 11, 18:40:46
Üdv Mindenkinek!
Én eddig csak olvastam és csemegéztem az ajánlatok között-nem titkolom vetten is egy két lemezt az ajánlások alapján-,de most szeretnék ajánlani néhány lemezt és elõadót. Szerintem nagyon jó zenéket csinált és talán csinál még ma is STEVE WINWOOD. Szinte bármelyik lemeze lehet ajánlott és mindamellet jó a hangszerelés és kiválló a hangzásuk is. A másik akit ajánlanék TOM RUSSEL a lemeze THE MAN FROM GOD KNOWS WHERE ballada és country keveréke, érdemes meghallgatni.
Jó zene hallgatást mindenkinek.
Üdv
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: DiveZ - 2007, Május 15, 00:05:23
Üdv a zeneszeretõ tömegeknek!
Rá mentem, hogy átolvassam amit írtatok...
De inkább csak átpörgettem...

Azok figyelmét szeretném felkelteni akik a laza könnyed jazz-os zenét szeretik.
Persze azoknak is érdemes egyszer meghallgatni akik valami másért rajonganak.
Lehet sokan "megköveztek" majd de egy MAGYAR - ROMA csapatot ajánlok!
Váradi Roma Café
Fergetegesen jó ZENE!!!

Huppanj a foteledbe és próbálj meg végig ott maradni! Lehet, hogy lesz olyan pillanat amikor legszivesebben felpattannál és táncraperdülnél...

Arról nem is beszélve (ha már itt tartunk), hogy nemsokára jön George Benson kishazánkba!!!

Ha valaki tud jegyet szerezni akkor szóljon nekem is!!! Azonnal vevõ vagyok rá!!!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: DiveZ - 2007, Május 15, 00:05:36
Üdv a zeneszeretõ tömegeknek!
Rá mentem, hogy átolvassam amit írtatok...
De inkább csak átpörgettem...

Azok figyelmét szeretném felkelteni akik a laza könnyed jazz-os zenét szeretik.
Persze azoknak is érdemes egyszer meghallgatni akik valami másért rajonganak.
Lehet sokan "megköveztek" majd de egy MAGYAR - ROMA csapatot ajánlok!
Váradi Roma Café
Fergetegesen jó ZENE!!!

Huppanj a foteledbe és próbálj meg végig ott maradni! Lehet, hogy lesz olyan pillanat amikor legszivesebben felpattannál és táncraperdülnél...

Arról nem is beszélve (ha már itt tartunk), hogy nemsokára jön George Benson kishazánkba!!!

Ha valaki tud jegyet szerezni akkor szóljon nekem is!!! Azonnal vevõ vagyok rá!!!
Cím: Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Május 16, 17:36:51
Sziasztok!
Ha valaki szeretne este, egy kis intim fény mellett ellazulni, annak javaslom az alábbi néhány gyöngyszemet:
Leonard Cohen: More Best of Leonard Cohen - ez a CD még a feleségnek/barátnõnek is nagyon fog tetszeni nemcsak neked, igazi lírai balladák sora egy dörmögõ medve közelmikrofonozott hangján több, mint 70 percen keresztül,
Stina Nordenstam: The World is Saved - az énekesnõt Vangelis fedezte fel, s a Voices albumára is egy szám ("Ask the Mountains") erejéig meg is invitálta, igazi "chill out" zene, pihenés, relaxáció céljára ideális muzsika, de hangra is igen jó,
Carly Simon: Into White - az énekesnõ új albuma, rajta olyan örökzöldek, mint a Blackbird a Beatles White Albumról, a Jamaica Farewell Harry Belafontétól, a You Are My Sunshine, a Scarborough Fair, mint tradicionális brit, illetve a Black Orpheus, mint trad. spanyol nóta (Manha de Carnaval)
Jó zenehallgatást és felfrissülést: teacher
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: Chrislers - 2007, Július 25, 21:54:01
Üdv mindenkinek! Én is csak gratulálni szeretnék a topikhoz mivel "igen nagy" zenei arzenállal rendelkezem egészen a 60-as évektõl kezdõdõen.Így tehát tiszteletben tudom tartani mások zenei ízlését,hiszen a szép szó után a zene ami igazán összehozza az embereket.Végigfutottam az eddig leírtakon és feltünt a Bijelo Dugme-név, ami ismerete tényleg nem semmi,vagy legalább is a déli határvidéken kellet élni ahhoz hogy ezeket a zenéket ismerje az ember.Amúgy a banda bosnyák és még a mai napig aktív,meg is jelent egy duplalemezes koncertválogatásuk a nemrég -volt jugoszláviai nagyvárosokban- tartott koncertekbõl.
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: suprnova - 2007, Augusztus 01, 12:32:43
Sziasztok!

Nem pörög a topic :(  Megjött a várva várt lemezem. Jazz standard a drága:
Sonny Rollins - Alfie filmzene, japán nyomású CD. Igen jó minõségû felvétel pedig majd 40 éve rögzítették.
A fõtéma meghallgatása után általában mindenki beszerzi a maga példányát :). Vidám hangulatú muzsika!
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: teacher - 2007, Augusztus 01, 17:41:25
Helló supernova!

Igazad van, pörgessük meg egy kicsit ezt az értékes topicot néhány javasolt zenével, mely elvarázsol:

1. Gerald Albright: New Beginnings - a kitûnõ saxofonos legújabb smooth-jazz albuma, amely úgy a számok, mint hangzás vonatkozásában is tényleg varázslatos, mert állati jól szól.

2. Steve Smith & Vital Information: Vitalization - aki valóban igazán vitalitással teli muzsikák akar, hát javaslom ezt a lemezt, mely teli van energiával, s olyan dobhangokkal, melyeket csak egy egykori Journey dobos keverhet ki. A lemez 2007-es, tehát a csapat legújabb és egyik legnagyobb dobása.

3. Hans Theessink Band: Bridges - a holland csodagitáros legújabb blues lemeze, mely SACD-n hozzáférhetõ. Elõször azt hiszed, hogy Chris Rea énekel, de csak hiszed, mivel Hans Theessink még õt is képes túlszárnyalni hangjának mélyeivel és a mellé adagolt teljesen egyedi gitározással. A CD-n 15 szám hírdeti, hogy még ma is él a holland blues.

4. Bob James: Angels of Shanghai - Bob James egyik legkülönösebb lemezét készítette el japán zenészbarátai segítségével. A lemez 2007-es, a zene a Bob James-tõl megszokott magas színvonalon, rajta 11 szám, ilyen címekkel, mint "Gulangyu Island" vagy Theme "Onara" from "Daejangkeum". Meg kell hallgatni!

5. Rick Kelly\'s Soul Ballet: Dream Beat Dream - nos Õ egy kakukktojás, smooth jazz kategóriában emlegetik, de van a zenéjében szinte minden szépség és igen finom padlót rezgetõ mélyek mellett gyönyörû zongora és néhol Mike Oldfield szerû gitárjáték. Így együtt csak jó lehet!

Ezek lennének az aktuálisan meghallgatásra javasolt lemezek, melyeket mindenkinek jó szívvel ajánlok:
teacher
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: ept53 - 2007, Augusztus 11, 16:47:40
Hello Kedves Zenebarátok!
Már egyszer (lehet, hogy kétszer) Én is ajánlottam lemezeket és most is szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy lemezt ill. egy dupla albumot. a kiadó IRMA RECORDS az elõadó SARAH JANE MORRIS a kiadvány címe After All These Years. A cd-k érdekesek (számomra lealábbis) tiszta fekete színûek nem ezüst vagy arany. Nem tudom, hogy ennek köszönhetõen de rendkívûl jó zenei hangú. A zene stílusát tekintve jazz. Van egy korábbi lemezem is ettõl az elõadótól és annak is ugyanez a kiadója az is rendkivûl jó felvétel és kiadás. A címe I am a women. Figyelmetekbe ajánlom érdemes meghallgatni. További jó zene hallgatást.
Üdv Mindenkinek:laugh:
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: Flasi - 2007, Október 14, 14:03:14
Nagy itt a csend.
Ma "fukaréknál" láttam néhány figyelemre méltó mûsorhordozót, talán érdemes másnak is benézni!
Bit-fóbiások még egy-két vinilt is találhatnak.
Jó hallgatózást mindenkinek!
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: petimre - 2007, Október 14, 14:56:40
Michael Buble - Michael Buble albumát most kaptam kölcsön,  s nagyon tetszik, nagyon jól is szól... Üdv. Imi
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: Arcus - 2007, Október 18, 22:33:08
OFF téma!

Hangerõt vedd le,ha elindítod pls!

http://videa.hu/main.php?page=play&v=LxAFRA0v2QCJqLNi
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: FELDER - 2007, Október 18, 22:47:50
Fujj Arcus te ilyeneket halgatsz vaze? (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/36_1_5.gif)
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: Arcus - 2007, Október 18, 22:51:28
csepp a tengerben :) Ez a smile,egyébként kivételesen jól áll :laugh:
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: Arcus - 2007, Október 18, 23:02:48
elektro vonalon a minimalista irányzat kivételes kedvenceim között szerepel :) Valahol a kortárs jazz és ambiente/ experimental vívmánya.A Dub-ból nõtte ki magát,ma már teljesen új vonal és naon színes a paletta. :blush:  Érdekes mûfaj,de kissé depresszív és elvont...
Monolake élõ elõadása a legnagyobb zenei élményeim közé tartozik :P
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: FELDER - 2007, Október 18, 23:04:54
Höö (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/36_1_15.gif)
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: norisz - 2007, Október 18, 23:11:59
Sziasztok
a zene akkor varázsol el igazán ha ott van melletted egy rekesz sõr:))))))
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: Arcus - 2007, Október 18, 23:26:58
Érdekes felvetés Kedves norisz. Ebbõl akár egy totyik téma is születhet. Én speciel, ha nem koncentrálhatok a hangocskákra, nem hallgatok zenét. De egy guriga talán belefér :silly: persze mindenkinek más a szokása...
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: FELDER - 2007, Október 18, 23:29:44
Kucc (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/pias.gif)
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: bikabeka - 2007, Október 19, 12:28:35
Petimre!

Ha Bublé tetszik, akkor itt egy kis "csemege"....

http://videa.hu/play.php?v=PwwKP0H4VlmaUU4s

Amúgy nagyon jó zenészekkel veszi körbe magát. Jó lenne egy koncertjére eljutni...A többi albuma is felettébb jó!B)
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: FELDER - 2007, Október 19, 15:36:38
Na (http://www.hifipiac.hu/components/com_fireboard/uploaded/images/celb2.gif)
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: petimre - 2007, Október 19, 17:57:11
Szia Bikabéka!

Nagyon köszi a linket, nagyon jó, s még így is nagyon jól szól, egyszerû fülesen keresztül is, egyáltalán nem audiofile-ban!

Üdv.

Imi
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: derno - 2007, Október 25, 21:53:06
Üdvözlet Mindenkinek

A világzenei kategóriában ajánlanék egy hazai cd-t.
Besh o droM : nekemtenemmutogatol .
Sodró lendületû,még a halvérûek lába is járni fog öt perc után.
Sok ütõs hangszer megtámogatva fúvosokkal,nem éppen
egy meditációs zene.
Jó zenehallgatást!
Ernõ
Cím: Vá:A zene mely elvarázsol
Írta: petimre - 2007, Október 29, 18:56:12
Egy tippem nekem is van, ami legalábbis engem elvarázsol:

Eleanor McEvoy: Yola, hibrid cd

Én sztereoban hallgatom:-)

Imi
Cím: Vá: A zene mely elvarázsol
Írta: lapajgo - 2007, December 02, 18:21:03
Helló.
Kaptam pár igazán jó ötletet  (pl.L.Cohen,M.Buble,E.Bibb és még lehetne sorolni), köszönöm!
Nálam most az ügyeletes kedvenc    Patricia Kaas.    Állítólag holland a hölgy, de franciául énekel.Annyira tetszik, hogy már hét lemezt vettem tõle.Az egyik (Toute la muaique) DVD lemezzel együtt van.
Kövezzetek meg, de talán a DVD a legjobb!(bocs)
Figyelemre méltó Kari Bremnes : Norwegian mood címû lemeze is.

További jó "hallgatózást"
Cím: Re:A zene mely elvarázsol
Írta: tibbi - 2010, Augusztus 28, 20:55:29
Ezeket hallgatnám meg egy igaznán tökeletes audio rendszeren:

Aphex Twin - Nanou 2
Michael Giacchino - There's No Place Like Home
Clint Eastwood - End Title
Alexandre Desplat - New Moon (The Meadow)
Eddie Vedder - The Wolf
Tátrai Band - Titkos szerelem
José González - Heartbeats
James Blunt - Goodbye My Lover
Sting - Shape Of My Heart
Phil Collins - True Colors
José González - Slow Moves
Eddie Vedder - Guaranteed

Valójában ezek a kedvenc zenéim, ugy gondolom hogy van közte pár előado amit nem fogtok ismerni, mert ahogy láttam 1970-80-90es évek zenéit írtátok, és ezek közt vannak mai darabok is :)

U.i: Phil Collins - True Colors ez a zene marha jól össze van rakva :) szinte minden nap meghallgatom, megnyugtat.(de gondolom ez alapmü)

upsz ez még le ne maradjon: Regina Spektor - Raindrops
Cím: Re:A zene mely elvarázsol
Írta: tibbi - 2010, Augusztus 28, 21:08:52
Ja most jut eszembe.

Ha szereti valaki a kicsit érzelmesebb zenéket, akkor annak szívből ajánlom a Hachi: A Dog's Tale Hachi: A leghűségesebb kutya címü filmet, és a filmzene albumát, valami eszméletlen kellemes érzelmes zenék vannak rajta.

egy kis kedvcsinálo: Hachiko Original Soundtrack - Japan (http://www.youtube.com/watch?v=KvHgBV22uFc#)

Üdv :)
Cím: Re:A zene mely elvarazsol
Írta: EvGeniTNe85 - 2018, Május 17, 22:01:10
Я знаю, очень у многих людей есть близкие,
друзья у которых есть проблемы с алкогольной
или наркотической зависимостью.
Центр реабилитации наркозависимых
Рефреш (Refresh) в Киеве поможет вам . Я сам прошел Лечение в данном центре
и с уверенностью могу сказать, это работает
 
Лечение наркозависимости-Центр реабилитации Рефреш (http://narco.net.ua)
Лечение наркомании (http://narco.net.ua/narkomaniya)
Лечение  алкоголизма (http://narco.net.ua/alkogolizm)
Аптечная наркомания (http://narco.net.ua/narkomaniya/aptechnaya-narkomaniya)
Опиаты зависимость (http://narco.net.ua/narkomaniya/opiaty)
амфетаминовая зависимость (http://narco.net.ua/narkomaniya/amfetaminy)
лечение наркозависимости от а до я (http://narco.net.ua/narkomaniya/lechenie-narkozavisimosti-ot-a-do-ya)
метадоновая зависимость (http://narco.net.ua/narkomaniya/metadonovaya-zavisimost)