Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: 4.dimenzió  (Megtekintve 2698 alkalommal)

sandor1024

  • Vendég
4.dimenzió
« Dátum: 2007, Április 24, 22:00:18 »
Üdvözletem Mindenkinek! Szeretnék egy beszélgetést inditani a régi HiFi magazin álltal is boncolgatott témáról,a 4.dimenzió varázslatairól.Amennyiben érdekel titeket a téma és foglalkoztok ilyesmivel,kérem osszátok meg velem és a többiekkel akiket érdekelhet!(Én nem igazán ismerem ezeket a dolgokat,de szeretnék tanulni...)   Üdv! És előre is köszi!

Vértes

  • Vendég
Válasz/Re:4.dimenzió
« Válasz #1 Dátum: 2007, Május 09, 14:01:46 »
Kedves Sándor, az nagyon érdekes sorozat volt, még akkor is, ha több évtized elmúltával, manapság a mindent tudó okos audiofilek nyilván lehülyéznék Darvast. (Aki mellesleg a HFM-mel már akkor világszínvonalú folyóiratot gyártott!...)Az volt az alaphelyzet, hogy egyik barátja meghívta egy demora. A fõszereplõ a már akkor legendás hírû  Tesla NC 470-es lemezjátszó, amit úgy nagyhirtelen összeresztettek a NAD akkori anyavállalata, az Acoustic Research taivani üzemében gyártott NAD 5120-assal (a ma napig minden DD-s lemezjátszó legjobbikával), és a litoveli gyárban konstruált és gyártott csúnyácska kis TESLA, a maga egyetlen lapos aluminium hangkarjával, ygatra összesezereltségével, majdnem filléres hangszedõjével laposra verte a NAD-ot. És a dolgot nem értették! Innen kanyarodott el Darvas mindenféle hasonló - csakis a "negyedik dimenzióban" érthetõ - jelenségek felé. Fölkutatott egy angol szerzõt, aki ilyesmikrõl akkoriban külön könyvet is írt, interjút is készített vele. Olyasmikre emlékszem - az egyszerûbb esetek közül -, hogy a hangszóróselymet mindíg le kell venni, de annyira, hogy még a szobában se legyen, hogy a lemezjátszó plexi fedelét mûködés közben nem szabad lecsukni, illetve a legcélszerûbb leszerelni. Akkoriban kezdett kiderülni, hogy nagyon nem mindegy az összekötõ kábelek és fõleg a hálózati kábel és a konnektor minõsége, és a többi. Nemrégiben nekem is volt hasonló kalandom, az is komplett negyedik dimenziós téma. Az egyébként sem rossz interconnektjeimet szelíd de határozott szakmai tanácsra kicseréltem a csakis aranyárban kapható nagy világmárkára. Lent és fent elképesztõ gyönyörûség, a középtartomány pedig egyszerûen összeomlott. A pasi, akitõl vettem, s eddig csakis jó tett velem, nem akarta elhinni. Személyesen hallgatta meg, ellenõrizte a bekekötést, hozott és föltett másik kábelpárt, az eredmény ugynaz. A döbbenettõl támolyogva  távozott, mondván erre nincs normális magyarázat. Hát ennyit most így, hirtelen nekifutással a negyedik dimenzióról meg az audifiliáról. Szivélyes üdvözlet, Cs.

sandor1024

  • Vendég
Válasz/Re:4.dimenzió
« Válasz #2 Dátum: 2007, Május 11, 18:48:40 »
Kedves Vértes!Köszönöm Neked a hozzá szólásodat.Időközben sikerűlt megszereznem a HFM-et cd-romon.Nyomban elolvastam a témára vonatkozó anyagokat és meg kell mondjam,nagyon élveztem!Ahogy időm igazán engedi,úgy egy pár dolgot,amit módomban áll kipróbálni,kipróbálom.Nagyon szeretek ilyesmivel kísérletezni.Ha Neked esetleg van ezekkel már tapasztalatod,vagy esetleg alkalmazol valamit,akkor ha nem gond,légyszives mesélj róla!Mégegyszer Köszönöm!Tisztelettel:Sanyi!

sandor1024

  • Vendég
Válasz/Re:4.dimenzió
« Válasz #3 Dátum: 2007, Május 11, 18:51:59 »
A nevemben szereplő "S" betűhöz,nem én raktam a fancsali vigyorkát!Lehet a 4.dimenzió végett kerűlt oda..?