Hi-Fi Piac Fórum

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Hírek:

Visszatérés a HFP Portálra:
http://www.hifipiac.hu

Oldalak: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 31   Le

Szerző Téma: Egyedi hangfalak.  (Megtekintve 56147 alkalommal)

m21wg0908

• tag
  • Nem elérhető Nem elérhető
Re:Egyedi hangfalak.
« Válasz #330 Dátum: 2010, Április 10, 10:57:38 »

Inkább meg kéne állni 200mm-nél, és kétutasnál, ha a zene is a célok közé tartozik. :-) Mert jóval kevesebbet számít a zárt doboz pl. mint egy jó hangváltó.
Naplózva

RNRS

• újonc
  • *
« Válasz #331 Dátum: 2010, Április 10, 11:28:42 »

sajnos a 200mm kevés!!!
jelenleg is 200mm es mélysugárzók vannak a hangfalaimba de maximum fél évet bírnak, ezért gondoltam, hogy nagyobb hangfalak építésére adom a fejem.
Naplózva

m21wg0908

• tag
« Válasz #332 Dátum: 2010, Április 10, 11:43:56 »

Ez azért nem iylen egyszerű. :) Nem mindig méretfüggő a terhelhetőség. Nameg lehet azért duplázni is a 200-as mélyközepeket.

Milyen hangszórók, és mi történik velük fél év után? A 75W kimenőteljesítményű erősítő nem olyan drasztikusan sok, ha ésszel használják, és nem vezérli valaki torzításba.

De lehet, hogy dönteni és választani kéne, PA hangsugárzót akarsz inkább, vagy zenehallgatást...
« Utoljára szerkesztve: 2010, Április 10, 11:47:23 írta m21wg0908 »
Naplózva

RNRS

• újonc
  • *
« Válasz #333 Dátum: 2010, Április 10, 12:32:08 »

dibeisi hangszórók vannak benne jelenleg. ( 91dB, 35Hz-5kHz)
fél év után egyszerűen tönkremennek ( erősebb mélyhangoknál zörög )
ráadásul a 20-30hz es tartományban sem erősködnek a 20cm es hangszórók.
Naplózva

tomtom

• tag
  • **
« Válasz #334 Dátum: 2010, Április 10, 20:36:33 »

Jól meghajthatod azért azokat a hsz-eket, ha ilyen hamar tönkremennek. Sztem szabadtéri bulihoz egy kétutas, 20 cm-es hsz-el szerelt doboz igencsak kevés. Ami meg jó kinti hangosításra, az gatya lesz a szobában, főleg nem lesz jó kellemes zenehallgatásra. Kintre jó lesz egy 40 cm-es méllyel és egy tölcséres piezzoval szerelt doboz és mehet a tucc-tucc :D
« Utoljára szerkesztve: 2010, Április 10, 20:40:59 írta tomtom »
Naplózva

m21wg0908

• tag
« Válasz #335 Dátum: 2010, Április 10, 21:40:29 »

dibeisi? ;D akkor nem csoda, az nem hangszóró, hanem rossz vicc kategória. Közelében nincs se a 35Hz-nek, se a 91dB-nek. Ez a legutoljára, egy raktárkészlet-kisöprés eredményeként az országba beszivárgott ócska kínai hangszórócsalád, azt a pénzt sem éri meg, amit kiadsz érte. Másfelé kell nézelődni.
Mit akarsz te a 20-30Hz-es tartománytól? Nem valószínű, hogy arra tényleg szükség van.

tomtom, nem jól gondolod, létezik a kettő között középút is bőven.
Naplózva

RNRS

• újonc
  • *
« Válasz #336 Dátum: 2010, Április 11, 10:05:35 »

én is csalódtam ezekben a hangszórókban:S gondoltam jobb mint az mnc sal stb márkák.
kb 50hz amit legalul hallani de azt is elnyomja ( dobozhangjavan) hiába rakom neki "megfelelő méretű" ládába

ui. találtam még egy hangszórót ami talán jobb mint ez Rockwood ChromLine Woofer RK200
Technikai adatok : Fs 35Hz • Qms 10,4 • Qes 0,68 • Qts 0,64 • Vas 22,87l • teljes ø 210 mm • beépítési ø 185 • mélység 95 mm • 100 / 200 W • 35 Hz - 3 kHz • 86 dB
van értelme próbálkozni?
« Utoljára szerkesztve: 2010, Április 11, 18:30:03 írta RNRS »
Naplózva

Fridi

• újonc
  • *
« Válasz #337 Dátum: 2010, Augusztus 22, 16:06:44 »

Sziasztok!  Bár már három hónapja nem volt hozzászólás ebben a témában azért szeretném bemutatni egyedileg gyártott hangfalaimat amit egy kedves barátom készített a számomra az én igényeimnek megfelelően. (nem ez volt az első és utolsó munkája azóta már egy pár darab ki jött a kezei közül). Ő érdekesen közelíti meg az építést, mindig abból építkezik amit éppen talál, be tud szerezni, valahol rábukkan(hangszóró).  Az adott hangszórók paraméterei alapján tervezi meg a dobozt, váltót amit aztán sokszor 5-6 alkalommal átépít a meg hallgatások során. Ez a doboz pl. 6 hónapig készült mire azt a hangot produkálta amivel én is és ő is elégedett volt. A hangszóró készlete az Focal közép mély 14cm-es(ha jól emlékszem egy gyári mercedes autóhifi része volt) és Vifa magas sugárzó. A kabinet TL rendszerhez hasonló felépítésű hátsó téglalap alakú reflex ablakkal mely hangszóró selyemmel van fedve.Négy oldala fekete műbőr borítású a maradék két oldal diófa színű több réteg lakkal befedve. A közép mély hangsugárzó papírja újra lett impregnálva, az eredeti le lett mosva valami vegyszerrel a zizegő hangzása miatt!? Szimplán kábelezhető aranyozott banán dugós aljzaton keresztül.
Ez előtt Focal Chorus 707 hangsugárzókat hallgattam ami az árkategóriáját illetően jónak mondható, de a Chorus és az új dobozaim  között ég és föld a különbség (a zsiguli és a mercedes tipikus esete) minden tekintetben. Tehát szerény véleményem szerint igen jól sikerültek, azóta nincs is nagyon hiány érzetem zene hallgatás közben.
Naplózva

Karl

• újonc
  • *
« Válasz #338 Dátum: 2010, Augusztus 23, 08:26:53 »

Gratulálok a hangfaladhoz!
Érdekes dolgokat írtál róla, ezek szerint ez egy vérbeli DIY hangfal. Légy szíves tegyél fel több
fotót a hangfaladról. Így is szép nagyon, de még szebb lenne, ha az oldalán nem lennének csavar fejek láthatók. Milyen zenéket hallgatsz vele?
« Utoljára szerkesztve: 2010, Augusztus 23, 08:31:50 írta Karl »
Naplózva
Myryad MI120, Wharfedale Diamond 9.1 /alapos tuning/, DAC-ok: Carat HD1V /tuningolva/, DIY DAC /NOS TDA1543/, Táp elosztó: AVA KZH8 /módosítva/, van den Hul kábelek, WBT csatlakozók

m21wg0908

• tag
« Válasz #339 Dátum: 2010, Augusztus 23, 12:06:21 »

Talán kicsit túlzottan is DiY, érdekes lenne tudni, mennyire van összehajtogatva az a TL, és hogy honnan vannak a paraméterek, ami alapján az ismerős dolgozik. Egy viszonylag fontos dolgot felejtettél ki, a hangváltót, ilyen szempontból elég érdekes a hangsugárzód, mert a D19 4k alatt nem nagyon bírható működésre, a mélyközép meg így ránézésre problémásnak látszik épp abban a tartományban.
Naplózva

Fridi

• újonc
  • *
« Válasz #340 Dátum: 2010, Augusztus 23, 17:27:42 »

Igen, talán a csavarfejek egy kicsit illúzió rombolók de én már megszoktam a látványukat. Több adatot és paramétert (pl. a hangváltóról) nem tudok róla, azért nem írtam , majd utána kérdezek.
 Amit hallgatok az jazz ,blues és igényesebb elektroakusztikus zene. Ha jól emlékszem a paraméterek kiszámítását  az interneten egy holland oldal segítségével végzi, ez főleg a doboz méret,űrméret, a hangváltó alapját is így csinálja meg először amit aztán folyamatosan alakít, finomít hallás alapján.És amikor úgy érzi hogy már törhető a hang akkor több ember véleményét is meghallgatja, például az enyémet is. Ezért aztán eltelik fél év is mire rá mondja , na ez kész.
Naplózva

Fridi

• újonc
  • *
« Válasz #341 Dátum: 2010, Augusztus 23, 17:32:39 »

agyonra kell butítani a képeket hogy fellehessen rakni,vagy csak én nem csinálom jól.
Naplózva

m21wg0908

• tag
« Válasz #342 Dátum: 2010, Augusztus 23, 18:14:10 »

Azért egyszer meg is mérhetné, akkor rájönne pl. hogy mit csinál a TL ha összehajtja, és mit művel a mélyközép 4-5k-nál, illetve a magas ez alatt. :-)

A képekkel semmi gond nem volna, de te 1800 pixeles fehér űrt töltesz fel a kép helyett, és csak a bal felső sarokban van némi kihasznált terület.
Naplózva

Karl

• újonc
  • *
« Válasz #343 Dátum: 2010, Szeptember 01, 09:24:45 »

Tényleg, tehetnél fel mérési diagrammokat. Az sokat elárul a magunkfajta hangszóró hallgató embereknek.
Régebben én is módosítottam gyári hangsugárzóm hangváltóját mérés nélkül és tettszett a
kapott hang. Később lehetőségem nyílt mérésre és igencsak elcsodálkoztam, hogyan tudtam
hallgatni ezt a módosított hangfalat. Utána újabb módosítás és mérés után úgy érzem minden
a helyére került, az alkatrészek a hangváltóban és a kapott hang is. Méréssel a hangfalba
épített hangszórók hibái jól láthatóak, amiket alapvetően figyelembe kell venni a hangváltó
készítésekor.

Üdv.
Naplózva
Myryad MI120, Wharfedale Diamond 9.1 /alapos tuning/, DAC-ok: Carat HD1V /tuningolva/, DIY DAC /NOS TDA1543/, Táp elosztó: AVA KZH8 /módosítva/, van den Hul kábelek, WBT csatlakozók

bacskait

• tag
« Válasz #344 Dátum: 2010, Szeptember 02, 20:52:47 »

Tud valaki olyan lapszabászatot, ahol 12-es mdf lapból szabnak és nem kell megvenni egy egész táblát?

Akkor válaszolok is magamnak. :D
Pl. itt: http://bakosfa.hu/
12mm-es MDF volt 2210,- Ft/m2, ha szabva kell (mennyiségi korlátozás nélkül).
Tegnap megrendeltem, kifizettem, ma délután elhozhattam
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 08, 21:19:46 írta bacskait »
Naplózva
Oldalak: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 31   Fel

Az oldal 0.208 másodperc alatt készült el 23 lekéréssel.