Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Szerző Téma: Old Music Fun Club  (Megtekintve 464393 alkalommal)

Elérhető miki51

• törzstag
  • miki
Re:Old Music Fun Club
« Válasz #5085 Dátum: 2010, Szeptember 05, 14:40:36 »
szia mishow!

nem értettem semmit félre, csak nyomatékosítani akartam a "bájos" hölgy tálentumait. a fejére húzott pulikutyát is kellő súllyal értékeltem, -tévedhetetlen, mély ösztönnel felismerve a szép költői kép kultikus jellegét-  pontosan ezért ismételtem meg.

miki
aki másnak vermet ás - úgy alussza álmát!

Elérhető miki51

• törzstag
  • miki
« Válasz #5086 Dátum: 2010, Szeptember 05, 18:28:21 »
hát a  mi kedves  pista barátunk rendszeresen ajánlgat nekünk jókis progresszív muzsikákat, tekintélyes mennyiségben, de hogy hol lehet ezeket fellelni, az számomra továbbra is rejtély?

hogy is van ez a progresszív rockműfaj fiúk? általában 3 progresszív zenekart ismernek az emberek és többnyire azon vitáznak, hogy közülük melyik a jobb. ma azért többé-kevésbé minden fajsúlyos álláspont a yest helyezi az élre, és talán ezzel nem is szabadna vitába szállni. (nálunk is meggyőzően tarolt a yes) második, harmadik helyre az elp vagy a pink floyd kerül felváltva, talán némiképp nagyobb gyakoriságban utóbbi együttes orrhossznyi fölényével. azonban a progresszív rock műfaja a felvázoltnál sokkal szélesebb palettán dolgozik. az említett, kiváló zenekarok kizárólag a szimfonikus fúzió felbecsülhetetlen értékű termékei. de ha leszűkítjük a progresszív műfajt a szimfonikus rockzenére, akkor hol van a king crimson, hol vannak a deep purple kezdeti kísérletei, vagy a rövid életű nice, stb?  hol van az egykori genesis?  hol van világi frontembere; peter gabriel, aki egy komplett színházat fuzionált a rockzenével? akinek önkifejezési törekvései nem kívánták meg, giccsfele orientálódó társai részvételét, hiszen önmaga is képes volt megbirkózni a feladattal. fiúk újfent javaslom peter gabriel új lemezének fülelését!

miki

« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 05, 18:40:03 írta miki51 »

Nem elérhető teacher

• törzstag
« Válasz #5087 Dátum: 2010, Szeptember 06, 09:26:50 »
 Sziasztok kedves Old Music Funok!

Igen, úgy látom, hogy kell a progresszív muzsika népszerűsítése és a 70-es évek virágkora után napjaink progresszív zenekarainak - már annak a viszonylag kevésnek - az előtérbe helyezése és a figyelem ráirányítása.
Én utóbbit próbálom meg e topic oldalain, azonban a beszerzés körülményei és lehetőségei széles e hazában igen eltérőek, ezért erre nem is vállalkozhatok.
Javasolni tudok viszont egy weboldalt, ahol bár úgy hirdetik a lemezeket, mint használt CD-k, LP-k stb. én mindig szinte vadonatúj példányokat tudtam beszerezni rendkívül elfogadható áron.
Ez a www.secondspin.com/, ahol megfelelő keresés után igen jó zenéket lehet találni és rendelni, s emellett van annyi eszük, hogy nem tokban, hanem símán egy kellően vastag levél formájában küldik el a rendelt CD-ket, s így a postás minden költség nélkül kézbe adja.
A levélben ott az eredeti borító, a booklet (ha van) és szépen külön egy kis nylon tokban maga a CD is, ezután kell venni egy tokot, s kész a lemez. Ha ugyanis tokkal jön, az már csomag és kell érte fizetni - de ez egy belső kis titok, amelyet a feladó cég is tud.

Itt pl. jelenleg is van 2 db Porcupine Tree, de érdemes folyamatosan nézni, mert a választék állandóan bővül. Rá lehet a lemezre kattintani, s megmutatja hány db van belőle, ott a CD ára, a lemezen lévő számok listája, sőt egy rövid lemezbemutató, s néha az együttes ismertetője is.

Egyébként ott az ebay, ahol rengeteg a lemez és sajnos röviden (28-30 mp erejéig), de a
 www.amazon.com/ weblapon a legtöbb általam ajánlott lemezbe bele is lehet hallgatni.

Egyébként, amit miki felsorolt, ők az "ősprogresszívek" vagy alapzenekarok, a legtöbb progresszív csapatot hozzájuk szokták hasonlítani, mint a Yes, Pink Floyd, Genesis, Marillion, Kansas, King Crimson, ELP, Jethro Tull, Deep Purple stb. stb. - de a progresszíven belül is számos al-beosztást alkalmaznak, mint art-rock, szimfonikus-rock, indie-rock, ambient-rock, industrial-rock, electronic-rock; experimental, alternativ, post-rock, contemporary, psychedelic, avantgarde, album-rock és még sorolhatnám annyi al-jelzővel ellátott progresszív irányzat létezik, hogy itt most felsorolni sem lenne értelme valamennyit.

Jómagam csak símán progresszív jelzővel illetem őket, azután ki-ki döntse el hová teszi a csapatot, egy példa erre a Moody Blues, mely szimfonikus-art-rockot játszik és nem bluest ::)

Jó zenehallgatást:

teacher
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 07, 16:27:21 írta teacher »
Akinek van humora az minden tud, akinek nincs az mindenre képes!

Nem elérhető runner

• törzstag
« Válasz #5088 Dátum: 2010, Szeptember 07, 18:44:40 »
örömhír Debrecenben:)
Jan Garbarek koncert lesz dec.07.én, az ütőse nem más mint Trilok Gurtu

Nem elérhető runner

• törzstag
« Válasz #5089 Dátum: 2010, Szeptember 08, 07:56:19 »
másik örömhír
miki ajánlására megvettem a következő albumot
Allan Taylor:leaving at dawn (Stockfish SACD)
pontosabban a szerzőt favorizáltad miki, és én szót fogadtam :)

Nem elérhető runner

• törzstag
« Válasz #5090 Dátum: 2010, Szeptember 08, 08:21:29 »
3. örömhír
nemrég volt a szülinapom
és kaptam egy könyvet ami Jaco Pastorius-ról szól ( most éppen az első szóló lemezét hallgatom)

Elérhető Pecás

• törzstag
« Válasz #5091 Dátum: 2010, Szeptember 08, 10:15:34 »

4. örömhír.közigazgatási bírság 30eft.Basszus komolyan mondom most már kiver a víz ha meglátom a postást ajánlott levelet lobogtatva felém.Annyi bűnöző szaladgál az országban,miért nem azokat baszogatják a rend hű őrzői.

Nem elérhető teacher

• törzstag
« Válasz #5092 Dátum: 2010, Szeptember 08, 10:19:19 »
 Szia Pecás!

Hát mit csináltál, csak nem hogy tiltott helyen horgásztál - node 30 ezer Ft-ért? Lődd le őket!

Együttérző barátod:

teacher
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 08, 10:26:10 írta teacher »
Akinek van humora az minden tud, akinek nincs az mindenre képes!

Elérhető miki51

• törzstag
  • miki
« Válasz #5093 Dátum: 2010, Szeptember 08, 13:12:41 »
szegény pecás. valami komoly ügy lehet a háttérben, mert a tilosban horgászást, keményebben szankcionálják. csak nem tároltál néhány hétig építési anyagot az utcán?

szia jani!
lehet, hogy életemben először, -garbarek ürügyén- debrecenbe látogatok? (bár elárulom neked, őt jobban szerettem, míg keath jarrett oldalán vigéckedett) vigyázz mert allan taylort, sem annyira művészetéért, mint  lamezei minősége miatt ajánlottam! minden cédéjén, több élvezhető szám is fellelhető, de összességében, túlontúl unalmas amit csinál, viszont kivállóan szól, mivel stockfish!

miki

Nem elérhető runner

• törzstag
« Válasz #5094 Dátum: 2010, Szeptember 08, 13:28:25 »
én hétfőn fizettem be 100 000 ft-ot egy piros lámpáért...
miki
gyere debrecenbe, szívesen látlak
persze értem én, tudom hogy picit unalmas az Allan taylor, az összes stockfishes előadó hasonló stílust képvisel (némi túlzással)
na majd meglátom ill. hallom

Nem elérhető roberto

• tag
« Válasz #5095 Dátum: 2010, Szeptember 10, 18:09:38 »
Sziasztok!

Nincs meg valakinek jó minőségben Kafkaz - Földlakó című száma? A Kaukázus zenekar frontemberének unplugged előadásait nevezik Kafkaz-nak, ha valakinek így könnyebb megkeresni a zenetárjában. Számaik ingyenesen letölthetőek, de ezt sehol sem találom. A youtube-on fönn van, de elég silány a hang.
Előre is köszönöm!

Üdv. Roberto

Elérhető miki51

• törzstag
  • miki
« Válasz #5096 Dátum: 2010, Szeptember 10, 19:44:48 »
szia roberto!

üdvözöllek a topicon!
én nem tudok segíteni, de ha vársz egy kicsit, akkor valaki biztosan odaadja a kért felvételt.

miki

Nem elérhető petimre

• törzstag
« Válasz #5097 Dátum: 2010, Szeptember 11, 06:40:18 »
Sziasztok!

Nincs meg valakinek jó minőségben Kafkaz - Földlakó című száma? A Kaukázus zenekar frontemberének unplugged előadásait nevezik Kafkaz-nak, ha valakinek így könnyebb megkeresni a zenetárjában. Számaik ingyenesen letölthetőek, de ezt sehol sem találom. A youtube-on fönn van, de elég silány a hang.
Előre is köszönöm!

Üdv. Roberto

Szia Roberto!

Küldtem privit, bizonyos szinten tudok segíteni!

Üdv.
Imi
- Az ember egy porszem, egy felelõtlen senki, mégis milyen nehéz embernek lenni! -

Elérhető miki51

• törzstag
  • miki
« Válasz #5098 Dátum: 2010, Szeptember 11, 07:36:09 »
szia jani!

a garbarek koncertre 80% eséllyel elmegyek - úgy látom 6900 forint a jegyár. ha kicsit többet tudsz meg, mint én, kérlek tájékoztass! köszi.

miki

ui: persze ne csak engem.
« Utoljára szerkesztve: 2010, Szeptember 11, 07:38:04 írta miki51 »

Nem elérhető runner

• törzstag
« Válasz #5099 Dátum: 2010, Szeptember 11, 14:25:35 »
miki
a jövő héten beurok a jegyirodába és utána tájékoztatlak
a jó hír mára, hogy a lakás állapota alakul, szóval akár már ma tudok zenét hallgatni, az Electrákat már beállítottam, sajnos az egyik picit megkarmolódott :(