Hi-Fi Piac Fórum

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Hírek:

Visszatérés a HFP Portálra:
http://www.hifipiac.hu

Szerző Téma: Old Music Fun Club  (Megtekintve 440915 alkalommal)

miki51

• törzstag
  • Elérhető Elérhető
  • miki
Re:Old Music Fun Club
« Válasz #5070 Dátum: 2010, Szeptember 02, 19:47:29 »

helló fiúk!

kedves drága jani! én ha időben találkozunk biztosan lebeszéltelek volna a maranzokról, de ezt látva határozottan mondom neked, -amennyiben van rá keret- tüstént vedd meg a bemutatott készülékcsomagot! a kw500-as sorozat tagjait már bőven a felsőharmadbaeső tartományba sorolják, s bár nem a legújabb nemzetség, de mindannyiunkat könnyedén megpukkaszthatsz az biztos. nincs az a marantz, amelyik versenyre kelhetne vele. gyerünk jani! amíg nem késő.

szeretettel ajánlom meghallgatásra mindenkinek peter gabriel legújabb 2010 évi lemezét: "stratch my back" a szép piros-fekete lemezt szimfónikus zenekarral vették fel, különböző studiókban, többek között budapesten is, természetesen magyar zenészekkel. fiúk igazi, finomságos csemegére akadtam!

miki
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 02, 20:32:28 írta miki51 »
Naplózva
aki másnak vermet ás - úgy alussza álmát!

mishow

• törzstag
  • Nem elérhető Nem elérhető
« Válasz #5071 Dátum: 2010, Szeptember 02, 21:00:06 »

Örömmel látom, hogy az Old Musicon van egy kis zene is végre!
Én mostanában nagy LP vadászatba fogtam, a cél a '70-es évek magyar zenéi - fentebb már írtam, csak nem reagált senki.
Nézegetem a gugglin meg a jútúbon, mit lenne még érdemes, és eközben találtam ezt a csodát '74-ből.
Tényleg az tessék megnézni a zenekar tagjait (nem mindenki ismerhető fel, ezért kis segítség: Szabó Gábor, Pege Aladár, Másik János, Kőszegi Imre, Dely István), és elámulni (elkeseredni) azon, hogy egy ilyen énekesnőnek miért kellett elvesznie az olcsó slágerzene bugyraiban?

Kovács Kati feat. Szabó Gábor - My Love

Kovács Kati - Az eső és én feat. Szabó Gábor
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 02, 21:13:01 írta mishow »
Naplózva
Az ész a fontos, nem a haj! :)

miki51

• törzstag
  • Elérhető Elérhető
  • miki
« Válasz #5072 Dátum: 2010, Szeptember 02, 21:22:42 »

kedves misow!

számomra teljesen ismeretlen húrokat pendítettél meg. bizony ez a lány, -ha jól emlékszem egerből- pontosan olyan nagy egyéniség volt, mint kisérőzenekarának két óriása. köszönjük neked a remek linket!

miki
Naplózva

runner

• törzstag
« Válasz #5073 Dátum: 2010, Szeptember 03, 08:08:23 »

mishow
nagyon nehéz szavakat találni :)
egyszerűen csodálatos felvételeket sikerült találnod!!! Kati remekül énekel, ugyanakkor megjegyzem, hogy Szabó Gábort nem lehet eléggé méltatni...
Naplózva

runner

• törzstag
« Válasz #5074 Dátum: 2010, Szeptember 03, 08:23:02 »

miki
nem szeretnék én senkit megpukkasztani a bemutatott rendszerrel, egyrészt mert nem az enyém, másrészt nem is igen lesz...
és akkor még a kábelezés és a hangdobozok nem is látszanak a képen :) hát azok is hihetetlenül magas színvonalat képviselnek
mindenesetre köszönöm a jó szándékot, azaz lebeszéltél volna a marantzokról, persze, lehetséges lett volna, ui. én nem ragaszkodom különösebben egyik márkához sem, sem hifiben de pl. a kocsik esetében sem
bármit is vásárolok én több szempontot figyelembe veszek ekkor, nyilván az ár, mennyi idős, van e garancia, szervíz, alkatrészellátás idősebb korban( és azok ára), nagyon fontos mennyire eladható később, és természetesen a minőség
a következtetést mindenki vonja maga:)
Naplózva

miki51

• törzstag
  • Elérhető Elérhető
  • miki
« Válasz #5075 Dátum: 2010, Szeptember 03, 14:22:25 »

szia jani!

nekem bizony vannak favorit márkáim. hogy hifiben mi, azt nem árulom el, de például kocsiban versenytárs nélkül a skoda.

miki
Naplózva

miki51

• törzstag
  • Elérhető Elérhető
  • miki
« Válasz #5076 Dátum: 2010, Szeptember 04, 07:01:28 »

sziasztok! jó reggelt!

Fast car -Tracy Chapman

tegnap délután tracy chapman számos lemezei közül hallgattam néhányat. sajnos ezt a fantasztikus, zsigerből, könnyedén éneklő zsenit is kevesebben ismerik a kelleténél. hogy valamit javítsak a helyzeten két klippjét linkelem és ajánlom a hölgy lemezeit mindenkinek!

miki

Baby Can I hold you
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 04, 07:03:11 írta miki51 »
Naplózva

miki51

• törzstag
  • Elérhető Elérhető
  • miki
« Válasz #5077 Dátum: 2010, Szeptember 04, 11:01:08 »

egy fantasztikus korai felvétel:

talking about a revolution (tracy chapman)

és a lemezcímadó; crossroad:

Tracy Chapman crossroad

miki
Naplózva

teacher

• törzstag
« Válasz #5078 Dátum: 2010, Szeptember 04, 11:29:41 »

Üdvözlet mindenkinek!

Kimondott örömmel töltött el, hogy végre a ZENE ismét helyet kapott a topic oldalain.

Hűen az eddigi hitvallásomhoz egy kitűnő progresszív csapat olyan örökértékűnek számító albumait hallgattam, melyet méltán sorolhatok a nagy Pink Floyd (Dark Side of the Moon, Wish You Were Here) illetve Genesis (Lamb Lies..., Selling England... ) vonulathoz.

Ezek az albumok a Stupid Dream (1999), a Lightbulb Sun (2000) illetve a Fear of a Blank Planet (2007).
Nagyszerű zene, a magasszínvonalú hangszeres játék a progresszivitás minden elvárt elemét felvonultatva szórakoztatja és elvarázsolja a hallgatót.

Melegen javaslom a meghallgatását, sőt aki ezt megtette, meg is fogja e lemezeket szerezni!

Üdvözlettel:

teacher
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 04, 15:55:59 írta teacher »
Naplózva
Akinek van humora az minden tud, akinek nincs az mindenre képes!

mishow

• törzstag
« Válasz #5079 Dátum: 2010, Szeptember 04, 15:54:01 »

Ezek az albumok a Stupid Dream (1999), a Lightbulb Sun (2000) illetve a Fear of a Blank Planet (2007).
Melegen javaslom a meghallgatását, sőt aki ezt megtette, meg is fogja a lemezt szerezni!

Köszi a tippet, rá is fogok keresni hamarosan!

Egyébként én is épp progresszív lemezt hallgatok, előástam a polcról ezt a régi bandát.
Valami ELPÉ a nevük, vagy mifene.....
Pedig nem is LP volt hanem CD ..... Eh, mindegy, zavaros ez nagyon!!!!  ;D
De jó a zene:

Emerson,Lake & Palmer - Blues Variation

Ismerős volt a motívum, hamar rá is jöttem ám, honnan!
Azér' volt ez olyan jó, mert az Omegától koppintották.
Mondom én, hogy nem egy nagy banda ez!  8)

Omega - Nem tudom a neved

Naplózva

teacher

• törzstag
« Válasz #5080 Dátum: 2010, Szeptember 04, 15:55:09 »

És akkor egy igazi Old Music Man legújabb, szeptember 7-én megjelenő albuma, melybe besegített Eric Clapton, John Fogarty, Merle Haggard, Kid Rock és még sokan mások.

18 új szám a "Killer"-től, aki immáron jóval a 70 felett jár, de dinamizmusa még a mindig a régi, sőt kellően el van látva hölgysegítőkkel is ( a tolószéke a kocsi mögött maradt :P)

teacher
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 04, 16:08:05 írta teacher »
Naplózva
Akinek van humora az minden tud, akinek nincs az mindenre képes!

mishow

• törzstag
« Válasz #5081 Dátum: 2010, Szeptember 04, 16:06:06 »

tegnap délután tracy chapman számos lemezei közül hallgattam néhányat. sajnos ezt a fantasztikus, zsigerből, könnyedén éneklő zsenit is kevesebben ismerik a kelleténél.

Kellemes zene, habár én úgy vagyok ezzel, hogy utoljára Bob Marley volt az akinél elfogadtam, hogy pulikutyával a fején játszott!  :D
Amúgy is csak módjával kedvelem ezeket a lány-gitárral zenéket, habár az általam sokat emlegetett Madeleine Peyroux-val szívesen teszek kivételt.
Azért zseniális, hogy fehér nő létére micsoda "fekete" hangja van, és milyen autentikusan tudja nyomni a klasszikus déli blues-t.

madeleine Peyroux plays "Don't Cry Baby"

Érdekes módon Billie Holliday-hez szokták hasonlítani a hangját, és az énekstílusát, telán nem is véletlenül:

Billie Holiday - Until the real thing comes along

Naplózva

donignatio

• újonc
  • *
« Válasz #5082 Dátum: 2010, Szeptember 05, 01:16:19 »

Ez az LP nekem is megvan, annakidején /'88-ban ,talán/ élőben is volt szerencsém látni és hallgatni a Népstadionban azon az emlékezetes Amnesty Int. koncerten, jónéhány világsztár társaságában. Jó kis koncert volt.      Üdv
egy fantasztikus korai felvétel:

talking about a revolution (tracy chapman)

és a lemezcímadó; crossroad:

Tracy Chapman crossroad

miki

« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 05, 01:18:21 írta donignatio »
Naplózva

miki51

• törzstag
  • Elérhető Elérhető
  • miki
« Válasz #5083 Dátum: 2010, Szeptember 05, 07:36:35 »

szia donignatio!

köszöntelek a topicon! azon a régi koncerten én is ott voltam. fantasztikus buli volt, elsősorban három, fényes férficsillag, és  egyikőjük, peter gabriel által, az afrikai gyémántbányákban feltárt szép, feketebőrű csodák, varázsolták azzá. bizony kedves mishow, tracy chapman nem egy egyszerű, gitározgató leány a sok közül, -pulikutyával a fején- ő egy a ritkaságszámbamenő őstehetségekből.

miki
Naplózva

mishow

• törzstag
« Válasz #5084 Dátum: 2010, Szeptember 05, 11:03:57 »

kedves mishow, tracy chapman nem egy egyszerű, gitározgató leány a sok közül, -pulikutyával a fején- ő egy a ritkaságszámbamenő őstehetségekből.

A "lány-gitárral" kifejezés egy műfajt jelöl, ami a hifi bemutatók és tesztelések egyik klasszikus alap-stílusa. Ha jól veszik fel, akkor a maga eszköztelen egyszerűségében nagyot tud szólni, ezért jól lehet vele hifit demonstrálni és persze eladni.
A kereskedők jól tudják ezt, a tapasztalatlan vevők meg nem mindig (öreg hifistákat azért már nehéz megetetni vele ;) ) ezért van ennek ebben a szóösszetételben speciális jelentése.
Erre utalt volna az - amúgy viccnek szánt - hozzászólásom.
Ezek szerint ezt a kifejezést nem ismerted, ezért nem jött át a poén, sorry! :(

Naplózva

Az oldal 0.203 másodperc alatt készült el 22 lekéréssel.