Üdvözlünk, Vendég. Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj. Did you miss your activation email?

Szerző Téma: HFP-aktuális  (Megtekintve 48819 alkalommal)

Nem elérhető Pecás

 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 586
HFP-aktuális
« Dátum: 2008, December 09, 15:47:59 »
Hello.

Azt hiszem megérdemel a HFP- magazin egy külön topikot ahol beszélgethetünk az éppen aktuális új szám tartalmáról.Már csak azért is,mert jó látni a magazin egyre inkább a hifis vonal felé visszakanyarodását az érdekes és kíváncsiság felkeltõ cikkeivel.

Szóval akinek felkeltette az érdeklõdését valamelyik cikk-teszt,és arról többet is megszeretne tudni,az írjon ide,és itt remélhetõleg kimerítõ módon ki lesz vesézve a téma.

Ui:Tényleg egyre jobb és színvonalasabb a magazin,gratula a szerkesztõknek.B)

Nem elérhető Giorgio12

 • Old hifi group
 • törzstag
 • ******
 • Hozzászólások: 5226
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #1 Dátum: 2008, December 09, 16:14:45 »
Üdv. Mindenkinek.

Jó ötlet, talán a szerkesztõk is beleolvasnak.
Én rögtön javasolnék valamit, egy hazai gyártású erõlködõ az OBELISK elnyert valami nemzetközi dijat, ez nem egy mindennapos eset, talán irhatna róla a HFP, tán még be is mutathatná.
Gyanitom nem csak engem érdekelne.

Üdv. Gyuri
Sok szedett-vedett cucc, betűrendben, Arcamtól   -  Yamaháig! És a végén Drabálka!

Nem elérhető Kismarci

 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 676
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #2 Dátum: 2008, December 09, 22:31:47 »
Sziasztok!

Én az utóbbi szám alapján (is) döntöttem el, hogy a Triangle Quartet széria felé lépek tovább. Meghallgattam a hanfalat a cikk végén levõ elérhetõség alapján, és nem csalódtam! A hangzásvilág tényleg olyan, ami a cikkben elhangzik.
Azért hozzá kell tenni, hogy évek távlatából visszakerestem ugyanazon cikkszerzõ írásait, hogy ugyanazt gondolom-e egy hangról, mit a szerzõ és ha nem, akkor behelyettesítettem a saját elképzeléseimmel.
Egy szó, mint száz: KÖVETKEZETES a szerzõk írása, nem a pillanatnyi hangulat befolyásolja az értékelést (nem is beszélve 1-2 (=1) magyar konkurenciáról, ahol még az akusztikai környezet is meghallgatásonként változik).
Szerintem a KÖVETKEZETESSÉG az, ami alapján ítéletet alkothat és ihletet kaphat egy olvasó, és ez az amiért a Hi-Fi Piac számomra mérvadó és vezetõ lap a magyar paicon.

Ítélet = szubejtivitás (nekem fontos)
Ihlet  = reklám  (az eladónak fontos)

Sajnos csak 3 havonta jelenik meg... Bár inkább szenvedek információhiányban, minthogy a mérleg nyelve elbillenjen bármelyik irányba is!

HKalman

 • Vendég
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #3 Dátum: 2008, December 10, 09:05:50 »
Én is évek óta vásárolom a Hifi Piacot az újságárusoknál. A hagyományos sztereo zene-
hallgatás érdekel. Több készüléket vásároltam a HFP
tesztje alapján: AVA KZH8, van den hul Combination kábel, Myryad Mi-120 erõsítõ és
ezeket úgy, hogy elõzetesen nem hallgattam meg. Lakóhelyemen nincs lehetõség audiofil
berendezések elõzetes meghallgatására, tapasztalatszerzésre. A fent említett auodio
komponensekkel elégedett vagyok.
    Különösen szívesen olvasom a HFP-ben Péntek Miklós írásait és a sztereo zenehallgatásról
szóló cikkeket.

Horváth Kálmán !

fidelity

 • Vendég
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #4 Dátum: 2008, December 10, 09:47:20 »
No akkor megragadom az alkalmat, és egy már régóta érlelõdõ kérdést intézek a Tisztelt Szerkesztõség felé.
Miért nincs a meghallgatásoknál felsorolva, hogy milyen készülékekkel, kábelekkel történt a meghallgatás, illetve mihez történt a viszonyítás? Ez szerintem eléggé fontos lenne!

Nem elérhető csikar

 • tag
 • ***
 • Hozzászólások: 113
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #5 Dátum: 2008, December 10, 10:43:13 »
A Szerkesztõséget megelõzve:
minden lapszám végén - legtöbbször az utolsó (vagy valamelyik másik?) oldal alján - fel vannak sorolva a teszteken használt összehasonlító készülékek (és a kiegészítõk), melyekbõl a lánc fel van építve.
Gondolom ennek a láncnak éppen azt a tagját emelik ki - és teszik a helyére a porondon levõ berendezést - amit éppen minõsítenek.
Jól gondolom, Szabolcs?

Nem elérhető MSZ

 • Administrator
 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 683
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #6 Dátum: 2008, December 10, 12:12:05 »
Elõször is szeretném megköszönni az elismerõ szavakat, tényleg jól esik, különösen a mai helyzetben, amikor nem egyszerû egy ilyen lap elkészítése és megjelentetése. A magunk részérõl mindig becsülettel végeztük munkánkat, ennek ellenére a támadások nem maradtak el, de az évek alatt ezt is megtanultuk kezelni.
Természetesen mi is követünk el hibákat, és egyáltalán nem sértõdünk meg azon, ha ezt kultúr formában közlitek velünk, sõt megköszönjük.

A tesztelt termékek kiválasztásánál nincs teljes mértékben szabad kezünk. eleve vannak olyan importõrök, akik nem szimpatizálnak velünk személy szerint, vagy a lap stílusával. Tõlük sajnos nem kapunk teszt termékeket (ilyen a Heed Audio - Obelisk erõsítõ).

Fidelity kérdésére Csikar már válaszolt, bár az is igaz, hogy az utolsó számba már ez sem fért be helyhiány miatt, azért a cikkekben is gyakran utalunk a segédeszközökre.

Bármely további kérdésre szívesen válaszolok.
üdv,
Mészáros Szabolcs
Szerkesztõ
HFP

fidelity

 • Vendég
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #7 Dátum: 2008, December 10, 15:37:13 »
csikar!

Köszönöm, valószínûleg én voltam figyelmetlen.
De kérlek nézz már utánna a két legutolsó számnak, mert én nem találtam ott, ahol régebben volt ez a felsorolás. És ha jól emlékszem többiben sem nagyon találkoztam, vele már egy ideje!

MSZ!

Köszi a válasz, de a mostaniban egy árva utalást sem láttam semmire, legalábbis azokban a cikkekben amik elsõre nagyon érdekeltek (Electrocompanient, Steath).

Nem elérhető Pecás

 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 586
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #8 Dátum: 2008, December 10, 16:51:51 »
Hát igen,az Electrocompaniet kombó bemutatása azt hiszem sok hifistát \"felizgatott\",egyszerûen gyönyörû készülékek.Nem nagyon szoktam ácsingózni egy egy bemutatott készülék után,de ezeket szívesen látnám a fa alatt,ráadásul feketék. :)
Tettszett az Exposure elõ-végfok bemutatása is,ha nem lennének készülékeim lehet rohantam is volna vásárolni a cikk olvasása után.:) Hatása alá vonta a tesztelõt is,a száraz tények fogalmazásán kívül azért érezhetõ volt ahogy belopták magukat Tamás szivébe,jó is volt olvasni.
A Stealth kábelekre meg a legjobb szó talán az hogy nem semmi,valószínû hogy soha az életben nem tapasztalhatom meg a tudásukat saját rendszerben,fõleg akkor nem ha a ház asszonya is tudomást szerez az árukról,de azért tennék egy próbát. :)
Ja és a hálózati szûrõk.Észrevettétek hogy mennyire elõtérbe kerültek ezek az utóbbi idõben?Ha van tapasztalata valakinek ezekkel kapcsolatban szívesen olvasnám,fõleg a PS audio termékeinek a hozadéka érdekelne a külömbözõ rendszerekben.

Üdv.

Nem elérhető csikar

 • tag
 • ***
 • Hozzászólások: 113
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #9 Dátum: 2008, December 10, 17:05:12 »
fidelity!

Nem voltál figyelmetlen, ugyanis legutóbb valóban régen, a 73. - azaz a 2008. februári - számban jelent meg az állandó teszteszközök listája, az utolsó oldal alján. Az ezt követõ számokban már nincs benne.

Nem elérhető csikar

 • tag
 • ***
 • Hozzászólások: 113
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #10 Dátum: 2008, December 10, 17:44:32 »
Kíváncsi lennék, kinek tetszett még rajtam kívül az \"új\" NAD5120-at bemutató cikk.
Talán furcsa, de a 77. szám írásai közül ezt olvastam a legnagyobb élvezettel. Egyrészt azért, mert nagyon hosszú idõn át használtam az \"õskacsát\", másrészt mert többször is valami házilag megvalósítható MOD-on törtem a fejemet a gyengeségek megszûntetésére...

/Fõként a szíjnyúlás okozta nyávogásnövekedés kivédésére, ami a belsõ barázdák lejátszásakor néha igen zavaró volt. Én akkoriban az 1 motor + 2 meghajtószíj megoldást éreztem megfelelõnek, de végül nem lett belõle semmi: nem találtam olyan esztergályost, aki precízem el tudta volna készíteni a motortengelyre való tárcsát.
A motorkapcsoló és a karlift kényszrkapcsolatát viszont sikerült megszûntetnem, ami kényelmesebbé tette a kezelését (a por letörlése után nem kellett kikapcsolni, majd a kar leengedéséhez újra bekapcsolni)./

... és most milyen kitûnõ MOD-ok valósultak meg!

Nem elérhető Kismarci

 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 676
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #11 Dátum: 2008, December 10, 23:19:59 »
Hát igen, én is egy ilyenre cseréltem el az elsõ javíthatatlanul ugrándozó Nyugat-berlini CD lejátszónkat 1989-ben, és azóta is ott díszeleg a polcon!

fidelity

 • Vendég
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #12 Dátum: 2008, December 11, 11:55:34 »
Pecás!

Mit szeretnél tudni?

Nem elérhető Pecás

 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 586
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #13 Dátum: 2008, December 11, 13:22:06 »
fidelity írta::
Idézet
Pecás!

Mit szeretnél tudni?


A jövõ heti nyerõ lottó számokat fidelity.:)

Meg aztán az is érdekelne hogy mit hiányoltál a rendszered hangjából mikor kikerült belõle a PPP.
Aztán a Quintet,Duet jótékony hatásáról sem sokat értekeztünk még,szóval ilyenekrõl szeretnék olvasni beszámolókat azoktól akik használják.
Hálózati fronton látok még fejleszteni valót nálam,no nem azért mert nem szól jól a cuccos így is,csak hát egy rendes hifista,mint pl én is,ha lát valamit ami felkelti az érdeklõdését azt ki is szeretné próbálni.És mivel fejetlenül még a legelvetemültebb hifis sem ugrik neki semminek elõzetes tájékozódás nélkül,ezért érdeklõdöm a témában.
A legnagyobb dilemmám jelenleg az,hogy legyen e zavarszûrõs elosztó a rendszer elött, és a pirellis hálózat mögött,vagy azt az összeget amibe kerül egy jobb elosztó,inkább fektessem be egy pár jóféle hálózati kábelbe.Vagyis melyik megoldással lennék elõrébb?

Nem elérhető istvan01

 • törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 651
Válasz:HFP-aktuális
« Válasz #14 Dátum: 2008, December 11, 15:43:32 »
Pecás írta::
Idézet
fidelity írta::
Idézet
Pecás!

Mit szeretnél tudni?


A jövõ heti nyerõ lottó számokat fidelity.:)

Meg aztán az is érdekelne hogy mit hiányoltál a rendszered hangjából mikor kikerült belõle a PPP.
Aztán a Quintet,Duet jótékony hatásáról sem sokat értekeztünk még,szóval ilyenekrõl szeretnék olvasni beszámolókat azoktól akik használják.
Hálózati fronton látok még fejleszteni valót nálam,no nem azért mert nem szól jól a cuccos így is,csak hát egy rendes hifista,mint pl én is,ha lát valamit ami felkelti az érdeklõdését azt ki is szeretné próbálni.És mivel fejetlenül még a legelvetemültebb hifis sem ugrik neki semminek elõzetes tájékozódás nélkül,ezért érdeklõdöm a témában.
A legnagyobb dilemmám jelenleg az,hogy legyen e zavarszûrõs elosztó a rendszer elött, és a pirellis hálózat mögött,vagy azt az összeget amibe kerül egy jobb elosztó,inkább fektessem be egy pár jóféle hálózati kábelbe.Vagyis melyik megoldással lennék elõrébb?


Szerintem félreértetted fidelityt, õ csak idézett tõlem, a PPP nálam volt hiányolva kb 3 hétig. Mit hiányoltam? egy kis melegséget, nyugodtságot, folytonosságot, torzítatlanságot, dinamikát. A mértéke nem sok, de sok kis tényezõ, és a megszokott természetesebb hangzás együtt már tényleg hiányérzetet kelt.

A Psaudio többi termékét nem ismerem, de az látható, a PPP a húzó termékük, azzal foglalkoznak legtöbbet a saját fórumukon, miközben én azért felsoroltam néhány kifogást is vele kapcsolatban.

Ha komolyan érdekel, szívesen megmutatom neked, ha rászánsz kb 320km-t oda vissza, Balaton és Nagykõrös közötti útra, vagy ha egyéb célból erre jársz.