Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: hálózati kábel csere  (Megtekintve 4961 alkalommal)

Elérhető bikabeka

  • Old hifi group
  • törzstag
  • ******
  • Hozzászólások: 1911
hálózati kábel csere
« Dátum: 2007, Április 23, 23:17:01 »
Sziasztok!

Sok véleményt olvastam a "jó" hálózati kábel fontosságáról, de mindenhol csak különbözõ márkákról illetve trükkökrõl írtak. De én igazán azt szeretném megérteni, hogy miért is javít a hangon a jó tápkábel, ha falban illetve a házon kívül (áramszolgáltató) is "rossz" kábelek futnak. Vagy csak akkor érdemes kicserélni a hálózati kábelt, ha van elõtte hálózati szûrõ?
Most akarok csinálni CAT 7-es hálózati kábelt...

Üdv: Bikabéka

Pecás

  • Vendég
Válasz/Re:hálózati kábel csere
« Válasz #1 Dátum: 2007, Április 24, 10:03:52 »
Szia bikabeka.

Én nem tudom hogy miért javít a hangon egy jó tápkábel,ezt majd a tõlem okosabbak elmagyarázzák neked,de javít az biztos.De nem csak a tápkábel javít a hangon,hanem minden egyéb ami a hálózathoz tartozik.Hozzám 3 héttel ezelött kijött a villamosmûvek két dolgozója,azzal hogy jöttek kicserélni az órákat.Mint késõbb kiderült az órákat nem kellett még cserélni,(elírták az évszámot)de hamár itt vannak kicserélik a biztosítékokat,és még valamit,mondták õk.Amikor végeztek és bekapcsoltam a készülékeket jött a döbbenet.Az eddig nyugodt,és egy kicsit visszafogodt hangú rendszerem,(amelyet kábelcserével szerettem volna élénkebbé tenni,kábel topik)visított,és a basszus szinte alig volt érzékelhetõ.3 napig tartott a kínom,utána kezdett visszaálni a régebbi hang,párosulva az eddig hiányolt élénkséggel,és dinamikával.Eddig is volt egy sejtésem,hogy a hálózat milyensége nagyban hozzájárul a rendszerek hangjához,de ez most már bizonyossá vált számomra.És talán a hálózatok külömbözõsége is oka lehet annak,hogy olyan sokféle véleményt lehet olvasni ugyanazon készülékekrõl.Úgyhogy szerintem érdemes kisérletezgetni a külömbözõ hálózati kábelekkel,én is ezt fogom tenni,mert érhetik meglepetések az embert.A Cyber DVD meghalgatása után,én már nem csodálkozom semmin.

üdv.

suprnova

  • Vendég
Válasz/Re:hálózati kábel csere
« Válasz #2 Dátum: 2007, Április 24, 11:17:19 »
Hali! Nekem friss élményem van a témával kapcsolatban 1 hete vettem használtan 2db 1,5m-es Pointe Power Cord 1.5-ös hálózati kábelt. Az elosztóm zavarszûrõs volt eddig is, bekötöttem a madzagokat. Elõször csak azt hittem azért hallok vmi különbséget mert akarom hallani  :unsure: , de aztán tényleg minden hangszínbõl több van. Hurrá!

roberto

  • Vendég
Válasz/Re:hálózati kábel csere
« Válasz #3 Dátum: 2007, Április 24, 13:09:30 »
Bikabeka!

Ha a hálózatokban tényleg ekkora különbségek vannak, akkor mindannyian költözhetünk Paksra, hogy kevesebb zavart okozó viseltes nagyfesz kábelen keresztül jöjjön hozzánk az éltetõ energia és mindenki készüléke egy kategóriával feljebb kerüljön.
Egyébként ezek a hálózati kábelek szerintem, mint passzív elemek inkább csak csillapítanak valamilyen összetevõt a hálózati jelalakon, ami egyes készülékeknek jót tesz másoknak meg nem, de ez csak a szerény véleményem józan paraszt ésszel, bármiféle különösebb szakmai hozzáértés nélkül, még mielõtt megköveznének a villamosmérnökök.

Üdv. Roberto

magdagabor

  • Vendég
Válasz/Re:hálózati kábel csere
« Válasz #4 Dátum: 2007, Április 24, 15:28:47 »
Én meg azon dillemázok, hogy akkor a mikrosütõ is hatékonyabban dolgozna és a mosógép is jobban mûködne spéci hálózati kábellel?
Vagy erre inkább csak a hangcuccok érzékenyek?

Üdv.
Gábor

suprnova

  • Vendég
Válasz/Re:hálózati kábel csere
« Válasz #5 Dátum: 2007, Április 24, 16:02:35 »
Hát ha valaki szkeptikus akkor én az vagyok, néha meg tud gyõzni 1 madzag de legtöbbször nem. Ezeknek most sikerült. Én a max. fél millából cakom-pakk hifi híve vagyok, és nem költök külön beszédhangra való dobozra stb. Sok féle zenét hallgatok, van benne kamara zene, Faithless, de Zeppelin és Motorhead is, ezért vagy tetszik valaminek a hangja vagy nem. Jahh, egyébként paksi vagyok, ha vmi jól szól, akkor itt is jól szól de nem jobban :)

Üdv