Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Szerző Téma: CD lejátszó választás  (Megtekintve 1867 alkalommal)

Nem elérhető Szabesz

• újonc
  • *
CD lejátszó választás
« Dátum: 2011, Október 07, 10:16:22 »
Üdv. mindenkinek!

CD lejátszó választásban kérnék segítséget. A Szerkesztő urak véleménye is érdekelne.

A gondom az, hogy a régebbi Philips, meleg, barátságos hangzásvilágú lejátszók hangja illeszkedik az akusztikámhoz ill. a rendszeremhez. Túl vagyok néhány Sony és Denon SACD/DVD lejátszón, és azok nálam kicsit élesen, agresszívan szóltak. Most egy Philips CDM4 alapú régi ROTEL lejátszót hallgatok, amit alapvetően szeretek, viszont dinamikában és mély hangban visszafogottabb mint az előbb említettek. Ezt a hangzásvilágot keresem, nagyobb dinamikával. Kinek van tapasztalata 100e alatti ársávban e tekintetben. (sajna nagy a szegénység). Főleg jazzt, bluest és komolyzenét hallgatok. Köszönöm a tapasztalt véleményezést!

Nem elérhető Snipi

• törzstag
Re:CD lejátszó választás
« Válasz #1 Dátum: 2011, Október 07, 12:15:43 »
Én esetleg valami Marantz CD játszót tudnék ajánlani. Nekem azok tetszenek amelyeknek nem
TDA154... DAC-uk van. Az újabbakat nem ismerem. Pl. a 6000 teres, levegős, élettel  teli hangzás. Egyáltalán nem éles vagy agresszív, bár ezt én az általam ismert Denon-oknál sem tapasztaltam. A Marantzok szerintem ezekhez a műfajokhoz kiválóak. Alsó frekvenciatartományban szerintem kifejezetten jól teljesítenek, bár ha a gyors feszes basszust szereted akkor lehet, hogy nem a Marantz a jó választás. Viszont szép telt, bár kissé "gondolkodós" basszusa van, de pl. nekem ez jön be jobban.

Nem elérhető senna

• törzstag
« Válasz #2 Dátum: 2011, Október 09, 20:06:56 »
Szia!

Csak újban gondolkodsz?
Ha nem akkor szerintem a kívánalmaknak nagyon megfelelnének az Arcam Alpha 7, 7se, 8se pörgetők... és a Marantz- al egyetértek, de a 63KI, vagy 6000KI modellekkel...
Persze nagyban számít az is, hogy mik a láncod további elemei, beleértve a kábelezést is! 

Nem elérhető Szabesz

• újonc
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2011, Október 09, 20:42:36 »
Kedves Snipi és Senna!

Nagyon köszönöm az ötleteket, igazából nem újban gondolkodom, hanem olyan használtban ami nyújtja a fentebb említetteket. A láncom többi eleméről nem nyilatkoznék (nehogy megkövezzenek), de annyit mondhatok, hogy egy magyar gyártó termékei, melyek kb. 15 éves hifis pályafutásom során az eddig általam tapasztalt ár/minőség legjobbjai. Sajnos a CD lejátszó kérdés főleg "kevés pénzért jót" igen nehéz kérdés. Az általatok javasolt készülékeket kipróbálom majd, ha tehetem. Főleg futómű szerepe lenne, mert egy egész normális külső Dac-ot táplálna. (korábban azt hittem mindegy, csak pörgesse a lemezt, majd a Dac mindent megold, sajna nem így van). Az még fontos számomra, hogy cserélhető hálózatija legyen, mert a kábellel sokat lehet kozmetikázni a szükségletek szerint. Az említett Marantz-ok, ill. Arcamok cserélhető kábelesek?

Még egyszer köszi az ötleteket!

Szabesz!

Nem elérhető Snipi

• törzstag
« Válasz #4 Dátum: 2011, Október 10, 09:49:40 »
Szabesz : állj! Azt nem mondtad, hogy van DAC-od! Így már teljesen más a helyzet. Az általam ajánlott Marantz-okban pont az analóg erősítő rész ami miatt ajánlottam őket. Attól olyan a hangjuk amilyen. Ha saját DAC-od van, akkor úgyis annak a hangja fogja meghatározni a hangzást. (Mivel abban van - tudomásom szerint - az analóg erősítő rész is.)
Ezesetben szeritnem igazából mindegy, hogy milyen CD -játszót veszel, olyat kell aminek stabil mechanikája van, és jó a digit része, illetve a lézer állapota milyen. Ezesetben nagyon nincs tippem.

Laci (Senna) : szia! Régen "láttalak". :)
Látom Te a KI-s Marantz-okat ajánlod. Én mostanában sokat foglalkoztam ezzel a témával (már mint a Marantzokkal) és arra a következtetésre jutottam, hogy ez a KI igazából nem sok mindent jelent. Csak az árat nyomja meg rendesen. Igazából a KI általában csak annyit takar, hogy a hálózati trafó egy gyűrűstrafó (toroid) ami hozzáértőbb emberek szerint nem jelent akkora különbséget mint amit az ár selytet (sőt lehet, hogy semmi különbséget nem rejt magában). Igy ha egy 6000 OSE vagy OSE KI között kell választani (a KI használtban majdnem kétszer drágább) nyugodtan választható a "sima" készülék is, mert nem fogja azt az árkülönbséget hozni a minőség amit az ár selytet. Szóval valszeg. ez a KI is inkább csak egy marketingfogás vagy talán talán valami kis minőségi különbséget is jelent, de tuti nem annyit mint ami az árbeli különbség miatt elvárható lenne.

Nem elérhető senna

• törzstag
« Válasz #5 Dátum: 2011, Október 10, 19:51:28 »
Szabesz...
Senki, senkit nem kövez meg a cuccaiért... ;), de azért sok mindent elárulna a rendszered képességeiről, karakteréről.
Sokunk itt hosszú évek, évtizedek óta "hifizik", bejárta a ranglétrát az alap készülékektől egészen esetleg a high-end-ig. Ezért talán könnyebb lenne a komplett láncba "illeszteni" a CD játszót...
Az Arcamoknak biztos cserélhető a kábele, a Marantz-okat nem tudom... és igen, ezek a lejátszók az árukért már önmagukban is egy jó hangot tudnak, nem biztos, hogy a DAC minden esetben továbblépés lenne.
Snipi...üdv. neked is...
Jön a tél, többet ül az ember a zeneszobában, és olvasgat-írogat :D
Úgy alakult, hogy én mindíg csak a KI-s modelleket hallgattam, így nem tudom mennyivel tud kevesebbet a sima, ha egyátalán... S talán még annyit a javukra, hogy a készülék házuk is egy komolyabb rezgésmentesített réz konstrukció. De én csak felületesen ismerem öket, viszont a hangjuk tetszett a kategóriájukban.
És egy kis Off... A B&W ment, egy SF monitor lett helyette...többek közt ez is változott.

Nem elérhető Kismarci

• törzstag
« Válasz #6 Dátum: 2011, Október 10, 22:13:36 »
OFF
Nem lehet, hogy az a "gyűrű" éppen a trafó életét növeli meg és azért drágábbak a használt toroidos modellek, mert még tartják a minőségüket, nincs pl. "trafó búgás"?
ON

Nem elérhető Snipi

• törzstag
« Válasz #7 Dátum: 2011, Október 11, 10:20:10 »
Kismarci : hát ezt nem tudom. Itt most csak a hangminőségre gyakorolt hatásuk volt számomra érdekes. Lehet, hogy az élettartamuk nagyobb. Bár szerintem egy CD játékosnál a fej meg a
mechanika úgyis elöbb megy galyra mint a trafó.

Senna : én fél éve vettem egy Marantz CD 6000 OSE LE-t és annak ua. doboza és háza van mint az OSE KI-nak. Még a KI-ban külön felemlegetett merevítő cucc is benne van. Csak az ára volt 70%-a a KI-nek. A különbség kizárólag a transzformátorban van. Igaz a KI amit megvehettem volna szebben nézett ki, mert aranyszínü volt nem fekete. :)
Az SF az Sonus Faber? Ha jól láttam volt Neked még egy Chario-d is rövid ideig (mintha itt hirdetted volna vagy rosszul emlékszem?) Az nem jött be?
Én már valszeg. - amíg ki nem leheli a lelkét - maradok a B&W mellett, mivel ami annál jobban tetszene (1 darab ilyen doboz van eddig) az nem az én árkategóriám sajnos. (Audio Physic Avanti)

Nem elérhető senna

• törzstag
« Válasz #8 Dátum: 2011, Október 14, 22:17:11 »

Senna :
Az SF az Sonus Faber? Ha jól láttam volt Neked még egy Chario-d is rövid ideig (mintha itt hirdetted volna vagy rosszul emlékszem?) Az nem jött be?
Én már valszeg. - amíg ki nem leheli a lelkét - maradok a B&W mellett, mivel ami annál jobban tetszene (1 darab ilyen doboz van eddig) az nem az én árkategóriám sajnos. (Audio Physic Avanti)
Igen, az Sonus Faber...
És igen, jól láttad, volt egy Chario Academy Millenium II-m, de nagyon nem szerette a szobámat és a hangja se jött be hosszú távon...
A B&W egy tizen évig tartó szerelem volt, aminek a csúcsa egy Mátrix 802 lett volna. Csodálatos hangú sugárzó, csak a kicsi szobámba irreális elvárás lett volna beilleszteni. Pedig egy hétig vendégeskedett nálam, és mondhatom nehezemre esett megválni tőle még így is...

Nem elérhető Snipi

• törzstag
« Válasz #9 Dátum: 2011, Október 17, 09:28:32 »
Senna : a mátrix 802-est még sajnos nem hallottam. Ezzel szemben 801-est az igen. Hát mit ne mondjak ... Még szerencse :) ,hogy az én szobám is kicsit lenne ezeknek ...
Viszont tavaly hallottam egy B&W Diamond Signature-t. Na akkor elgondolkoztam azon, hogy ne menjek-e bankot rabolni ...

Nem elérhető juhaszt

• újonc
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2011, Október 19, 11:58:55 »
Javaslom, hogy felejtsd el a CD játszót, vegyél egy média lejátszót, és hozzá egy jó minőségű DAC-ot (pl. CambridgeAudio DacMagic). Amellett, hogy nagyon szép hangja van, egy csomó más előnye is van egy ilyen összeállításnak.
Én végleg szakítottam a bizonytalan hangú, és állandóan elromló CD játszókkal.

taz

• Vendég
« Válasz #11 Dátum: 2011, Október 19, 15:07:08 »
Én végleg szakítottam a bizonytalan hangú, és állandóan elromló CD játszókkal.

Azokkal a CD játszókkal bizony én is. Bár ha belegondolok nem volt nehéz, mivel egy olyannal sem találkoztam.  ;D
Viszont makrancoskodó, önálló életet élő média lejátszóval már igen. ;)

Nem elérhető juhaszt

• újonc
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2011, Október 20, 10:56:33 »
Hát igen, de normális média lejátszót már 20ezerért kapni. Amúgy az enyém gond nélkül muzsikál a szó mindenféle értelmében.
Normális CD játszót meg nem kapni 20ezerért, nem is beszélve a rengeteg plusszban kapott szolgáltatásról (központi zene és videotár, villámgyors másolás, flac formátum használata, stb. stb.).

taz

• Vendég
« Válasz #13 Dátum: 2011, Október 20, 11:05:26 »
Végre, rajtam kívül egy másik elégedett ember. :)

Nem elérhető Szabesz

• újonc
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2011, Október 26, 18:11:51 »
    Jók az ötletek. A helyzet az, hogy a "B" házimozi rendszeremben használok egy Dune multimedia lejátszót (kíváló), csak hogy az a helyzet, hogy a másik szobába a hifi láncba nehezen tudom beilleszteni, mivel van kb, 250db kedvelt lemezem...Mit csináljak velük? És mivel az "A" rendszerembe van egy elég tisztességes Akkus Dac-om (Vibavoice Tube-clone, eddig ez vált be ár/minőségben), ezért keresnék egy tisztességes futóművet.
    Néhányan azt mondják, egy jó DVD is megteszi. Nekem idáig egyik hangja sem jött be igazán, nekem túl digitális "ízűek",(túl vagyok Sony QS..., Denon 1940, Panasonic, Philips DVD-ken). A mostani Öreg Rotel (CDM4) futóművel sokkal analógosabb lett a hangzás, csak kicsit dinamikátlanabb. Szóval nem hittem volna először, hogy a futómű ennyit számít. Ezért hát továbbra is érdekelne a tapasztalt véleményezés futómű ügyben. Bár tudom a high-end palettán van bőven kínálat, csak sajna "válság" van. Ezért érdekelne 100e elatt a lehető legjobb futómű. Tudja-e valaki pl., hogy a Philipsnek melyik volt a legsikeresebb futóműve. A CDM...sorozatban?  Köszönöm mindenkinek az eddigi (és ez utáni) ötleteket.
Üdv. Szabesz