Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: EAC kontra Flac  (Megtekintve 3693 alkalommal)

mlaszlo

 • Vendég
EAC kontra Flac
« Dátum: 2007, Május 15, 11:13:15 »
Segítséééég!


Két napja próbálom a Koscsó úr jóvoltából hónapokkal ezelõtt közkinccsé tett .flac file-okat (Berlioz, Daphne...) átalakítani és kiírni CD-re EAC-vel, de nem megy. Szerintem már minden oldalt elolvastam, van foobar-om, Flac Frontend-em, REACT-om és idegbajom.

Bármivel alakítom át a .flac fileokat WAV-vá, az EAC nem játsza le, csak sisitereg. Ráadásul azt írja ki, hogy nem szabványos a WAV file, ezért még kitomöríti, de akkor sem játsza.

Ezt hogy oldjam meg?

Elérhető bikabeka

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 1911
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #1 Dátum: 2007, Május 15, 12:37:40 »
A megoldás:
GX Transcoder

roberto

 • Vendég
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #2 Dátum: 2007, Május 15, 13:41:12 »
Én a FLAC fájlokat Nero-val szoktam kiírni audioba, de eddig még nem volt vele gond!

Üdv. Roberto

istvan01

 • Vendég
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #3 Dátum: 2007, Május 15, 14:49:02 »
A FLAC_frontend a flac-wav oda vissza konvertálást jól végzi, de ha csak ez van installálva, akkor még sem a WINAMP sem a Media_Player nem tudja lejátszani a flac fájlokat. Nekem az ACE_Mega_CodecS_Pack felinstallálása után nem volt szükségem kibontani a flac fájlokat. A Nero 6.6 is képes volt úgy kiírni audioformátumra, hogy fogadja inputként a flac-et, sõt ha van mellette cue track lista akkor szépen szétszedi az egy fájlba sûrítetteket is.

Az EAC valószínû az egyik legjobb a grabbelésben, de nem biztos, hogy CD írásban felveszi a versenyt a Nero-val. Az EAC alá-mellé én is feltettem egy flac plugint, de nem igazán sikerült vele jól kezelni azután sem a flac-ket, úgy hogy maradtam az írásnál a Nero-nál, grabbelésnél az EAC-nál. A flac fájlokat meg nem érdemes kicsomagolni, így kevesebb helyet foglalnak a vinyón. Azért közben a Nero is kapott egy WMAPlugin20937 kiegészítést, de már azt nem tudom annak a flac kezelésében mennyi szerepe van, de így most jól mûködik nálam minden.

István

suprnova

 • Vendég
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #4 Dátum: 2007, Május 15, 19:34:18 »
Letöltöttem én is 4 file-t. A winampom a flac plug-innel simán játsza, a hangkártyám SB Audigy és 24/96-ra van állítva. Viszont amint kiírtam CD-re Neroval, semmi sem olvassa, Pio PDD6J SACD-m kidobja és kész, be sem tudja olvasni.
Lehet hogy a mintavételezés miatt csak DVD-A kompatibilis készülék játsza le?? :huh:

suprnova

 • Vendég
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #5 Dátum: 2007, Május 15, 20:02:03 »
Nahh megpróbáltam másképp és wááá, most külön kicsomagoltam flac frontenddel wav-ba, meglepõdtem mert ha flac-ot decodolok akkor 1411 kbps a bitsebesség wav-ban, ezeknél a filek-nél pedig 4608 kbps-es :woohoo: .
Miután így wavból írtam nero-val CD-re, simán olvassa a CD lejátszóm. Egyéb flac anyagokat viszont külön wav-ba decodolás nélkül tudok egybõl CD-re írni, ezeket pedig nem, ez érdekes... A felvételek pedig finom anyagok, kisérletezzetek!!!

mlaszlo

 • Vendég
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #6 Dátum: 2007, Május 15, 20:54:02 »
Kisérletezek.

Jelenleg én is kicsomagolom a .flac-ot Foobar2000-rel WAV-ba, majd ezt már simán írja a Nero és olvassa a cd-játszóm.

De az miért van, hogy ugyan ezt a WAV-filet az EAC nem dolgozza fel, mondván, hogy õ csak a szabványos, szereo 44.1-es WAV-ot olvassa. Bár, ahogy most írom ezt, és olvasom Suprnova hozzászólását, valszeg ez azért van, mert ez egy magasabb szintû felvétel.

Tom

 • Vendég
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #7 Dátum: 2007, Május 16, 17:00:39 »
Üdvözlöm az audio CD égetõket!

Van egy kis egyszerû program ami a "FLAC" és "APE" kiterjesztésû fájlokat is felismeri és gond nélkül írja a neve : BURRRN
Ha van CUE (fájl daraboló) mellette, akkor elég arra kattintani és autómatikusan belistázza a track-eket ill. átkonvertálás után már írja is.
Ha "APE" kiterjesztésû fájlt akartok wav-ba alakítani akkor a "Monkey\'s Audio" nevû rövid kis progival lehet ezt megtenni, és utánna már lehet EAC -al is írni.

További jó égetést

bachata69

 • Vendég
Válasz/Re:EAC kontra Flac
« Válasz #8 Dátum: 2007, Május 18, 06:46:55 »
Üdv!


Honnan lehet letölteni ezeket a zenéket (fájlokat)? Engem is érdekelne a dolog...

Köszi