Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Szerző Téma: 230 V-os hálózati kábel audio készülékhez  (Megtekintve 2475 alkalommal)

Nem elérhető Karl

• újonc
  • *
230 V-os hálózati kábel audio készülékhez
« Dátum: 2010, Május 23, 09:15:49 »
Milyen hangminőséget képvisel a Bals 7302 kék dugvilla szerintetek?
1300 Ft-ért beszerezhető.
A másik amit kinéztem magamnak Supra 16 A-es Schuko dugvilla,
4500 Ft-ért beszerezhető. Ez aranyozott. Van valakinek ezekkel a dug-
villákkal tapasztala?
Érdekelne a véleményetek.

Karl!
Myryad MI120, Wharfedale Diamond 9.1 /alapos tuning/, DAC-ok: Carat HD1V /tuningolva/, DIY DAC /NOS TDA1543/, Táp elosztó: AVA KZH8 /módosítva/, van den Hul kábelek, WBT csatlakozók

Elérhető Pecás

• törzstag
Re:230 V-os hálózati kábel audio készülékhez
« Válasz #1 Dátum: 2010, Május 25, 17:02:54 »
Szia.

Sokan használják a bals 7302 dugvillát,gondolom nem véletlenül,nekem is van,masszív korrektül megépített darab.IEC csatinak meg ott van a schurter,olcsó és jó hangú is.

Nem elérhető btamás

• tag
« Válasz #2 Dátum: 2010, Május 26, 20:10:22 »
Szerintem maradj a Balsnál vagy akár a Mennekesnél (hangra nem rosszabb, inkább másmilyen), a maradékot pedig költsd jobb kábelre vagy lemezekre... ha már mindenáron "jobbítani" akarsz, inkább gondold át az egész hálózat-kérdést. Ajánlom figyelmedbe:

http://www.hifipiac.hu/index.php/szakcikkek/35-hangtechnika/75-az-ides-hzat

Hosszú bejáratás és a tömör drót angol fali villanykábelre cserélése után D.L. belátta, hogy a MEM MCB hangja mégiscsak lényegesen jobb (a 2. rész csak a nyomtatott újságban található meg). A dugók árának különbségből Memerára is futja, ha jó helyen veszed:-)

U.i.: Schurterből nemrég sokat vittek, júni 7-től lesz ismét.

Nem elérhető Karl

• újonc
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2010, Június 05, 15:41:05 »
Btamás írta:

Szerintem maradj a Balsnál

Beszereztem a Bals dugókat a DL1-től. Már fel is szereltem őket a régebben vásárolt, bevált Ethosz kábeleimre. Ezek eredetileg kema keur dugókkal voltak szerelve. Még csak járódnak, de szerintem már is jobb a hang. Mikor kibontottam a csomagot meglepődtem milyen robosztus, masszív darabok. A sikeren fel lelkesülve elhatároztam építek egy hálózati táp elosztót Bals fedeles dugaljakkal. Bals TYP 71041 IP 54 típust néztem ki. Zavaszűrőt nem teszek bele, mert nincsennek jó tapasztalataim a zavarszűrőkkel. A kábelezést Neotech
UP OCC tömör kábellel végezném. Jelenleg Eichmann hálózati táp elosztót használok,
kíváncsi vagyok a DIY elosztóm lesz e olyan jó hangú.
Myryad MI120, Wharfedale Diamond 9.1 /alapos tuning/, DAC-ok: Carat HD1V /tuningolva/, DIY DAC /NOS TDA1543/, Táp elosztó: AVA KZH8 /módosítva/, van den Hul kábelek, WBT csatlakozók

Elérhető Pecás

• törzstag
« Válasz #4 Dátum: 2010, Június 06, 09:19:24 »

Ezeknél a bals dugóknál egy valami nem tettszik bár lehet nincs is nagy jelentősége.A villák felületkezelése lehetne jobb,tüzetesebben szemügyre véve látszik hogy nem sima,lehet érdemes lenne polírozni.

Nem elérhető Karl

• újonc
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2010, Június 11, 23:24:35 »
Pecás írta:
Idézet
Ezeknél a bals dugóknál egy valami nem tettszik bár lehet nincs is nagy jelentősége.A villák felületkezelése lehetne jobb,tüzetesebben szemügyre véve látszik hogy nem sima,lehet érdemes lenne polírozni.

Én is észrevettem, hogy egy kicsit érdes a felülete, de ha a gyártó polírozná nem ennyi lenne az ára. Ha utólag políroznánk lehet, hogy lekoptatnánk róla a felületvédelmet. Gondolom nikkelezve van, ami sokkal olcsóbb mint az aranyozás. Viszont a nikkel sokkal kevésbé kopik mint a drága arany és ez nem hátrány a kísérletező /dugdosó/ kedvű hifista zenehallgató számára. Különben a dugvilláim szépen járódnak és érdekes megfigyelni hogyan változik a hangjuk.

Karl!