Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Szerző Téma: Segítsetek!  (Megtekintve 2528 alkalommal)

Nem elérhető gtomek

• újonc
  • *
Segítsetek!
« Dátum: 2010, Február 23, 20:16:15 »
Sziasztok.
Tanácsra lenne szükségem. Mikrohifit szeretnék vásárolni, és nehéz a döntést. A kiszemelt típus:
H&B MS-696FHD
Valaki tud róla valamit? Egyáltalán nem ismerem ezt a márkát. (H&B)
Kik gyártják? Mennyire megbízható?
Segítségeteket, tanácsaitokat nagyon szépen köszönöm.
Üdv: tomek.

Nem elérhető Kismarci

• törzstag
Re:Segítsetek!
« Válasz #1 Dátum: 2010, Február 24, 15:21:55 »

Nem elérhető K.Gyuri

• tag
« Válasz #2 Dátum: 2010, Március 14, 13:20:36 »
Üdv. Fiatalok!

Adhatnátok tanácsot egy kérdésben!
Ha autóban az ember szeretné kicserélni a gyári hangszórót, de nam akar erősítőt vásárolni, hanem a rádió saját végfokát használná, akkor:
-elég egy koax hangszóró
-csak szettet érdemes beletenni

Ha az a cél, hogy kultúráltan szóljon, ne legyen idegesítő (tapasztalataim szerint autóban elég ritka). Van egy két tippetek, hogy ebben a dömpingben milyen márkákat vegyünk szemügyre, fülügyre?

Üdv: Gyuri
Rega Planet---Fisher FM7000---Heed Obelisk SI---Quad 11L2---Roksan Ojan

Marantz---Denon TU260---Denon PMA350 SE---JBL XTi40

Nem elérhető MSZ

• Administrator
  • törzstag
« Válasz #3 Dátum: 2010, Március 14, 15:25:36 »
Szia Gyuri!
Egy különépített szett magassugárzója ideálisabb pozícióba helyezhető, ezáltal jobb hangzást produkál, mint a koax hangszóró. Persze nagyritkán a gyári hangszóró helyre beépített koax is jó lehet, ez csupán a hangszóró helyének kiképzésétől függ. A szettek mellett szól még a sokszor korrektebb keresztváltó is.
A gyári rádió végfokokához is érdemes jó hangszórót vásárolni, a különbség mindig hallható.
A megfizethetőbb márkák közül én a DLS és a Hertz termékeket ajánlanám figyelmedbe.
Ügyelj a beépítésre is!
üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Nem elérhető K.Gyuri

• tag
« Válasz #4 Dátum: 2010, Március 14, 17:10:32 »
Köszönöm a gyors választ Szabolcs!

Azért voltam tanácstalan, mert nem tudtam megtérül-e a befektetés, amennyivel drágább egy szett. Ahogy elkezdtem nézelődni, látom elég nagy az átfedés az árakban, ha jól értem nagy helyzeti előnnyel indul a a koax hangszóróval szemben.

Üdv: Gyuri
Rega Planet---Fisher FM7000---Heed Obelisk SI---Quad 11L2---Roksan Ojan

Marantz---Denon TU260---Denon PMA350 SE---JBL XTi40

Nem elérhető MSZ

• Administrator
  • törzstag
« Válasz #5 Dátum: 2010, Március 14, 18:38:32 »
Igen, jól érted. Azért én javasolnám, hogy olyan helyen vásárolj, ahol vannak beépítési tapasztalatok is. Ahány ajtó, annyi térfogat, nem illik minden hangszóró, minden ajtóba, még ha méretileg passzol is. Ha a "dobozmért" - vagyis az ajtó térfogat - nem illik a hangszóróhoz, a mélytartománynak lőttek, és az elég kiábrándító, főleg akkor, ha nincs erősítő és mélynyomó, ami segíthetne ebben.
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

Nem elérhető tomq

• újonc
  • *
Segítsetek!
« Válasz #6 Dátum: 2011, Május 30, 13:24:06 »
Sziasztok!

Nem akartam új témát nyitni, ezért itt teszem fel kérdésem.
Denon M38 mikro hifi-hez szeretnék hangfalat vásárolni.
Két hangfal között vacillálok. Az egyik a Wharfedale Diamond 10.1, a másik Q Acoustics 2020.
Hallgattam mindkettőt, de nem egyszerre, nem ideális körülmények között, mind a kettő tetszett (nem vagyok vájtfülű).
A 10.1 előnye volt, hogy több basszust hallottam, de a másik sem volt olyan rossz. Nem tervezem mélysugárzó vásárlását, tehát egy hangfallal oldanám meg a rendszert.
Ami aggaszt, hogy a Wharfedalról hallottam rossz dolgokat, állítólag a nevükből próbálnak megélni, tesztelőket lefizetik, stb. Ezt leszámítva általában jó véleményeket találtam mindkettőről az interneten.
Ha esetleg tudnátok még ajánlani más típusokat, amiket meg is lehet hallgatni, köszönettel venném.
Elég vegyes zenét hallgatok, túlnyomó részt könnyűzenét, rockot kevésbé.

Üdv: Tomq

Nem elérhető Kismarci

• törzstag
« Válasz #7 Dátum: 2011, Május 30, 14:50:58 »
Sziasztok!

Ami aggaszt, hogy a Wharfedalról hallottam rossz dolgokat, állítólag a nevükből próbálnak megélni, tesztelőket lefizetik, stb.

Üdv: Tomq

Ez ne aggasszon, mert egyrészt nem így működik, másrészt a függőségi viszony a tesztelők és a forgalmazók között mindig, mindenütt megvan.  :-[

A Wharfedal pedig kategóriájában az egyik legnépszerűbb ár/érték aránya miatt. Elsősorban a dúsabb basszusai miatt szeretik, amit te is éreztél. (A másikat nem ismerem.)

Nem elérhető Mairtin

• újonc
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2011, Június 29, 14:57:03 »
Sziasztok, remélem jó helyre írom!

Erősítő problémám van.
Van egy Philips FA-931-es erősítőm, amin van A,B szelektív lehetőség. A hangfalak az A-ra voltak kötve, de a B-n is produkálja az alábbi jelenséget.

Néha a bekapcsolás után csak az egyik hangfalat szólaltatja meg.
Ha ki-be kapcsolom az A-B szelektív gombot, akkor helyrejön, vagy ha nagyobb hangerőre tekerem akkor is. (vagy ezek kombinációi után)
Ha egyszer jó lesz, akkor viszont végig szól mindkét doboz, aztán másnap, harmadnap az újra bekapcsoláskor megint előjön a hiba. (nem mindig)

Nem tudná megírni valaki, hogy mi lehet a probléma?

Köszönöm.

Nem elérhető Kismarci

• törzstag
« Válasz #9 Dátum: 2011, Június 29, 18:18:43 »
Első megközelítésben kontakt hiba lehet. Próbáld meg szétszedni és megtisztítani az A-B nyomógombokat.
Másodikra (a hangerő növelése), már nem biztos, hogy erre utal, de haladjunk az egyszerűbbtől a bonyolultig.

Nem elérhető of999

• újonc
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2011, Július 13, 09:27:16 »
Sziasztok !
segítséget kérnék valakitől akinek Pioneer CT-S 610 deckje van vagy volt . a kazetta ajtó külsejét hogy lehet levenni tisztítás végett , mert nekem nem sikerül sehogy sem , vagy fixre csinálták gyárilag ?  köszönöm !!!
Feri

Nem elérhető H.laca

• újonc
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2011, Július 21, 19:03:41 »
Sziasztok!
A JBL L90 Studio Monitoráról tud-e valaki valamit, használtan lehet-e még hazánkban kapni?
Bármilyen infó jól jön!!!!  :(
Zene nélkül mit érek én??!!

Nem elérhető esi156

• tag
« Válasz #12 Dátum: 2011, Július 23, 13:56:07 »

"Sziasztok!
A JBL L90 Studio Monitoráról tud-e valaki valamit, használtan lehet-e még hazánkban kapni?"

Ezek a falak '95 körül kerültek piacra, és a német ára 5000DM volt. Néha találkozni hirdetésben 1-1 db.-al 100-200E között.

Nem elérhető H.laca

• újonc
  • *
« Válasz #13 Dátum: 2011, Július 23, 22:38:27 »
Találkoztál már ilyen hirdetéssel estleg, mert én már fél éve keresem ezeket a dobozkat, de sikertelenül, pedig ha lenne rögtön megvenném.

Köszi a segítséget!
Zene nélkül mit érek én??!!

Nem elérhető esi156

• tag
« Válasz #14 Dátum: 2011, Július 24, 08:17:11 »
Az utóbbi időben nem láttam a hazai kínálatban, csak a német ibéjen volt. És jelenleg  is van egy pár. http://cgi.ebay.de/Lautsprecherboxen-JBL-L90-Paar-/330591601702?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item4cf8cb8426
« Utoljára szerkesztve: 2011, Július 24, 08:38:51 írta esi156 »