Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: A zene mely elvarázsol  (Megtekintve 101090 alkalommal)

teacher

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #15 Dátum: 2007, Április 06, 16:52:52 »
Szia Kismarci!
Köszi a jazzos ötletet, utánajárok :)
Üdv.: teacher

suprnova

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #16 Dátum: 2007, Április 10, 08:57:35 »
Ezt a zenét tegnap poroltam le: Anastasia - Before the Rain (OST) A film is mellbevágó volt, és a zene sem sikerült habkönnyûre, de nagyon jó!! Jahh, õ nem a vernyákoló amerikai popnéni.

natural

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #17 Dátum: 2007, Április 10, 10:56:58 »
Sziasztok!

Nagyon sokra értékelem ezt a topicot, mert ez tényleg a lényegrõl szól, a JÓ MINÕSÉGÛ ÉS KIVÁLLÓ ZENÉKRÕL. Gratulálok az ötlethez!
Nekem is lenne egy pár lemezajánlásom:
-Jean Michael Jare: Aero (JMJ valószínûleg egyik legjobb lemeze)
-Andreas Vollenweider: Book of Roses (Amellett, hogy nagyon jó a zene, a térábrázolás valami fantasztikus)
-Goran Bregovic: Arizona Dream (filmzene)
-Jazz at the Pawnshop (alapmû a jazz és a hifi  világában, bár szerintem ezt nektek nem kell bemutatni)
-Pink Floyd: Division Bell (nagyszerû zene, kiválló hangszereléssel) a Roger Waters ajánlatot nagyon köszönöm, gyorsan meg is vettem azt az egy példányt a szegedi MM-ban.
-Diana Krall minden mennyiségben!!!

teacher

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #18 Dátum: 2007, Április 10, 16:23:22 »
Sziasztok, szia Pecás!
Hát szépen gazdagodik ez a topic, tényleg érdemes volt az indítása. Ismét javasolnék hozzá valamit, még Húsvét elõtt vettem meg Art Garfunkel legújabb albumát: Some Enchanted Evening címmel; aki szereti azt a hangot, amely az egykori Simon&Garfunkel duó számaiban szólt és Garfunkel énekelt, mint pl. a "The Sound of Silence" vagy a késõbbi "Bridge Over Troubled Water", azaz szerette Art Garfunkel lágy, szentimentális, de végtelenül megnyugtató hangját, annak melegen ajánlom ezt az albumot, melyen 13 szám szerepel, s a borítóra ragasztott ajánlóban azt írják: a 20. századi örökzöldek és idõtlen standardok mesterien interpretált változatait énekli korunk egyik kimagasló hangú elõadója.A dalok gyönyörûek az elõadás brilliáns.
Üdvözlet: teacher

teacher

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #19 Dátum: 2007, Április 10, 16:39:06 »
Szia natural!
A lelkembõl írtad e CD-ket, nekem is /többek között/ a kedvencem az Arizona Dream a maga csodálatosan gazdag hangszerelésével (az öregebbek biztosan ismerik Goran Bregovicot; õ volt az egykori jugoszláv rock alapzenekar, a "Bjelo Dugme" alapítója és vezére).
Valóban talán az Aero a legjobb hangú Jean Michel Jarre CD, viszont köszi Andreas Vollenveidert, ezt a CD-jét nem ismertem, én az elsõ kettõ után megálltam.
Hát akkor ezek szerint Te vetted meg a Roger Waters CD-t, mert nagy vehemenciával odament egy barátom, s üzente, hogy sajnos már nincsen meg. No és hogyan ugat a kutya? :cheer: , félelmetes ugye, én elõször azt hittem, hogy tényleg egy kutya van a szobában; és azok a tétova beszélgetések mintha hozzám szólna, hol jobbról - hol balról, de közvetlenül oldalról valaki. Ez egy igazi beállítólemez köszönhetõen a használt Q-Sound technikának. Én mindenhova viszem magammal, ha valaki arra kiváncsi, hogy milyen a sztereója, jól helyezte-e el a hangfalait.
További jó varázslatot: teacher :)

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #20 Dátum: 2007, Április 10, 20:38:47 »
teacher!

Biztos elírás, de Bijelo Dugme!

Amúgy nem tudom mirõl beszéltek nálam minden lemez frenetikusan szól :P  :P

Üdv: fidelity

natural

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #21 Dátum: 2007, Április 11, 08:05:02 »
Sziasztok!

Teacher!
Bocs a Roger Waters lemezért, de amint belehallgattam nem tudtam ellenállni. A kutya nem a szobámban ugat, hanem a kert legvégén (mindig ki is nézek)!

Fidelity!
Természetesen arra törekszik minden audiophil beállítottságú ember (én is), hogy minden lemeze "frenetikusan" szóljon, és ez így van jól!

A Book of Roses manapság már ritkaság. Andreass Vollenweider-tõl a VOX címû albumot láttam a MM-ban (Teacher siess és hallgasd meg!).

Egyébbként sajnos elég nehéz "így vidéken" jó lemezt beszerezni, Szegeden például csak a     MM-ban van viszonylag nagyobb kínálat. Tudna valaki ajánlani lemezboltokat, hogy ne kelljen Pestre mennem CD-ért.

További jó ZENEHALLGATÁST!!!!!

teacher

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #22 Dátum: 2007, Április 11, 19:40:39 »
Szia fidel!
Köszi a pontosítást, én csak a kiejtés miatt írtam így, egyébként azt hiszem, hogy a nevükben a még oroszban megismert lágyjel van, mivel a nevük a "fehér gombok", s ahogy jól leírtad fonetikusan a "bijelül" fehéret jelent. S azt hiszem, hogy "Bijeli Dugme" a helyes a többes szám miatt.
Ha õket ismered Te sem lehetsz egy mai gyerek :P ,
Szia natural!
Az elsõ két Vollenweider is analóg LP-n van meg, CD-n a White Winds volt meg, de az nem annyira zene volt,mint inkább csengések és hangzások mûvészete, ennek ellenére annyira nem varázsolt el.
Viszont javaslom Roger Waterstõl a "Radio K.A.O.S." címû albumot - ugyanott van a MM-ban, ez nem annyira a hangzása, mint inkább maga a zenéje miatt kiváló, teljesen Pink Floydos itt még a hangzás, olyan kiváló közremûködõkkel, mint Mel Collins,Paul Carrack vagy Ian Ritchie. A lemezrõl a Radio Waves majdnem sláger is lett, míg a Sunset Strip igazi csemege annak, aki szereti a Floydot.
Üdv.: teacher

fidelity

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #23 Dátum: 2007, Április 11, 23:24:18 »
Szia teacher!

Jaj honnan veszed a többesszámot, csak Fehér Gomb simán, azaz Bijelo Dugme.
Amúgy az Arizona Dreams-on játszott még a Leb i Sol nevû banda is, elég jók voltak. Emir Kusturicáról jut eszembe az Emir Kusturica and the No Smoking Orchestra: Unza Unza Time lemeze már az "álmodozók" után készült. JÓ!!

Üdv: fidelity

suprnova

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #24 Dátum: 2007, Április 12, 08:01:23 »
Sziasztok a dolgot eldöntendõ itt egy link http://www.balkanmedia.com/magazin/hall/bdugme/spisakallbumi.shtml. Egyébként én 1x a Vajdasági Sláger Kerestetik c. õrületes jugó mûsorban láttam õket, úgy 15 éves lehettem, de megmaradt az emlék  :cheer: akkor nyomoztam utánuk, és Szabadkán emlékszem a Traveling Wilburys album mellett ott volt az övék is!!
Na errõl ennyit ha bejön a délszláv zene, akkor a fentebb leírt Anastasia - Before the Rain is bejöhet, próbáljátok ki!!!

natural

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #25 Dátum: 2007, Április 12, 08:08:30 »
Sziasztok!

Teacher!
Köszönöm az ajánlást, meg fogom hallgatni.

Azért, hogy magyar elõadót is említsünk, szerintem Presser Gábor és Zorán albumai mellett nem lehet szó nélkül elmenni sem hangszerelési, sem zenei értelemben!
Az igényes elektronikus zenéket kedvelõknek pedig Moby lemezeit ajánlanám jó szívvel!

Zenében gazdag szép napot mindenkinek!

teacher

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #26 Dátum: 2007, Április 15, 10:33:42 »
Sziasztok!
Ismét tudnék javasolni meghallgatásra/megvételre két kiváló albumot:
1. Paul Anka: Rock Swings. Nos, ebben senki ne keresse az egykori Diana-I love You Baby elõadóját, ez a CD egy kiváló big band kísérettel, nagyszerûen elõadott átiratok gyüjteménye, amelyen van Bon Jovi, Nirvana, Spandau Ballet, Survivor, REM, Pet Shop Boys, Van Halen, Lionel Ritchie, Billy Idol sõt Eric Clapton szám átirat is, de annyira át van írva, hogy ráismerni is nehéz, Paul Anka és barátai baromira jó munkát végeztek, s lett belõle egy bravúros, nagyon jó hangú, kiválóan meghangszerelt lemez, melyet igazi élvezet hallgatni.
2. De-lovely: ez egy filmzene, amely az egykori nagy zeneszerzõ Cole Porter életérõl szóló film dalait tartalmazza olyan elõadókkal, mint Robbie Williams, Natalie Cole, Sheryl Crow,Alanis Morissette,Diana Krall,Elvis Costello stb. stb. közremûködésével, akik ezen a lemezen kibújva a bõrükböl igazi Cole Porteres hangulatot tudtak tereteni az olyan számokkal, mint a "Night & Day", "Beguine The Beguine", "True Love" és még 15 szám ezeken kívül. Igazi lazító, intim kikapcsolódást nyújtó élmény, amellett, hogy kiválóan, finoman szól ez a 2004-es CD, s láttam a MM-ban is, az ára 3.100 Ft, tehát nem olyan õrületesen drága, de aki ezt a "sweetes" stílust szereti nem bánja meg.
Üdvözlettel kíván jó zenehallgatást: teacher

Ambiente

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #27 Dátum: 2007, Április 15, 13:28:36 »
Ha mar Anastasia, akkor termeszetesen a masik nagylemezuk, a Melourgia is kiemelten ajanlott!

Hatomi

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #28 Dátum: 2007, Április 15, 14:52:56 »
Sziasztok!

Ajánlom figyelmetekbe: Rebekka Bakken- is that you? /2005/
Kellemes skandináv hang, remek hangszerelés!

istvan01

 • Vendég
Válasz/Re:A zene mely elvarázsol
« Válasz #29 Dátum: 2007, Április 15, 15:32:49 »
A „zene mely elvarázsol” kérdésre a zenéket, felvételeket megadni nagyon egyéni ízlés kérdése. Felsorolhatnék én is pár felvételt, amit lehet hogy kevesen ismernek, vagy keveseket érdekel, és csupán egy felsorolásból nem derül ki mitõl szép is az a zene. Tulajdonképpen kellene mellé fûzni egy részletesebb elemzést, például ahhoz hasonlót amit az www.amazon.com –on lehet olvasni. Járhatnék jó példával egy-egy elemzõ vélemény leírásával, de én most egy egészen más aspektus miatt írok.

Az eddigi beírásokból az Aliavox megemlítésén kívül senki nem jelölt meg klasszikus zenét. Az AVX fórumon fut egy „Kedvenc zenei felvételeim” topic 2254 hozzászólásnál tart, bele-bele néztem és nem akadtam eddig egyetlen Bach, Vivaldi…..Bartók, Solti, Starker…. névre sem. Nem volt türelmen átnézni mindet, de valószínû nagyon kevesen vannak, akik a komoly (nem szomorú) zenét jelölik meg elsõk között. Vagy a klasszikus zeneszeretõk már, vagy még nem járnak a fórumokon? Ki tudja erre a választ?

Ahogy gyérült a hajam, úgy váltam szép lassan Bach, Vivaldi, Handel zenéin keresztül egyre nyitottabb a komolyzenére. Lemezeim fele már klasszikus, és ma már többet hallgatok ilyet, mint a többi mûfajt. Jelenleg Handel operáitól vagyok teljesen elbûvölve, Handel 41 operát írt, amik inkább oratórium jellegûek, persze az opera mûfaj is nagyon széles spektrumú, gondoljunk csak Bartók „Kékszakálú Herceg Vára” mûvére. Szóval Handel Messiah-át mindenkinek érdemes és illik megismerni, nekem is az volt az elsõ Handel mû.

Ajánlásaim:

www.fimpression.com/detail.aspx?ID=62

www.harmoniamundi.com/france/album_fiche.php?album_id=934

www.harmoniamundi.com/france/album_fiche.php?album_id=102

István

Javítom magamat, Koscsó Feri jelölt még meg néhány klasszikus darabot.

(Szabolcs, a link-kezelés már megint csodákat mûvel, kéne már valamit csinálni ez ügyben)