Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: Sidney Harman emlékére  (Megtekintve 2511 alkalommal)

Kismarci

  • Vendég
Sidney Harman emlékére
« Dátum: 2011, Április 19, 20:10:21 »
"Sidney Harman 1918. augusztus 4-én született Montrealban és ismertté azután vált, hogy 1953-ban megalapította barátjával és üzleti partnerével, Bernard Kardonnal a Harman Kardon céget. A vállalkozás nevéhez fűződik a világ első HiFi-berendezéseinek megalkotása, amiknek köszönhetően először csendülhetett fel a zene abban a minőségben, ami ma már teljesen elfogadott és megszokott."
"A Harman Kardon alaptőkéje mindössze 10 000 dollár volt, ennek ellenére a két szakember fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy megfelelő minőségű rádiókat fejlesszenek ki. Az első modelljük, a Festival D-1000 legendás lett. "Az első sztereóberendezés hatalmas sikernek bizonyult, az volt az akkori iPad. A zajos rádióadások egyértelműen a múlté lettek" - írta nem véletlenül Jonathan Alter, a The Daily Beast munkatársa.
Sidney Harman többször eladta a céget, de a szíve mindig visszahúzta, így később ismét megvásárolta a vállalatot. Az 1970-es évek végén elfogadta Jimmy Carter elnök ajánlatát és kereskedelmi miniszterhelyettes lett. A szakember 2008-ban visszavonult az üzlettől és lemondott az igazgatótanács elnöki posztjáról. De közel sem volt elégedett, újabb sikereket akart. Tavaly teljesen új vállalkozásba fogott, megvásárolta a Newsweek magazint, majd később összevonta azt a The Daily Beast online lappal. Rendszeresen kivette a részét a napi munkából. "A múlt héten mesélte nekem, hogy a magazin jó úton volt afelé, hogy nyereséges legyen" - emlékezett vissza Jonathan Alter."
"Sidney Harman üzleti sikerei ellenére sosem felejtette el, hogy honnan indult. Bár mindig elegánsan jelent meg, de rendszeresen jótékonykodott és támogatta a művészeteket. Minden érdekelte. A család által bejelentett halálhír nem csak a kollégáit, hanem a piac szereplőit is sokkolta. "92 éves volt és arra várt, hogy mikor lesz több, mint 100 éves. Mi hittünk neki" - írta Jonathan Alter."
2011 április 12-én halt meg.

forrás: http://www.sg.hu/cikkek/81361/mar_az_egi_hifi_berendezeseket_fejleszti_sidney_harman

AQ1

  • Vendég
Re:Sidney Harman emlékére
« Válasz #1 Dátum: 2011, Április 20, 21:57:09 »
Halottakrol, jot wagy semmit.
Ezért nem is mondok semmit...

taz

  • Vendég
Re:Sidney Harman emlékére
« Válasz #2 Dátum: 2011, Április 26, 19:53:52 »
Halottakrol, jot wagy semmit.
Ezért nem is mondok semmit...

Hát, ez nem volt túl gáláns! ???

AQ1

  • Vendég
Re:Sidney Harman emlékére
« Válasz #3 Dátum: 2011, Április 26, 20:44:42 »
Halottakrol, jot wagy semmit.
Ezért nem is mondok semmit...

Hát, ez nem volt túl gáláns! ???

Iletö uriember és cégei bárhowá is tették be a lábukat, ott meghalt a jo hifi, de lett walami amit pixok drágán lehet megwenni, wagy elewe nem ér semmit.
Lásd Mark Lewinson ur torturája. A mai napig a newe alatt jelennek meg az erölködök, de nem ö, hanem a H&K cég a gyárto.
A legutobbi wásárlása a cégnek, a jonewü swájci studio cég, a Studer wolt.
Mostantol e nagynewü és nagymultu cég is megxünt minöséget gyártani.
De a newe alatt fogadjunk, h hamarosan mindent eláraszt a gagyi.

Te kérted, megkaptad. ;)