Sziasztok!
Nagy érdeklődést nem mutattatok a dobozok iránt, lehet nem ismeritek, ha így lenne akkor mivel megvettem őket leírom én, hogy mi a véleményem róluk, ha mégis valaki ilyet szeretne.
Ez a Dynavoice Challenger M-63 5.0-ás szettje C-6-os (nagyobb) centerrel. Ezek svéd dobozok, nem igazán ismertek, de érdemes őket meghallgatni. Ha jól tudom ebbe a családba tartozik még a Proson és a Qln is.
A frontokban két mélyközép található és köztük két magas sugárzó. Számomra meglepő, hogy a kb 16cm átmérője mellett a mélyek milyen mélyre tudnak lemenni, magasabb teljesítményen sem erőlködnek. A magasak jumperolhatóak -2, 0, 2, 4DB állítható be rajtuk. Egyesek szerint kevés a magasuk a dobozoknak, meg nem lehet észrevenni az állítást. Ez sztem meg erősítő kérdése ( esetleg kábellel javítható, ha szügséges)! Az én erősítőmmel 0DB-re vannak jumperolva és így is majd megsüketülök ha feltekerem a vasat. Az árát a hangja többszörösen felülmúlja. Filmnél a front kicsit tolakodó, de ezt erősítővel be lehet állítani. A centere sztem nagyon el van találva, mivel ugyan azok a hangszórók vannak benne mint a frontba, ezért elég széles frekin dolgozik így egy subnak nem sok dolga van mellette, ha mély beszédhangok vannak jelen. A magas itt is szintén állítható. A hátterek nekem kicsit szintén tolakodóak, de az erősítő ezt is megoldja.
Engem egyenlőre nagyon megfogott a szett, elég részletező és széles skálán dolgozik a hangja az árához képest. Kezdésnek szerintem tökéletes!
Szép napot mindenkinek!
Üdv. Laci.