Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Szerző Téma: "új" hangfalakat vásárolnék, de milyet?  (Megtekintve 75399 alkalommal)

Nem elérhető CSUCSO70

• törzstag
Re:"új" hangfalakat vásárolnék, de milyet?
« Válasz #1230 Dátum: 2011, Szeptember 13, 20:34:05 »
Tüskére vissza állítva!Mishow és különösen taz-nak köszönet főleg az értetlenkedésem miatt!!

Igazán örülök, ha sikerült valamicskét segíteni.  :) Hidd el, sokszor már csak ránézésre is megy!
Azért leírhatnád, hogy mi változott, és azt, te milyennek értékeled. :)
Azért így visszagondolva nálam tényleg nem volt nehéz ránézésre  megmondani! ;D Nos mivel évekig a tüskéken állt, majd helyhiánnyal küszködve/új bútor -más elrendezés/-nem jutott hely nekik és jó másfél évig szekrény tetején fektetve pihentek.Ezért is gondolkoztam hogy eladom őket.Érdeklődő volt de háll istennek nem jöttek érte!Egy ilyen ígéret miatt vettem le őket és mivel szűk helyre kerültek/bútor közelbe és félve az odaverődéstől-,gondoltam védve a véletlen lökés következményeitől ragadtam magamat a párnázás módszerére mivel valami hasonló csillapodós leállításról valaki írta volna hogy beválhat.Na erről ennyit.Nézzük a hangot!Nagyon szeretem  a West Side Storyt és tegnap is azt hallgattam még "szivacsokon".Ma reggel tüske be ,és mivel bent volt a cd-ben a lemez reggel automatikusan -csak power és play gomb benyomásával- nem is gondoltam mi is lesz a zene elindult a lejátszás.1. halkítanom kellett  az erősítőn/megjegyzem nem ordítva hallgatom sohasem/ mert minta hangosabb lett volna a mű/most nem bánom hogy nem tekertem le a hangerőt kikapcsoláskor mivel a cd tegnap lejárt és csak úgy power ki az erősítőn :-\ így reggel azzal a hangerővel szólt a mű mint tegnap este. Megjegyzem ezt soha nem teszem ha zenehallgatás közben akarom hirtelen leállítani a rendszert akkor először az erősítőt teljesen lehalkítom de mivel végére járt a cd hát csak hangerő letekerés nélkül kapcsoltam ki az erősítőt-bár tudom hogy nem szabad így de ez kellett hogy felfigyeltem rögtön erre. :o 2.a halkabb részek is mintha tisztábbak lennének-a mintha rossz szó mert így tűnik,3.a dinamika akár hangszeren akár éneken is pontosabb ,feszesebb :o-Talán ezért is kívánt hangerő csökkentést....4.olyan mintha napszemüveg után  megjönnének a színek amikor leveszi az ember -csak kisebb mértében-!! de javult mindenhol.Mint írtam évekig saját tüskéit hallgattam majd hosszú szünet után változtattam-és persze a szünet alatt a tüskék nélkül tároltam habszivacsra fektetve a szekrény tetején :-X-onnan levéve pedig rögtön" szivacsra" ültettem....EDDIG!!!Van  pozitív különbség pedig az egyik fülem már nem tökéletes/munkahely/.... :(
« Utoljára szerkesztve: 2011, Szeptember 13, 20:45:51 írta CSUCSO70 »

Nem elérhető CSUCSO70

• törzstag
« Válasz #1231 Dátum: 2011, Szeptember 13, 22:51:45 »
Azt még hozzá teszem hogy kb: másfél évig egy román  gyártmányú kis dobozokon hallgattam a zenét/már ha hallgattam!/.Elszoktam a minőségtől, és utána annál még a "szivacsokon" álló hangsugárzó is szebben szólt!Valószínű hogy ez a rész nagyban hozzájárult ahhoz hogy a AR  épségét felé rendeltem a képességéhez képest és nem " emlékeztem" hogy hogy is szólhatna úgy mint régebben!Ebben az időben -másfél év-igazából jóval kevesebbet hallgattam zenét és a minőség sem volt emiatt fontos.Most így vissza emlékezve talán ezek vezettek idáig.
« Utoljára szerkesztve: 2011, Szeptember 13, 22:58:03 írta CSUCSO70 »

Elérhető Indy

• tag
« Válasz #1232 Dátum: 2011, Szeptember 14, 08:14:13 »
Hű de rég hallottam már Boston dobozokat!
A kocsimban valamikor majd' 20 éve volt egy pár 6x9"-es nagy ovál kétutas, gyönyörűen szólt. Annyira, hogy eladáskor a vevő ragaszkodott hozzá, hogy benne hagyjam, inkább kifizette a felárat!
Az Epos (amit jól ismerek és szeretek) és a Boston (amennyire még emlékszem) meglehetősen más világ, örülnék, ha írnál pár szót, TE hogyan hallod a változást!

Ui.: Van egy pár eladó gyári Epos ST35-ös állványom (fekete), ami többek közt az ELS8 ajánlott állványa is. A nehéz állványokhoz képest (mint az Atacama) szinte "kinyílik" vele a hang - gyors, levegős, könnyed lesz gyönyörű sztereóval! Ha érdekel, priviben beszélhetünk róla!

Küldtem privit! :)

A Bostonok remek dobozok, sokan nem ismerik őket, de látom te azért vágod miről van szó!  ;) Az A40-es zárt doboz, egy 170 mm-es mélyközép és egy 19 mm-es vasfolyadék hűtésű polimer membrános magas van benne. A méretéhez képest nagyon jó mély hangokkal, én szeretem a hangzását, de kétségkívül az Epos jobban szól. Ha addigra vége a lakásfelújításnak és még nálam lesz mindkettő, beszámolok róluk. :)
Musical Fidelity/Cambridge Audio/Royd/Thorens/Revox/Creek/Ortofon

Nem elérhető Fender

• tag
« Válasz #1233 Dátum: 2011, Szeptember 14, 12:52:28 »
Hű de rég hallottam már Boston dobozokat!
A kocsimban valamikor majd' 20 éve volt egy pár 6x9"-es nagy ovál kétutas, gyönyörűen szólt. Annyira, hogy eladáskor a vevő ragaszkodott hozzá, hogy benne hagyjam, inkább kifizette a felárat!
Az Epos (amit jól ismerek és szeretek) és a Boston (amennyire még emlékszem) meglehetősen más világ, örülnék, ha írnál pár szót, TE hogyan hallod a változást!

Ui.: Van egy pár eladó gyári Epos ST35-ös állványom (fekete), ami többek közt az ELS8 ajánlott állványa is. A nehéz állványokhoz képest (mint az Atacama) szinte "kinyílik" vele a hang - gyors, levegős, könnyed lesz gyönyörű sztereóval! Ha érdekel, priviben beszélhetünk róla!

Küldtem privit! :)

A Bostonok remek dobozok, sokan nem ismerik őket, de látom te azért vágod miről van szó!  ;) Az A40-es zárt doboz, egy 170 mm-es mélyközép és egy 19 mm-es vasfolyadék hűtésű polimer membrános magas van benne. A méretéhez képest nagyon jó mély hangokkal, én szeretem a hangzását, de kétségkívül az Epos jobban szól. Ha addigra vége a lakásfelújításnak és még nálam lesz mindkettő, beszámolok róluk. :)

hello!
nekem is van ST35-os allvanyom, csak szurke. ha esetleg ez a szin kellene, en atvennem mishow feketéjét...

Elérhető Indy

• tag
« Válasz #1234 Dátum: 2011, Szeptember 14, 14:08:30 »
Szerintem beszéljétek le egymással, Mishow nagyon rendes! :) Mi abban maradtunk, hogy kipróbálom az Atacamámmal, ami majdnem ST35, súlya azonos...

Nem elérhető Fender

• tag
« Válasz #1235 Dátum: 2011, Szeptember 14, 15:18:39 »
Szerintem beszéljétek le egymással, Mishow nagyon rendes! :)
oké ... valami olyat mondjál amit még nem tudok :)

Elérhető Indy

• tag
« Válasz #1236 Dátum: 2011, Szeptember 14, 17:44:32 »
Szerintem beszéljétek le egymással, Mishow nagyon rendes! :)
oké ... valami olyat mondjál amit még nem tudok :)

Holnapig megálmodom hogy fekete vagy szürke. ;)

Nem elérhető mishow

• törzstag
« Válasz #1237 Dátum: 2011, Szeptember 14, 18:26:09 »
Holnapig megálmodom hogy fekete vagy szürke.
Részemről mehet, a többivel ne untassuk a fórumtársakat! Priviben levajazuk a többit!  ;)

Az ész a fontos, nem a haj! :)

Elérhető Indy

• tag
« Válasz #1238 Dátum: 2011, Szeptember 15, 21:19:10 »

Fekete. Köszönöm mindenkinek!

Nem elérhető Fender

• tag
« Válasz #1239 Dátum: 2011, Szeptember 16, 12:06:18 »

Fekete. Köszönöm mindenkinek!

kellemes zenehallgatast az uj allvannyal.

taz

• Vendég
« Válasz #1240 Dátum: 2011, Szeptember 22, 17:23:33 »
Azért így visszagondolva nálam tényleg nem volt nehéz ránézésre  megmondani! ;D

Ez tökéletesen igaz, nem egy nagy fegyvertény, és nem is erre gondoltam.  :) Mégis milyen sokat javult a hang, mekkora előrelépés!
Számomra még az is elgondolkodtató, hogy rajtam kívül, eddig senkinek nem "szúrta" a szemét?  8)

Nem elérhető Kismarci

• törzstag
« Válasz #1241 Dátum: 2011, Szeptember 22, 19:41:46 »
De, csak a többség úgy gondolta, hogy biztos van valami oka, hogy ezt csináltad.
Mint amikor centi vékony gumiabroncsot tesznek egy terepjáróra...  :P

taz

• Vendég
« Válasz #1242 Dátum: 2011, Szeptember 23, 08:08:07 »
De, csak a többség úgy gondolta, hogy biztos van valami oka, hogy ezt csináltad.
Mint amikor centi vékony gumiabroncsot tesznek egy terepjáróra...  :P

:D

Most már hiába magyarázkodsz!!! ;D
Viccen kívül, nem a cikizés volt a szándékom. Jómagam is követtem el hasonló baklövéseket szépszámmal. 8)

Nem elérhető H.laca

• újonc
  • *
« Válasz #1243 Dátum: 2011, Október 11, 10:26:44 »
Sziasztok!

Nagy érdeklődést nem mutattatok a dobozok iránt, lehet nem ismeritek, ha így lenne akkor mivel megvettem őket leírom én, hogy mi a véleményem róluk, ha mégis valaki ilyet szeretne.

Ez a Dynavoice Challenger M-63 5.0-ás szettje C-6-os (nagyobb) centerrel. Ezek svéd dobozok, nem igazán ismertek, de érdemes őket meghallgatni. Ha jól tudom ebbe a családba tartozik még a Proson és a Qln is.

A frontokban két mélyközép található és köztük két magas sugárzó. Számomra meglepő, hogy a kb 16cm átmérője mellett a mélyek milyen mélyre tudnak lemenni, magasabb teljesítményen sem erőlködnek.  A magasak jumperolhatóak -2, 0, 2, 4DB állítható be rajtuk. Egyesek szerint kevés a magasuk a dobozoknak, meg nem lehet észrevenni az állítást. Ez sztem meg erősítő kérdése ( esetleg kábellel javítható, ha szügséges)! Az én erősítőmmel 0DB-re vannak jumperolva és így is majd megsüketülök ha feltekerem a vasat. Az árát a hangja többszörösen felülmúlja. Filmnél a front kicsit tolakodó, de ezt erősítővel be lehet állítani. A centere sztem nagyon el van találva, mivel ugyan azok a hangszórók vannak benne mint a frontba, ezért elég széles frekin dolgozik így egy subnak nem sok dolga van mellette, ha mély beszédhangok vannak jelen. A magas itt is  szintén állítható. A hátterek nekem kicsit szintén tolakodóak, de az erősítő ezt is megoldja.

Engem egyenlőre nagyon megfogott a szett, elég részletező és széles skálán dolgozik a hangja az árához képest. Kezdésnek szerintem tökéletes!

Szép napot mindenkinek!
Üdv. Laci.
Zene nélkül mit érek én??!!